«Φόνοι στο Καμπαναριό» Ως πότε θα ανεχόμαστε να βλασφημείται ο Χριστός και να χλευάζεται ο μοναχισμός ;

Κινηματογράφος (κριτικές και προτάσεις), θέατρο, ερμηνεία, χορός, τραγούδι, τηλεόραση, ραδιόφωνο κ.ά.
Άβαταρ μέλους
georgebi

«Φόνοι στο Καμπαναριό» Ως πότε θα ανεχόμαστε να βλασφημείται ο Χριστός και να χλευάζεται ο μοναχισμός ;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από georgebi » 24 Οκτ 2023, 17:16

Εικόνα
Εικόνα
https://www.protothema.gr/greece/articl ... omma-niki/

«Σήμερα, που οι διωγμοί εναντίον των Χριστιανών ανά τον κόσμο συνεχίζουν απηνείς, τις ώρες που τα συντρίμμια του Ιερού Ναού του Αγίου Πορφυρίου έγιναν μνήμα για άψυχα κορμάκια Ορθοδόξων παιδιών, ο Χριστός βλασφημείται και ο μοναχισμός χλευάζεται μέσα στην Ορθόδοξη Ελλάδα, και οι κάθε λογής θεσμοί σφυρίζουν αδιάφορα»

Εικόνα

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Φόνος στο καμπαναριό ...και στη συνείδησή μας.

Θλίψη και αγανάκτηση προκαλεί η έναρξη προβολής της τηλεοπτικής σειράς "φόνος στο καμπαναριό". Με την επίφαση μιας δήθεν ελευθερίας έκφρασης, απροκάλυπτα προσβάλλεται, υβρίζεται και διαπομπεύεται ο μοναστικός βίος. Η μοναστική μας παράδοση, δεν είναι απλώς ένα κόσμημα του ελληνορθόδοξου πολιτισμού μας. Αποτελεί τη δοκιμασμένη ανά τους αιώνες παλαίστρα, από την οποία αναδεικνύονται Άγιοι σε κάθε εποχή. Στέκεται πηγή για το πνευματικό ξεδίψασμα εκατομμυρίων Ελλήνων, που εκεί βρίσκουν αποκούμπι, παρηγοριά, δύναμη, πίστη, τον ίδιο τον εαυτό τους, ώστε να επιβιώσουν και να σταθούν ως άνθρωποι, ως οικογενειάρχες και ως πολίτες, μέσα στον κόσμο.

Εικόνα

Διότι τί προσφέρει σήμερα ο "κόσμος" εκτός από βία, ασέλγεια, ναρκωτικά, απάτη, εγωισμό και αναξιοπρέπεια; Ενώ η νεολαία αγρίεψε και η οικογένεια διαλύεται, ο δήθεν πνευματικός και καλλιτεχνικός κόσμος, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, αντί να διδάξει, αντί να εμπνεύσει, αντί να παρηγορήσει, φροντίζει να πετροβολάει ό,τι έχει απομείνει όρθιο.

Η ΝΙΚΗ αναμένει από το ΕΣΡ να πράξει τα δέοντα με βάση την ευθύνη και αρμοδιότητά του που προσδιορίζεται από το Σύνταγμα (άρθρο 15 παρ. 2), το οποίο προβλέπει τον αμέσο έλεγχο του κράτους επί της τηλεοράσεως με σκοπό, μεταξύ άλλων, "την εξασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης και η πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας, καθώς και τον σεβασμό της αξίας του ανθρώπου".

Εικόνα

Με τον ίδιο τρόπο που δεν είναι ανεκτή για την πολιτεία η υποτίμηση και η ειρωνεία για λειτουργούς της ιουδαϊκής ή της μωαμεθανικής θρησκείας, οφείλεται αμέριστος και αδιαπραγμάτευτος σεβασμός στις παραδόσεις και τα σεβάσματα της Ορθόδοξης πίστης. Σήμερα, που οι διωγμοί εναντίον των Χριστιανών ανά τον κόσμο συνεχίζουν απηνείς, τις ώρες που τα συντρίμμια του Ιερού Ναού του Αγίου Πορφυρίου έγιναν μνήμα για άψυχα κορμάκια Ορθοδόξων παιδιών, ο Χριστός βλασφημείται και ο μοναχισμός χλευάζεται μέσα στην Ορθόδοξη Ελλάδα, και οι κάθε λογής θεσμοί σφυρίζουν αδιάφορα. Ντροπή, μόνο ντροπή.

Εικόνα

Η ΝΙΚΗ, που είναι η φωνή της συνείδησης του ελληνικού λαού, έστω και φιμωμένη από κάποια κανάλια, δεν θα ξεχάσει ποτέ και δεν θα σταθεί άφωνη μπροστά στην απρόκλητη, βάναυση προσβολή στον πιστό ελληνικό λαό. "Ὅταν μοῦ πειράζουν τὴν Πατρίδα μου καὶ Θρησκεία μου, θὰ μιλήσω, θά ᾿νεργήσω κι᾿ ὅ,τι θέλουν ἂς μοῦ κάμουν», βροντοφωνάζει η ακοίμητη συνείδηση του έθνους, ο στρατηγός Μακρυγιάννης. Η ΝΙΚΗ όπως και η πλειονότητα του λαού μας έχει ως οδοδείκτη της την εμβληματική φράση του ήρωα. Γι αυτό θα "χτυπᾶμε ἀλύπητα" όσους μαγαρίζουν όσια και ιερά».

Εικόνα
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎..... :102:
SpoilerShow
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..

Άβαταρ μέλους
georgebi

Re: «Φόνοι στο Καμπαναριό» Ως πότε θα ανεχόμαστε να βλασφημείται ο Χριστός και να χλευάζεται ο μοναχισμός ;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από georgebi » 24 Οκτ 2023, 17:21

Το βαλα στα ΜΜΕ

Αν ταιριάζει καλύτερα στη θρησκειολογία παρακαλώ ας μεταφερθεί :102:

SpoilerShow
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..

Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Re: «Φόνοι στο Καμπαναριό» Ως πότε θα ανεχόμαστε να βλασφημείται ο Χριστός και να χλευάζεται ο μοναχισμός ;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic » 24 Οκτ 2023, 17:28

Τί είναι αυτό το "Φόνοι στο Καμπαναριό"; Αντίγραφο του "Father Brown" ή του "Don Matteo" φαντάζομαι; Από το trailer φαίνεται εντελώς μαλακία. Πρώτη φορά που θα συμφωνήσω με τη ΝΙΚΗ. Φυσικά όχι για θρησκευτικούς, αλλά για αισθητικούς λόγους.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin

Σενέκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σενέκας » 24 Οκτ 2023, 17:33

ρε σεις, υπάρχει όντως τόσο σημαντικό ποσοστό της ελ κοινωνίας όσο το ποσοστό τους στις εκλογές που εκφράζεται όντως απο τέτοιους μαλακισμένους, γλοιώδεις παλαιοημερολογήτες; Πραγματικά θέλω να πιστεύω πως όχι, πως είναι πλασματικό το ποσοστό :-?

Άβαταρ μέλους
georgebi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από georgebi » 24 Οκτ 2023, 17:35

Αυτό, ακριβώς αυτό

«Ὅταν μοῦ πειράζουν τὴν Πατρίδα μου καὶ Θρησκεία μου, θὰ μιλήσω, θά ᾿νεργήσω κι᾿ ὅ,τι θέλουν ἂς μοῦ κάμουν».

Εικόνα

Εικόνα
SpoilerShow

Άβαταρ μέλους
Λεγεών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λεγεών » 24 Οκτ 2023, 17:38

Σενέκας έγραψε:
24 Οκτ 2023, 17:33
ρε σεις, υπάρχει όντως τόσο σημαντικό ποσοστό της ελ κοινωνίας όσο το ποσοστό τους στις εκλογές που εκφράζεται όντως απο τέτοιους μαλακισμένους, γλοιώδεις παλαιοημερολογήτες; Πραγματικά θέλω να πιστεύω πως όχι, πως είναι πλασματικό το ποσοστό :-?
Εγώ αναρωτιέμαι αν αυτός ο ιδιαίτερος φονταμενταλισμός είναι ίδιον της ορθοδορκσίας ή αν αποτελεί κατάλοιπο της τουρκοκρατίας. Δεν γίνεται μετά από 400 χρόνια να μην μας άφησαν τον χειρότερο φονταμενταλιστικό ισλαμισμό.

Μάλλον είναι κάτι ενδιάμεσο, ήταν που ήταν αρτηριοσκληρωτική η ορθοδορκσία, ήρθε και σε επαφή με το ισλάμ, και έδεσε το γλυκό και θα μας ταλαιπωρεί για αρκετές δεκαετίες ακόμα.
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.

GoBack έγραψε:
30 Μάιος 2024, 00:31
Tι αμαρτιες πληρωνω ρε πουστη
FUCK DONALD TRUMP

Άβαταρ μέλους
georgebi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από georgebi » 24 Οκτ 2023, 17:44

micmic έγραψε:
24 Οκτ 2023, 17:28
Τί είναι αυτό το "Φόνοι στο Καμπαναριό"; Αντίγραφο του "Father Brown" ή του "Don Matteo" φαντάζομαι; Από το trailer φαίνεται εντελώς μαλακία. Πρώτη φορά που θα συμφωνήσω με τη ΝΙΚΗ. Φυσικά όχι για θρησκευτικούς, αλλά για αισθητικούς λόγους.
Δεν θέλω να αμαρτήσω και να δω τη σειρά :102:

αλλά απ την υπόθεση μου μοιάζει σαν αυτην (την επίσης αντίχριστη υποθέτω) Βρετανική σειρά :011:

Εικόνα
SpoilerShow

Σενέκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σενέκας » 24 Οκτ 2023, 17:48

Λεγεών έγραψε:
24 Οκτ 2023, 17:38
Σενέκας έγραψε:
24 Οκτ 2023, 17:33
Εγώ αναρωτιέμαι αν αυτός ο ιδιαίτερος φονταμενταλισμός είναι ίδιον της ορθοδορκσίας ή αν αποτελεί κατάλοιπο της τουρκοκρατίας. Δεν γίνεται μετά από 400 χρόνια να μην μας άφησαν τον χειρότερο φονταμενταλιστικό ισλαμισμό.

Μάλλον είναι κάτι ενδιάμεσο, ήταν που ήταν αρτηριοσκληρωτική η ορθοδορκσία, ήρθε και σε επαφή με το ισλάμ, και έδεσε το γλυκό και θα μας ταλαιπωρεί για αρκετές δεκαετίες ακόμα.
δεν ξέρω, εγώ έχω περάσει χρόνια απο την "christianity bad" φάση, δε με ενοχλούν ιδιαίτερα πλέον αλλά ομολογώ, τούτοι εδώ συγκεκριμένα μου προκαλούν μια περίεργη ανατριχίλα και μια τάση αναγούλας. Έχουν και όλο το πακέτο, με το πολυτονικό και τέτοια, κατευθείαν βγαλμένοι απο τα πιο σκοτεινά έγκατα της θρησκοληψίας, του τύπου που και ένας νορμαλ θρησκευόμενος παίζει να αποστρέφεται

Άβαταρ μέλους
georgebi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από georgebi » 24 Οκτ 2023, 17:53

Εύλογα τα ερωτήματα :smt023
Τολμάει κανείς να τα απαντήσει; :102:
Εεεεεεεεεεεε τολμάτε αθεόφοβοι; :011:

Εικόνα
Εικόνα
SpoilerShow

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 24 Οκτ 2023, 17:59

Σενέκας έγραψε:
24 Οκτ 2023, 17:20
τι ψηφίσατε ρε μαλάκες;
συμφωνώ, το να εγείρεις ζήτημα γι'αυτό το λόγο είναι ακραίο
ΟΜΩΣ
αν ήταν κάτι αντίστοιχο με το ισλαμ (φόνοι στο τζαμί για παράδειγμα) και ξεσηκώνονταν οργανώσεις ξέρεις τι θα λέγαμε; θα μιλούσαμε για ρατσισμούς και τα ρέστα, κανένας εντός συνταγματικού τόξου δε θα τολμούσε να κράξει τους ..ξεσηκωμένους, όπως κάνεις τώρα εσύ
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης

Άβαταρ μέλους
Exodus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Exodus » 24 Οκτ 2023, 17:59

Καλά, οι Νεοέλληνες δεν φημίζονται για τον αυτοσαρκασμό τους.
ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΗΡΩΤΗΘΗΝ : ΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΕΚΦΥΓΕΙΝ ΤΑΥΤΑΣ; ΚΑΙ ΗΚΟΥΣΑ ΦΩΝΗΝ ΛΕΓΟΥΣΑΝ ΜΟΙ : "Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ".

Άβαταρ μέλους
Exodus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Exodus » 24 Οκτ 2023, 17:59

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
24 Οκτ 2023, 17:59
Σενέκας έγραψε:
24 Οκτ 2023, 17:20
τι ψηφίσατε ρε μαλάκες;
συμφωνώ, το να εγείρεις ζήτημα γι'αυτό το λόγο είναι ακραίο
ΟΜΩΣ
αν ήταν κάτι αντίστοιχο με το ισλαμ (φόνοι στο τζαμί για παράδειγμα) και ξεσηκώνονταν οργανώσεις ξέρεις τι θα λέγαμε; θα μιλούσαμε για ρατσισμούς και τα ρέστα, κανένας εντός συνταγματικού τόξου δε θα τολμούσε να κράξει τους ..ξεσηκωμένους, όπως κάνεις τώρα εσύ
Στα αρχίδια μας, εμείς ο κανονικός κόσμος δεν γουστάρουμε λογοκριτές. :wave:
ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΗΡΩΤΗΘΗΝ : ΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΕΚΦΥΓΕΙΝ ΤΑΥΤΑΣ; ΚΑΙ ΗΚΟΥΣΑ ΦΩΝΗΝ ΛΕΓΟΥΣΑΝ ΜΟΙ : "Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ".

Άβαταρ μέλους
Exodus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Exodus » 24 Οκτ 2023, 18:02

Βλέποντας το trailer δεν βλέπω τίποτα βλάσφημο. Οι Νεοέλληνες δεν είναι Ευρωπαίοι, κεμπατζήδες είναι.

Άβαταρ μέλους
Exodus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Exodus » 24 Οκτ 2023, 18:09

Βρε βλαχαδερά, τα χρόνια του 80 ο κόσμος πήγαινε σινεμά κι έβλεπε Παπαδίστικη Κομπανία, κι ένα σωρό άλλα κακόγουστα με παπάδες, και το έβρισκε νορμάλ να κάνεις κωμωδίες με ιερείς. Τώρα τι πάθατε και συντηρητικοποιηθήκατε τόσο;

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “7η τέχνη και Ηλ. ΜΜΕ”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών