Δημοκρατικός έγραψε: ↑02 Απρ 2021, 01:23
Scouser έγραψε: ↑02 Απρ 2021, 00:33
Δημοκρατικός έγραψε: ↑02 Απρ 2021, 00:21
Κρίμα στην ώρα που σπατάλησες να γράψεις όλες αυτές τις ασυναρτησίες.
Συμπυκνωμένα:

Δεν είμαι εναντίον in principle. Είχε και ένδοξες στιγμές η αποικιοκρατία, όπως τη σφαγή των δολοφόνων παγανιστων Αζτεκων από τους ηρωικους κονκισταδορους ή τον ανασκολοπισμο των σκατομουσουλμάνων σουδανων μαχντιστων απο τα παλικαρια του Λόρδου Κίτσενερ. Αλλά εγώ δεν είμαι "Δημοκρατικός" για να χρειάζομαι
αναγκαίους τακτικούς ελιγμούς ώστε να δικαιολογήσω την υποστήριξη λευκών ρατσίσταρων.

Απλά κάποιες σφαγές που σε κάνουν να καυλώνεις (γιατί, ανώμαλος είσαι;

) δεν είναι η αποικιοκρατία. Η αποικιοκρατία είναι η δουλειά μυρμηγκιού επί δεκαετίες και αιώνες για την οικοδόμηση σύγχρονου κράτους, υποδομών, κλπ. Η αλληλεπίδραση του ανεπτυγμένου με τον υπανάπτυκτο, που με όλες τις δυσκολίες και τον πόνο, τον συμπαρασύρει προς την ανάπτυξη: βλέπε Ελλάδα και Ε.Ε.
Ποστάρει το κράνος του βρετανού redcoat για να το παίξει έξυπνος-> του απαντάς εξυμνώντας μια σπουδαία νίκη των redcoats->
Ανώμαλος είσαι; ΟΚ, έχεις τα θεματάκια σου, nothing new under the sun.
H αποικιοκρατία δικαιολογούνταν ως η Ιερά Εκπολιτιστική Αποστολή του Λευκού Ανθρώπου, που ήταν υποχρεωμένος να θέσει υπό την προστασία του τις κατώτερες φυλές που ήταν ανίκανες να αυτοκυβερνηθούν, λόγω της εγγενούς τους αγριότητας. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Μην επαναλαμβανόμαστε, εξήγησα παραπάνω ποιο ήταν το ιδεολογικό της υπόβαθρο. Έτσι δικαιολογήθηκαν ο διαμελισμός της Αφρικής, η κατάληψη της νότιας Αμερικής από τους Σπανιόλους και της Ινδίας από τους Βρετανούς, η μετατροπή της Κίνας σε κράτος-παρία από ad hoc συμμαχίες ευρωπαϊκών κρατών, ο εξαναγκασμός της Ιαπωνίας να σπάσει την απομόνωσή της από το αμερικανικό ΠΝ, και όλα τα υπόλοιπα. Πάλι καλά να λέμε που οι Δυτικοί ήταν χριστιανοί, οπότε ήταν υποχρεωμένοι να θέσουν έστω και για τα προσχήματα ορισμένους περιορισμούς στο ρεσάλτο που έκαναν σε ολόκληρη την υφήλιο για τη συγκέντρωση του πλούτου που οδήγησε στην Βιομηχανική Επανάσταση και, επαγωγικά, στο σημερινό επίπεδο ζωής που απολαμβάνουμε σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική. Διαφορετικά ο Τζενγκίζ Χαν θα έμοιαζε αγαθός πασιφιστής μπροστά στα όσα θα βλέπαμε.
Προέκυψαν και ορισμένα θετικά από την αποικιοκρατία; Ναι, και σαφώς η αποικιοκρατία ήταν κάτι πιο περίπλοκο από τη μαζική υποδούλωση αγαθών ξένων φυλών από τους σατανικούς Ευρωπαίους, όπως ισχυρίζονται οι καθυστερημένοι
ομοϊδεάτες σου στη Δύση σήμερα. Δεν νομίζω πχ να βλέπει κάποιος φυσιολογικός άνθρωπος αρνητικά την εξαφάνιση της δολοφονικής θρησκείας των Αζτέκων που θυσίαζαν 20.000 ανθρώπους τον χρόνο ή την απαγόρευση από τους Βρετανούς του σάτι στην Ινδία. Αλλά ξαναλέω ότι αυτά είναι τελείως άλλη συζήτηση. Εδώ μιλάμε για τους απροκάλυπτα ρατσιστές αποικιοκράτες, τους οποίους υποστηρίζεις, και όσο και να προσπαθείς να το αποφύγεις, εμείς θα είμαστε εδώ για να σου το θυμίζουμε.