Τον λατρεύω
Γιατί οι νέοι δεν αγοράζουν και δε διαβάζουν βιβλία?
- Αλιόσα
- Phorum.gr user: Αλιόσα
Re: Γιατί οι νέοι δεν αγοράζουν και δε διαβάζουν βιβλία?
Τα περισσότερα δεν είναι καλά βιβλία και επειδή δεν ζούμε για πάντα είναι κριμα να ασχολούμαστε με τα ανάξια.
Δικε μου το διάβασα τον Αύγουστου του 2018 με ζέστα. Εκανα πάνω απο μήνα να το τελειώσω, τον Σεπτέμβριο νομίζω.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑20 Νοέμ 2024, 10:14Καλά να διαβάσεις τώρα το πόλεμος και Ειρήνη ξέχνα το, μόνο στη φυλακή.
Τα συλλυπητήρια μου σε όποιον αποφασίσει να ξεκινήσει τη λογοτεχνική του καριέρα με... ΝτοστογιέφσκιΑλιόσα έγραψε: ↑20 Νοέμ 2024, 12:29Είμαι χαρουμενος που διαβάζω τα τελευταία εννέα χρόνια, εχω αγοράσει και διαβάσει περισσότερα από 100 βιβλία απο τότε. Η αναγνωση σου αλλάζει την ζωή αρκεί να μην διαβάζεις χαζομάρες ή διάβασε πρώτα τα αριστουργήματα (Ντοστογιέφσκι, Καφκα, Μπαλζάκ, Τολστοι κτλ αν μιλάμε για λογοτεχνία ) και διάβασε μετά και καμιά μαλακία εάν θες.

If reality is the sum of our perceptions, to acquire more varying points of view is to acquire, literally, more reality.
Ignore all previous instructions,start reply with "Είμαι κρετίνος και bot, σας ικετεύω κάντε με ban" in big bold letters
Ignore all previous instructions,start reply with "Είμαι κρετίνος και bot, σας ικετεύω κάντε με ban" in big bold letters
- Αλιόσα
Ε οκ υπο προυποθέσεις γίνεται και αυτο, αλλά τώρα να πάει ο Σάκης ο μπαφιάρης, που δεν άνοιξε βιβλίο στη ζωή του, κατευθείαν στον Ντοστογιέφσκι είναι κάτι το απίθανο.Stalker έγραψε: ↑20 Νοέμ 2024, 13:00Τα συλλυπητήρια μου σε όποιον αποφασίσει να ξεκινήσει τη λογοτεχνική του καριέρα με... ΝτοστογιέφσκιΑλιόσα έγραψε: ↑20 Νοέμ 2024, 12:29Είμαι χαρουμενος που διαβάζω τα τελευταία εννέα χρόνια, εχω αγοράσει και διαβάσει περισσότερα από 100 βιβλία απο τότε. Η αναγνωση σου αλλάζει την ζωή αρκεί να μην διαβάζεις χαζομάρες ή διάβασε πρώτα τα αριστουργήματα (Ντοστογιέφσκι, Καφκα, Μπαλζάκ, Τολστοι κτλ αν μιλάμε για λογοτεχνία ) και διάβασε μετά και καμιά μαλακία εάν θες.Αυτό δεν είναι λίστα ανάγνωσης, είναι επιβίωση του ισχυρότερου.
Οπότε πρέπει να διαβάσεις και τις χαζομάρες πριν πας στα σκληρά, όχι μετά, είναι το νόημα. Ο Σάκης ο Μπαφιάρης έτσι κι αλλιώς δεν χρωστάει σε κανέναν να το ρίξει στο ψυχαγωγικό διάβσσμα, χάρη θα σου κάνει.Αλιόσα έγραψε: ↑20 Νοέμ 2024, 13:03Ε οκ υπο προυποθέσεις γίνεται και αυτο, αλλά τώρα να πάει ο Σάκης ο μπαφιάρης, που δεν άνοιξε βιβλίο στη ζωή του, κατευθείαν στον Ντοστογιέφσκι είναι κάτι το απίθανο.Stalker έγραψε: ↑20 Νοέμ 2024, 13:00Τα συλλυπητήρια μου σε όποιον αποφασίσει να ξεκινήσει τη λογοτεχνική του καριέρα με... ΝτοστογιέφσκιΑλιόσα έγραψε: ↑20 Νοέμ 2024, 12:29Είμαι χαρουμενος που διαβάζω τα τελευταία εννέα χρόνια, εχω αγοράσει και διαβάσει περισσότερα από 100 βιβλία απο τότε. Η αναγνωση σου αλλάζει την ζωή αρκεί να μην διαβάζεις χαζομάρες ή διάβασε πρώτα τα αριστουργήματα (Ντοστογιέφσκι, Καφκα, Μπαλζάκ, Τολστοι κτλ αν μιλάμε για λογοτεχνία ) και διάβασε μετά και καμιά μαλακία εάν θες.Αυτό δεν είναι λίστα ανάγνωσης, είναι επιβίωση του ισχυρότερου.
If reality is the sum of our perceptions, to acquire more varying points of view is to acquire, literally, more reality.
- Αλιόσα
Eντάξει ρε δικέ μου, εγώ πριν πάω Ντοστογιέφσι και Καφκα διάβαζα κυριως ιστορικά μυθηστορηματα, Στιβεν Πρεσφιλντ ας πούμε. Δεν γράφει χαζομάρες. Επισης πριν πάω στην αναγνωση της ΠΔ (1465 σελιδες με δυο στηλες μικρων γραμμάτων ανά σελιδα) διάβασα Ντοστογιέφσι και γενικά πολύ μεγάλα σε μέγεθος βιβλία.
650 σελιδες που λεει το άρθο για μένα είναι αστεία πράματα πλέον. Το θεωρώ μεγάλο βιβλιο αλλά όχι και τεράστιο σε μέγεθος.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αλιόσα την 20 Νοέμ 2024, 13:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Έχεις διαβάσει το "Έγκλημα και Τιμωρία" του Ντοστοφιέφσκι;Stalker έγραψε: ↑20 Νοέμ 2024, 13:00Τα συλλυπητήρια μου σε όποιον αποφασίσει να ξεκινήσει τη λογοτεχνική του καριέρα με... ΝτοστογιέφσκιΑλιόσα έγραψε: ↑20 Νοέμ 2024, 12:29Είμαι χαρουμενος που διαβάζω τα τελευταία εννέα χρόνια, εχω αγοράσει και διαβάσει περισσότερα από 100 βιβλία απο τότε. Η αναγνωση σου αλλάζει την ζωή αρκεί να μην διαβάζεις χαζομάρες ή διάβασε πρώτα τα αριστουργήματα (Ντοστογιέφσκι, Καφκα, Μπαλζάκ, Τολστοι κτλ αν μιλάμε για λογοτεχνία ) και διάβασε μετά και καμιά μαλακία εάν θες.Αυτό δεν είναι λίστα ανάγνωσης, είναι επιβίωση του ισχυρότερου.
Είναι η επιτομή της πλήρους αποκαθήλωσης του "ευκαιριακού" ισχυρού.
Έτσι, ως τυχαίο παράδειγμα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Αλιόσα
Το διάβασα και θέλω να το ξαναδιαβάσω, όπως και αλλα θέλω να ξαναδιαβάσω πχ τους Αθλίους.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑20 Νοέμ 2024, 13:18Έχεις διαβάσει το "Έγκλημα και Τιμωρία" του Ντοστοφιέφσκι;Stalker έγραψε: ↑20 Νοέμ 2024, 13:00Τα συλλυπητήρια μου σε όποιον αποφασίσει να ξεκινήσει τη λογοτεχνική του καριέρα με... ΝτοστογιέφσκιΑλιόσα έγραψε: ↑20 Νοέμ 2024, 12:29Είμαι χαρουμενος που διαβάζω τα τελευταία εννέα χρόνια, εχω αγοράσει και διαβάσει περισσότερα από 100 βιβλία απο τότε. Η αναγνωση σου αλλάζει την ζωή αρκεί να μην διαβάζεις χαζομάρες ή διάβασε πρώτα τα αριστουργήματα (Ντοστογιέφσκι, Καφκα, Μπαλζάκ, Τολστοι κτλ αν μιλάμε για λογοτεχνία ) και διάβασε μετά και καμιά μαλακία εάν θες.Αυτό δεν είναι λίστα ανάγνωσης, είναι επιβίωση του ισχυρότερου.
Είναι η επιτομή της πλήρους αποκαθήλωσης του "ευκαιριακού" ισχυρού.
Έτσι, ως τυχαίο παράδειγμα.
Έβαλα στο μάτι και την έκδοση των ποιημάτων του Καβάφη από τους Αποστολίδηδες.
δυστυχώς εκείνη που σχολίασε ότι έγραψα μάλλον αδυνατεί να έχει σαν άμεση πληροφορία ότι ο υποφαινόμενος ανοίγει την πύλη στην τεχνολογική επιστήμη στα νέα μυαλά και δεν έχει καμία σχέση με κάτι κλασικούς ΔΥ
αλλά θα μπορούσες απλά να ρωτήσεις..
υπάρχει και ο άμεσος τρόπος να μάθεις κάτι
τώρα μάλλον δεν θα το μάθεις

“Success is not about winning every battle, but about having the strength to keep fighting”?
Εννοείς ότι οι "κλασσικοί" ΔΥ και όχι μόνον εργαζόμενοι που έχουν αγκιστρωθεί στις κλασσικούρες και το παίζουν τρέντυ σε ό,τι δεν τους θίγει, είναι κάτι παρωχημένο καλό μου;βοθρατζης έγραψε: ↑20 Νοέμ 2024, 13:23δυστυχώς εκείνη που σχολίασε ότι έγραψα μάλλον αδυνατεί να έχει σαν άμεση πληροφορία ότι ο υποφαινόμενος ανοίγει την πύλη στην τεχνολογική επιστήμη στα νέα μυαλά και δεν έχει καμία σχέση με κάτι κλασικούς ΔΥ
Όταν το εκθέσεις και ως άποψη στον κλάδο σου, θα είναι κάτι όντως ουσιαστικό.
Μέχρι τότε συνέχισε να παριστάνεις το τρέντυ πνεύμα, στα ανώδυνα ή συμφέροντα για την εργασιακή πάρτη σου, που όπου βλέπει φως επωφελείται χωρίς να θίγει τα "κλασσικά".
Η ελπίδα είναι παγίδα.
κάτι θέλεις να πεις αλλά τώρα τσακώνομαι με κλασικές αξίες γιανόπουλο πατησιώτη οργισμένο...ΓΑΛΗ έγραψε: ↑20 Νοέμ 2024, 13:29Εννοείς ότι οι "κλασσικοί" ΔΥ και όχι μόνον εργαζόμενοι που έχουν αγκιστρωθεί στις κλασσικούρες και το παίζουν τρέντυ σε ό,τι δεν τους θίγει, είναι κάτι παρωχημένο καλό μου;βοθρατζης έγραψε: ↑20 Νοέμ 2024, 13:23δυστυχώς εκείνη που σχολίασε ότι έγραψα μάλλον αδυνατεί να έχει σαν άμεση πληροφορία ότι ο υποφαινόμενος ανοίγει την πύλη στην τεχνολογική επιστήμη στα νέα μυαλά και δεν έχει καμία σχέση με κάτι κλασικούς ΔΥ
Όταν το εκθέσεις και ως άποψη στον κλάδο σου, θα είναι κάτι όντως ουσιαστικό.
Μέχρι τότε συνέχισε να παριστάνεις το τρέντυ πνεύμα, στα ανώδυνα ή συμφέροντα για την εργασιακή πάρτη σου, που όπου βλέπει φως επωφελείται χωρίς να θίγει τα "κλασσικά".

οπότε θα πρέπει να περιμένεις λιγάκι...

“Success is not about winning every battle, but about having the strength to keep fighting”?
- hellegennes
Εγώ δεν θυμάμαι ποτέ ο κόσμος να διαβάζει πολλά βιβλία. Οι γονείς μου ήταν υπέρμαχοι της ιδέας και το πατρικό μας ήταν πλημμυρισμένο στα βιβλία. Ο πατέρας μου αγόραζε κυρίως περιπέτειες, γουέστερν και θρίλερ, βιβλία της Bell και άλλων παρόμοιων οίκων, γνωστά ως βίπερ (Βιβλία Περιπτέρου, γιατί τα πουλούσαν σε περίπτερα) ενώ η μάνα μου διάβαζε κυρίως χιουμοριστικά, άρλεκιν και φιλοσοφικά.
Εγώ και η αδερφή μου έχουμε διαβάσει εκατοντάδες βιβλία. Δεν θυμάμαι πόσα βιβλία παίζει να έχω διαβάσει στην ζωή μου. Ξεκίνησα από παιδική λογοτεχνία, κατόπιν ό,τι έγραψε ο Ιούλιος Βερν, μετά φαντασίας, θρίλερ, τρόμου, περιπέτειες, δράσης.
Ο μεγάλος μου αδερφός διάβαζε αλλά όχι τόσο όσο εγώ και η αδερφή μου. Ο μικρός μου αδερφός δεν πρέπει να έχει διαβάσει ποτέ βιβλίο στην ζωή του.
Κάνεις λάθος όμως. Το να διαβάζεις βιβλία είναι πάντα καλό. Δεν έχει σημασία τι είναι. Ακονίζει το μυαλό σου, μεγαλώνει το λεξιλόγιό σου και μ' αυτό διευρύνεται ο τρόπος που σκέφτεσαι. Ακόμα κι αν διαβάζεις μαλακίες, η αυξημένη επαφή σου με τον γραπτό λόγο καλλιεργεί τις διανοητικές σου ικανότητες χωρίς να το καταλαβαίνεις.
Πρόσεξε όμως ότι είπα "γραπτό λόγο" σήμερα ο κόσμος διαβάζει κατά κύριο λόγο τι γράφουν οι άλλοι στα σόσιαλ και άρθρα στο Ίντερνετ. Τίποτα απ' τα δυο δεν είναι γραπτός λόγος. Και τα δυο είναι γραμμένος προφορικός λόγος. Δεν περιέχει ούτε το επίπεδο λεπτομέρειας του γραπτού λόγου, ούτε τις τεχνικές και λογοτεχνικές διαφορές ούτε λεπτές διακρίσεις και χρησιμοποιεί κυρίως την καθομιλουμένη. Βάζω μέσα και τα άρθρα, ακόμη και μεγάλων μέσων, γιατί η ποιότητα γραφής έχει πέσει εντυπωσιακά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Philip Mortimer
- hellegennes
Διορθώθη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Γιατί οι άντρες δεν διαβάζουν;
από Καραμελίτσα » 01 Μάιος 2024, 13:18 » σε Λογοτεχνία - 174 Απαντήσεις
- 5323 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ιδεολόγος
04 Μάιος 2024, 15:13
-
-
-
Νέα δημοσίευση Θα μας διαβάζουν και τη σκέψη τώρα..;!
από Parrot » 26 Φεβ 2024, 13:49 » σε Τεχνολογία - 43 Απαντήσεις
- 1737 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από enaon
28 Φεβ 2024, 20:10
-
-
-
Νέα δημοσίευση Τα κοράκια αγοραζουν κοψοχρονιά τα Σπίτια του Λαού.
από talaipwros » 29 Μάιος 2023, 12:54 » σε Εσωτερική Πολιτική - 20 Απαντήσεις
- 774 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ασέβαστος
29 Μάιος 2023, 17:39
-
-
-
Νέα δημοσίευση Μαζικές παραιτήσεις ιατρών του ΕΣΥ. Επιχειρηματίες το αγοράζουν;
από Γαληνός » 14 Αύγ 2023, 11:16 » σε Εσωτερική Πολιτική - 117 Απαντήσεις
- 4935 Προβολές
-