Δηλαδή η θεωρία ότι η επιστημονική φαντασία ήταν απαγορευμένη στην κρατική τηλεόραση επιβεβαιώνεται επειδή ας πούμε το star trek δεν το μετράς;OANNHSEA έγραψε: ↑17 Μαρ 2021, 18:47Πριτς...
Στον ΑΝΤ1 ήταν!!!
Και μάλιστα σε ώρα μεγάλης τηλεθέασης - νομίζω στις 7 το απόγευμα...
Το μπερδεύεις με το original Star Trek, από το οποίο έδειξε πριν το 1983 η EΡΤ 22 επεισόδια, δώρο για κάποιες σειρές που είχε πάρει!!!
.
Πολιτική ορθότητα και ελληνικός κινηματογράφος
Re: Πολιτική ορθότητα και ελληνικός κινηματογράφος
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Maspoli την 17 Μαρ 2021, 19:34, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Γιατί είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Είναι άλλο πράγμα οι επιλογές της κρατικής τηλεόρασης (και αργότερα κάποιων ιδιωτικών καναλιών) και άλλο πράγμα οι ιδιωτικές παραγωγές, που αγοράζουν τα κανάλια. Αυτό αφορά στην όποια αντίληψη για "ποιότητα" υπάρχει στη γραμμή του κάθε καναλιού.OANNHSEA έγραψε: ↑17 Μαρ 2021, 19:01Precisely...stergiosbik έγραψε: ↑17 Μαρ 2021, 18:56Αυτό που,μάλλον,θέλει να πει ο ΟΑΝΝΗSEA είναι ότι κόπηκαν γιατί ως επί τω πλείστον το σάι φαι τότε ηταν κατά κύριο λόγω δυτικής παραγωγής και λόγω σοσιαλισμού οτιδήποτε αμερικανικό ήταν διαβολικό και επίσης επειδή αυτές οι σειρές έμμεσα ωθούσαν τους νέους να ασχοληθούν με τις θετικές επιστήμες.
Τότε επί ΠΑΣΟΚ όταν μιλούσε κάποιος για πραγματική πρόοδο,μόρφωση και ανάπτυξη της τεχνολογίας ήταν υποψήφιος να κάνει στην πυρά.
Υποθέτω ότι κάτι τέτοιο πάνω κάτω θέλει να μας πει.
Αφού λοιπόν τόσα χρόνια τρώτε την "πολιτική ορθότητα" της αριστεράς στην τηλεόραση και δεν διαμαρτύρεστε, γιατί έχετε πρόβλημα με την νέα πολιτική ορθότητα που σας πλασάρουν;;;
.
Παραδείγματος χάριν, ανεξαρτήτως του τι έπαιζε στην ερτ ή στα ιδιωτικά, στα βίντεο κλαμπ μπορούσες να βρεις ταινίες και σειρές όλων των ειδών. Στους κινηματογράφους το ίδιο.
Σήμερα, το οτιδήποτε γυρίζεται πρέπει να παίζει στο πολιτικώς ορθό πλαίσιο, ανεξαρτήτως με το αν είναι κρατική ή ιδιωτική παραγωγή.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Καραμελίτσα
Ε, έδειξε σταρ τρεκ. Τϊ άλλο θες; Αυτό είναι το αρχέτυπο και της επιστημονίλας του σάιφάι και της αμερικανικής προπαγάνδας.OANNHSEA έγραψε: ↑17 Μαρ 2021, 18:47Πριτς...
Στον ΑΝΤ1 ήταν!!!
Και μάλιστα σε ώρα μεγάλης τηλεθέασης - νομίζω στις 7 το απόγευμα...
Το μπερδεύεις με το original Star Trek, από το οποίο έδειξε πριν το 1983 η EΡΤ 22 επεισόδια, δώρο για κάποιες σειρές που είχε πάρει!!!
.
(Πώς το βλεπε κανείς αυτό το πράγμα; )
Και από ότι διαβάζω έπαιζε και το αντικομμουνιστικό γκαλάκτικα στα 80ς.
Z
- omg kai 3 lol
Buck Rogers, Galactika, Star Trek -το ορθοδοξο με τον William Shatner- επαιζαν στην κρατικη ΕΡΤ σιγουρα μετα το καλοκαιρι του 83 γιατι εχω μνημες απο το σπιτι εκει μετα τη μετακομιση
παρολαυτα αφηστε τον ΟΑΝΗΣΕΟΑΣΘ να αναπτυξει το συλλογισμο του εχει ενδιαφερον

Δεν μπορείς να καταλάβεις ότι δεν το δείχνουν επειδή το θέλουν - το δείχνουν γιατί τους το δίνουν δωρεάν (και είναι συνήθως η πρώτη ή και η δεύτερη σεζόν ή μία συλλογή κάποιων σπέσιαλ επεισοδίων εάν είναι παλίο)!!! Με αυτό γεμίζουν κενές ώρες ή πράττουν ακόμα χειρότερα...Καραμελίτσα έγραψε: ↑17 Μαρ 2021, 19:25Ε, έδειξε σταρ τρεκ. Τϊ άλλο θες; Αυτό είναι το αρχέτυπο και της επιστημονίλας του σάιφάι και της αμερικανικής προπαγάνδας.
Π.χ. όταν έδωσαν κάποια στιγμή στην ΕΡΤ ως δώρο κάποια επεισόδια των Θάντερκατς, εκεί πίσω στο 88-89, τα πασοκικά σκατά έβαλαν τη σειρά στις 10 ή στις 11 το βράδυ ως "κινούμενα σχέδια για μεγάλους"!!!
Εγώ π.χ. θυμάμαι πολλές σειρές SF στο Μακεδονία σε ώρες εντελώς κουφές όπως 6:30 το πρωί!!! Χώρια βέβαια που και εκεί ήταν από δώρα και για να γεμίσουν τις ώρες, δηλαδή ανάκατα επεισόδια και μόνο το πολύ οι δύο πρώτες σεζόν...
.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
-
- Καραμελίτσα
Εγώ θα ήθελα στατιστικές να δω. Αλλά υπάρχει και μια πιο απλή εξήγηση, ότι ο κόσμος δεν ενδιαφερόταν να τα δει. Για τους περισσότερους είναι βαρεμάρα σκέτη.OANNHSEA έγραψε: ↑18 Μαρ 2021, 11:47Δεν μπορείς να καταλάβεις ότι δεν το δείχνουν επειδή το θέλουν - το δείχνουν γιατί τους το δίνουν δωρεάν (και είναι συνήθως η πρώτη ή και η δεύτερη σεζόν ή μία συλλογή κάποιων σπέσιαλ επεισοδίων εάν είναι παλίο)!!! Με αυτό γεμίζουν κενές ώρες ή πράττουν ακόμα χειρότερα...Καραμελίτσα έγραψε: ↑17 Μαρ 2021, 19:25Ε, έδειξε σταρ τρεκ. Τϊ άλλο θες; Αυτό είναι το αρχέτυπο και της επιστημονίλας του σάιφάι και της αμερικανικής προπαγάνδας.
Π.χ. όταν έδωσαν κάποια στιγμή στην ΕΡΤ ως δώρο κάποια επεισόδια των Θάντερκατς, εκεί πίσω στο 88-89, τα πασοκικά σκατά έβαλαν τη σειρά στις 10 ή στις 11 το βράδυ ως "κινούμενα σχέδια για μεγάλους"!!!
Εγώ π.χ. θυμάμαι πολλές σειρές SF στο Μακεδονία σε ώρες εντελώς κουφές όπως 6:30 το πρωί!!! Χώρια βέβαια που και εκεί ήταν από δώρα και για να γεμίσουν τις ώρες, δηλαδή ανάκατα επεισόδια και μόνο το πολύ οι δύο πρώτες σεζόν...
.
Z
Αυτό που παράθεσες δείχνει μόνο ότι η ΕΡΤ έδειξε κάποια επεισόδια του Star Trek Enterprise...Leporello έγραψε: ↑17 Μαρ 2021, 19:08Ποιός Αντένα; Ο Αντένα ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1989.
Βρήκα και ίχνος προβολής του Deep Space 9 στην ΕΡΤ επί Σημίτη:
https://www.insomnia.gr/forums/topic/53 ... %81%CF%84/
Εάν διαβάσεις μάλιστα μέχρι το τέλος θα καταλάβεις ότι χρησιμοποιούν τη σειρά μόνο για να γεμίζουν το πρόγραμμα και μάλιστα στο πρόγραμμα το είχαν ως "εξερεύνηση διαστήματος"!!! και όχι star trek enterprise!!!
.
Μάλιστα...Καραμελίτσα έγραψε: ↑18 Μαρ 2021, 12:06Εγώ θα ήθελα στατιστικές να δω. Αλλά υπάρχει και μια πιο απλή εξήγηση, ότι ο κόσμος δεν ενδιαφερόταν να τα δει. Για τους περισσότερους είναι βαρεμάρα σκέτη.
Δηλαδή ενώ πριν τον χειμώνα 1981-82 οι τηλεθεατές έβλεπαν ένα σωρό διαστημικές σειρές (πλήρης!!!) και ταινίες, ξαφνικά μετά όλοι το γύρισαν στη μπάλα και στο μπουζούκι...
Μάλιστα...
.
Η μνήμη σου πάσχει...omg kai 3 lol έγραψε: ↑17 Μαρ 2021, 19:39Buck Rogers, Galactika, Star Trek -το ορθοδοξο με τον William Shatner- επαιζαν στην κρατικη ΕΡΤ σιγουρα μετα το καλοκαιρι του 83 γιατι εχω μνημες απο το σπιτι εκει μετα τη μετακομιση
Πήγαινε σε γιατρό γρήγορα...
.
-
Ποια βαρεμάρα;Καραμελίτσα έγραψε: ↑18 Μαρ 2021, 12:06Εγώ θα ήθελα στατιστικές να δω. Αλλά υπάρχει και μια πιο απλή εξήγηση, ότι ο κόσμος δεν ενδιαφερόταν να τα δει. Για τους περισσότερους είναι βαρεμάρα σκέτη.OANNHSEA έγραψε: ↑18 Μαρ 2021, 11:47Δεν μπορείς να καταλάβεις ότι δεν το δείχνουν επειδή το θέλουν - το δείχνουν γιατί τους το δίνουν δωρεάν (και είναι συνήθως η πρώτη ή και η δεύτερη σεζόν ή μία συλλογή κάποιων σπέσιαλ επεισοδίων εάν είναι παλίο)!!! Με αυτό γεμίζουν κενές ώρες ή πράττουν ακόμα χειρότερα...Καραμελίτσα έγραψε: ↑17 Μαρ 2021, 19:25
Ε, έδειξε σταρ τρεκ. Τϊ άλλο θες; Αυτό είναι το αρχέτυπο και της επιστημονίλας του σάιφάι και της αμερικανικής προπαγάνδας.
.
Αμάν κάναμε τ αγόρια να δούμε κάποιο έργο ή σειρά sci fi.
- Rakomelofronas
- Phorum.gr user: Pegasus - erkebrad
Όπως στα αρχαία κείμενα (ακόμα και πχ στον Αριστοφάνη) πολλές φορές διαβάζουμε πρώτα την εισαγωγή για να καταλάβουμε το κλίμα της εποχής και να έχουμε υπόψη μας το γενικότερο πλαίσιο, έτσι μπορεί να γίνει και με αυτές τις ταινίες. Έτσι έγινε πχ και με το "Όσα παίρνει ο άνεμος", που στην αρχή πήγε να το πάρει ο άνεμος αλλά τελικά επανήλθε. Με αυτό τον τρόπο, και η ελευθερία της έκφρασης διατηρείται και ο καθένας μπορεί να αντλήσει τα δικά του, βάσιμα συμπεράσματα από την πρωτότυπη δημιουργία χωρίς αυτόκλητους κήνσορες "για το καλό μας".
Ο κόσμος που θυμάσαι δεν υπάρχει πια.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.
- Καραμελίτσα
Θα βοηθούσε να είχαμε μια λίστα τι είχε παιχτει ως το 81 και τι μετά, οχι απλά περιπτωσιολογία. Εγώ δεν ξέρω το θέμα, αλλά ήδη βρήκαμε δυο εξαιρέσεις.OANNHSEA έγραψε: ↑18 Μαρ 2021, 12:12Μάλιστα...Καραμελίτσα έγραψε: ↑18 Μαρ 2021, 12:06Εγώ θα ήθελα στατιστικές να δω. Αλλά υπάρχει και μια πιο απλή εξήγηση, ότι ο κόσμος δεν ενδιαφερόταν να τα δει. Για τους περισσότερους είναι βαρεμάρα σκέτη.
Δηλαδή ενώ πριν τον χειμώνα 1981-82 οι τηλεθεατές έβλεπαν ένα σωρό διαστημικές σειρές (πλήρης!!!) και ταινίες, ξαφνικά μετά όλοι το γύρισαν στη μπάλα και στο μπουζούκι...
Μάλιστα...
.
Z
Εγώ θέλω να διαβάσω παράδειγμα ΚΩΜΩΔΙΑΣ ή κωμικής σειράς που να μη θεωρείται "προβληματική" στις μέρες μας.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
- Dwarven Blacksmith
Το 1980 ο Douglas Adams έγραφε:
“In the beginning the Universe was created.
This had made many people very angry and has been widely regarded as a bad move.”

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Αν ζούσε ο Τζιμάκος στη σημερινή πολιτική ορθότητα
από Αρίστος » 18 Απρ 2024, 19:21 » σε Εσωτερική Πολιτική - 330 Απαντήσεις
- 6636 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από sys3x