Ταινίες του στυλ 'what a FUcking day"
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Δεν επιτρέπεται η δημοσίευση συνδέσμων προς ιστότοπους παράνομης προβολής (streaming) ή λήψης (torrents, κ.λπ.) κινηματογραφικών και τηλεοπτικών έργων με πνευματικά δικαιώματα. Κανόνας 8.6.α
Δεν επιτρέπεται η δημοσίευση συνδέσμων προς ιστότοπους παράνομης προβολής (streaming) ή λήψης (torrents, κ.λπ.) κινηματογραφικών και τηλεοπτικών έργων με πνευματικά δικαιώματα. Κανόνας 8.6.α
- masterridley
- Phorum.gr user: masterridley
Ταινίες του στυλ 'what a FUcking day"
Γυρίζοντας απ' το σινεμά (Τομ Κρουζ), ήμουν τόσο πωρωμένος που (ξανα)είδα καπάκι το Collateral (cosmote)
spoilers
Για όσους δεν το ξέρουν, είναι μια action ταινία όπου ένας ταξιτζής αναγκάζεται να μεταφέρει από δω κι από κει έναν επαγγελματία δολοφόνο, καθώς αυτός εκτελεί τα συμβόλαια του, όλα στην διάρκεια μιας νύχτας.
Διαπίστωσα ότι πολλές απ'τις ταινίες που θεωρώ διαμάντια στον τομέα του action λαμβάνουν χώρα κατά την διάρκεια μιας μόνο μέρας ή νύχτας.
Πχ, το προφανές αντίστοιχο του Collateral που σκέφτηκα, είναι το Training Day (myyy nigga)
Αλλά νομίζω εξίσου σημαντικό είναι ότι ο ήρωας είναι ένας συνηθισμένος τυπάκος που αναγκάζεται να υπερβεί τον εαυτό του και να κάνει πράγματα που δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα έκανε στην αρχή της μέρας/νύχτας. Πχ ο ταξιτζής στο Collateral, ήθαν χωκ στο Training Day, μακλέην στο Die Hard 1.
Και οι 3 ταινίες που ανέφερα είναι solid 10/10 για μένα.
Ξέρετε άλλες ταινίες που να ισχύουν αυτά τα 2?
spoilers
Για όσους δεν το ξέρουν, είναι μια action ταινία όπου ένας ταξιτζής αναγκάζεται να μεταφέρει από δω κι από κει έναν επαγγελματία δολοφόνο, καθώς αυτός εκτελεί τα συμβόλαια του, όλα στην διάρκεια μιας νύχτας.
Διαπίστωσα ότι πολλές απ'τις ταινίες που θεωρώ διαμάντια στον τομέα του action λαμβάνουν χώρα κατά την διάρκεια μιας μόνο μέρας ή νύχτας.
Πχ, το προφανές αντίστοιχο του Collateral που σκέφτηκα, είναι το Training Day (myyy nigga)
Αλλά νομίζω εξίσου σημαντικό είναι ότι ο ήρωας είναι ένας συνηθισμένος τυπάκος που αναγκάζεται να υπερβεί τον εαυτό του και να κάνει πράγματα που δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα έκανε στην αρχή της μέρας/νύχτας. Πχ ο ταξιτζής στο Collateral, ήθαν χωκ στο Training Day, μακλέην στο Die Hard 1.
- Jimmy81
- Phorum.gr user: Jimmy81
Re: Ταινίες του στυλ 'what a FUcking day"
Αν θυμάμαι καλά το The Raid:Redemption του 2011 διαδραματίζεται μέσα σε μία μόνο ημέρα. Και ο πρωταγωνιστής μπάτσος υπερβάλλει εαυτό για να αντιμετωπίσει τους κακούς.
https://www.imdb.com/title/tt1899353/?r ... m_0_q_raid
Επίσης σίγουρα το κλασικό The Warriors του 1979 εξελίσσεται σε μία μόνο νύχτα μέχρι το ξημέρωμα όπου πάλι οι πρωταγωνιστές πραγματοποιούν άθλο για να επιστρέψουν στην περιοχή τους μέσα από εδάφη αντίπαλων συμμοριών.
https://www.imdb.com/title/tt0080120/?r ... 20warriors
Αυτά τα δύο μου'ρχονται τώρα από action φιλμ.
https://www.imdb.com/title/tt1899353/?r ... m_0_q_raid
Επίσης σίγουρα το κλασικό The Warriors του 1979 εξελίσσεται σε μία μόνο νύχτα μέχρι το ξημέρωμα όπου πάλι οι πρωταγωνιστές πραγματοποιούν άθλο για να επιστρέψουν στην περιοχή τους μέσα από εδάφη αντίπαλων συμμοριών.
https://www.imdb.com/title/tt0080120/?r ... 20warriors
Αυτά τα δύο μου'ρχονται τώρα από action φιλμ.
- Lt Aldo Raine
Dog day afternoon,λίγο πιο παλιό.
... και αρκετά πιο παλιά

φοβερή ταινία.

φοβερή ταινία.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος aLiCat την 19 Αύγ 2023, 10:22, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Το σίγουρο είναι ότι όσο περνάει ο καιρός, τόσο πιο ξενέρωτες γίνονται οι ταινίες.
Και όχι, δεν είναι νοσταλγία.
Και όχι, δεν είναι νοσταλγία.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- masterridley
- Phorum.gr user: masterridley
Thanks guys, ευχαριστώ για τις προτάσεις. Δεν έχω δει καμία, οπότε μπαίνουν στο watchlist!
Βασικά έχω δει μόνο το Falling Down της ΓΑΛΗ που πιάνει ακριβώς το συναίσθημα που έψαχνα, δλδ ότι όταν ξεκινάει η μέρα/νύχτα, ο ήρωας μας δεν μπορεί καν να φανταστεί πόσο σκατά θα πάει ως το τέλος. Και ο θεατής, βγαίνοντας απ' το σινεμά, σκέφτεται "δεν μπορώ να το πιστέψω ότι γαμήθηκε τόσο πολύ ο Δίας σε μια μέρα"
Βασικά έχω δει μόνο το Falling Down της ΓΑΛΗ που πιάνει ακριβώς το συναίσθημα που έψαχνα, δλδ ότι όταν ξεκινάει η μέρα/νύχτα, ο ήρωας μας δεν μπορεί καν να φανταστεί πόσο σκατά θα πάει ως το τέλος. Και ο θεατής, βγαίνοντας απ' το σινεμά, σκέφτεται "δεν μπορώ να το πιστέψω ότι γαμήθηκε τόσο πολύ ο Δίας σε μια μέρα"
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Locke με προχωκαγκουρα Τομ Χάρντι σε ρεσιτάλ ερμηνείας. Το λες και άξιον μουβι αλλά στο πιο κουλτουρέ. Ταινία γυρισμενη εξ ολοκλήρου μέσα σε ένα αμάξι, που κι όμως δεν τη βαριέσαι λεπτό.masterridley έγραψε: ↑19 Αύγ 2023, 04:43Γυρίζοντας απ' το σινεμά (Τομ Κρουζ), ήμουν τόσο πωρωμένος που (ξανα)είδα καπάκι το Collateral (cosmote)
spoilers
Αν είσαι ηθοποιαρα και ένα τοίχο να σε βάλουν να κοιτάς και να μονολογείς, σπέρνεις, τι να λέμε τώρα!
Για μέρα εκπαίδευσης σωστός, για κολατεραλ οκ, ψιλομετριο αλλά βλέπεται ευχάριστα.
Επίσης, nobody με τον μπετερ κολ Σολ και το πρώτο equalizer με το Ντενζελαρο. Έχει πολύ ενδιαφέρον το πως προσπαθούν να καταπιεσουν τον εαυτό τους για να μην επιστρέψουν στον "καλο-κακο" παρελθοντικο τους εαυτό. Και ο τρόπος με τον οποίο το παλεύουν μάταια ώσπου τελικά έρχεται η στιγμή που συνειδητοποιούν ότι δεν θα το καταφέρουν, και η επιστροφή στο παρελθόν αποτελεί μονόδρομο.
Στα Ικουαλαηζερ δεν γινονται σε ενα βραδυ τα γεγονοτα.
Εγω θα ελεγα το The Purge.
Εγω θα ελεγα το The Purge.
- vantono
Α, μέσα σε ένα βράδυ είναι το όλο κονσεπτ μόνο? Νόμιζα κάτι πιο ουσιαστικό.
Ε τότε και όλα τα under the siege του Σιγκαλ και κάτι άλλα με το Βαν Νταμ που έσωσε όλο τον κόσμο από κάτι τρομοκράτες που ένα βράδυ την έπεσαν σε ένα στάδιο χόκεϊ για να κρατήσουν ομήρους.
Ε τότε και όλα τα under the siege του Σιγκαλ και κάτι άλλα με το Βαν Νταμ που έσωσε όλο τον κόσμο από κάτι τρομοκράτες που ένα βράδυ την έπεσαν σε ένα στάδιο χόκεϊ για να κρατήσουν ομήρους.
τα Αδέσποτα Σκυλιά δεν διαδραματίζονται όλα σε μια νύχτα, αλλά εκείνη τη νύχτα, ναι, γίνονται όλα!
Πεκινπα θεός
- vantono
Ούτε το τρεινινγκ Ντέι διαδραματίζεται όλο σε μια νύχτα, υπό αυτή τη λογική, αλλά καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας. Τη νύχτα απλά έρχεται ο επίλογος.
Παράλληλα όμως, είναι κι αυτό το ζητούμενο από τον θεματοθέτη:vantono έγραψε: ↑19 Αύγ 2023, 18:31Α, μέσα σε ένα βράδυ είναι το όλο κονσεπτ μόνο? Νόμιζα κάτι πιο ουσιαστικό.
Δηλαδή με κάποιο τρόπο να εκδηλώνονται πτυχές (π.χ. βίας, συνήθως) του χαρακτήρα των ηρώων, απρόβλεπτες..... εξίσου σημαντικό είναι ότι ο ήρωας είναι ένας συνηθισμένος τυπάκος που αναγκάζεται να υπερβεί τον εαυτό του και να κάνει πράγματα που δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα έκανε στην αρχή της μέρας/νύχτας.
Κάτι που δεν συμβαίνει με Σιγκάλ ή Βαντάμ. Με αυτούς πρωταγωνιστές, προοιωνίζεται ξύλο. Καμία έκπληξη.

ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
- vantono
Αυτό έλαβα κι εγώ υπόψιν μου, για αυτό και στη συνέχεια ανέφερα το nobody και πρώτο equalizer.aLiCat έγραψε: ↑19 Αύγ 2023, 20:03Παράλληλα όμως, είναι κι αυτό το ζητούμενο από τον θεματοθέτη:Δηλαδή με κάποιο τρόπο να εκδηλώνονται πτυχές (π.χ. βίας, συνήθως) του χαρακτήρα των ηρώων, απρόβλεπτες..... εξίσου σημαντικό είναι ότι ο ήρωας είναι ένας συνηθισμένος τυπάκος που αναγκάζεται να υπερβεί τον εαυτό του και να κάνει πράγματα που δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα έκανε στην αρχή της μέρας/νύχτας.
Κάτι που δεν συμβαίνει με Σιγκάλ ή Βαντάμ. Με αυτούς πρωταγωνιστές, προοιωνίζεται ξύλο. Καμία έκπληξη.
Όχι ότι και με αυτούς δεν καταλαβαίνεις που θα καταλήξει δηλαδή, αλλά ο τρόπος με τον οποίο διαδραματίζεται το όλο σκηνικό, είναι πολύ πιο απρόβλεπτος.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 23 Απαντήσεις
- 1469 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Bazoomba
13 Σεπ 2023, 09:54
-
- 37 Απαντήσεις
- 895 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από hellegennes
24 Οκτ 2024, 19:22
-
-
Νέα δημοσίευση Ταινίες που δεν θα ξαναβλεπατε με τίποτα.
από zteo » 06 Ιαν 2025, 22:38 » σε 7η τέχνη και Ηλ. ΜΜΕ - 24 Απαντήσεις
- 587 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από panos291
13 Ιαν 2025, 09:39
-
-
- 32 Απαντήσεις
- 638 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από stergiosbik
20 Οκτ 2024, 14:39