Musicians RIP

Νέες κυκλοφορίες, προτάσεις για νέα ακούσματα, κριτικές
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στα νήματα της ενότητας που βάζετε μουσικά βίντεο, παρακαλούμε να περιοριστείτε σε 1 ή το πολύ 2 βίντεο ανά ποστ, για να μην υπερφορτώνονται οι browsers.
Άβαταρ μέλους
Σέλευκας
Phorum.gr user: Seleykos

Re: Musicians RIP

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σέλευκας » 20 Ιαν 2025, 19:32

τι μου έκανε τόση εντύπωση στην Καίτη Γκρέυ όταν την άκουσα; Ειχα σχηματίσει τον μουσικό κόσμο του λαϊκού κόσμου μέσα στο μυαλό μου και όταν την άκουσα αιστάνθηκα ότι συμπληρώθηκαν τα κομμάτια που έλειπαν. Η Καίτη Γκρέη ήταν παλιότερη από το λαϊκό τραγούδι, το 65 ήταν ήδη σαράντα χρονών, είχε παιδί πριν τον πόλεμο ηταν συνομήλικη της Νίνου και της Μπέλλου. Οποιος θέλει δηλαδή να βρει την αρχή του λαϊκού θα πέσει πάνω σαυτές τις τρεις αναγκαστικά. Απο τις τρεις αυτές η Γρέη ήταν σίγουρα η πιο λαϊκιά δηλαδή κάτι σαν τον Καζαντζίδη του οποίου ουσιαστικά ήταν η δασκάλα στο τραγούδι. (και όχι μόνο)
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.

Άβαταρ μέλους
ΛΑΘΕ ΒΙΩΣΑΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΛΑΘΕ ΒΙΩΣΑΣ » 21 Ιαν 2025, 17:30

δύο λόγους εἶναι περὶ παντὸς πράγματος, ἀντικειμένους ἀλλήλοις

And so I leave this world, where the heart
Must either break or turn to lead

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Phorum.gr user: Wild Rebel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 22 Ιαν 2025, 19:23

Σέλευκας έγραψε:
20 Ιαν 2025, 18:33
Εφυγε πιο εντυπωσιακή φωνή της Ελλάδας, για μένα. Όταν την πρωτοάκουσα, φοιτητής ήμουν, δεν πίστευα οτι υπάρχει κάτι τέτοιο. Γιατί φοιτητής και όχι πιο μπροστά; Μα δεν την έπαιζαν οι σταθμοί ποτέ, μόνο ένας συγκάτοικός μου είχε μια κασέτα.
Δεν έκανε την καριέρα που έπρεπε, ενώ καβάλησε όλο το μεγάλο κύμα της έκρηξης του λαϊκού τραγουδιού η πραγματική της καριέρα έληξε πολύ νωρίς κάπου στις αρχές του 60 και ενώ ήταν ακμαία έζησε δηλαδή σε σχετική αφάνεια κάπου 60 χρόνια. Το άναψε το τσιγάρο παίχτηκε στους Ολυμπιακούς της Αθήνας από τη Μαρινέλα.

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2025
Καίτη Γκρέυ: Συγκλονίζει το βίντεο που είχε ζητήσει να δημοσιοποιηθεί μετά τον θάνατό της – «Υπέφερα στη ζωή μου».

Εικόνα

Στη δημοσιότητα βγήκε το βίντεο που είχε ζητήσει η Καίτη Γκρέυ να τραβηχτεί το περασμένο καλοκαίρι, με την ίδια να τονίζει στον Νίκο Νικόλιζα, πως θα προβληθεί αφότου πεθάνει.

Η μεγάλη ερμηνεύτρια του λαϊκού τραγουδιού πέθανε την Κυριακή (19/1), σε ηλικία 100 ετών, στο σπίτι όπου έμενε στη Νέα Σμύρνη. Εκεί μάλιστα τραβήχτηκε και το βίντεο που ακολουθεί, με την Καίτη Γκρέυ να αναφέρεται στις δυσκολίες που αντιμετώπισε στη ζωή της (https://www.enikos.gr/lifestyle/kaiti-g ... a/2300597/). Τέλος, ευχαρίστησε τον Θεό και τον κόσμο.

«Η ζωή αυτή που διάλεξα είχε πολλές πίκρες, όμως είχε και πιο πολλές χαρές. Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο εκτός από ορισμένους. Στη ζωή που πέρασα συνάντησα και καλούς ανθρώπους και κακούς – περισσότερο βέβαια καλούς. Ο κόσμος δεν είναι κακός, εμείς τον κάνουμε κακό με τις κακίες μας και τις ζήλειες μας, τον κάνουμε κακό απέναντί μας. Ο Νικόλιζας κάποτε είπε μια κουβέντα για εμένα, ότι δεν έχει γνωρίσει πιο καλό άνθρωπο από εμένα. Είχα κι εγώ τις κακές μου και τις καλές μου. Θέλω ο Θεός να βοηθήσει τα ορφανά παιδιά που υποφέρουν πολύ. Ειδικά εγώ υπέφερα πάρα πολύ στη ζωή μου. Έχασα τον πατέρα μου. Όπως όλος ο κόσμος έζησα και εγώ κάποιες καλές και κακές στιγμές. Δεν ξέρω εάν έμεινα στην ιστορία, δεν με ενδιαφέρει αυτό. Θέλω ο κόσμος να με θυμάται με καλοσύνη. Υπάρχουν όμως και ζηλότυποι άνθρωποι, που βλέπουν συνέχεια κακές στιγμές. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Θεό και στους ανθρώπους. Ο κόσμος είναι καλός, εμείς τον κάνουμε κακό», είχε πει η Καίτη Γκρέυ.

https://www.enikos.gr/lifestyle/kaiti-g ... u/2301413/

Άβαταρ μέλους
Σέλευκας
Phorum.gr user: Seleykos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σέλευκας » 23 Ιαν 2025, 11:14

Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 23 Ιαν 2025, 23:55

The Rebel έγραψε:
20 Ιαν 2025, 18:40
20.01.2025
Πέθανε ο Δημήτρης Δημητράκας, o ντράμερ των Panx Romana.
Τα τελευταία χρόνια είχε προβλήματα υγείας.

Εικόνα

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Δημητράκας, ο οποίος για πάρα πολλά χρόνια ήταν ο ντράμερ του συγκροτήματος Panx Romana.

Την δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε το ίδιο το συγκρότημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο μουσικός είχε αρκετά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια.

Η ανάρτηση των Panx Romana:
«Με μεγάλη θλίψη και πόνο μοιραζόμαστε μαζί σας ένα πολύ άσχημο νέο. Ο αγαπημένος μας αδελφός και συνοδοιπόρος, ο Δημήτρης μας, ο Κύριος Δημήτρης Δημητράκας ο ντράμερ των Panx Romana, κοιμήθηκε ήσυχα.

Ένας διακόπτης έπεσε και αυτό ήταν. Ένα εγκεφαλικό που δεν άντεξε το ταλαιπωρημένο από τα απανωτά προβλήματα υγείας, που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια, κορμί του.

Έφυγε με αξιοπρέπεια, προσφέροντας με κάθε δυνατό τρόπο για τον άνθρωπο, όπως πάντα ενεργός, όχι μόνο σαν μουσικός αλλά κυρίως σαν Άνθρωπος, ανώνυμα, ταπεινά και με πολλή αγάπη.

Θα συνοδεύσουμε τον Δημήτρη μας όπως θα του άρεσε. Εμείς όταν πενθούμε τραγουδάμε. Θα το κάνουμε παρέα με όλα τα αδέλφια μας που τον αγαπούν και θα μοιραστούν μαζί μας αυτή την δύσκολη στιγμή της απώλειας.

Το ραντεβού μας είναι την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου στο κοιμητήριο του Βύρωνα στην Αθήνα στις 10:30
Ο Δημήτρης μας δεν θα φύγει ποτέ από κοντά μας. Θα είναι για πάντα ο ντράμερ των Panx που θα κρατά το τέμπο, τον ρυθμό της καρδιάς μας, και όποτε θα ηχούν τύμπανα, ο Δημήτρης θα τριγυρίζει εκεί, σαν ξωτικό, και τραγουδώντας θα μας λέει 'Θ' αντιστέκομαι όσο στα πόδια μου θα στέκομαι, σ' αυτούς που όνειρα γκρεμίζουν και δεν ντρέπονται. Θ' αντιστέκομαι όσο στα πόδια μου θα στέκομαι, της αδικίας το παιχνίδι δεν ανέχομαι'».
https://www.protothema.gr/greece/articl ... nx-romana/
Ρε φιλε μολις τωρα το εμαθα. Εγω τον ηξερα μεσα απο τους ριφιφι
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.

Άβαταρ μέλους
ΛΑΘΕ ΒΙΩΣΑΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΛΑΘΕ ΒΙΩΣΑΣ » 25 Ιαν 2025, 22:11

δύο λόγους εἶναι περὶ παντὸς πράγματος, ἀντικειμένους ἀλλήλοις

And so I leave this world, where the heart
Must either break or turn to lead

Άβαταρ μέλους
The Rebel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 31 Ιαν 2025, 19:51

30/01/2025
Πέθανε η τραγουδίστρια και ηθοποιός Μαριάν Φέιθφουλ.
Απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών στο Λονδίνο. Η περιπετειώδης ζωή της.

Εικόνα
Η Marianne Faithfull στο Le Trianon, 7 Οκτωβρίου 2015, Παρίσι. (Photo by David Wolff - Patrick/Getty Images)David Wolff - Patrick via Getty Images.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, η εμβληματική Βρετανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός Μαριάν Φέιθφουλ.

«Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο της τραγουδίστριας, τραγουδοποιού και ηθοποιού Μαριάν Φέιθφουλ», αναφέρει δήλωση εκπροσώπου της στο BBC. «Η Μαριάν απεβίωσε σήμερα στο Λονδίνο, έχοντας στο πλευρό της την αγαπημένη της οικογένεια. Θα μας λείψει πολύ», συμπληρώνει.

Με μια δισκογραφία που εκτεινόταν από κλασικές ποπ μελωδίες της δεκαετίας του ’60 μέχρι τη synthpop του «Broken English» και συνεργασίες με τους Nick Cave, Warren Ellis, Lou Reed και όχι μόνο, η Φέιθφουλ υπήρξε είδωλο τόσο για τους θαυμαστές της όσο και για τους συναδέλφους της μουσικούς, ενώ υμνήθηκε επίσης από τον κόσμο της μόδας και του κινηματογράφου.

Είχε δεσμό με τον τραγουδιστή Μικ Τζάγκερ των Rolling Stones τη δεκαετία του 1960, ενώ πρωταγωνίστησε σε ταινίες όπως «Το κορίτσι με τη μοτοσικλέτα» (1968) με τον Αλέν Ντελόν.

Εικόνα
https://www.huffingtonpost.gr/entry/nte ... m=iframely

Γεννημένη το 1946 στο Λονδίνο, η Φέιθφουλ καταγόταν από την πλευρά της μητέρας της από αριστοκρατική αυστριακή οικογένεια (ο προ-προ-προ-θείος της Leopold von Sacher-Masoch έγραψε το ερωτικό μυθιστόρημα «Venus in Furs»), αλλά μεγάλωσε σε ένα σχετικά συνηθισμένο περιβάλλον σε ένα σπίτι στο Reading.

Φεύγοντας στην εφηβεία της για το Λονδίνο γνώρισε τον μάνατζερ των Rolling Stones Andrew Loog Oldham, ο οποίος ζήτησε από τον Τζάγκερ και τον Κιθ Ρίτσαρντς να γράψουν το 1964 το πρώτο τραγούδι της «As Tears Go By», το οποίο έφτασε στο Top 10 του Ηνωμένου Βασιλείου. Είχε άλλα τρία Top 10 singles το 1965, τα οποία έφτασαν επίσης στο Top 40 στις ΗΠΑ.

Εκείνη την περίοδο, δοκίμασε την τύχη της και στο θέατρο, παίζοντας στις «Τρεις Αδελφές» του Τσέχωφ, στο πλευρό της σπουδαίας Γκλέντα Τζάκσον, και στον «Άμλετ», όπου υποδύθηκε την Οφηλία με αντικαταστάτρια την Αντζέλικα Χιούστον, ερμηνεύοντας κάθε βράδυ, όπως αποκάλυψε χρόνια αργότερα, την κορυφαία σκηνή της «τρέλας» έχοντας κάνει χρήση ηρωίνης.

Στο σινεμά, εκτός από τον Ντελόν, έπαιξε με τον Όρσον Γουέλς, τον Όλιβερ Ριντ, την Άννα Καρίνα, ενώ υποδύθηκε τον εαυτό της στην ταινία του Ζαν-Λικ Γκοντάρ «Made in the USA» (1966).

Η Φέιθφουλ θεωρούνταν η μούσα των Rolling Stones. Το 1965 και ενώ ήταν παντρεμένη με τον καλλιτέχνη Τζον Ντάνμπαρ με τον οποίο είχε αποκτήσει έναν γιο, τον Νίκολας, τον εγκατέλειψε για τον Μικ Τζάγκερ, με τον οποίο είχε τετραετή σχέση.

Η φράση που είχε πει κάποτε στον Τζάγκερ «wild horses couldn’t drag me away», έγινε το ρεφρέν του Wild Horses, ενώ η εξάρτηση από τα ναρκωτικά έδωσε υλικό για τα τραγούδια Dear Doctor και You Can’t Always Get What You Want.

Ο εθισμός της στην κοκαΐνη και την ηρωίνη επιδεινώθηκε, και η φήμη της υπέστη πλήγμα, όταν βρέθηκε γυμνή, τυλιγμένη σε μια γούνινη κουβέρτα μετά από ένα ντους, κατά τη διάρκεια αστυνομικής έρευνας το 1967 στο σπίτι του Κιθ Ρίτσαρντς, μαζί με τον Ρίτσαρντς, τον Τζάγκερ και άλλους έξι άνδρες.

«Με κατέστρεψαν», δήλωνε αργότερα για τα ναρκωτικά. «Το να είσαι άνδρας ναρκομανής και να συμπεριφέρεσαι έτσι είναι πάντα εντυπωσιακό και γοητευτικό. Μια γυναίκα σε αυτή την κατάσταση θεωρείται πρόστυχη και κακή μητέρα».

Εικόνα
Με τον Μικ Τζάγκερ, 18 Δεκεμβρίου 1969, Λονδίνο. (AP Photo)via Associated Press.

Το 1970, έχασε την επιμέλεια του γιου της, χώρισε από τον Τζάγκερ και έμεινε άστεγη, ζώντας στους δρόμους του Σόχο στο Λονδίνο, ενώ προσπαθούσε να κόψει την ηρωίνη. «Είχα ζήσει σε ένα πολύ ψεύτικο είδος κόσμου τη δεκαετία του ’60», δήλωσε το 2016.

Ωστόσο, σιγά σιγά επανήλθε και έβαλε τέλος στη σχεδόν δεκαετή περίοδο αποχής από τη μουσική με το country άλμπουμ «Dreamin’ My Dreams» το 1976.

Επισφράγισε την επιστροφή της με ένα από τα πιο αναγνωρισμένα άλμπουμ της, το «Broken English» του 1979, το οποίο προτάθηκε για Grammy, αγκαλιάζοντας τη synth-pop και το post-punk με μια συγκινητικά ωμή, βαθύτερη φωνή.

