Θεωρείτε τα anime μια μορφή τέχνης;
Θεωρείτε τα anime μια μορφή τέχνης;
Δε ρωτάω για τα hentai, εννοώ τα κανονικά, τα κοινωνικά, ή δράσης, ή φαντασίας.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Re: Θεωρείτε τα anime μια μορφή τέχνης;
Πολύ σκοτάδι. Αλλά κάποια μ' αρέσουν.
Έχω δει κάποια πάρα πολύ ωραία, αλλά ισχύει κι εδώ ο νόμος του Sturgeon "90% of everything is crap". Ειδικά για τα άνιμε αυτό το ποσοστό μπορεί να είναι και 98%, μια που πλέον έχουν στυλιζαριστεί τόσο πολύ που έχουν καταντήσει κόπιες το ένα του άλλου.
Κάποια πάντως είναι όντως αριστουργήματα.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Αν είναι έτσι, τότε στο 2% υπάγεται... ο Hayao Miyazaki.micmic έγραψε: ↑11 Μαρ 2025, 14:00Έχω δει κάποια πάρα πολύ ωραία, αλλά ισχύει κι εδώ ο νόμος του Sturgeon "90% of everything is crap". Ειδικά για τα άνιμε αυτό το ποσοστό μπορεί να είναι και 98%, μια που πλέον έχουν στυλιζαριστεί τόσο πολύ που έχουν καταντήσει κόπιες το ένα του άλλου.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Αν υπήρχε κάποια έκθεση με anime τότε θα πήγαινε κάποιος βουλευτής της Νίκης, να τα σπάσει όλα;;
Ζούμε σε ένα σύστημα.
τα θεωρώ μια μορφή χαζομαλακίας
Εννοείται, αυτά είναι κλασικά. Ένα λιγότερο γνωστό που μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση ήταν το Millennium Actress (2001). Δύο δημοσιογράφοι που γυρίζουν ντοκιμαντέρ για την ζωή μιας συνταξιούχου ηθοποιού, λες βαρετό θα είναι. Και όμως, μου έχει μείνει ως μια από τις καλύτερες ταινίες που έχω δει ποτέ.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Θα το τσεκαρω. Νομίζω το έκανε ο σκηνοθέτης του perfect blue αν δε κάνω λαθοςmicmic έγραψε: ↑11 Μαρ 2025, 14:46Εννοείται, αυτά είναι κλασικά. Ένα λιγότερο γνωστό που μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση ήταν το Millennium Actress (2001). Δύο δημοσιογράφοι που γυρίζουν ντοκιμαντέρ για την ζωή μιας συνταξιούχου ηθοποιού, λες βαρετό θα είναι. Και όμως, μου έχει μείνει ως μια από τις καλύτερες ταινίες που έχω δει ποτέ.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
-
- Επικοινωνία:
Οι ταινίες του Miyazaki δεν είναι anime, αλλά ταινίες κινουμένων σχεδίων (από τις καλύτερες που υπάρχουν, ειδικά του πατέρα, Hayao Miyazaki).
Παρ' όλ' αυτά, θεωρώ πως τα anime ανήκουν στις καλές τέχνες, όπως και τα κόμικ π.χ.. Fun fact, νομίζω πρόσφατα το αναγνώρισε και του υπουργείο πολιτισμού αυτό (οτι τα κόμικ αποτελούν τέχνη). Τα δικά μου αγαπημένα είναι το Neon Genesis Evangelion και φυσικά το Ghost in the Shell (είναι τα μόνα anime που έχω εξαντλήσει όλο το lore τους, δηλαδή τα manga, όλες τις ταινίες και τις σειρές).
Παρ' όλ' αυτά, θεωρώ πως τα anime ανήκουν στις καλές τέχνες, όπως και τα κόμικ π.χ.. Fun fact, νομίζω πρόσφατα το αναγνώρισε και του υπουργείο πολιτισμού αυτό (οτι τα κόμικ αποτελούν τέχνη). Τα δικά μου αγαπημένα είναι το Neon Genesis Evangelion και φυσικά το Ghost in the Shell (είναι τα μόνα anime που έχω εξαντλήσει όλο το lore τους, δηλαδή τα manga, όλες τις ταινίες και τις σειρές).
- Καραμελίτσα
Φυσικά και είναι anime. Άλλο αν ο καθένας μπορεί να θεωρεί ότι anime είναι ένα συγκεκριμένο στυλ, κάτι που έχει βάση σε κόμικς, μόνο σειρές και όχι ταινίες κτλ κτλ.Καπετάν Μιχάλης έγραψε: ↑11 Μαρ 2025, 18:16Οι ταινίες του Miyazaki δεν είναι anime, αλλά ταινίες κινουμένων σχεδίων
- Dwarven Blacksmith
Ναι, είναι σπάνιο και άλλα και ένας Ιάπωνας μπορεί υπό προϋποθέσεις να παράγει τέχνη.

-
- Επικοινωνία:
Όλα τα anime έχουν ένα κοινό στοιχείο, οι χαρακτήρες είναι θεατρικοί (υπερβολικοί στην "υποκριτική" τους, δηλαδή στις κινήσεις τους, στον τρόπο ομιλίας τους, κτλπ.) και το δράμα εναλλάσσεται με την -slapstick- κωμωδία (αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το adaptation από manga, π.χ. η σειρά Neon Genesis Evangelion προηγήθηκε του manga του, ασχέτως αν κυκλοφόρησε το manga πρώτα γιατί ο δημιουργός του έπασχε από κατάθλιψη και ψωλαρμένιζε), κάτι που απουσιάζει τελείως από τις ταινίες του Miyazaki. Ναι, αν θεωρήσουμε οτι ό,τι κινούμενο σχέδιο παράγεται στην Ιαπωνία ή από Ιάπωνες είναι anime, προφανώς και εμπίπτει στην κατηγορία, αλλά είναι οφθαλμοφανές οτι οι ταινίες του είναι κάτι παραπάνω από αυτό και σίγουρα ξεχωρίζουν (και δεν είναι ο μόνος, και άλλοι Ιάπωνες δημιουργοί ξεφεύγουν από το καλούπι).micmic έγραψε: ↑11 Μαρ 2025, 18:41Φυσικά και είναι anime. Άλλο αν ο καθένας μπορεί να θεωρεί ότι anime είναι ένα συγκεκριμένο στυλ, κάτι που έχει βάση σε κόμικς, μόνο σειρές και όχι ταινίες κτλ κτλ.Καπετάν Μιχάλης έγραψε: ↑11 Μαρ 2025, 18:16Οι ταινίες του Miyazaki δεν είναι anime, αλλά ταινίες κινουμένων σχεδίων
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 5 Απαντήσεις
- 233 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Παλαιοελλαδίτης
09 Φεβ 2025, 16:34
-
-
Νέα δημοσίευση Προχωμυρωδιάδες και εθνομυρωδιάδες κριτικοί τέχνης
από ΓΑΛΗ » 12 Μαρ 2025, 18:14 » σε Eικαστικές τέχνες - 56 Απαντήσεις
- 1065 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Aitwlos
13 Μαρ 2025, 20:12
-
-
-
Νέα δημοσίευση Αναχρονισμοί σε εικαστικά έργα τέχνης
από Jimmy81 » 12 Μαρ 2024, 15:25 » σε Eικαστικές τέχνες - 7 Απαντήσεις
- 1311 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Λίνο Βεντούρα
12 Μαρ 2024, 16:41
-
-
-
Νέα δημοσίευση Είναι πλέον η Δημοκρατία στην παρούσα μορφή της not fit for purpose ?
από talaipwros » 14 Ιουν 2023, 00:40 » σε Φιλοσοφία πολιτικής - 54 Απαντήσεις
- 2562 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ik_90
02 Μαρ 2025, 10:00
-