Πέθανε ο Tito Jackson, αδελφός του Michael.
Ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Jackson 5, της οικογενειακής μπάντας, στην οποία έπαιζε μαζί με τους Michael, Jermaine, Jackie και Marlon.

Ο Tito Jackson, αρχικό μέλος του θρυλικού συγκροτήματος των Jackson 5 και αδελφός του αείμνηστου Michael Jackson, πέθανε σε ηλικία 70 ετών, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Η επίσημη αιτία θανάτου δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.
Ο Tito εμφανίστηκε στο διάσημο συγκρότημα με τα αδέλφια του, Jackie, Jermaine, Marlon και Michael, ο οποίος πέθανε το 2009.
Συντεντριμμένοι οι τρεις γιοι του.
Τον τελευταίο καιρό βρισκόταν στο Μόναχο ενόψει μιας εμφάνισης που θα έκανε με την μπάντα. Ο Steve Manning, μακροχρόνιος φίλος της οικογένειας Jackson και πρώην μάνατζερ, δήλωσε στο Entertainment Tonight ότι ο Jackson πέθανε τη Δευτέρα.
Τα νέα επιβεβαιώθηκαν σε μια ανάρτηση στο Instagram από τους τρεις γιους του Jackson, Taj, Taryll και TJ Jackson, οι οποίοι ήταν και οι ίδιοι R'n'B/Pop τρίο, που ονομαζόταν 3T, τη δεκαετία του 1990.
"Είμαστε σοκαρισμένοι και συντετριμμένοι", έγραψαν. "Ο πατέρας μας ήταν ένας καταπληκτικός άνθρωπος που νοιαζόταν για όλους και για την ευημερία τους". Συνέχισαν: "Θα μας λείψει τρομερά. Για εμάς θα είναι πάντα 'Tito Time'.
"Να θυμάστε να κάνετε αυτό που κήρυξε ο πατέρας μας και αυτό είναι 'Αγαπάτε ο ένας τον άλλον'. Σε αγαπάμε, μπαμπά".
Ποιοι ήταν οι Jackson 5.

Οι επιτυχίες των Jackson 5 περιλαμβάνουν τα ABC, The Love You Save και I Want You Back. Το συγκρότημα σχηματίστηκε το 1964. Ο Tito έπαιζε κιθάρα και έκανε δεύτερα φωνητικά.
Οι Jackson 5 έχουν πουλήσει πάνω από 150 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως. Το 1980, τα αδέλφια είχαν το δικό τους αστέρι στο Hollywood Walk of Fame και εντάχθηκαν στο Rock and Roll Hall of Fame το 1997.
Μέρες πριν από το θάνατό του, ο Tito δημοσίευσε ένα μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τη Μόναχο, τη Γερμανία, όπου επισκέφθηκε ένα μνημείο για τον Michael με τους αδερφούς του. Έγραψε: "Πριν από την παράστασή μας στη Μόναχο, εγώ και τα αδέλφια μου, Jackie και Marlon, επισκεφθήκαμε αυτό το όμορφο μνημείο, αφιερωμένο στον αγαπημένο μας αδελφό, Michael Jackson. Είμαστε βαθιά ευγνώμονες για αυτό το ειδικό μέρος που τιμά όχι μόνο τη μνήμη του, αλλά και την κοινή μας κληρονομιά. Σας ευχαριστούμε που κρατάτε το πνεύμα του ζωντανό".

Jackson Family Show.
Οι Jacksons εμφανίστηκαν στη Γερμανία στις 10 Σεπτεμβρίου, ημέρες μετά την εμφάνισή τους στο Boogietown, ένα βρετανικό μουσικό φεστιβάλ που γιορτάζει τη funk, τη soul και τη disco στο Surrey.
Τα αδέλφια εμφανίστηκαν επίσης στο Fool in Love Festival στο Hollywood Park Grounds στο Λος Άντζελες στις 31 Αυγούστου.
"Συντετριμμένος και άφωνος".
Ο πρώην ντράμερ των Jackson 5, Jonathan Moffett, ηγήθηκε των αφιερωμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γράφοντας στο X: "Υπάρχει μεγάλη θλίψη στην καρδιά μου απόψε, μόλις έμαθα ότι ο αδερφός μου στην καρδιά και στο πνεύμα, Tito Jackson, έχει πεθάνει. Είμαι άναυδος, συντετριμμένος και άφωνος. Σ' αγαπώ, Tito. Η πιο ειλικρινής αγάπη και προσευχές μου για όλη την οικογένεια Jackson. Σας αγαπώ όλους ΠΟΛΥ".
Ο Tito ήταν το τρίτο παιδί από τα εννέα της οικογενείας. Άλλα αδέλφια του περιλαμβάνουν τα παγκόσμια αστέρια, Janet και La Toya Jackson. Όλα τα αδέλφια του, εκτός από τον Michael που πέθανε σε ηλικία 50 ετών τον Ιούνιο του 2009, είναι ακόμα ζωντανοί.
Ο πατριάρχης της οικογένειας, Joe Jackson, πέθανε σε ηλικία 89 ετών το 2018.
Οι επιτυχίες του Tito Jackson.
Οι μουσικοί της οικογενείας έχουν βγάλει συνολικά 27 hits, που έφτασαν στο νο. 1 των charts. Παράλληλα με τη δουλειά στο συγκρότημα, ο Tito είχε και σόλο καριέρα ως μπλουζ μουσικός, που ξεκίνησε το 2003.
Ήταν ο τελευταίος αδελφός που είχε single στα Billboard charts με το hit του 2016, Get It Baby.
Το 2019, οι Jackie, Tito, Jermaine και Marlon ξεκίνησαν μια παγκόσμια περιοδεία ως The Jacksons.
Δύο χρόνια νωρίτερα, είχαν εμφανιστεί σε διάφορα σόου στο Ηνωμένο Βασίλειο (και στο Glastonbury Festival) ως μέρος του "A Celebration of 50 Years".
https://esquire.com.gr/culture/music/33 ... ou-michael