Λίστα καλύτερων βιβλίων
Re: Λίστα καλύτερων βιβλίων
Κίνδυνος ! Παγίδες ...
Θέλει ψάξιμο
Θέλει ψάξιμο
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
Δεν έχει διαβάσει κανείς Καμύ; Έχω διαβάσει τον Ξένο και τον Ευτυχισμένο θάνατο.
- ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
Οι καλύτερες σύγχρονες μεταφράσεις Ντοστογιέφσκι από τα ρωσικά φαίνεται πως είναι της Ελένης Μπακοπούλου, ωστόσο τις βλέπω εξαντλημένες:stargazer έγραψε: ↑17 Ιαν 2020, 12:52
Το κακο με τα βιβλια του Ντοστογιεφσκι ειναι οτι, απ οτι παρατηρω, επανακυκλοφουν επιτομα. Δηλαδη οι 3 τομοι των Δαιμονισμενων πχ, κυκλοφορουν ως περιληψη σε εναν τομο.
Αυτο στις εκδοσεις Γκοβοστη που υποτιθεται οτι ηταν οι καλυτερες μεταφρασεις, απευθειας απ τα ρωσικα. Εχω διαβασει τους Καραμαζοφ απο καποιον αλλο εκδοτικο οικο (δεν θυμαμαι) και ηταν γτπ
https://www.indiktos.gr/200_%CE%BD%CF%8 ... F%86iontop
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
Δυσκολα βρισκεις καλη μεταφραση Ντοστογιεφσκι (αν υπαρχει κι' ολας). Γκοβοστη και εγω, αλλα δεν ειμαι ικανοποιημενος.stargazer έγραψε: ↑17 Ιαν 2020, 12:52Το κακο με τα βιβλια του Ντοστογιεφσκι ειναι οτι, απ οτι παρατηρω, επανακυκλοφουν επιτομα. Δηλαδη οι 3 τομοι των Δαιμονισμενων πχ, κυκλοφορουν ως περιληψη σε εναν τομο.
Αυτο στις εκδοσεις Γκοβοστη που υποτιθεται οτι ηταν οι καλυτερες μεταφρασεις, απευθειας απ τα ρωσικα. Εχω διαβασει τους Καραμαζοφ απο καποιον αλλο εκδοτικο οικο (δεν θυμαμαι) και ηταν γτπ
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Κάτι είχα ακούσει για αυτή, αλλά δεν θυμόμουν το όνομα της, Ευχαριστώ!ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: ↑17 Ιαν 2020, 13:07Οι καλύτερες σύγχρονες μεταφράσεις Ντοστογιέφσκι από τα ρωσικά φαίνεται πως είναι της Ελένης Μπακοπούλου, ωστόσο τις βλέπω εξαντλημένες:stargazer έγραψε: ↑17 Ιαν 2020, 12:52
Το κακο με τα βιβλια του Ντοστογιεφσκι ειναι οτι, απ οτι παρατηρω, επανακυκλοφουν επιτομα. Δηλαδη οι 3 τομοι των Δαιμονισμενων πχ, κυκλοφορουν ως περιληψη σε εναν τομο.
https://www.indiktos.gr/200_%CE%BD%CF%8 ... F%86iontop
Πιστεύω πάντως ότι λόγω διαδικτύου ο σύγχρονος αναγνώστης δεν μπορεί να διαβάσει πάνω από 2-3 σελίδες την φορά. Οπότε ένα 3τομο μυθιστόρημα θα τον κάνει να βγάλει καντήλες. Δύσκολα θα επανεκδοθούν τα έργα του Ντοστογιέφσκι στα ελληνικά, στην κανονική τους μορφή τουλάχιστον.
Οκ!
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Είναι δύσκολο να μην μακρηγορήσεις σε τέτοιες λίστες. Κι εγώ προτιμώ το "Ξένος''.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Είναι η λίστα γάμου, λίστα;
από Dwarven Blacksmith » 06 Οκτ 2023, 22:42 » σε Γλωσσολογία - 140 Απαντήσεις
- 4324 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας
10 Δεκ 2023, 17:13
-
-
-
Νέα δημοσίευση Metabook - Vendora (Αγορα πώληση Βιβλιων)
από Space_Passenger » 05 Μάιος 2024, 20:50 » σε Λογοτεχνία - 0 Απαντήσεις
- 671 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Space_Passenger
05 Μάιος 2024, 20:50
-
-
-
Νέα δημοσίευση Οι πιο αστείοι και γραφικοί τίτλοι βιβλίων του Κ. Πλεύρη
από Jimmy81 » 16 Οκτ 2024, 18:52 » σε Λογοτεχνία - 51 Απαντήσεις
- 1634 Προβολές
-