Σταμάτησε οριστικά τα ναρκωτικά το 1985 και άρχισε να κυκλοφορεί μουσική ανά τακτά χρονικά διαστήματα καθ′ όλη τη διάρκεια της υπόλοιπης καριέρας της -κυκλοφόρησε συνολικά 21 στούντιο άλμπουμ.

Η Φέιθφουλ παντρεύτηκε και χώρισε άλλες δύο φορές, με τον Ben Brierly του πανκ συγκροτήματος Vibrators και με τον ηθοποιό Giorgio Della Terza. «Είχα μια υπέροχη ζωή με όλους τους εραστές και τους συζύγους μου», δήλωσε το 2011, εξαιρώντας όμως, τον Della Terza: «Ήταν Αμερικανός και ήταν ένας εφιάλτης».

Πέρα από τη μουσική, επέστρεψε και στην οθόνη, παίζοντας σε δύο επεισόδια της κωμικής σειράς Absolutely Fabulous, και την αυτοκράτειρα Μαρία Τερέζα στην ταινία «Μαρία Αντουανέτα» της Σοφία Κόπολα.

Η Φέιθφουλ είχε πολλά προβλήματα υγείας. Το 2007, ανακοίνωσε ότι είχε διαγνωστεί με ηπατίτιδα C. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για καρκίνο του μαστού το 2006 και τα τελευταία χρόνια της ζωής της, υπέφερε από αρθρίτιδα. Στις αρχές της δεκαετίας του ’70, τα χρόνια του εθισμού της στην ηρωίνη, είχε ανορεξία, ενώ το 2020, προσβλήθηκε από το Covid-19 και νοσηλεύτηκε για 22 ημέρες.

Με πληροφορίες από: https://www.theguardian.com/culture/202 ... es-aged-78
https://www.huffingtonpost.gr/entry/pet ... faebeee781

Άβαταρ μέλους
The Rebel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 19 Φεβ 2025, 19:30

19.02.2025
Πέθανε ο θρυλικός ντράμερ των The Jam, Ρικ Μπάκλερ, σε ηλικία 69 ετών.

Εικόνα

Ο Ρικ Μπάκλερ, ντράμερ του βρετανικού ροκ συγκροτήματος The Jam, απεβίωσε την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2025, σε ηλικία 69 ετών.

Σε ανακοίνωση της οικογένειάς του αναφέρεται ότι ο γνωστός ντράμερ των The Jam, «έφυγε ειρηνικά το βράδυ της Δευτέρας στο Γουόκινγκ μετά από σύντομη ασθένεια με την οικογένεια στο πλευρό του».

Ο Πολ Γουέλερ και ο Μπρους Φόξτον των Jam απέτισαν φόρο τιμής στον εκλιπόντα συνεργάτη τους, με τον Γουέλερ να δηλώνει: «Είμαι σοκαρισμένος και λυπημένος με τον θάνατο του Ρικ. Θυμάμαι να κάνουμε όλοι πρόβες στην κρεβατοκάμαρά μου στο Στάνλεϊ Ροντ του Γουόκινγκ. Σε όλες τις παμπ και τα κλαμπ που παίζαμε ως παιδιά, για να κάνουμε τελικά δίσκο. Τι ταξίδι! Πήγαμε πολύ πέρα ​από τα όνειρά μας και αυτό που φτιάξαμε αντέχει στο χρόνο. Τα θερμά μου συλλυπητήρια σε όλη την οικογένεια και τους φίλους».

Ο Φόξτον πρόσθεσε: «Σοκαρίστηκα και είμαι συντετριμμένος από τότε που άκουσα τα πολύ θλιβερά νέα σήμερα. Ο Ρικ ήταν καλός τύπος, εξαιρετικός ντράμερ και τα καινοτόμα μοτίβα του στα ντραμς βοήθησαν στη διαμόρφωση των τραγουδιών μας. Χαίρομαι που είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε».

Οι Jam δημιουργήθηκαν το 1972 και διαλύθηκαν το 1982. Κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ, «In the City», το 1977 και ακολούθησαν τα «This Is the Modern World» (1977), «All Mod Cons» (1978), «Setting Sons» (1979), «Sound Affects» (1980) και «The Gift» (1982).

Γνωστοί για τη Mod εμφάνισή τους και τον μελωδικό ποπ ήχο με πανκ, οι The Jam κυκλοφόρησαν κλασικά σινγκλ όπως τα «In the City», «Going Undergound» και «Town Called Malice», μεταξύ άλλων. Η μουσική τους επηρέασε αμέτρητα συγκροτήματα, συμπεριλαμβανομένων των The Smiths, Oasis και άλλων.

Μετά τη διάλυση των The Jam, ο Μπάκλερ δημιούργησε τα συγκροτήματα Time UK και Sharp τη δεκαετία του ’80. Στη συνέχεια άφησε τη μουσική βιομηχανία τη δεκαετία του ’90 και ξεκίνησε καριέρα ως ξυλουργός.

Το 2005, ο ντράμερ επανεμφανίστηκε στη μουσική με το συγκρότημα The Gift, το οποίο κάποια στιγμή υποδέχθηκε και το πρώην μέλος των των Jam, Μπρους Φόξτον, ως μπασίστα του. Τα τελευταία χρόνια εργαζόταν ως μάνατζερ καλλιτεχνών.
https://www.pronews.gr/politismos/petha ... a-69-eton/

Άβαταρ μέλους
The Rebel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 25 Φεβ 2025, 20:39

24.02.2025
Πέθανε η θρυλική τραγουδίστρια της soul Ρομπέρτα Φλακ.
Γνωστή για το «Killing Me Softly With His Song».

Εικόνα

Η εμβληματική τραγουδίστρια της ποπ/R&B, Ρομπέρτα Φλακ, η οποία έγινε διάσημη στις αρχές της δεκαετίας του ’70 με τις πολυάριθμες βραβευμένες με Grammy επιτυχίες της, όπως τα “The First Time Ever I Saw Your Face” και “Killing Me Softly With His Song”, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών.

Την είδηση του θανάτου της επιβεβαίωσαν οι εκπρόσωποι τύπου της Ρομπέρτα Φλακ, ενώ δεν αναφέρεται η αιτία θανάτου της.

«Είμαστε συντετριμμένοι. Η εμβληματική Ρομπέρτα Φλακ πέθανε σήμερα το πρωί, 24 Φεβρουαρίου 2025», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Πέθανε ειρηνικά περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της. Η Ρομπέρτα έσπασε τα όρια και τα ρεκόρ. Ήταν επίσης μια περήφανη παιδαγωγός».

Η κλασικής παιδείας τραγουδίστρια και πιανίστρια χρωστά τη φήμη της στον Κλιντ Ίστγουντ όταν ο ηθοποιός και σκηνοθέτης χρησιμοποίησε τη διασκευή της στο The First Time Ever I Saw Your Face στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο το 1971, Play Misty for Me.

Η πρώτη της μεγάλη επιτυχία στα τσαρτς σύστησε τη Ρομπέρτα Φλακ στο κοινό. Το κομμάτι που την καθιέρωσε μέχρι και σήμερα, το αισθαντικό Killing Me Softly του 1973 ακολούθησε.

Και τα δύο κομμάτια βραβεύτηκαν με Grammy ως ρεκόρ της χρονιάς – ένα κατόρθωμα που δεν επαναλήφθηκε μέχρι που οι U2 κατόρθωσαν το ίδιο το 2001-02.

Η Ρομπέρτα Φλακ έφτασε στο αποκορύφωμά της καριέρας της, γράφει το Variety, με το ποπ και R&B hit του 1974, Where Is the Love, το οποίο ανέβηκε στην κορυφή και των δύο chart.

Συνολικά στην καριέρα της, το εύπλαστο ηχοχρώμα και η ερμηνεία της Φλακ της χάρισαν έξι top-10 pop επιτυχίες και 10 top-10 single R&B, μερικά από αυτά σε συνεργασία με τον τραγουδιστή Donny Hathaway.

Συνοψίζοντας την καριέρα και το αποτύπωμα της στη μουσική βιομηχανία στο The Rough Guide to Soul and R&B, ο Peter Shapiro γράφει:

«Αστική, ευγενική και τζαζ, η Ρομπέρτα Φλακ ήταν, από πολλές απόψεις, η τέλεια soul καλλιτέχνιδα των αρχών της δεκαετίας του ’70. Οι όμορφες, αισθησιακές μπαλάντες της αποπλάνησαν το πλήθος του Burt Bacharach/5th Dimension, ενώ η αστραφτερή, απαστράπτουσα περσόνα και παιδεία της ενθουσίασαν όλους όσοι απολάμβαναν τους ήχους της σε πλούσια ρετιρέ».

Αν και η υπεροχή της στα charts εξανεμίστηκε στο τέλος της δεκαετίας του ’70, η Φλακ συνέχισε να ηχογραφεί και στη νέα χιλιετία με το τελευταίο της άλμπουμ, το Let It Be Roberta, να κυκλοφορεί το 2012.

Γεννημένη σε μια μουσική οικογένεια στο Black Mountain, N.C., η Φλακ εμπνεύστηκε ως κορίτσι από το ευαγγέλιο της Mahalia Jackson και του Sam Cooke.

Άρχισε να σπουδάζει πιάνο σε ηλικία 9 ετών και ως παιδί θαύμα στη μουσική μπήκε στο Πανεπιστήμιο Howard στην Ουάσιγκτον, DC, στα 15 της με υποτροφία.
https://www.rollingstone.com/music/musi ... 235277622/
https://www.pronews.gr/politismos/proso ... erta-flak/

Άβαταρ μέλους
The Rebel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 25 Φεβ 2025, 20:40

Άβαταρ μέλους
The Rebel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 02 Μαρ 2025, 19:50

02·03·2025
Σοκ στην παγκόσμια μουσική σκηνή: Νεκρή σε τροχαίο η η θρυλική τραγουδίστρια της R&B και Soul σκηνής Άντζι Στόουν.
Επέστρεφε από εμφάνιση στο Μοντγκόμερι της Αλαμπάμα στις ΗΠΑ.

Εικόνα

Σοκ στην παγκόσμια μουσική σκηνή από την είδηση του θανάτου, σε τροχαίο δυστύχημα, της θρυλικής τραγουδίστριας και πρώην μέλους του εμβληματικού hip-hop συγκροτήματος «The Sequence», Άντζι Στόουν (Angie Stone).

Η τραγουδίστρια που υπήρξε καθοριστική για την εξέλιξη του hip-hop και της R&B και είχε συμμετάσχει σε πολλές μεγάλες επιτυχίες σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα μετά από εμφάνιση στο Μοντγκόμερι της Αλαμπάμα στις ΗΠΑ.

Την είδηση επιβεβαίωσε η εκπρόσωπός της, Ντέμπορα Ρ. Σαμπάν, μιλώντας στο TMZ το Σάββατο (01/03/2025), ενώ το τραγικό συμβάν σημειώθηκε τα ξημερώματα, όταν το βαν που επέβαινε συγκρούστηκε με φορτηγό.

Η δημοφιλής τραγουδίστρια γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 1961 στην Κολούμπια της Νότιας Καρολίνας, και ξεκίνησε να τραγουδάει gospel μουσική στην First Nazareth Baptist Church.

Η Άντζι Στόουν έγινε διάσημη ως μέλος των The Sequence, το πρώτο γυναικείο συγκρότημα που υπέγραψε στη Sugar Hill Records.

Το γκρουπ κυκλοφόρησε τρία άλμπουμ κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους, μεταξύ 1979 και 1985 και έβγαλε το τραγούδι τους Funk You Up, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλά άλλα κομμάτια με την πάροδο των χρόνων, όπως το Uptown Funk του Μπρούνο Μαρς και το Keep Their Heads Ringin’ του Dr. Dre.

Η Άντζι Στόουν άρχισε σόλο καριέρα στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο Black Diamond έγινε χρυσό στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δύο χρόνια αργότερα, κυκλοφόρησε το Wish I Didn’t Miss You, ένα από τα δημοφιλέστερα τραγούδια της.

Η Άντζι εμφανίστηκε και στον κινηματογράφο σε ταινίες όπως το The Hot Chick και η κωμωδία του Κέβιν Χαρτ, Ride Along.

https://www.newsbeast.gr/world/arthro/1 ... tzi-stooun

Άβαταρ μέλους
The Rebel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 05 Μαρ 2025, 18:55

26-02-2025
Πέθανε ο τραγουδιστής του Sad Eyes, Robert John.

Εικόνα

Ο Ρόμπερτ Τζον, ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός πίσω από την επιτυχία της κορυφαίας επιτυχίας «Sad Eyes», πέθανε. Ήταν 79.

Ο γιος του Τζον Μάικλ Πέντρικ επιβεβαίωσε την είδηση ​​του θανάτου του στο Rolling Stone. Ο Τζον πέθανε τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου και δεν υπήρξε άμεση αιτία θανάτου. Ωστόσο, ο μουσικός αναρρώνει ακόμα από ένα εγκεφαλικό που βίωσε πριν από αρκετά χρόνια.

«Ήταν ένας πραγματικά υπέροχος μπαμπάς», είπε ο Pedrick στο ρεπορτάζ.

Ο John, ο οποίος είναι ευρέως γνωστός για το "Sad Eyes", μπήκε στο Billboard Hot 100 στις 19 Μαΐου 1979 και έφτασε στην κορυφή των charts 20 εβδομάδες αργότερα με την μπαλάντα.

«Κοιτάω τα charts και βλέπω το όνομά μου, αλλά εξακολουθώ να δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι είμαι πραγματικά εγώ», είπε ο John στο Rolling Stone εκείνη την εποχή. «Δεν πίστευα ότι το τραγούδι θα ήταν το πρώτο σινγκλ από το άλμπουμ. Είναι μια μπαλάντα και σκέφτηκα ότι η εταιρεία ήταν τρελή που την κυκλοφόρησε».

Ο John γεννήθηκε στο Μπρούκλιν στις 3 Ιανουαρίου 1946 και κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο, το "White Bucks and Saddle Shoes" όταν ήταν 12 ετών το 1958 με το όνομα Bobby Pedrick Jr.

Στη δεκαετία του 1960, ο John ηγήθηκε μιας ομάδας doo-wop που ονομάζεται Bobby & the Consoles στη Νέα Υόρκη. Μέχρι το 1968, κυκλοφόρησε μουσική υπό τον Robert John και χτύπησε το Νο. 49 με το "If You Don't Want My Love".

Εκείνη την εποχή, εργάστηκε επίσης ως παραγωγός και τραγουδιστής, στο Rolling Stone. Στη συνέχεια, το 1972, η διασκευή του στο «The Lion Sleeps Tonight» ανέβηκε στο Νο. 3 του Hot 100.

https://apotis4stis5.com/epikairotita/1 ... obert-john

Άβαταρ μέλους
The Rebel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 05 Μαρ 2025, 18:58

02/03/2025
Πέθανε ο Joey Molland των Badfinger σε ηλικία 77 ετών.

Εικόνα
Joseph Charles Molland (21 Ιουνίου 1947 – 1 Μαρτίου 2025).

Ο Joey Molland, γνωστός για τη δουλειά του με το θρυλικό πλέον ουαλικό συγκρότημα Badfinger, πέθανε σε ηλικία 77 ετών.

Η είδηση ​​του θανάτου του Joey ανακοινώθηκε μέσω μιας ανάρτησης στη σελίδα του Original Badfinger στο Facebook, η οποία σημείωσε ότι ο Molland ήταν περικυκλωμένος από την επί χρόνια φίλη του Mary, τους δύο γιους του και άλλα μέλη της οικογένειάς του.

Δεν αναφέρθηκε αιτία θανάτου, αλλά ο Molland είχε αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένης της πνευμονίας τους τελευταίους μήνες.

Έχοντας υπογράψει στην εταιρεία Apple των BEATLES στα τέλη της δεκαετίας του ’60, οι BADFINGER θα σημείωσουν τέσσερις διαδοχικές παγκόσμιες επιτυχίες από το 1970 έως το 1972: “Come And Get It”, “No Matter What”, “Day After Day” και “Baby Blue”. Το 1971, μια διασκευή του τραγουδιού των BADFINGER “Without You” του Harry Nilsson έγινε Νο.1 επιτυχία στο Billboard chart. Ο Molland συνέχισε να διατηρεί αναμμένη τη φλόγα των BADFINGER μέσω συναυλιών και ηχογραφήσεων τα τελευταία 40 χρόνια.

Τα μέλη των BADFINGER αλληλεπιδρούσαν με διάφορους τρόπους με κάθε μέλος των BEATLES, συμπεριλαμβανομένης της solo καριέρας τους. Ο Paul McCartney έγραψε και παρήγαγε το πρώτο single του συγκροτήματος, “Come And Get It”. Ο Joey και ο Tommy Evans έπαιξαν ακουστικές κιθάρες στο “Jealous Guy” του John Lennon και “I Don’t Want To Be A Soldier, Momma” στο “Imagine” LP του. Ο Pete Ham και ο Tommy συνέβαλαν με εφεδρικά φωνητικά στο “It Don’t Come Easy” του Ringo Starr. Ολόκληρη η αρχική σύνθεση των BADFINGER συνέβαλε στο ορόσημο set τριπλού LP του George Harrison “All Things Must Pass”.

Joey είχε παίξει σε διάφορα συγκροτήματα και με το όνομα JOEY MOLLAND’S BADFINGER από το 1983.

https://www.soundarts.gr/news-%CF%80%CE ... %8E%CE%BD/

Άβαταρ μέλους
The Rebel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 13 Μαρ 2025, 18:10

13.03.2025
Νεκρός 45χρονος τραγουδιστής από την Καρδίτσα σε θανατηφόρο τροχαίο στη Γερμανία.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές πληροφορίες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο 45χρονος.

Εικόνα

Θρήνος επικρατεί στην Καρδίτσα από τον ξαφνικό θάνατο του 45χρονου τραγουδιστή, που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στη Γερμανία.

Ο 45χρονος τραγουδιστής, Μέγας Πυργιώτης, με καταγωγή από την Καρδίτσα, εργαζόταν τα τελευταία χρόνια στη Γερμανία για ένα καλύτερο μέλλον. Δυστυχώς το νήμα της ζωής του κόπηκε απότομα όταν ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές πληροφορίες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο 45χρονος, αναφέρει το karditsalive.

Στην πατρίδα του, επικρατεί θλίψη, με την οικογένειά του να μην μπορεί να πιστέψει πως δεν θα ξαναδεί ζωντανό τον αγαπημένο τους.
https://www.pronews.gr/pronews-tv/kosmo ... -germania/

Άβαταρ μέλους
The Rebel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 18 Μαρ 2025, 18:37

18/03/2025
Πέθανε σε ηλικία 83 ετών, ο Jesse Colin Young των Youngbloods.

Εικόνα

Ο Jesse Colin Young, τραγουδιστής-τραγουδοποιός και πολυοργανίστας γνωστός για τη δουλειά του με τους Youngbloods, πέθανε σε ηλικία 83 ετών το απόγευμα της Κυριακής 16 Μαρτίου στο σπίτι του στο Aiken της Νότιας Καρολίνας σύμφωνα με τη σύζυγο και μάνατζέρ του, Connie Young. Η αιτία του θανάτου είναι ασαφής.

Ο Τζέσι Κόλιν Γιανγκ είναι περισσότερο γνωστός για τα φωνητικά στην μεγάλη επιτυχία των Youngbloods "Get Together” που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 1967, σύνθεση του Chet Powers γνωστού ως Dino Valenti των Quicksilver Messenger Service, με τον αρχικό τίτλο “Let’s Get Together”. Το τραγούδι έγινε διεθνής ύμνος που καλούσε για αδελφοσύνη και ειρήνη. Ως frontman των Youngbloods τραγούδησε τα ιδανικά της γενιάς του Woodstock.

Εκτός από τους Youngbloods, ο Jesse έκανε σόλο καριέρα κυκλοφορώντας μια σειρά από άλμπουμ που συνδύαζαν κορυφαίες δεξιότητες κιθάρας και υπέροχα φωνητικά με κοινωνικό στίχο.

Ο Jesse συνδύαζε folk, blues, jazz και country με λίγο rock and roll και είχε τα χέρια του σε όλες τις πτυχές της μουσικής βιομηχανίας καθώς ήταν τραγουδοποιός, τραγουδιστής, κιθαρίστας, παραγωγός και ιδιοκτήτης δισκογραφικής.

Τα τελευταία χρόνια, ο Jesse ήταν παρουσιαστής podcast και ήταν πάντα ακτιβιστής για κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα, ως προϊόν της εποχής της αντικουλτούρας των χίπηδων της δεκαετίας του 1960.

Εικόνα

Όλα ξεκίνησαν στο Κουίνς της Νέας Υόρκης. Ο Young μεγάλωσε από τη μητέρα του (μια βιολονίστρια που τραγουδούσε με τέλειο τόνο) και τον πατέρα του (λογιστής με σπουδές στο Χάρβαρντ και με πάθος για την κλασική μουσική).

Ο Young έπαιζε πιάνο και μελετούσε τα κιθαριστικά riff των blues ινδαλμάτων όπως ο T-Bone Walker. Μέχρι τη δεκαετία του 1960 έδινε τακτικά συναυλίες στο κοντινό Γκρίνουιτς Βίλατζ, όπου ήταν το εθνικό κέντρο της λαϊκής αναγέννησης της Αμερικής.

Ακολούθησαν δύο σόλο άλμπουμ, το The Soul of a City Boy και το Young Blood, αλλά μόνο όταν ο Jesse σχημάτισε τους Youngbloods με τον Jerry Corbitt και κυκλοφόρησε την οριστική εκδοχή του "Get Together" εκτοξεύτηκε από τα κλαμπ της στη διεθνή σκηνή. Το τραγούδι όπως και ολόκληρο το ντεμπούτο άλμπουμ τους είχε την υπογραφή παραγωγής από τον Felix Pappalardi, τότε παραγωγό των Cream και αργότερα μέλος του Mountain και έφτασε ως σινγκλ στο Νο5 στην Αμερική και επανακυκλοφόρησε το 1969 γνωρίζοντας νέα επιτυχία φτάνοντας στα 40 πρώτα του Billboard Hot 100.

Οι Youngbloods έκαναν τις πρώτες εμφανίσεις τους στο θρυλικό Café A Go Go της Νέας Υόρκης το 1966. Ο Young τότε ήταν ήδη γνωστός φολκ τραγουδιστής στην πόλη. Στηριζόμενος στις ικανότητές του ως πολυοργανίστας, ο Young έπαιζε μπάσο στους Youngbloods, με τον Jerry Corbitt να είναι ο βασικός τραγουδιστής και κιθαρίστας του συγκροτήματος, ο Lowell “Banana” Levinger πλήκτρα-κιθάρα και στα τύμπανα ο γνωστός από την τζαζ Joe Bauer.

Ο Corbitt αποχώρησε από το συγκρότημα για να γράψει δύο αποτυχημένα άλμπουμ μόνος του ενώ το τρίτο τους άλμπουμ Elephant Mountain ίσως το καλύτερό τους, σε παραγωγή του Τσάρλι Ντάνιελς - ηχογραφούνταν το 1969 και ο Young ανέλαβε ως επικεφαλής τραγουδοποιός του γκρουπ, γράφοντας επιτυχίες όπως το "Darkness Darkness" (το οποίο αργότερα θα διασκευαζόταν από τον Robert Plant το 2002 και προηγουμένως από τους Three Dog Night).

Αν και οι Youngbloods διαλύθηκαν το 1972 ηχογραφώντας εξαιρετικούς δίσκους μεταξύ αυτών και το Ride The Wind και το Rock Festival σαν τρίο πια με την ενίοτε προσθήκη του αρμονικίστα Earthquake Anderson, o Young διατήρησε τον παραγωγικό ρυθμό του, χτίζοντας ένα στούντιο στην περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο και κυκλοφόρησε μια σειρά από επιτυχημένα σόλο άλμπουμ στο στυλ του Elephant Mountain, συμπεριλαμβανομένου του Song for Juli του 1973 (το οποίο παρέμεινε για δύο χρόνια στο Topboard. Το 1978 στο δίσκο του American Dreams έγραψε την εκπληκτική σουίτα American Dreams Suite στη δεύτερα πλευρά.

Εικόνα
Jesse Colin Young performing in Berkeley, California in 1975.

Δεκαετίες πριν η μουσική Americana αποκτήσει τη δική της κατηγορία στα βραβεία Grammy, ο Jesse Colin Young συνέβαλε σε αυτό με τον πρωτοποριακό ήχο του κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970. Ενώ η δεκαετία πλησίαζε στο τέλος της, έπαιξε στο πρώτο θρυλικό σόου No Nukes Show στο Cuesta College της Καλιφόρνια, ενώ περιόδευσε στον κόσμο το 1974 μαζί με τους Ντέιβιντ Κρόσμπι, ο Στίβεν Στιλς και Γκράχαμ Νας στην άνευ προηγουμένου περιοδεία των Crosby Stills Nash & Young.
https://www.rollingstone.com/music/musi ... 235298241/
https://www.ogdoo.gr/epikairotita/dieth ... oungbloods

Απάντηση

Επιστροφή στο “Μουσική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών