Βιβλία που προτείνουμε σε χρήστες
Re: Βιβλία που προτείνουμε σε χρήστες
Δεν μπορώ να θυμηθώ κάποιο μανγκα με μαφία που να μου έχει κάνει τρελή εντύπωση.
Υπάρχει πάντα το katekyo hitman reborn που έγινε και μεγάλη επιτυχία ή άλλοι γνωστοί τίτλοι όπως 91 days, gangsta και bungou stray dogs. Κανένα από τα προηγούμενα δεν νομίζω ότι ξεπερνάει το 7, 7,5.
Τα καλύτερα που έχω δει/διαβάσει εγώ είναι το hinamatsuri (μαύρη κωμωδία με ιδιαίτερο σουρεαλισμό), requiem for the phantom (συγκινητικό και τίμιο στορι με αρκετά καλή ροή) και Jormugand (με gang που πουλάει όπλα παράνομα).
SpoilerShow
Ο Λουίτζι Πιραντέλλο και ο Βιτάντζελο Μοσκάρντα, το δημιούργημά του, πορεύονται μαζί για δεκαπέντε χρόνια αναζητώντας απαντήσεις σε ερωτήματα που θέτει η ίδια η ζωή μέσα απ τις πιο συνηθισμένες ανθρώπινες ενέργειες και σχέσεις.
Για τον Βιτάντζελο Μοσκάρντα, όλα ξεκίνησαν από ένα κοίταγμα στον καθρέφτη: η ανακάλυψη μιας καινούργιας και άγνωστης εικόνας του εαυτού του, ενός νέου «εγώ», που ποτέ δεν θα μπορέσει να δει έτσι όπως το βλέπουν οι άλλοι, όλοι εκείνοι που τον κοιτάζουν με τα δικά τους μάτια και του προσδίδουν, καθένας με τον τρόπο του, τη δική τους πραγματικότητα. Είναι μια μορφή που κατασκευάζεται συνεχώς και που συνεχώς αλλάζει. Αφού εκείνος ο ένας που νόμιζε ότι είναι για όλους, και που για τον ίδιο του τον ευατό δεν είναι κανένας, στην πραγματικότητα είναι ο ρευστός και εύπλαστος Μοσκάρντα που κατακερματίζεται σε εκατό χιλιάδες μορφές με εκατό χιλιάδες συμπεριφορές, όλες τους ζωντανές και ταυτόχρονα διαφορετικές για εκατό χιλιάδες άλλους.
Για τον Βιτάντζελο Μοσκάρντα, όλα ξεκίνησαν από ένα κοίταγμα στον καθρέφτη: η ανακάλυψη μιας καινούργιας και άγνωστης εικόνας του εαυτού του, ενός νέου «εγώ», που ποτέ δεν θα μπορέσει να δει έτσι όπως το βλέπουν οι άλλοι, όλοι εκείνοι που τον κοιτάζουν με τα δικά τους μάτια και του προσδίδουν, καθένας με τον τρόπο του, τη δική τους πραγματικότητα. Είναι μια μορφή που κατασκευάζεται συνεχώς και που συνεχώς αλλάζει. Αφού εκείνος ο ένας που νόμιζε ότι είναι για όλους, και που για τον ίδιο του τον ευατό δεν είναι κανένας, στην πραγματικότητα είναι ο ρευστός και εύπλαστος Μοσκάρντα που κατακερματίζεται σε εκατό χιλιάδες μορφές με εκατό χιλιάδες συμπεριφορές, όλες τους ζωντανές και ταυτόχρονα διαφορετικές για εκατό χιλιάδες άλλους.
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους
Νομίζω ότι το ίδιο ισχύει και για τον Νόρμαν Μέιλερ και φυσικά τον Χεμινγουέι. Είχαν τον "τυχοδιωκτισμό" της μπητ γενιάς λογοτεχνών (δημοσιογράφοι γαρ) αλλά στα κείμενα τους υπήρχε περισσότερο κοινωνικοπολιτικό βάθος από τον καλλιτεχνικό εγωκεντρισμό των μπητ.ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: ↑16 Απρ 2020, 13:59Διαβάζοντας σε άλλο νήμα υπέρ και κατά για το "On the road" του Κέρουακ ή άλλες συζητήσεις περί Μπουκόφσκι κλπ, θα έλεγα ότι ο Μίλλερ ήδη από τις αρχές του 1930 τους έχει "προλάβει" κατά τον καλύτερο, φρονώ, τρόπο, και επιτέλους είχε και άλλη στόφα συγγραφική, νομίζω.
Χένρυ Μίλλερ, "Τροπικός του Καρκίνου" (1934)
https://en.wikipedia.org/wiki/Tropic_of_Cancer_(novel)
Είναι εντυπωσιακή πάντως η διαφορά της ευρωπαϊκής από την αμερικάνικη λογοτεχνία.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Αυτό το έχει διαβάσει κάποιος; Το θυμήθηκα γιατί ενώ το είχα πάρει σε μια περίοδο που διάβαζα πολύ (τώρα το έχω κόψει το άθλημα
) με είχε ξαφνιάσει θετικά.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
Μου το ειχε δωσει μια πολυ καλη μου φιλη οδοντιατρος με την προτροπη να το διαβασω οπωσδηποτε
δεν το ανοιξα ποτε
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Έχοντας διαβάσει σχεδόν το μισό, έχω να πω ότι έχεις μεγάλο άδικο. Ένιωσα τέτοιο δέος μπροστά στην φαντασία που αναπτυσσόταν μπροστά μου που έχω νιώσει το πολύ είκοσι φορές στην ζωή μου, εκ των οποίων οι 15 ήταν από μυθολογίες λαών.
Πόσα shonen εχεις διαβάσει συνολικά; Προσεγγιστικά.
Ολόκληρα ή πιάνονται κι αυτά που έχω διαβάσει επαρκώς για να έχω άποψη; Διότι αν πρέπει να είναι ολόκληραμπλαμπλαμπλαδενξέρωτιείναιτοshonen.Namrail έγραψε: ↑02 Μάιος 2020, 18:47Πόσα shonen εχεις διαβάσει συνολικά; Προσεγγιστικά.
Είπες ότι δεν αξίζει τον κόπο και σε αυτό διαφωνώ. Μου αρέσουν τα κόμιξ. Τα μάνγκα τα αντιμετωπίζω ως κόμιξ που τυγχάνει να είναι από την Ιαπωνία. Με την ιδιαίτερη ορολογία τους, που δεν έχει καμία εφαρμογή σε κόμιξ εκτός Ιαπωνίας δεν έχω ασχοληθεί ποτέ.Namrail έγραψε: ↑02 Μάιος 2020, 18:47Πόσα shonen εχεις διαβάσει συνολικά; Προσεγγιστικά.
Ναι οκ. Αυτό που θέλω να πω είναι πως τα περισσότερα ποιοτικά manga δράσης/φαντασίας/υπερφυσικών δυνάμεων , αυτά τουλάχιστον που ξεχωρίζουν, έχουν μια γαμηστερη ιστορία από πίσω.
Αν διαβάσεις πχ την ιστορία του AOT, παθαίνεις πλάκα. Υπάρχουν πολλά νέα manga που έχουν κάτι εξαιρετικό να διηγηθούν.
Το όλο υπόβαθρο του Fist of the northern star εμένα μου μοιάζει λίγο παλιακό. Αλλά από την άλλη, υποκειμενικά είναι όλα.
Αν διαβάσεις πχ την ιστορία του AOT, παθαίνεις πλάκα. Υπάρχουν πολλά νέα manga που έχουν κάτι εξαιρετικό να διηγηθούν.
Το όλο υπόβαθρο του Fist of the northern star εμένα μου μοιάζει λίγο παλιακό. Αλλά από την άλλη, υποκειμενικά είναι όλα.
Υπό την έννοια ότι έχουμε συγκεκριμένο χρόνο να αφιερώσουμε στο διάβασμα ενώ τα εργα που κυκλοφορούν εκεί έξω είναι άπειρα. Αναγκαστικά θα υπάρξουν προτεραιότητες. Στο δικό μου σύστημα προτεραιοτήτων δεν θα έμπαινε ποτέ το συγκεκριμένο. Αλλά όπως είπα αυτά ειναι γούστα.
Εγώ πάντως θα σου πρότεινα να μπεις στο bato.to να του ρίξεις μια ματιά. Αν δεν σου αρέσει το παρατάς.Namrail έγραψε: ↑02 Μάιος 2020, 19:24Υπό την έννοια ότι έχουμε συγκεκριμένο χρόνο να αφιερώσουμε στο διάβασμα ενώ τα εργα που κυκλοφορούν εκεί έξω είναι άπειρα. Αναγκαστικά θα υπάρξουν προτεραιότητες. Στο δικό μου σύστημα προτεραιοτήτων δεν θα έμπαινε ποτέ το συγκεκριμένο. Αλλά όπως είπα αυτά ειναι γούστα.
ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
Τμήμα λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής ΤΕΙ Ηπείρου: Η δίκη των ρεμπετών. Αστικά λαϊκά τραγούδια και πνευματική ιδιοκτησία.
http://tlpm.teiep.gr/images/stories/doc ... ebeton.pdf
Πες το αν θες και στον φίλο σου που δεν του μιλάω.
Τμήμα λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής ΤΕΙ Ηπείρου: Η δίκη των ρεμπετών. Αστικά λαϊκά τραγούδια και πνευματική ιδιοκτησία.
- ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
Ε, μη με "προσβάλλεις" έτσι, το γνωρίζω από πρώτο χέρι:Βλήμα έγραψε: ↑23 Μάιος 2020, 21:03ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
με είχαν καλέσει να συμμετάσχω στο πολύ πρωτότυπο αυτό συνέδριο, αλλά ας όψονται τα εργασιακά ωράρια και η οικογένεια...
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Οι χρήστες του Phorum.com gr
από KRAKEN » 06 Ιαν 2025, 07:00 » σε Phorum.com.gr - Διαδικτυακή κοινότητα - 122 Απαντήσεις
- 4676 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από lonelyrider
12 Απρ 2025, 03:46
-
-
-
Νέα δημοσίευση Πιο επιδραστικοί χρήστες του phorum
από Scouser » 06 Σεπ 2024, 21:11 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 575 Απαντήσεις
- 15239 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από SeaHawk