Πολύπλευρη ενημέρωση.Ληστοσυμμορίτης έγραψε: ↑29 Σεπ 2023, 14:49Τους 50+ τόμους των απάντων του λενιν, τους 30+ τόμους των απάντων του Στάλιν, Μάο Τσε τουνγκ, marks and enghels works, χο τσι μινχ; Ρόζα Λούξεμπουργκ, Αντόνιο Γκράμσι, Γκέοργκ Λούκας, Λεον Τρότσκι, Νίκος πουλαντζας. Όλα τα απαντά τους.
Βιβλία που θα θέλατε να φαίνονται πίσω σας αν μιλούσατε σε τηλεπαράθυρο
Re: Βιβλία που θα θέλατε να φαίνονται πίσω σας αν μιλούσατε σε τηλεπαράθυρο

- NoMoreLice
Πολλούς από εκείνους του μεγάλους κίτρινους τηλεφωνικούς καταλόγους, τη σατανική βίβλο του Λαβέι, και η ζωή μου με τον Ανδρέα της Δήμητρας Λιάνη Παπανδρέου.
Να δώσει η Μεγαλόχαρη κι η Παναγιά η Κανάλα
να μεγαλώσω γρήγορα σαν τα κορίτσια τ' άλλα

να μεγαλώσω γρήγορα σαν τα κορίτσια τ' άλλα

Ρε συ Δημοκράτη, εδώ και δέκα χρόνια έχω γυρίσει δεκάδες βιβλία σε εφαρμογές για ipad σε εκδοτικούς οίκους. Aλλά δεν έχω καταφέρει να διαβάσω ούτε ένα.Δημοκράτης έγραψε: ↑23 Οκτ 2023, 11:21Εάν θες ν αιεσια νόμιμος και να αποδώσεις στον συγγραφέα αυτά που δικαιούται τα αγοράζεις τα βιβλία, ρνε πας στα τορεντς. Όχι πως όταν ήμουν φοιτητής και δεν έπαιζαν πολλά λεφτά δεν κατέβαζα αλλά αφού δουλεύω τα πληρώνω.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑23 Οκτ 2023, 11:10Πολλοί.Δημοκράτης έγραψε: ↑23 Οκτ 2023, 10:59Σε έντυπη μορφή σπίτι μου έχω μόνο βιβλία από το πανεπιστήμιο και graphic novels . Ποιος έχει κανονικά βιβλία την σήμερον ημερα; εχου.με και kindle. Θα δίνω την συνέντευξη και θα έχω τα kindle πίσω μου
To πρόβλημα είναι ότι τα έντυπα βιβλία πρέπει να τα αγοράζεις, σε αντίθεση με τα pdf, epub που πολλά είναι δωρεάν. Οπότε, σαφώς και οι ηλεκτρονικές εφαρμογές προσφέρουν τα μέγιστα στο αναγνωστικό κοινό αλλά κάπου έχω την αμυδρά εντύπωση, ότι όσοι δεν γούσταραν και πολύ το χαρτί χθες, δεν έχουν τρελλή διάθεση να διαβάσουν ό,τι μπορούν να κατεβάσουν σήμερα.
Για εμένα το kindle και το ipad είναι θέμα ευκολίας. Μπορείς να κάνεις αναζήτηση,μπορείς να πας στην σελίδα που θέλεις, δεν πιάνουν χώρο στο σπιτι. Επίσης επειδή μοιράζομαι τον χρόνο σε 2 σπίτια δεν έχω να κουβαλάω τόμους

Και ναι, είναι σαφές ότι οι επιλογές που προσφέρουν είναι σαφώς περισσότερες από ένα έντυπο γιατί εκτός της δυνατότητας ρύθμισης (μέγεθος γραμματοσειράς, φόντο, φωτισμός, σημειώσεις κλπ) μπορούν να προστεθούν και λινκς με κείμενα ή φωτογραφίες, που για τα έντυπα είναι κάτι αδύνατον, πέρα από το κόστος των 4χρωμων σελίδων.
Με λίγα λόγια, άλλο το pdf και άλλο το epub. To πρώτο είναι ευκολάκι, το δεύτερο κοστίζει περισσότερο και ακριβώς γι' αυτό δεν έχεις τη δυνατότητα επιλογής στους τίτλους που θέλεις.
Σαφώς και οι νέωτερες γενιές είναι εξοικειωμένες με τις διαδικτυακές εφαρμογές και είναι απολύτως φυσικό να τις προτιμούν.
Απλώς κάποια πράγματα είναι θέμα συνήθειας. Αν έχεις συνδυάσει το διάβασμα με τη μυρωδιά και την αίσθηση του χαρτιού, είναι κάπως χλωμό να την ξεπεράσεις.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Κάποια εποχή, τον περασμένο αιώνα

Πρέπει να' χω κάπου δυο κούτες στο πατάρι, αν κάποια στιγμή τις βρω, θα σας ενημερώσω.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
Στο εσώφυλλο ενός βιβλίου μου έχω ακριβώς φωτογραφηθεί έμπροσθεν τμήματος της βιβλιοθήκης μου με Πλάτωνα και σύγχρονα βιβλία φιλοσοφίας.
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
Αν θες την ταπεινή μου γνώμη, εδώ έχεις "φωτογραφηθεί" με μεγαλύτερη γκάμα.ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: ↑23 Οκτ 2023, 11:49Στο εσώφυλλο ενός βιβλίου μου έχω ακριβώς φωτογραφηθεί έμπροσθεν τμήματος της βιβλιοθήκης μου με Πλάτωνα και σύγχρονα βιβλία φιλοσοφίας.
Και το "ταπεινή" το εννοώ, δεν είναι κολακεία.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Σιχαμερίων Αθλιοζήλευτος
Ωραίος γιατρέ! Βλέπω τόμους ορθοπεδικής για σπονδυλική στήλη (SPINE) και βλέπω και ενα για τον αγκώνα (Ο Αγκών μου)
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑23 Οκτ 2023, 11:10Πολλοί.Δημοκράτης έγραψε: ↑23 Οκτ 2023, 10:59Σε έντυπη μορφή σπίτι μου έχω μόνο βιβλία από το πανεπιστήμιο και graphic novels . Ποιος έχει κανονικά βιβλία την σήμερον ημερα; εχου.με και kindle. Θα δίνω την συνέντευξη και θα έχω τα kindle πίσω μου
To πρόβλημα είναι ότι τα έντυπα βιβλία πρέπει να τα αγοράζεις, σε αντίθεση με τα pdf, epub που πολλά είναι δωρεάν. Οπότε, σαφώς και οι ηλεκτρονικές εφαρμογές προσφέρουν τα μέγιστα στο αναγνωστικό κοινό αλλά κάπου έχω την αμυδρά εντύπωση, ότι όσοι δεν γούσταραν και πολύ το χαρτί χθες, δεν έχουν τρελλή διάθεση να διαβάσουν ό,τι μπορούν να κατεβάσουν σήμερα.

Σαν τη μυρωδιά του χαρτιού δεν υπάρχει!

(κι εγώ χύμα τα έχω, ωστόσο αρχειοθετημένα)

ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Xαρά στο κουράγιο σου. Εγώ όλο και στο "θα" και "θα" είμαι, τα νοικοκυρεύω στην αρχήaLiCat έγραψε: ↑10 Νοέμ 2023, 17:37ΓΑΛΗ έγραψε: ↑23 Οκτ 2023, 11:10Πολλοί.Δημοκράτης έγραψε: ↑23 Οκτ 2023, 10:59Σε έντυπη μορφή σπίτι μου έχω μόνο βιβλία από το πανεπιστήμιο και graphic novels . Ποιος έχει κανονικά βιβλία την σήμερον ημερα; εχου.με και kindle. Θα δίνω την συνέντευξη και θα έχω τα kindle πίσω μου
Σαν τη μυρωδιά του χαρτιού δεν υπάρχει!
(κι εγώ χύμα τα έχω, ωστόσο αρχειοθετημένα)

Άσε που τα καλύτερα τα έχω "δανείσει" επειδή είμαι ανεπίδεκτον μάθησης ζώον.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
Έχω πάψει από χρόνια να "δανείζω" βιβλία (με εξαίρεση 2 δικούς μου ανθρώπους που έχουν δοκιμαστεί).ΓΑΛΗ έγραψε: ↑10 Νοέμ 2023, 17:52
Xαρά στο κουράγιο σου. Εγώ όλο και στο "θα" και "θα" είμαι, τα νοικοκυρεύω στην αρχήκατά ενότητες και μετά από ένα διάστημα άντε γειά, να ψάχνομαι πάλι με σκαναρίσματα σε ό,τι θυμάμαι από χρώματα εξωφύλλων/ράχης κλπ
Άσε που τα καλύτερα τα έχω "δανείσει" επειδή είμαι ανεπίδεκτον μάθησης ζώον.
Όταν ακόμα δάνειζα, στην καλύτερη περίπτωση, μου το επέστρεψαν ένα χρόνο μετά σε χείριστη κατάσταση.
Οπότε όταν μου ζητήσουν ένα βιβλίο, ή όταν επιθυμώ να το διαβάσει κι άλλος, απλώς πηγαίνω το αγοράζω και το δωρίζω.
Για σπάνιες εκδόσεις, δεν το συζητώ... Τα φυλάω όπως ο Σκρουτζ την τυχερή του δεκάρα.

ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
-
Πολλά ράφια από πίσω σου 

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 91 Απαντήσεις
- 2265 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Νατάσα
26 Φεβ 2024, 14:36
-
-
Νέα δημοσίευση Ποιούς θα θέλατε πεθερικά από δω;
από Communio Sancta » 17 Ιούλ 2024, 23:45 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 74 Απαντήσεις
- 1708 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Fata_Morgana
20 Ιούλ 2024, 16:39
-
-
-
Νέα δημοσίευση ΠΟΙΟΝ ΠΧΟΡΟΥΜΙΤΗ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΓΙΑ ΠτΔ;
από Allah » 18 Αύγ 2024, 21:21 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 89 Απαντήσεις
- 2481 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Στύξ