Είδα στο Σινεμά...
- Space_Passenger
Re: Είδα στο Σινεμά...
Ρε γαμωτο οι υποτιτλοι δεν ειναι συγχρονισμενοι στο Mission Impossible που βγηκε σε καλη αναλυση. Τι να κανουμε θα περιμενω μη χαραμισω την ταινια παλευοντας να τους διορθωνω
- Λίνο Βεντούρα
Καλά καθόλου εγγλέζικα δεν καταλαβαίνεις;Space_Passenger έγραψε: ↑03 Οκτ 2023, 12:30Ρε γαμωτο οι υποτιτλοι δεν ειναι συγχρονισμενοι στο Mission Impossible που βγηκε σε καλη αναλυση. Τι να κανουμε θα περιμενω μη χαραμισω την ταινια παλευοντας να τους διορθωνω
Τεσπα, μπορείς είτε να τους συγχρονίσεις εσύ ή να κατεβάσεις τους σωστούς
- Space_Passenger
Έχω 2 proficiency. Μπορω να τα συγχρονισω αλλα θελει συνεχη παρεμβαση καθε λιγα λεπτα. Ειναι απο τη μανα τους λαθος. Δεν εχουν βγει αλλοι για αλλες εκδοσεις της ταινιας.Λίνο Βεντούρα έγραψε: ↑03 Οκτ 2023, 13:42Καλά καθόλου εγγλέζικα δεν καταλαβαίνεις;
Θελω Ελληνικα για να το απολαυσω στο "απολυτο". οσο και να χει αν δεν εχεις εξασκησει τη γλωσσα δεν ειναι το ιδιο.
- Λίνο Βεντούρα
Συγχρονίσε με time adjusterSpace_Passenger έγραψε: ↑03 Οκτ 2023, 13:45Έχω 2 proficiency. Μπορω να τα συγχρονισω αλλα θελει συνεχη παρεμβαση καθε λιγα λεπτα. Ειναι απο τη μανα τους λαθος. Δεν εχουν βγει αλλοι για αλλες εκδοσεις της ταινιας.Λίνο Βεντούρα έγραψε: ↑03 Οκτ 2023, 13:42Καλά καθόλου εγγλέζικα δεν καταλαβαίνεις;
Θελω Ελληνικα για να το απολαυσω στο "απολυτο". οσο και να χει αν δεν εχεις εξασκησει τη γλωσσα δεν ειναι το ιδιο.
- enterprise-psi
- Υπερσυντονιστής
- Phorum.gr user: enterprise-psi
- Επικοινωνία:
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
The creator 4/10
Αταμάν: «Τουρκική πανδαισία το Final-4 με Εφές, Φενέρ και Παναθηναϊκό»
- enterprise-psi
- Υπερσυντονιστής
- Phorum.gr user: enterprise-psi
- Επικοινωνία:
Εξαιρετικο , πιστό στο σκηνικό που έγινε, όσα ξέρουμε δηλαδή.
Να ναι καλά ο άνθρωπος

The business man whose master plan controls the world each day,
- Space_Passenger
Ειδα επιτελους το "Mission Impossible 7" - Part 1. Το ευχαριστηθηκα πολυ. Φοβερη ταινια. Με επιασε ηδη ανυπομονησια για το Part -2. καλη υπομονη 1 περιπου χρονο.
- The Great Leader
Είδα το τελευταίο του Σκορσέζε. Είχε καλύτερους ρυθμούς σε σχέση με τον "Ιρλανδό" και ήταν λίγο όμοιο με Goodfellas. Αν όμως σαν θεατή δεν σε γραπώσει, θα πρέπει να αντέξεις 3μιση ώρες.

Ταινία βασισμένη στον τρόμο της καταλήψεως ανθρώπων από πνεύματα, με δυνατή αλληγορία, τύπισσες και τύποι.
Καλή ταινία για εμένα, όχι τίποτα το εκπληκτικό, αλλά σύγχρονο, τρομακτικό σε αρκετές σκηνές και με ωραία πλοκή, δίχως τρανταχτά κενά.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Ab jetzt gehörst du nur mir
- Prince Imrahil
Είδα το Ναπολεοντα. Αίσχος, ντροπή και ονειδος, μόνο αυτό θα πω.
Δεν θα ασκήσω καμμία σοφιστικέ ανάλυση γιατί δεν της αξίζει κιόλας . Η ταινια είναι οριακά κωμωδία , ειδικά το πρώτο παρτ, ο Ναπολέοντας είναι από αδιάφορος μέχρι κριντζας μεγάλος , κανένα βάθος ούτε στο χαρακτήρα του ούτε στα πεπραγμενα του. Καμμία εξήγηση για το οτιδήποτε συμβαίνει στην ταινια. Γενικά η ταινια μας ζάλισε τα αρχιδια με την Ιωσηφινα και με τους γελοίους διαλόγους .
Στο ιστορικό κομμάτι χάνει ( ειδικά κάτι μαλακιες του τύπου να ορμάει με το ιππικό στο Βατερλό , η στην Τουλον, ή ο βομβαρδισμός … των πυραμίδων της Αιγύπτου ) αλλά θα τα καταπίναμε όλα αυτά αν έκαναν τα υπόλοιπα σωστά. Επίσης το CGI έχανε σε αρκετές σκηνές, πράγμα απαράδεκτο για τετοια παραγωγή.
Τι να πω, εξ αρχής περίμενα περισσότερο το directors cut γιατί θεωρούσα ότι το runtime ήταν δεσμευτικό. Αλλά είναι τόσο κακή η σκηνοθεσία, οι διάλογοι και οι χαρακτήρες που δεν θεωρώ ότι θα αλλάξει κάτι ουσιαστικό. Σιγά μην κάτσω να δω 4.5 ώρες τον Χοακίν Φινιξ να τσακώνεται με τη γυναίκα του σαν 16χρονα λυκειοπαιδα.
Δεν θα ασκήσω καμμία σοφιστικέ ανάλυση γιατί δεν της αξίζει κιόλας . Η ταινια είναι οριακά κωμωδία , ειδικά το πρώτο παρτ, ο Ναπολέοντας είναι από αδιάφορος μέχρι κριντζας μεγάλος , κανένα βάθος ούτε στο χαρακτήρα του ούτε στα πεπραγμενα του. Καμμία εξήγηση για το οτιδήποτε συμβαίνει στην ταινια. Γενικά η ταινια μας ζάλισε τα αρχιδια με την Ιωσηφινα και με τους γελοίους διαλόγους .
Στο ιστορικό κομμάτι χάνει ( ειδικά κάτι μαλακιες του τύπου να ορμάει με το ιππικό στο Βατερλό , η στην Τουλον, ή ο βομβαρδισμός … των πυραμίδων της Αιγύπτου ) αλλά θα τα καταπίναμε όλα αυτά αν έκαναν τα υπόλοιπα σωστά. Επίσης το CGI έχανε σε αρκετές σκηνές, πράγμα απαράδεκτο για τετοια παραγωγή.
Τι να πω, εξ αρχής περίμενα περισσότερο το directors cut γιατί θεωρούσα ότι το runtime ήταν δεσμευτικό. Αλλά είναι τόσο κακή η σκηνοθεσία, οι διάλογοι και οι χαρακτήρες που δεν θεωρώ ότι θα αλλάξει κάτι ουσιαστικό. Σιγά μην κάτσω να δω 4.5 ώρες τον Χοακίν Φινιξ να τσακώνεται με τη γυναίκα του σαν 16χρονα λυκειοπαιδα.
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Ωραίο. Αυτό και το σμάηλ ειναι απο τα θριλεράκια που σπάνε κάπως τη νόρμα των κλασικών και κουραστικών ταινιών τρόμου. Τα λιγότερο προβλέψιμα θα 'λεγα.
Και το τοκ του μη αρκετά καλυτερο απο το σμάηλ, πιστευω.
Είδα κι εγώ τον Ναπολέοντα πριν λίγο. Οι σκηνές μάχης είναι ωραίες και καλογυρισμένες, αλλά είναι γενικά μια ασύνδετη ανθολογία των μεγάλων ή σημαντικών στιγμών του διανθισμένη με χαζομάρες για την Ζοζεφίν που μειώνουν και ευτελίζουν αρκετά και τα ιστορικά πρόσωπα, και την ταινία. Επιεικώς ένα 6/10.
- Λόρδος Ταντρίδης
- Phorum.gr user: Λόρδος Ταντρίδης
Η δικιά μου προτίμησε να πάμε Σαββατόβραδο 10 με 1 να δούμε τον Ναπολέοντα αντί για φαγητό και ποτό με ένα φίλο μου και την κοπέλα του σε ένα μαγαζί με live μουσική 🥺 . Αν και μπόρεσα να αντέξω τρεις ώρες χωρίς τσιγάρο , νομίζω ότι το περίμενα πιο επικό . Προφανώς ο σκηνοθέτης Ρίντλεϊ Σκοτ ήθελε να σατιρίσει τον Ναπολέοντα κι όχι να τον υμνήσει .
- Prince Imrahil
Λοιπον, ειδα χθες τη νεα ταινια του Λανθιμου. Παρ οτι δεν ειμαι φαν του, και προσωπικα μου προκαλει εμετο η πρωτη του φαση (Κυνοδοντας, Αλπεις), αδιαφορια ή ελαφρα συμπαθεια η μεσαια του φαση (Αστακος, Θανατος του Ιερου Ελαφιου, Ευνοουμενη), εδω θεωρω οτι μου εκανε το κλικ.
Γενικα, δεν ειμαι φαν του σουρεαλισμου στο σινεμα (αν και καποιες ταινιες του Μπουνουελ και του Καουφμαν σε πρωτο βαθμο και του Λιντς σε δευτερο μου αρεσαν), αλλα σιγουρα δεν μ αρεσει αυτο το "θιατραλε" των κινησεων και του διαλογου, οπως αποδιδεται στα αρχικα σταδια του Λανθιμου.
Οποτε, για μενα, στο Poor Things βρισκει μια καλη ισορροπια, μεταξυ ενος σουρεαλιστικου σκηνικου, αλλα φοβερης σκηνοθεσιας/σεναριου/εικονας και ηθοποιιας. Η Εμα Στοουν ειναι ξεκαθαρα στον καλυτερο της ρολο και ο Ραφαλο απροσδοκητα κλεβει την παρασταση καθε φορα που ειναι στη σκηνη. Το υπολοιπο καστ κανει καλη δουλεια, ισως με εξαιρεση τον μαυρο στην κρουαζιερα (που ειναι κωμικος απ οτι καταλαβα). Τρομερα αστεια κατα περιστασεις και παρ οτι δεν μ αρεσει ιδιαιτερα η εκθεση μακροσκελων σκηνων σεξ, εδω γινεται με τροπο οργανικο και χιουμοριστικο, δεν ειναι παρατερο.
Οσον αφορα τις θεματικες που ακουμπαει, ακομα δεν μπορω να πω με βεβαιοτητα, διαφωνω ομως με οσους λενε οτι ηταν απλως μια διαφορετικη Μπαρμπι ταινια. Ναι, σιγουρα παραπεμπει και εκει (γυναικα που ανακαλυπτει τον κοσμο και ολοι γυρω της προσπαθουν να την εκμεταλλευτουν), θεωρω ομως οτι δεν μενει απλα εκει. Γενικα, υπαρχουν καποιες αναφορες κριτικης στον ιδεαλισμο, στο τι σημαινει οικογενεια (αναφερομαι στο ρολο του Νταφοε, που ειναι κατα καποιον τροπο ο πατερας της), και ισως ελαχιστα (θα ηθελα περισσοτερο) σε θεματα ιατρικης ηθικης.
Στα αρνητικα ισως θα ελεγα οτι γινεται λιγο επαναλαμβανομενο προς το τελος, αν και νομιζω καπως ειναι το ποιντ αυτο καθως και η χαρακτηρας της Εμα Στοουν πεφτει σε ενα ψυχολογικο plateau στην ταινια σε εκεινο το σημειο.
Μια χαρα για μενα, σε επομενες ταινιες ισως καταφερει να βελτιωσει και αλλα πραγματα, αλλα σιγουρα ερχεται πιο κοντα στα γουστα μου σαν σκηνοθετης. Τοπ 3 για μενα γι αυτη τη χρονια, μαζι με Σπαιντερ-Μαν και Killers of the Flower Moon.
Γενικα, δεν ειμαι φαν του σουρεαλισμου στο σινεμα (αν και καποιες ταινιες του Μπουνουελ και του Καουφμαν σε πρωτο βαθμο και του Λιντς σε δευτερο μου αρεσαν), αλλα σιγουρα δεν μ αρεσει αυτο το "θιατραλε" των κινησεων και του διαλογου, οπως αποδιδεται στα αρχικα σταδια του Λανθιμου.
Οποτε, για μενα, στο Poor Things βρισκει μια καλη ισορροπια, μεταξυ ενος σουρεαλιστικου σκηνικου, αλλα φοβερης σκηνοθεσιας/σεναριου/εικονας και ηθοποιιας. Η Εμα Στοουν ειναι ξεκαθαρα στον καλυτερο της ρολο και ο Ραφαλο απροσδοκητα κλεβει την παρασταση καθε φορα που ειναι στη σκηνη. Το υπολοιπο καστ κανει καλη δουλεια, ισως με εξαιρεση τον μαυρο στην κρουαζιερα (που ειναι κωμικος απ οτι καταλαβα). Τρομερα αστεια κατα περιστασεις και παρ οτι δεν μ αρεσει ιδιαιτερα η εκθεση μακροσκελων σκηνων σεξ, εδω γινεται με τροπο οργανικο και χιουμοριστικο, δεν ειναι παρατερο.
Οσον αφορα τις θεματικες που ακουμπαει, ακομα δεν μπορω να πω με βεβαιοτητα, διαφωνω ομως με οσους λενε οτι ηταν απλως μια διαφορετικη Μπαρμπι ταινια. Ναι, σιγουρα παραπεμπει και εκει (γυναικα που ανακαλυπτει τον κοσμο και ολοι γυρω της προσπαθουν να την εκμεταλλευτουν), θεωρω ομως οτι δεν μενει απλα εκει. Γενικα, υπαρχουν καποιες αναφορες κριτικης στον ιδεαλισμο, στο τι σημαινει οικογενεια (αναφερομαι στο ρολο του Νταφοε, που ειναι κατα καποιον τροπο ο πατερας της), και ισως ελαχιστα (θα ηθελα περισσοτερο) σε θεματα ιατρικης ηθικης.
Στα αρνητικα ισως θα ελεγα οτι γινεται λιγο επαναλαμβανομενο προς το τελος, αν και νομιζω καπως ειναι το ποιντ αυτο καθως και η χαρακτηρας της Εμα Στοουν πεφτει σε ενα ψυχολογικο plateau στην ταινια σε εκεινο το σημειο.
Μια χαρα για μενα, σε επομενες ταινιες ισως καταφερει να βελτιωσει και αλλα πραγματα, αλλα σιγουρα ερχεται πιο κοντα στα γουστα μου σαν σκηνοθετης. Τοπ 3 για μενα γι αυτη τη χρονια, μαζι με Σπαιντερ-Μαν και Killers of the Flower Moon.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 301 Απαντήσεις
- 7229 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ
30 Νοέμ 2023, 00:15
-
-
Νέα δημοσίευση Νίκος Φώσκολος: Ένας μάστορας του σινεμά που δεν πρέπει να ξεχνάμε.
από georgebi » 06 Νοέμ 2024, 20:33 » σε 7η τέχνη και Ηλ. ΜΜΕ - 3 Απαντήσεις
- 269 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Jolly Roger_
07 Νοέμ 2024, 01:40
-
-
-
Νέα δημοσίευση Τζίνα Ρόουλαντς (1930 - 2024): Αποχαιρετισμός στη Γυναίκα του αμερικανικού σινεμά
από georgebi » 15 Αύγ 2024, 15:09 » σε 7η τέχνη και Ηλ. ΜΜΕ - 1 Απαντήσεις
- 314 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από georgebi
17 Αύγ 2024, 21:44
-
-
- 10 Απαντήσεις
- 966 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από vantono
02 Μάιος 2025, 23:38