ρεαλισμος ειναι οτι δεν υπαρχει βαρυτητα στο διαστημα (οπως στις περισσοτερες ταινειες ΕΦ) ο οποιος εξομειωνεται με την περιστροφη της πλατφορμας. ΘΑ μπορουσε να μην προχωραει σα χεσμενη (αν θυμαμαι καλα κουβαλαει και κατι σαντουιτς και καφεδες) και ΘΑ μπορουσε να εχει κατι αλλο που δεν ηταν βελκρο σε μια αλλη ταινεια. Στην οποια ο σκηνοθετης ειχε στο μυαλο του το μελλον και την τεχνολογια ελαφρως διαφορετικη. Ως εχει ειναι μια χαρα.Προσωπικα μου αρεσει η σκηνη γιατι δειχνει ποσο μπαναλ εχει γινει πλεον το διαστημικο ταξιδι, που κυκλοφορουνε με νορμαλ ρουχα και παντοφλες. See you next Tuesday οπως λεει στο παιδι του νομιζω.hellegennes έγραψε: ↑08 Ιούλ 2023, 15:03Καμμία σχέση με ρεαλισμό. Και στον ISS μπορούν να περπατάνε με βέλκρο αλλά δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να το κάνουν και ως εκ τούτου δεν το κάνουν. Όχι ότι δεν χρησιμοποιούν βέλκρο για διάφορα άλλα πράγματα αλλά σε πολύ περιορισμένες ποσότητες γιατί είναι εξαιρετικά εύφλεκτο.
Πάντως αν χρησιμοποιούσαν για οποιονδήποτε λόγο βέλκρο για να περπατάνε, δεν θα πήγαιναν έτσι, σαν χεσμένοι. Η τύπισσα πηγαίνει σαν χεσμένη γιατί κυριολεκτικά το δωμάτιο κινείται κάτω απ' τα πόδια της.
Η χειροτερη ταινια που εχετε δει
Re: Η χειροτερη ταινια που εχετε δει
Οκ ζούμερ.hellegennes έγραψε: ↑08 Ιούλ 2023, 14:24Δεν νομίζω ότι το 2001 αρέσει στην σημερινή πλειοψηφία. Το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού σίγουρα δεν την έχει δει, γι' αρχή. Κυρίως αρέσει στα άτομα που άρεσε και πριν 20 χρόνια, επειδή ζουν ακόμη.Isildur έγραψε: ↑08 Ιούλ 2023, 06:54Υποθέτω ότι θες να πεις για την πέραση που έχουν κάποια ρεύματα κατά καιρούς. Πχ τι αντίκτυπο έχει η τραπ σε μερίδα πιτσιρικάδων. Ή το τάδε σκυλολαϊκό του Βολάνη στις πίστες. Αυτά όμως αφ' ενός συνήθως απευθύνονται σε ομάδες με συγκεκριμένα μουσικά γούστα (και στο σινεμά υπάρχουν τέτοιοι) αλλά ακόμα σημαντικότερο είναι νομίζω, ότι αν μετά από 30-40 ή και παραπάνω χρόνια κάποια απ' αυτά τα τραγούδια συνεχίζουν να αρέσουν στην πλειοψηφία του κόσμου, τότε ναι, αντικειμενικά δεν είναι κακά. Για μένα βέβαια, θα είναι πάντα αηδίες που κι αν δεν βγαίνανε ποτέ δεν θα χάναμε και τίποτα. Αλλά αυτό για μένα.hellegennes έγραψε: ↑08 Ιούλ 2023, 00:03
Το ξεκαθάρισα ότι με αυτό μπορείς να διαφωνήσεις ελεύθερα, δηλαδή αν τα κριτήρια αυτά την κάνουν κακή ταινία.
Μάλιστα. Αυτό επεκτείνεται παντού; Στα τραγούδια, ας πούμε;
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 

- hellegennes
Έτσι ήταν πάντα, από την εποχή του Γκαγκάριν. Τι θα έπρεπε να φοράνε μέσα σε διαστημόπλοια; Πανοπλία; Εν τούτοις χάνεις το πόιντ μου. Η σκηνή παρουσιάζεται κινηματογραφικά ως κάτι που θα πρέπει να θαυμάσουμε για το πώς γυρίστηκε και γενικά βγάζει μια αίσθηση "κοίτα τι έφτιαξα", γι' αυτό έκανα την αντιπαράθεση με το Royal Wedding όπου η σκηνή παρουσιάζεται σαν Τρίτη πρωί, λες κι από πάντα μπορούσε κάποιος να γυρίσει σκηνή όπου χορεύει στο ταβάνι. Ανεξάρτητα δε από το τι παρουσιάζει η κάθε σκηνή, γιατί σαφώς δεν θα κολλούσε να χορεύει κανείς στο ταβάνι διαστημόπλοιου, αυτή η αντιπαραβολή δείχνει πώς μια ταινία μπορεί να χειριστεί μια τεχνική με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και πώς μια άλλη μπορεί να την πάρει και να την κάνει σκατά. Στην μια περίπτωση η χρήση είναι εύστοχη, στην άλλην είναι τελείως άστοχη.
Πάντως, διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, αλλά στα έργα σου βλέπω ένα σωρό κινηματογραφικές αναφορές αλλά καμμία στον Κιούμπρικ ή πιο συγκεκριμένα στο 2001. Το αναφέρω γιατί λες ότι σε επηρέασε βαθύτατα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Σε ευχαριστω για την αναφορα και χαιρομαι που αναφερεσαι σε αυτο. Με επηρεασε βαθυτατα στην προσωπικη μου ζωη απο μικρη ηλικια (ας πουμε γυρω στα 8) οταν την πρωτοειδα - για την ενασχοληση/ενδιαφερον μου με την επιστημονικη φαντασια, το διαστημα, τους υπολογιστες, την κινηματογραφια. Αλλα και σε παραγωγες μας υπαρχουν πολλα στοιχεια (ολοκληρο "Μονολιθ" του 2015 βασιζεται στην ιδεα του μονολιθου σαν καταλυτης της εξελιξης) οπως το στησιμο της καμερας, καποιες εικονες πχ πλανητες πισω απο αλλους και ειδικα εφφε (το σλιτ-σκαν εφφε το εχω βαλει καπου, υλοιποιημενο βεβαια οχι οπως αυτοι αναλογκ, αλλα με κωδικα).hellegennes έγραψε: ↑08 Ιούλ 2023, 23:02
Πάντως, διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, αλλά στα έργα σου βλέπω ένα σωρό κινηματογραφικές αναφορές αλλά καμμία στον Κιούμπρικ ή πιο συγκεκριμένα στο 2001. Το αναφέρω γιατί λες ότι σε επηρέασε βαθύτατα.
Σε ενα μηνα περιπου θα παρουσιασουμε κατι καινουργιο στο φεστιβαλ του Ελσινκι. Νομιζω ειναι η μεγαλυτερη μου παραγωγη - θα δωσω περισσοτερα στοιχεια οταν κοινοποιηθει!
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Έχετε καυλώσει ποτέ με φωτογραφίες συγγραφέα βιβλίου που έχετε διαβάσει;
από Εκτωρ » 31 Ιούλ 2023, 23:10 » σε Σχέσεις, Έρωτας & Σεξουαλικότητα - 5 Απαντήσεις
- 1869 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Εκτωρ
31 Ιούλ 2023, 23:31
-
-
-
Νέα δημοσίευση Είναι οι Νεοδημοκρατες η χειρότερη φάρα της κοινωνίας;
από Μαδουραίος » 29 Φεβ 2024, 14:45 » σε Εσωτερική Πολιτική - 40 Απαντήσεις
- 848 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης