Πως να κατεβάσεις τα Ubuntu μέσω torrent

Λογισμικό, λειτουργικά συστήματα, προγραμματισμός, hardware, δίκτυα, Internet
Άβαταρ μέλους
GoBzi

Πως να κατεβάσεις τα Ubuntu μέσω torrent

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi » 27 Μαρ 2025, 12:41

Λοιπόν, που λέτε ήθελα να κατεβάσω τα Ubuntu με torrent μιας και το official site σου δίνει αυτή την δυνατότητα. Απλά επειδή δεν θέλω να με παρεξηγήσει ο ISP (οχι οτι κάνω κάτι παράνομο) είπα να βάλω και ενα VPN. Ακολουθεί guide για όσους θέλουν να βάλουν τα Ubuntu.

Το torrent το κατεβάζουμε απο εδω:
https://ubuntu.com/download/alternative ... bittorrent
Εικόνα

Μετά πρέπει να βάλουμε VPN. Προσωπικά χρησιμοποιώ το Mullvad, γιατί είναι φθηνό, αξιοπιστό, δεν κρατάει logs (δηλαδή εαν πάει πχ το ISP/δικαστήριο/αστυνομία να ζητησει εξηγήσεις, δεν μπορούν να βρούν κάτι) και για τους ψαγμένους δέχονται μέχρι και μετρητά.

Εικόνα

Πάμε στο https://mullvad.net/en/account/create και φτίαχουμε εναν λογαριασμό. Δεν χρειάζεται να δώσεις στοιχεία, απλά πατας create account και σου δίνει ενα 12ψήφιο. Αυτός είναι ο λογαριασμό σου! Γράψε τον αριθμό κάπου για να μην τον ξεχάσεις.

Το επόμενο βήμα είναι "Add time to your account". Το Mullvad στοιχιζει 5 ευρώ τον μήνα. Δεν υπάρχει συνδρομή, δηλάδή μπορείς να πληρώσεις εναν μήνα, να κατεβάσεις τα Ubuntu και μετά απο ενα χρόνο οταν θα βγούν τα νεα Ubuntu να ξαναδώσεις 5 για να κάνεις την δουλεία σου. Στην ουσία ο 12ψήφιος είναι κάτι σαν ο αριθμός κινητού και εσύ απλά βάζεις 5 ευρώ κάρτα.

Επόμενο βήμα, κατεβάζουμε την εφαρμογή. Απλά κατεβάζουμε το exe, διπλό κλικ, next next next και περιμένουμε να εγκατασταθεί. Όταν ανοίξουμε την εφαρμογή θα δούμε το παρακάτω
Εικόνα

Βάζουμε τον 12ψήφιο αριθμό μας. Με το που μπει θα δούμε κάτι τέτοιο όπου το στίγμα μας στον χάρτη είναι κόκκινο.
Εικόνα

Διαλέγουμε μια χώρα και πατάμε Connect - Η τοποθεσία μας θα αλλάξει και το στίγμα μας θα γίνει πράσινο.
Εικόνα

Εαν θέλουμε να είμαστε 100% σίγουροι, πατάμε Disconnect, ανοίγουμε τον Chrome/Firefox και πάμε https://www.ipchicken.com/ - Βλέπουμε την IP που έχουμε, κάνουμε Connect πάλι, refresh το ipchicken και θα πρέπει να έχουμε διαφορετική IP.
Εικόνα

Ανοίγουμε το torrent client που έχουμε, πετάμε μέσα το ubuntu-24.10-desktop-amd64.iso.torrent και περιμένουμε να κατέβει.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Mullvad επιτρέπει μέχρι 5 συσκευές, οπότε μπορείτε πχ να το περάσετε στο PC/λαπτοπ/κινητό και να δώσετε πρόσβαση και σε 2 φίλους που θέλουν να κατεβάσουν και αυτοί τα Ubuntu.

Προσοχή, γιατί κάποιες σελίδες ή εφαρμογές ίσως σας πετάξουν οταν βγαίνεται απο διαφορετικές IP. Πχ το Steam ξέρω σε πετάει.

Επίσης τεράστια προσοχή στα free VPN. Στην ουσία στέλνετε τα πάντα σε κάποιον που σας παρέχει μια υπηρεσία για την ψυχή της μάνας του ή επειδή είναι πρίγκιπας απο την Νιγηρία και θέλει να σας βοηθήσει να πάρετε ποσοτά απο την περιουσία του.

Δημοκράτης

Re: Πως να κατεβάσεις τα Ubuntu μέσω torrent

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 27 Μαρ 2025, 12:43

Δεν γπαρχεινπεροπτωσει να σε παρσξηγησει κανεναςν
Παροχος γξατι κατεβάσεις το Ubuntu με torrentb

Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi » 27 Μαρ 2025, 12:45

georgebi
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
AlienWay
Vardos

Επειδή σας κόβω για Linuxάκηδες και σας είδα αγχωμένους.

Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi » 27 Μαρ 2025, 12:47

Δημοκράτης έγραψε:
27 Μαρ 2025, 12:43
Δεν γπαρχεινπεροπτωσει να σε παρσξηγησει κανεναςν
Παροχος γξατι κατεβάσεις το Ubuntu με torrentb
Μπορεί να φιλτράρουν βάσει προτοκόλου (BitTorrent). :102:

Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic » 27 Μαρ 2025, 12:47

Ισχύει και για το Fedora; :003:
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 27 Μαρ 2025, 12:49

παντως για να εχει νόημα το vpn, πρέπει ο χρήστης να καταλαβαίνει τα βασικά δρομολόγησης. Πρέπει να βγει απο το default η εξοδος προς τον isp και να μπει ενα στατικό route προς το vpn, ωστε αν πεφτει το vpn να μην εχουμε καθολου ινετ.

στην πράξη αυτα που γραφούμε δεν εχουν νόημα, θα κανει ενα δισκονεκτ το vpn και θα παει απο τον isp το τορεντ ετσι όπως τα λέμε, θα συνδεθει παλι το vpn αλλα πολλές συνδεσεις του τορρεντ θα μείνουν στον isp, δεν θα αλλάξουν.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 27 Μαρ 2025, 12:59

Επίκαιρο γιατι έχω ακούσει φέτος θα είναι το year of Linux on desktop.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
Unique

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Unique » 27 Μαρ 2025, 13:09

TOR και το κατεβάζεις από το onion
Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.

Θάνος Τζήμερος.

Imperium

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium » 27 Μαρ 2025, 13:10

@GoBzi
Έτσι απο περιέργια, γιατί θες να το κατεβάσεις με τορρεντ και όχι απ'ευθειας;

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 27 Μαρ 2025, 13:11

Imperium έγραψε:
27 Μαρ 2025, 13:10
@GoBzi
τρολλάρει το νημα του georgebi για την Μενδώνη, που θα μας πάει ολους μέσα.

Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi » 27 Μαρ 2025, 13:12

enaon έγραψε:
27 Μαρ 2025, 12:49
παντως για να εχει νόημα το vpn, πρέπει ο χρήστης να καταλαβαίνει τα βασικά δρομολόγησης. Πρέπει να βγει απο το default η εξοδος προς τον isp και να μπει ενα στατικό route προς το vpn, ωστε αν πεφτει το vpn να μην εχουμε καθολου ινετ.

στην πράξη αυτα που γραφούμε δεν εχουν νόημα, θα κανει ενα δισκονεκτ το vpn και θα παει απο τον isp το τορεντ ετσι όπως τα λέμε, θα συνδεθει παλι το vpn αλλα πολλές συνδεσεις του τορρεντ θα μείνουν στον isp, δεν θα αλλάξουν.
Ναι εγώ έτσι ακριβώς το έχω σπίτι. qbittorrent με web ui σε raspberry το οποίο βγαίνει στο ιντερνετ μόνο απο το mullvad και έχω βάλει και εναν 4TB Seagate και καλα για NAS. Μέχρι και bot στο Telegram εχω να μου στέλνει την IP που βγαίνει το raspberry. :lol:

Παλιά είχα δώσει εκτενή περιγραφή, αλλά για guide θα έβγαινε αρκετά πολύπλοκο για τον μέσω πφορουμίτη.

Imperium

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium » 27 Μαρ 2025, 13:13

enaon έγραψε:
27 Μαρ 2025, 13:11
Imperium έγραψε:
@GoBzi
Α ΟΚ, θενκς :D

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 27 Μαρ 2025, 13:14

GoBzi έγραψε:
27 Μαρ 2025, 13:12
αλλά για guide θα έβγαινε αρκετά πολύπλοκο για τον μέσω πφορουμίτη.
σωστά, αλλα αλλιως δεν εχει νόημα, εχουν connection tracking τα μοδεμακια μεσα, θα μείνουν συνδέσεις του τορρεντ στον isp, και κόπο θα κάνουν και θα τους πιάσει η Μενδώνη. :011:

Imperium

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium » 27 Μαρ 2025, 13:17

GoBzi έγραψε:
27 Μαρ 2025, 13:12
enaon έγραψε:
27 Μαρ 2025, 12:49

Ναι εγώ έτσι ακριβώς το έχω σπίτι. qbittorrent με web ui σε raspberry το οποίο βγαίνει στο ιντερνετ μόνο απο το mullvad και έχω βάλει και εναν 4TB Seagate και καλα για NAS. Μέχρι και bot στο Telegram εχω να μου στέλνει την IP που βγαίνει το raspberry. :lol:

Παλιά είχα δώσει εκτενή περιγραφή, αλλά για guide θα έβγαινε αρκετά πολύπλοκο για τον μέσω πφορουμίτη.
Εμπιστεύτηκες μποτ του Τελεγραμ να σου στέλνει τον IP του Raspberry?

Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi » 27 Μαρ 2025, 13:17

enaon έγραψε:
27 Μαρ 2025, 13:11
Imperium έγραψε:
@GoBzi
Δεν καταλαβαίνω σε πιο νήμα αναφέρεσαι, εγω συζήτηση για τα Ubuntu άνοιξα. :102:

Απάντηση

Επιστροφή στο “Πληροφορική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών