Οπενχάϊμερ ριβιού

Κινηματογράφος (κριτικές και προτάσεις), θέατρο, ερμηνεία, χορός, τραγούδι, τηλεόραση, ραδιόφωνο κ.ά.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Δεν επιτρέπεται η δημοσίευση συνδέσμων προς ιστότοπους παράνομης προβολής (streaming) ή λήψης (torrents, κ.λπ.) κινηματογραφικών και τηλεοπτικών έργων με πνευματικά δικαιώματα. Κανόνας 8.6.α
Άβαταρ μέλους
Scouser

Re: Οπενχάϊμερ ριβιού

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scouser » 28 Αύγ 2023, 13:50

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
28 Αύγ 2023, 13:43
Scouser έγραψε:
28 Αύγ 2023, 12:32
και ο τελευταίος layman μπορεί να καταλάβει γιατί δεν πρέπει κανείς να λαμβάνει υπόψη την άποψη των κορυφαίων επιστημόνων (με ή χωρίς italics) ως αυθεντιών για θέματα πέραν της επιστήμης τους, και ειδικά όταν συζητάμε για πολιτική, κοινωνία ή ηθική.
το θέμα είναι ότι αν υπάρχει μια δυνατότητα στην φύση, κάποια στιγμή θα ανακαλυφθεί
και όταν ανακαλυφθεί είναι ζήτημα χρόνου να αξιοποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο
Σωστά. Και μετά έχεις αυτούς που υλοποιούν την αξιοποίηση της νέας δυνατότητας για την κατασκευή όπλων, να κλαίγονται και να κατηγορούν τους πολιτικούς γιατί συνεχίζουν στο ίδιο μονοπάτι, παίζοντας το οσιομάρτυρες. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο δηλαδή. Για αυτό, οι επιστήμονες στα εργαστήριά τους, και ησυχία.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance

Άβαταρ μέλους
Λίνο Βεντούρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λίνο Βεντούρα » 28 Αύγ 2023, 13:53

Frappezitis έγραψε:
27 Αύγ 2023, 14:03
Το Oppenheimer δεν είναι πατριωτική ταινία/προπαγάνδα ούτε και αντιπολεμική ταινία. Ο Νόλαν το πήγε ακόμα παραπέρα (μήπως είναι ο καλύτερος εν ζωή σκηνοθέτης;)
Έδειξε όλες τις όψεις της ιστορικής πραγματικότητας και της προσωπικής ιστορίας που οδήγησαν στην Υπέροχη Ατομική Εποχή. Και κάποιες φορές το κάνει σαν τον Κιούμπρικ, χρησιμοποιώντας έξοχα την ειρωνεία.
Για παράδειγμα: Δείχνει τους στρατηγούς ν’ αποφασίζουν σε ποια πόλη της Ιαπωνίας θα ρίξουν την πρώτη ατομική βόμβα, κι ο υπουργός λέει να μην τη ρίξουν στο Κυότο, γιατί είχε πάει ταξίδι του μέλιτος εκεί –κι είναι όμορφη πόλη.
Υπάρχουν οι επιστήμονες που αρνούνται να συμμετάσχουν στην κατασκευή της βόμβας (πχ Νιλς Μπορ), υπάρχουν κι εκείνοι που πανηγυρίζουν στη δοκιμή της Τρίνιτυ (της πρώτης ατομικής βόμβας, στην έρημο), αλλά μόνο στις 6 Αυγούστου (Χιροσίμα) αντιλαμβάνονται τι έκαναν.
Στο επίκεντρο όλων ο δόκτωρ Οπενχάιμερ. Ο Νόλαν καταφέρνει σε τρεις ώρες να τον αποδώσει τόσο καλά, που είναι σαν να έχεις διαβάσει ολόκληρο μυθιστόρημα.
Αντιφατικός χαρακτήρας, αμφίθυμος, εγωκεντρικός, με τιτάνιες εσωτερικές συγκρούσεις, απολαμβάνει τον θρίαμβο, ενώ συνθλίβεται -ένας πλήρης άνθρωπος και Προμηθέας.
Ο Κίλιαν Μέρφυ έχει πάρει ήδη το Όσκαρ (αν δεν το πάρει ο Κεν Γκόσλινγκ). Εκπληκτική ερμηνεία. Παίζει μόνο με τα μάτια του -κοντινά πλάνα όλη την ώρα.
Ένα απ’ τα καλύτερα της ταινίας είναι ο ήχος. Όχι μόνο το σάουντρακ (κι άλλο Όσκαρ εκεί), αλλά ο τρόπος που χρησιμοποιεί τον ήχο ο Νόλαν• επιβλητικός (μόνο στην αίθουσα μπορείς να το νιώσεις αυτό).
Ο τρόπος που ανεβαίνει η ένταση του ήχου σε κάποιες σκηνές σε κολλάει πίσω.
Κι όταν εκρήγνυται η πρώτη βόμβα, η δοκιμαστική Τρίνιτυ, τι ήχο θα έβαζες; Ο Νόλαν βάζει ακριβώς τον αντίθετο...
Δεν ακουγόταν ούτε ανάσα μέσα στο σινεμά.
Κοιτούσα την οθόνη κι ήμουν έτοιμος να κλάψω, σαν να ήμουν κι εγώ υπεύθυνος για τα λάθη της ανθρωπότητας.
Φοβήθηκα ότι θα έβλεπα μια ταινία προπαγάνδα.
Ο Νόλαν αναφέρεται διαρκώς στις δύο πόλεις που κατέστρεψαν οι ΗΠΑ, μιλάει για τη φρίκη της Βόμβας, τους 220.000 άμαχους που σκοτώθηκαν. Δείχνει ότι ο Χίτλερ είχε ήδη αυτοκτονήσει τότε, δείχνει ότι οι Ιάπωνες ήταν ήδη ηττημένοι.
Σε μια σκηνή, σ’ ένα γήπεδο μπάσκετ, ο «Όπι» μιλάει στους κατοίκους του Λος Άλαμος (επιστήμονες με τις οικογένειές τους), που κουνάνε πλαστικά σημαιάκια και πανηγυρίζουν για την Επιτυχία της Χιροσίμα. Τους λέει αυτά που θέλουν ν’ ακούσουν, και μέσα στο πανηγύρι ο Νόλαν βάζει ηχητικά εφέ από βομβαρδισμό, λάμψεις ατομικής βόμβας, καμένους ανθρώπους, στάχτες… Σκηνή ανθολογίας για το σινεμά.
Ένα απ’ τα πιο σημαντικά στοιχεία της ταινίας είναι ότι αναδεικνύει ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της «εφεύρεσης» της ατομικής βόμβας. Όχι η Χιροσίμα και το Ναγκασάκι (στο Τόκιο είχαν σκοτώσει 100.000 Ιάπωνες με κανονικές βόμβες).
Άλλο είναι το Πρόβλημα που δημιούργησε ο σύγχρονος Προμηθέας, οι επιστήμονες: Ο άνθρωπος μπορεί πλέον να καταστρέψει όλον τον πλανήτη.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΥΓ1: Λίγο κουραστικό το τελευταίο μισάωρο και η υπερβολική ανάλυση για τα Μακαρθιστικά - αντικομουνιστικά θέματα των Αμερικάνων. Ο γιος μου το ‘πε πρώτος αυτό, συμφώνησα.
ΥΓ2: Πρώτη ταινία που είχα δει με τον γιο μου στο σινεμά ήταν… κάποιο Σπάιντερμαν. Τώρα πάμε πλέον για πιο δύσκολες ταινίες.
ΥΓ3: Ταινία που μπορείς ν' απολαύσεις μόνο σε κινηματογραφική αίθουσα. Δεν είναι Netfilx ή HBO.
Πρέπει να μπεις μέσα.

https://www.facebook.com/gelotopoios/po ... fHaYroBmZl
Ευχαριστούμε πολύ που σπαμαρεις τις αποψάρες τυχάρπαστων που ψάρεψες στο φβ.
Fluffy έγραψε:
25 Αύγ 2021, 12:22
Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.

Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 28 Αύγ 2023, 13:54

Isildur έγραψε:
28 Αύγ 2023, 13:46
Ναύτης έγραψε:
28 Αύγ 2023, 13:45
Την είδα χθες. Προσωπικά μου άρεσε πολύ. Πρόκειται για ταινία πολιτικού περιεχομένου, όσοι περιμένουν να δουν περιπέτεια θα απογοητευτούν.
Γιατί ρε, ξες κανέναν που πήγε να δει περιπέτεια; "Οπενχάιμερ" είναι ο τίτλος, όχι "Όπι, ο κυνηγός βρικολάκων".
Μονο και μονο επειδη δεν εχει πιστολίδι και μπαμ-μπουμ την κραζουν την ταινια στο νημα δηλαδη, τόσες μερες? Εγω νομιζα οτι ηταν γενικοτερο το κραξιμο.

Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur » 28 Αύγ 2023, 13:57

vantono έγραψε:
28 Αύγ 2023, 13:54
Isildur έγραψε:
28 Αύγ 2023, 13:46
Ναύτης έγραψε:
28 Αύγ 2023, 13:45
Την είδα χθες. Προσωπικά μου άρεσε πολύ. Πρόκειται για ταινία πολιτικού περιεχομένου, όσοι περιμένουν να δουν περιπέτεια θα απογοητευτούν.
Γιατί ρε, ξες κανέναν που πήγε να δει περιπέτεια; "Οπενχάιμερ" είναι ο τίτλος, όχι "Όπι, ο κυνηγός βρικολάκων".
Μονο και μονο επειδη δεν εχει πιστολίδι και μπαμ-μπουμ την κραζουν την ταινια στο νημα δηλαδη, τόσες μερες? Εγω νομιζα οτι ηταν γενικοτερο το κραξιμο.
:102:

Πάντως, είναι λάθος να πούμε ότι δεν έχει μπαμ-μπουμ. Μέχρι και στα όνειρά του έχει μπουμ. Τι μπουμ δηλαδή, μιλάμε για μπιγκ-μπανγκ φάση. Ειδικά σε iMax... :lol:
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:

Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 28 Αύγ 2023, 13:57

Frappezitis έγραψε:
27 Αύγ 2023, 14:03
Το Oppenheimer δεν είναι πατριωτική ταινία/προπαγάνδα ούτε και αντιπολεμική ταινία. Ο Νόλαν το πήγε ακόμα παραπέρα (μήπως είναι ο καλύτερος εν ζωή σκηνοθέτης;)
Έδειξε όλες τις όψεις της ιστορικής πραγματικότητας και της προσωπικής ιστορίας που οδήγησαν στην Υπέροχη Ατομική Εποχή. Και κάποιες φορές το κάνει σαν τον Κιούμπρικ, χρησιμοποιώντας έξοχα την ειρωνεία.
Για παράδειγμα: Δείχνει τους στρατηγούς ν’ αποφασίζουν σε ποια πόλη της Ιαπωνίας θα ρίξουν την πρώτη ατομική βόμβα, κι ο υπουργός λέει να μην τη ρίξουν στο Κυότο, γιατί είχε πάει ταξίδι του μέλιτος εκεί –κι είναι όμορφη πόλη.
Υπάρχουν οι επιστήμονες που αρνούνται να συμμετάσχουν στην κατασκευή της βόμβας (πχ Νιλς Μπορ), υπάρχουν κι εκείνοι που πανηγυρίζουν στη δοκιμή της Τρίνιτυ (της πρώτης ατομικής βόμβας, στην έρημο), αλλά μόνο στις 6 Αυγούστου (Χιροσίμα) αντιλαμβάνονται τι έκαναν.
Στο επίκεντρο όλων ο δόκτωρ Οπενχάιμερ. Ο Νόλαν καταφέρνει σε τρεις ώρες να τον αποδώσει τόσο καλά, που είναι σαν να έχεις διαβάσει ολόκληρο μυθιστόρημα.
Αντιφατικός χαρακτήρας, αμφίθυμος, εγωκεντρικός, με τιτάνιες εσωτερικές συγκρούσεις, απολαμβάνει τον θρίαμβο, ενώ συνθλίβεται -ένας πλήρης άνθρωπος και Προμηθέας.
Ο Κίλιαν Μέρφυ έχει πάρει ήδη το Όσκαρ (αν δεν το πάρει ο Κεν Γκόσλινγκ). Εκπληκτική ερμηνεία. Παίζει μόνο με τα μάτια του -κοντινά πλάνα όλη την ώρα.
Ένα απ’ τα καλύτερα της ταινίας είναι ο ήχος. Όχι μόνο το σάουντρακ (κι άλλο Όσκαρ εκεί), αλλά ο τρόπος που χρησιμοποιεί τον ήχο ο Νόλαν• επιβλητικός (μόνο στην αίθουσα μπορείς να το νιώσεις αυτό).
Ο τρόπος που ανεβαίνει η ένταση του ήχου σε κάποιες σκηνές σε κολλάει πίσω.
Κι όταν εκρήγνυται η πρώτη βόμβα, η δοκιμαστική Τρίνιτυ, τι ήχο θα έβαζες; Ο Νόλαν βάζει ακριβώς τον αντίθετο...
Δεν ακουγόταν ούτε ανάσα μέσα στο σινεμά.
Κοιτούσα την οθόνη κι ήμουν έτοιμος να κλάψω, σαν να ήμουν κι εγώ υπεύθυνος για τα λάθη της ανθρωπότητας.
Φοβήθηκα ότι θα έβλεπα μια ταινία προπαγάνδα.
Ο Νόλαν αναφέρεται διαρκώς στις δύο πόλεις που κατέστρεψαν οι ΗΠΑ, μιλάει για τη φρίκη της Βόμβας, τους 220.000 άμαχους που σκοτώθηκαν. Δείχνει ότι ο Χίτλερ είχε ήδη αυτοκτονήσει τότε, δείχνει ότι οι Ιάπωνες ήταν ήδη ηττημένοι.
Σε μια σκηνή, σ’ ένα γήπεδο μπάσκετ, ο «Όπι» μιλάει στους κατοίκους του Λος Άλαμος (επιστήμονες με τις οικογένειές τους), που κουνάνε πλαστικά σημαιάκια και πανηγυρίζουν για την Επιτυχία της Χιροσίμα. Τους λέει αυτά που θέλουν ν’ ακούσουν, και μέσα στο πανηγύρι ο Νόλαν βάζει ηχητικά εφέ από βομβαρδισμό, λάμψεις ατομικής βόμβας, καμένους ανθρώπους, στάχτες… Σκηνή ανθολογίας για το σινεμά.
Ένα απ’ τα πιο σημαντικά στοιχεία της ταινίας είναι ότι αναδεικνύει ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της «εφεύρεσης» της ατομικής βόμβας. Όχι η Χιροσίμα και το Ναγκασάκι (στο Τόκιο είχαν σκοτώσει 100.000 Ιάπωνες με κανονικές βόμβες).
Άλλο είναι το Πρόβλημα που δημιούργησε ο σύγχρονος Προμηθέας, οι επιστήμονες: Ο άνθρωπος μπορεί πλέον να καταστρέψει όλον τον πλανήτη.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΥΓ1: Λίγο κουραστικό το τελευταίο μισάωρο και η υπερβολική ανάλυση για τα Μακαρθιστικά - αντικομουνιστικά θέματα των Αμερικάνων. Ο γιος μου το ‘πε πρώτος αυτό, συμφώνησα.
ΥΓ2: Πρώτη ταινία που είχα δει με τον γιο μου στο σινεμά ήταν… κάποιο Σπάιντερμαν. Τώρα πάμε πλέον για πιο δύσκολες ταινίες.
ΥΓ3: Ταινία που μπορείς ν' απολαύσεις μόνο σε κινηματογραφική αίθουσα. Δεν είναι Netfilx ή HBO.
Πρέπει να μπεις μέσα.

https://www.facebook.com/gelotopoios/po ... fHaYroBmZl
Ο ενας τη λεει βαρετή, ο αλλος κακη, ο αλλος τωρα τη λεει και ψεκασμένη. Αποφασίστε.

neon imposter
Phorum.gr user: neon imposter

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από neon imposter » 28 Αύγ 2023, 13:59

Ο Προμηθέας ήταν Τιτάνας, δεν ήταν άνθρωπος

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 28 Αύγ 2023, 14:17

neon imposter έγραψε:
28 Αύγ 2023, 13:59
Ο Προμηθέας ήταν Τιτάνας, δεν ήταν άνθρωπος
Το ίδιο ο Οπενχάιμερ και ο Νόλαν.

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 28 Αύγ 2023, 14:24

Scouser έγραψε:
28 Αύγ 2023, 13:50
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
28 Αύγ 2023, 13:43
Scouser έγραψε:
28 Αύγ 2023, 12:32
και ο τελευταίος layman μπορεί να καταλάβει γιατί δεν πρέπει κανείς να λαμβάνει υπόψη την άποψη των κορυφαίων επιστημόνων (με ή χωρίς italics) ως αυθεντιών για θέματα πέραν της επιστήμης τους, και ειδικά όταν συζητάμε για πολιτική, κοινωνία ή ηθική.
το θέμα είναι ότι αν υπάρχει μια δυνατότητα στην φύση, κάποια στιγμή θα ανακαλυφθεί
και όταν ανακαλυφθεί είναι ζήτημα χρόνου να αξιοποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο
Σωστά. Και μετά έχεις αυτούς που υλοποιούν την αξιοποίηση της νέας δυνατότητας για την κατασκευή όπλων, να κλαίγονται και να κατηγορούν τους πολιτικούς γιατί συνεχίζουν στο ίδιο μονοπάτι, παίζοντας το οσιομάρτυρες. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο δηλαδή. Για αυτό, οι επιστήμονες στα εργαστήριά τους, και ησυχία.
η επιστήμη λειτουργεί χάρη σε αυτόν που την χρηματοδοτεί από την άποψη ότι όποια έρευνα γίνεται, γίνεται έτσι ώστε να αξιοποιηθεί όταν αποδώσει καρπούς για τον χρηματοδότη της
θέλω να πω ότι η επιστήμη δεν είναι αποκομμένη ούτε από την αγορά και κυρίως ούτε από την πολιτική, βρίσκεται σε σχέση εξάρτησης με αυτούς τους τομείς, οπότε ο επιστήμονας μπορεί να μην έχει λόγο για την ηθική ή την πολιτική, έχει όμως ο εργοδότης/χρηματοδότης του
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης

neon imposter
Phorum.gr user: neon imposter

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από neon imposter » 28 Αύγ 2023, 14:26

τα έχει πει αυτά ο Μπωντλαίρ

τρία είναι τα λειτουργήματα τα οποία είναι σημαντικά

Ιερέας Πολεμιστής και Καλλιτέχνης

όλα τα άλλα είναι τρίχες κατσαρές

Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης
Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης » 28 Αύγ 2023, 21:51

sys3x έγραψε:
28 Αύγ 2023, 12:23
Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε:
28 Αύγ 2023, 12:19
Κάποιος σε τουτο το νήμα ανέφερε τον Κιούμπρικ σε σχέση με τον Νόλαν ή διάβασα λάθος; Ρε σεις πάτε καλά; Ρε πάτε καλά γαμώ το αιδοίο μου; Πάτε καλά. τελοσπαντων για όσους απέμειναν, μην πάτε να δείτε ετούτο το έκτρωμα. Είναι καταρχάς πληγή για τις αισθήσεις. Τα άλλα έπονται.
Σινεπλέξ για Βίλατζ πήγες;
Να πω την αλήθεια δεν το είδα. Ξέρω όμως φίλε. Ξέρω.

Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης
Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης » 28 Αύγ 2023, 21:52

neon imposter έγραψε:
28 Αύγ 2023, 14:26
τα έχει πει αυτά ο Μπωντλαίρ

τρία είναι τα λειτουργήματα τα οποία είναι σημαντικά

Ιερέας Πολεμιστής και Καλλιτέχνης

όλα τα άλλα είναι τρίχες κατσαρές
Φαντάσου να είσαι και τα τρία. ε;

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 28 Αύγ 2023, 22:10

28 Αύγ 2023, 21:51
sys3x έγραψε:
28 Αύγ 2023, 12:23
28 Αύγ 2023, 12:19
Κάποιος σε τουτο το νήμα ανέφερε τον Κιούμπρικ σε σχέση με τον Νόλαν ή διάβασα λάθος; Ρε σεις πάτε καλά; Ρε πάτε καλά γαμώ το αιδοίο μου; Πάτε καλά. τελοσπαντων για όσους απέμειναν, μην πάτε να δείτε ετούτο το έκτρωμα. Είναι καταρχάς πληγή για τις αισθήσεις. Τα άλλα έπονται.
Σινεπλέξ για Βίλατζ πήγες;
Να πω την αλήθεια δεν το είδα. Ξέρω όμως φίλε. Ξέρω.
🤣🤣🤣
Ένα τζινάκι έβαλα να πιω ρε μλκ, θα με πνίξεις.
🤣🤣🤣
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Citroenakias
Phorum.gr user: Citroenakias

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Citroenakias » 28 Αύγ 2023, 22:34

Όταν θα έχω ελεύθερο χρόνο θα τη δω. Δεν μου περισσεύουν εύκολα 3 ώρες
21 Μαρ 2020, 18:31
Albrecht έγραψε:
21 Μαρ 2020, 18:31
Πιστεύω σε ενα μηνα θα είμαστε κομπλέ. Θα μιλάμε για Κορωνοιο και θα χαζογελαμε.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 28 Αύγ 2023, 22:48

Yochanan έγραψε:
12 Αύγ 2023, 13:49
Dwarven Blacksmith έγραψε:
12 Αύγ 2023, 13:44
Ξαναπήγες και ξαναφυγες;
Ή απλά άνοιξες χωριστό νήμα για να βάλεις όλες αυτές τις έξτρα πληροφορίες;
Μόλις ανοίξε νήμα για Οππενχάημε είναι ζήτημα χρόνου να σκάσει ο Νάνος
I see what you did there.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur » 28 Αύγ 2023, 23:00

hellegennes έγραψε:
28 Αύγ 2023, 22:48
Yochanan έγραψε:
12 Αύγ 2023, 13:49
Dwarven Blacksmith έγραψε:
12 Αύγ 2023, 13:44
Ξαναπήγες και ξαναφυγες;