Η εαρινή σύναξις των αγροφυλάκων

Κινηματογράφος (κριτικές και προτάσεις), θέατρο, ερμηνεία, χορός, τραγούδι, τηλεόραση, ραδιόφωνο κ.ά.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Δεν επιτρέπεται η δημοσίευση συνδέσμων προς ιστότοπους παράνομης προβολής (streaming) ή λήψης (torrents, κ.λπ.) κινηματογραφικών και τηλεοπτικών έργων με πνευματικά δικαιώματα. Κανόνας 8.6.α
mec

Η εαρινή σύναξις των αγροφυλάκων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mec » 09 Ιουν 2018, 03:33

Τι αριστούργημα!
Ηθογραφία της εποχής του '60 και ... άφθονο γέλιο. :smt005:

Εμπεδοκλής

Re: Η εαρινή σύναξις των αγροφυλάκων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής » 09 Ιουν 2018, 14:58

Τρομερή ταινία. Όποιος θέλει να τη δει σε fast forward απλά να μην τη δει.

Η ταινία δεν είναι του '60. Είναι του 1999 και μάλιστα βραβευμένη.

Προτείνεται για ζευγάρια που οι άρρενες, (ή οι θήλεις) θέλουν να επακολουθήσει συνουσία...

mec

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mec » 09 Ιουν 2018, 17:06

Εμπεδοκλής έγραψε:
09 Ιουν 2018, 14:58
Η ταινία δεν είναι του '60. Είναι του 1999 και μάλιστα βραβευμένη.
Για την ηθογραφία του 60 μίλησα, διότι τα ήθη εκείνης της εποχής περιγράφει. Η παραγωγή, ναι, είναι του 99. Καλά έκανες και το ξεκαθάρισες, γιατί μπορεί να μην ήταν σαφές.
Ευκαιρία να δούν οι νεότεροι πώς ζούσε ο κόσμος παλιά στα χωριά. Άσε το γέλιο. Είναι από τις λιγες ταινίες που έχω δει πολλές φορές κι ας κρατάει σχεδόν τρείς ωρες.
Προτείνεται για ζευγάρια που οι άρρενες, (ή οι θήλεις) θέλουν να επακολουθήσει συνουσία...
Το επεισόδιο με τον τελευταίο αγροφύλακα έχει καλές σκηνές για αυτό. Ιδίως η τελευταία σκηνή στο χωράφι με τις παπαρούνες είναι φανταστική. Δεν το κρύβω ότι συγκινούμαι ενθυμούμενος τα νιάτα μου.

ΥΓ Η μουσική επένδυση είναι και μια πρώτη μύηση στην κλασσική μουσική για όσους δεν έχουν τέτοια ακούσματα. Εγώ είχα αγοράσει τότε και το CD με τις 4 εποχές του Vivaldi και το ακουγα συνέχεια.

rednick

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από rednick » 09 Ιουν 2018, 17:32

Εξαιρετικη ταινια .
Ευχαριστως την ξαναβλεπω.

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 10 Ιουν 2018, 21:38

Κάποιος να ενημερώσει τον Αβδελιώδη ότι .
Δεν είναι ο τρίτος αδελφός Ταβιάνι.
Δεν είναι με την καμία ο Τορνατόρε.
Να αφήσει τα βαριά κόλπα στον Μπερτολούτσι και να γράψει 100 φορες ''δεν θα δω ξανα ποτε στην ζωή μου το ''1900''
Να μην συνεργαστεί ποτέ ξανα με τον '' διευθυντή '' φωτογραφίας η οπως θέλει να λέγεται και να φροντίσει να τυλίγει σουβλάκια μέχρι να συνταξιοδοτηθεί.
Να δώσει συγχαρητήρια στην ομάδα ; ηχοληψίας.
Οι καλύτερες σκηνές της ταινίας ανήκουν στον Γκέκικο - με λίγο αίμα Μπίγκλη σκύλο - μακράν η καλύτερη ερμηνεία - και στην κομπανία των Μουσικών.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
κουλούρι Θεσσαλονίκης
Phorum.gr user: κουλούρι Θεσσαλονίκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από κουλούρι Θεσσαλονίκης » 10 Ιουν 2018, 22:07

πω!
την είχε πάρει μια φίλη μου σε ντιβιντι και εκεινη την ημέρα κάτι μου έτυχε και δε πήγα απο το σπίτι της να την δούμε παρέα με μιά άλλη φίλη.
γλίτωσα!!
(✿ ♥‿♥)

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 10 Ιουν 2018, 22:25

κουλούρι Θεσσαλονίκης έγραψε:
10 Ιουν 2018, 22:07
πω!
την είχε πάρει μια φίλη μου σε ντιβιντι και εκεινη την ημέρα κάτι μου έτυχε και δε πήγα απο το σπίτι της να την δούμε παρέα με μιά άλλη φίλη.
γλίτωσα!!
Τυχερή.
Δεν την είχα γλυτώσει την προβολή - μέσα σε κατανυκτική προσοχή και απόλυτη σιγή + κάτι ώρες ανάλυσης μετά.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος » 10 Ιουν 2018, 22:38

Αγις έγραψε:
10 Ιουν 2018, 22:25
πω!
γλίτωσα!!
Τυχερή.
Δεν την είχα γλυτώσει την προβολή - μέσα σε κατανυκτική προσοχή και απόλυτη σιγή + κάτι ώρες ανάλυσης μετά.
Και αντε να πεις οτι δε σου αρεσε. Θα γυριζαν ολοι ενοχλημενοι να σε στραβοκοιταξουν.

Άβαταρ μέλους
κουλούρι Θεσσαλονίκης
Phorum.gr user: κουλούρι Θεσσαλονίκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από κουλούρι Θεσσαλονίκης » 10 Ιουν 2018, 22:52

Υδράργυρος έγραψε:
10 Ιουν 2018, 22:38
Αγις έγραψε:
πω!
γλίτωσα!!
Τυχερή.
Και αντε να πεις οτι δε σου αρεσε. Θα γυριζαν ολοι ενοχλημενοι να σε στραβοκοιταξουν.
σχεδόν κάθε Σάββατο μαζευόμασταν σπίτι της και βλέπαμε dvd.
τελικά την είδαν οι 2 τους.
για τιμωρία μετα απο κανα 2 Σάββατα με εβαλαν να δω τον Τιτανικό!!
:cry
αυτές κοιμήθηκαν κι εγώ έβλεπα αυτή τη παπαριά!
(✿ ♥‿♥)

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 10 Ιουν 2018, 23:06

Υδράργυρος έγραψε:
10 Ιουν 2018, 22:38
Αγις έγραψε:
πω!
γλίτωσα!!
Τυχερή.
Εριξα - γιατί υποχρεωτικα έπρεπε να τοποθετηθώ - αυτά περίπου σαν πυρήνα που έγραψα και εδώ και καθάρισα ξεμπουκάροντας αιφνιδιαστικά από πιο θολά νερά. :003:
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
OANNHSEA

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA » 18 Ιουν 2018, 11:44

Ο κορμός του σεναρίου είναι πολύ καλός.
Το σενάριο κάτω του μετρίου.
Η σκηνοθεσία κάτω του μετρίου.
Η επιλογή των ηθοποιών πολύ καλή - τους τσακίζει όμως η σκηνοθεσία.

Με λίγα λόγια εάν γραφτεί νέο σενάριο με τον σκελετό όμως του παλιού και αναλάβει κάποιος καλός σκηνοθέτης ο οποίος δεν θα είναι κουλτουριάρης, τότε η ταινία έχει πολύ καλές προοπτικές!!!

.

Άβαταρ μέλους
blackpaint

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από blackpaint » 18 Ιουν 2018, 11:51

και μενα μαπα μου φανηκε, βαρεθηκα γρηγορα και την εκλεισα. Αυτα που λεει ο Αγις βασικα, ο Αβδελιωδης υποδυεται εναν μεγαλο δημιουργο του σινεμα που δεν ειναι. Καταλαβαινω ωστοσο πως για λογους συναισθηματικους και επανασυνδεσης με την παιδικη ηλικια και μια χαμενη, "αθωα" εποχη, μπορει να αρεσει σε καποιους μεγαλυτερους, αν και δεν την βρηκα ουτε καν σε αυτο επιτυχημενη, καθως ειναι πτωχη σε χροιες και κατ επεκταση σε ουσια.

xaris86

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xaris86 » 26 Ιουν 2018, 05:18

Δεν καταλαβαίνω τί σχέση έχουν οι Δεξιοί με αυτό το νήμα. Ο Άγις θεωρεί τον Ρόθκο μη-τέχνη! Και είναι πολύ φυσιολογικό, γιατί είναι απαίδευτος Δεξιός.
Δεν είναι τυχαίο που η Δεξιά συνδέεται με την λέξη "συντήρηση". Πώς μπορείς να κάνεις σπουδή πάνω σε ένα εικαστικό έργο όταν είσαι συντηρητικός; Κάτι τέτοιους τους είχαμε για κλωτσιές στην ΑΣΚΤ.

Ο Αβδελιώδης είναι ίσως από τους σημαντικότερους Έλληνες σκηνοθέτες με το ζενίθ του στο Δέντρο που Πληγώναμε.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος xaris86 την 26 Ιουν 2018, 05:28, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

ethereal

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ethereal » 26 Ιουν 2018, 05:24

xaris86 έγραψε:
26 Ιουν 2018, 05:18
...
Ο Αβδελιώδης είναι ίσως από τους σημαντικότερους Έλληνες σκηνοθέτες με το ζενίθ του στο Δέντρο που Δακρύζει.
Το δέντρο που πληγώναμε.

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 26 Ιουν 2018, 10:17

To δέντρο που αυτοπυρπολήθηκε.

:003:
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Απάντηση

Επιστροφή στο “7η τέχνη και Ηλ. ΜΜΕ”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών