Εκείνη την εποχή όμως δεν υπήρχαν τα βίντεο κλιπς (δεν είχαν επινοηθεί ακόμη) επομένως, καταλαβαίνεις...hellegennes έγραψε: ↑07 Ιούλ 2023, 13:57Μπράβο, τότε δεν είναι ταινία, είναι βίντεο κλιπ. Πολύ μεγάλο, αργό και βαρετό βίντεο κλιπ.AlienWay έγραψε: ↑07 Ιούλ 2023, 13:39Μπα, μια μπύρα έπινα. Συνειδητοποίησα ότι η ταινία, δεν είχε σκοπό να παρουσιάσει μια ιστορία με αρχή, μέση, τέλος, (όποιος επιθυμεί μπορεί να διαβάσει το βιβλίο του Κλαρκ για να κατανοήσει καλύτερα την ιστορία). Δεν ήταν το κυρίως ζητούμενο αυτό.hellegennes έγραψε: ↑07 Ιούλ 2023, 13:26
Οτιδήποτε βάλεις φόντο σε ψυχεδελική τρανς θα σου φανεί μεγαλειώδες, ειδικά αν τα έχεις πιεί ή έχεις κουμπώσει τίποτα.
Η χειροτερη ταινια που εχετε δει
Re: Η χειροτερη ταινια που εχετε δει
Ζούμε σε ένα σύστημα.
- masterridley
- Phorum.gr user: masterridley
Ειλικρινά θα έπρεπε να το ξαναδώ για να σου πω την ΤΩΡΙΝΗ μου άποψη. Μπορεί όντως να το βρω βαρετό τώρα.hellegennes έγραψε: ↑06 Ιούλ 2023, 18:40Πάντα βοηθάει να δεις κάτι πρώτη φορά σε μεγαλύτερη ηλικία γιατί αφαιρεί την παραμόρφωση. Αλλά εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με φαινόμενο του στυλ "το έχω ξαναδεί αλλού" γιατί σε ό,τι ηλικία κι αν το έβλεπα θα ήταν παλιό, το 1968 βγήκε. Το πρόβλημά του δεν είναι ότι πλέον δεν είναι ιδιαίτερο, είναι ότι δεν λειτουργεί σαν ταινία. Είναι μια σειρά από κλιπάκια που αισθητικά μπορεί να είναι ωραία αλλά συνολικά δεν είναι ταινία με αρχή, μέση και τέλος. Είναι pretentious και πομπώδες μέχρι αηδίας και αντιμετωπίζει τον εαυτό του σαν αριστούργημα, που δεν είναι. Επιπροσθέτως εξήγησα γιατί δεν ήταν πρωτοποριακό.
Θα σου εξηγήσω γιατί το βρήκα φοβερό μικρός. Η εντύπωση μου είναι ότι τότε δεν υπήρχε άλλη ταινία που να δείχνει το διάστημα έστω και λίγο ρεαλιστικά (ή εγώ δεν την ήξερα). Μιλάω για το "δεν υπάρχει ήχος στο διάστημα", πόση ώρα κάνανε να δέσουν τα οχήματα, την σιωπή και μοναξιά του διαστήματος, όλα αυτά blew my mind τότε.
Για το AI που αυτονομείται απ'τον άνθρωπο πάλι, είχα την εντύπωση ότι όλοι εμπνεύστηκαν απ'τον HAL: System Shock, Portal κτλ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ. Δεν το έχω ψάξει, αλλά πιστεύω ότι ήταν η ταινία που έκανε popularize έστω το concept.
Τα υπόλοιπα, οι μονόλιθοι, εκεί που μπαίνει στον Η/Υ(?), ενώνεται με το μωρό(?), δεν ξέρωγω τι άλλο καθώς τα θυμάμαι αμυδρά, μπορείς άνετα να τα κατηγορήσεις ως pretentious, αλλά ειλικρινά μου είχαν προκαλέσει μια "εμπειρία" τότε, σαν να είχα πάρει ναρκωτικά. Ίσως γιατί είχα δει την ταινία αργά το βράδυ, ολομόναχος, στο σκοτάδι; Επειδή ήμουν νέος; Δεν ξέρω.
Είναι λίγο σαν να προσπαθώ να σου αποδείξω γιατί μου άρεσε κάποτε μια γκόμενα, και συ να λες αφού είναι μπαζόλα. Δεν μπορώ να σου αποδείξω γιατί και πως!
Εδώ εμένα μου άρεσε το logan's run και το green soilent ταινίες του 70 που τις είδα πριν δυο τρία χρόνια. Βασικά μου άρεσαν γιατί αποδίδουν το μέλλον μέσα από τη φαντασία και την αισθητική των ανθρωπων στα 70s.
Προσέξτε όμως και το εξής:
Υπάρχουν ταινίες που οι κριτικοί τις εκθειάζουν, παρουσιάζοντάς τες ως αριστουργήματα της έβδομης τέχνης κλπ.
Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί κάποιος να τις δει και με βάση το γούστο του να αποφανθεί ότι πρόκειται για απλά καλές ταινίες ή ακόμη και μέτριες.
Πηγαίνει μετά και ως αντίδραση, δηλώνει ότι είναι οι χειρότερες ταινίες που έχει δει.
Είναι άλλο πράγμα η υπερεκτιμημένη ταινία και άλλο η χειρότερη.
Υπάρχουν ταινίες που οι κριτικοί τις εκθειάζουν, παρουσιάζοντάς τες ως αριστουργήματα της έβδομης τέχνης κλπ.
Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί κάποιος να τις δει και με βάση το γούστο του να αποφανθεί ότι πρόκειται για απλά καλές ταινίες ή ακόμη και μέτριες.
Πηγαίνει μετά και ως αντίδραση, δηλώνει ότι είναι οι χειρότερες ταινίες που έχει δει.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
- hellegennes
Φυσικά και είχαν επινοηθεί. Τι είναι τα Silly Symphonies που γύρισε ο Ντίσνεϋ την δεκαετία του '30;AlienWay έγραψε: ↑07 Ιούλ 2023, 14:01Εκείνη την εποχή όμως δεν υπήρχαν τα βίντεο κλιπς (δεν είχαν επινοηθεί ακόμη) επομένως, καταλαβαίνεις...hellegennes έγραψε: ↑07 Ιούλ 2023, 13:57Μπράβο, τότε δεν είναι ταινία, είναι βίντεο κλιπ. Πολύ μεγάλο, αργό και βαρετό βίντεο κλιπ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Πες μου ότι σού άρεσε και το Machine Gun Joe (Death Race 2000)!

Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 

- hellegennes
Σε καμμιά περίπτωση δεν θέλω να σου αφαιρέσω την αίσθηση ούτε να σε πείσω ότι δεν θα έπρεπε να σου αρέσει, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Αν σου άρεσε για τους οποιουσδήποτε λόγους, σου άρεσε· πάει και τελείωσε. Απλά υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο μου άρεσε/δεν μου άρεσε και στο είναι καλό/είναι κακό. Ξαναλέω ότι δεν βασίζω την άποψή μου για το αν είναι καλή ταινία στο αν μου άρεσε. Και οι ταινίες με υπερήρωες δεν μου αρέσουν αλλά δεν λέω ότι είναι κακές ταινίες.masterridley έγραψε: ↑07 Ιούλ 2023, 14:08Είναι λίγο σαν να προσπαθώ να σου αποδείξω γιατί μου άρεσε κάποτε μια γκόμενα, και συ να λες αφού είναι μπαζόλα. Δεν μπορώ να σου αποδείξω γιατί και πως!
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Ναι, το διαχωρίσαμε αυτό. Είπα π.χ. ότι το Inception και το Interstellar είναι υπερεκτιμημένες ταινίες ενώ το 2001 είναι κακή ταινία.AlienWay έγραψε: ↑07 Ιούλ 2023, 14:16Προσέξτε όμως και το εξής:
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Κινούμενα σχέδια.hellegennes έγραψε: ↑07 Ιούλ 2023, 14:18Φυσικά και είχαν επινοηθεί. Τι είναι τα Silly Symphonies που γύρισε ο Ντίσνεϋ την δεκαετία του '30;AlienWay έγραψε: ↑07 Ιούλ 2023, 14:01Εκείνη την εποχή όμως δεν υπήρχαν τα βίντεο κλιπς (δεν είχαν επινοηθεί ακόμη) επομένως, καταλαβαίνεις...hellegennes έγραψε: ↑07 Ιούλ 2023, 13:57
Μπράβο, τότε δεν είναι ταινία, είναι βίντεο κλιπ. Πολύ μεγάλο, αργό και βαρετό βίντεο κλιπ.
Πόσα "βίντεο κλιπ" μέχρι την Οδύσσεια του Κιούμπρικ, δεν περιλάμβαναν τον καλλιτέχνη στο 90% της διάρκειας; Πόση πρόσβαση είχε το κοινό σε αυτά; Πόσο πρόλαβε να βαρεθεί αυτή τη φόρμουλα;
Δηλαδή τώρα καθόμαστε και κρίνουμε την Οδύσσεια του κιούμπρικ με βάση το παρόν. Δεν έχει νόημα.
Χθες μόλις έβλεπα το beau is afraid του Αστερ και διαπίστωσα ότι πρόκειται για μία οπτικοακουστική, ψυχεδελική εμπειρία. Κάποιος μπορεί να πει ότι δεν βγάζει νόημα, άρα είναι μάπα, γιατί προτιμάει μόνο τις ταινίες που ακολουθούν τη τυπική εξιστόρηση.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Από την στιγμή όμως που υπάρχουν πάρα πολλοί που υποστηρίζουν ότι ήταν μια καλή ταινία για πολλούς και διάφορους λόγους (σημειωτέον, εμένα μου φαίνεται μέτρια κυρίως ως προς την εκτέλεση, στις καλές δεν την βάζω σίγουρα) και που σίγουρα δεν ανήκει στην κατηγορία "MegaShark Vs SuperSquid: Revenge of the Tentacles of Terror" ξέρω 'γω, το να λες ότι είναι αντικειμενικά κακή μού φαίνεται υπερβολή και απόλυτη άποψη. ΟΚ, εξήγησες τι σημαίνει για σένα "κακή ταινία" και γι' αυτό την κατατάσσεις εκεί, αλλά κι αυτό ακόμα δεν είναι κάτι απόλυτο, έτσι; Δεν είναι κανένας παγκόσμιος κανόνας αυτός που τον ακολουθούν όλοι πιστά ως αξίωμα, απλά εσύ το βλέπεις έτσι. Και καλά κάνεις για την πάρτη σου, αλλά άλλο αυτό κι άλλο ότι είναι "αντικειμενικά κακή".hellegennes έγραψε: ↑07 Ιούλ 2023, 14:22Σε καμμιά περίπτωση δεν θέλω να σου αφαιρέσω την αίσθηση ούτε να σε πείσω ότι δεν θα έπρεπε να σου αρέσει, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Αν σου άρεσε για τους οποιουσδήποτε λόγους, σου άρεσε· πάει και τελείωσε. Απλά υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο μου άρεσε/δεν μου άρεσε και στο είναι καλό/είναι κακό. Ξαναλέω ότι δεν βασίζω την άποψή μου για το αν είναι καλή ταινία στο αν μου άρεσε. Και οι ταινίες με υπερήρωες δεν μου αρέσουν αλλά δεν λέω ότι είναι κακές ταινίες.masterridley έγραψε: ↑07 Ιούλ 2023, 14:08Είναι λίγο σαν να προσπαθώ να σου αποδείξω γιατί μου άρεσε κάποτε μια γκόμενα, και συ να λες αφού είναι μπαζόλα. Δεν μπορώ να σου αποδείξω γιατί και πως!

-
Εμένα περιέργως μου άρεσε πολύ το space Odyssey. Και τα πάντα Kubrick. Ακόμα και τα ψίχουλα.hellegennes έγραψε: ↑07 Ιούλ 2023, 14:23Ναι, το διαχωρίσαμε αυτό. Είπα π.χ. ότι το Inception και το Interstellar είναι υπερεκτιμημένες ταινίες ενώ το 2001 είναι κακή ταινία.AlienWay έγραψε: ↑07 Ιούλ 2023, 14:16Προσέξτε όμως και το εξής:
But through the eternal night, the twinkling of star light, so very far away maybe it's only yesterday...
- hellegennes
Give me a break. Ο ορισμός του βιντεοκλίπ είναι. Μικρά κλιπ από εικόνες, συχνά σουρεάλ και ασυνάρτητες που φτιάχτηκαν για να συνοδεύσουν μουσική.AlienWay έγραψε: ↑07 Ιούλ 2023, 14:26Κινούμενα σχέδια.hellegennes έγραψε: ↑07 Ιούλ 2023, 14:18Φυσικά και είχαν επινοηθεί. Τι είναι τα Silly Symphonies που γύρισε ο Ντίσνεϋ την δεκαετία του '30;
Κι αν θέλεις σε μεγάλο φορμάτ, αυτό ακριβώς ήταν η Φαντασία, του 1940. Το θέμα δεν είναι αν πρόλαβε το κοινό να βαρεθεί αυτήν την φόρμουλα αλλά αν είναι ταινία αυτό το πράγμα. Και ενώ η Φαντασία είναι μια συλλογή από βιντεοκλίπ, τουλάχιστον υπάρχει μια συνέπεια και μια ελαφρότητα, δεν παρουσιάζονται σαν κάτι που δεν είναι.
Το 2001 δεν φτιάχτηκε για να είναι συνοδεία μουσικής, φτιάχτηκε ως ταινία και είχε σκοπό να δείξει το όραμα του Κιούμπρικ. Αλλά είναι πραγματικά τρομερά πομπώδες.
Σύγκρινε τον μανταμσουσουδισμό και την φλυαρία του 2001 με τα πιθήκια και το "κοιτάξτε τι κάνω που αναποδογυρίζω το σετ" με τον λυρισμό του Ντίσνεϋ σ' αυτό το αριστούργημα. Γύρνα το στο 3:23 να δεις τι έκαναν οι άνθρωποι με μια απλή παρουσίαση αντανάκλασης του φεγγαριού στα νερά.
Αυτό το 1 λεπτό αντανάκλασης είναι περισσότερη δουλειά από όλο το 2001, απαιτεί απίστευτη μαεστρία. Πραγματικά απορώ ακόμη και σήμερα πώς στο διάολο το έκαναν όλο αυτό με το χέρι και είναι τόσο απρόσκοπτο. Είναι από τις πιο λιτές σκηνές εν τω μεταξύ, που δείχνει πώς μπορείς να πάρεις κάτι πολύ απλό και καθημερινό και να το κάνεις μαγεία.
Επίσης, για να μην λες ότι δεν βλέπω τα έργα στην εποχή τους, δες τις συγκυρίες του 2001 και της Φαντασίας. Το ένα ήταν στο αποκορύφωμα της διαστημικής κούρσας και ήταν βασικά μια πομπώδης πρόκληση "εμείς οι Αμερικάνοι είμαστε μπροστά και θα φάτε την σκόνη μας" ενώ το άλλο ήταν λίγο πριν ξεσπάσει ο Β΄ΠΠ και ήταν "ο άνθρωπος είναι ικανός για τόση ομορφιά απέναντι σε τόση ασχήμια".
Μπορείς να τα δεις σαν να λένε "γιατί είμαστε καλύτεροι εμείς οι Αμερικάνοι", όπου το ένα προβάλλει την ομορφιά του πνεύματος και το άλλο την τεχνολογική υπεροχή.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
A, έπος! Κάρανταιν, Σταλόνε (πιτσιρικάς)...
Δες το και θα με θυμηθείς. Ειδικά στη σκηνή με τους γέρους και τις νοσοκόμες (δεν λέω άλλα)

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Έχετε καυλώσει ποτέ με φωτογραφίες συγγραφέα βιβλίου που έχετε διαβάσει;
από Εκτωρ » 31 Ιούλ 2023, 23:10 » σε Σχέσεις, Έρωτας & Σεξουαλικότητα - 5 Απαντήσεις
- 1869 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Εκτωρ
31 Ιούλ 2023, 23:31
-
-
-
Νέα δημοσίευση Είναι οι Νεοδημοκρατες η χειρότερη φάρα της κοινωνίας;
από Μαδουραίος » 29 Φεβ 2024, 14:45 » σε Εσωτερική Πολιτική - 40 Απαντήσεις
- 848 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης