Πεθανε ο Περικλης Κοροβεσης
Πεθανε ο Περικλης Κοροβεσης
https://www.lifo.gr/now/culture/277959/ ... YFU4NSTYzg
RIP στον συγγραφεα των Ανθρωποφυλακων.
RIP στον συγγραφεα των Ανθρωποφυλακων.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Re: Πεθανε ο Περικλης Κοροβεσης
Αντίο στον άνθρωπο, είχε βασανιστεί όσο λίγοι από τη χούντα.
Και είχε υπάρξει θύμα μια τεράστιας χυδαιότητας από την εφημερίδα το ΕΘΝΟΣ και την Αγγελική Νικολούλη, η οποία λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του Π. Μπακογιάννη τον κατέδειξε ως αρχηγό της 17Ν και δολοφόνο.
Είμαι φτωχός σε υλικά αγαθά, πλούσιος όμως πολύ σε εμπειρίες. Έζησα ανοιχτά, ελεύθερα, σύμφωνα με τις επιθυμίες μου, δίχως εξαναγκασμούς και συμβιβασμούς. Ήμουν πάντα με την Εύα, που δεν δέχτηκε τον μισό Παράδεισο που της δόθηκε αλλά τον διεκδίκησε ολόκληρο, γι' αυτό και δάγκωσε το Απαγορευμένο Μήλο – το θέμα του επόμενου βιβλίου μου. Χάρηκα το διάβασμα, τη γραφή, τον έρωτα, τη δράση, τη δημιουργία. Ταξίδεψα, ξενιτεύτηκα, έκανα δύο γάμους κι έναν γιο, ζω είκοσι χρόνια τώρα αγαπημένα με την τελευταία σύντροφό μου, τη Μαρία, με την οποία δεν παντρευτήκαμε για να μη χρειαστεί να χωρίσουμε! Τελώ σε έναν διαρκή ενθουσιασμό. Μπορώ να πω, λοιπόν, ότι ναι, την ευχαριστήθηκα τη ζωή μου. Και ότι, τουλάχιστον, δεν θα πεθάνω ηλίθιος
Και είχε υπάρξει θύμα μια τεράστιας χυδαιότητας από την εφημερίδα το ΕΘΝΟΣ και την Αγγελική Νικολούλη, η οποία λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του Π. Μπακογιάννη τον κατέδειξε ως αρχηγό της 17Ν και δολοφόνο.
Είμαι φτωχός σε υλικά αγαθά, πλούσιος όμως πολύ σε εμπειρίες. Έζησα ανοιχτά, ελεύθερα, σύμφωνα με τις επιθυμίες μου, δίχως εξαναγκασμούς και συμβιβασμούς. Ήμουν πάντα με την Εύα, που δεν δέχτηκε τον μισό Παράδεισο που της δόθηκε αλλά τον διεκδίκησε ολόκληρο, γι' αυτό και δάγκωσε το Απαγορευμένο Μήλο – το θέμα του επόμενου βιβλίου μου. Χάρηκα το διάβασμα, τη γραφή, τον έρωτα, τη δράση, τη δημιουργία. Ταξίδεψα, ξενιτεύτηκα, έκανα δύο γάμους κι έναν γιο, ζω είκοσι χρόνια τώρα αγαπημένα με την τελευταία σύντροφό μου, τη Μαρία, με την οποία δεν παντρευτήκαμε για να μη χρειαστεί να χωρίσουμε! Τελώ σε έναν διαρκή ενθουσιασμό. Μπορώ να πω, λοιπόν, ότι ναι, την ευχαριστήθηκα τη ζωή μου. Και ότι, τουλάχιστον, δεν θα πεθάνω ηλίθιος
- Veni Vidi Vici
Ελαφρύ το χώμα, αλλά το ερώτημα είναι άλλο.
Κορωνοϊός;
Κορωνοϊός;
Αlea jacta est
- ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
αντιπαθεστατος ,δεν θα λειψει.
- Υδράργυρος
-
Ωραίος τύπος, πότε δεν ξεφτιλιστηκε σαν κάτι άλλους, ούτε έγινε κομμάτοσκύλο. Τώρα όσο περισσότερο δεν τον γουστάρουν τα φασιστακια, τόσο το καλύτερο γι αυτόν.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
- Υδράργυρος
RIP.
Τον διαβαζα για χρονια. Φρεσκιες ιδεες και ιδιαιτερο στυλ γραψιματος. Μικρα κειμενα που εθιγαν παραπανω απο ενα θεμα
Τον διαβαζα για χρονια. Φρεσκιες ιδεες και ιδιαιτερο στυλ γραψιματος. Μικρα κειμενα που εθιγαν παραπανω απο ενα θεμα
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
εξαιρετικό.Beria έγραψε: ↑11 Απρ 2020, 11:50Αντίο στον άνθρωπο, είχε βασανιστεί όσο λίγοι από τη χούντα.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
- Γενιά της Αμαρτίας
- Phorum.gr user: Γενιά των 700
RIP
Ο Κοροβεσης δεν ειχε πει το πολυ σωστο "Δεν ξερω αν ειμαι αναρχικος ή αριστερος. Αυτο που ξερω ειναι οτι δε θελω να πεθανω μαλακας" ή καπως ετσι?
Ο Κοροβεσης δεν ειχε πει το πολυ σωστο "Δεν ξερω αν ειμαι αναρχικος ή αριστερος. Αυτο που ξερω ειναι οτι δε θελω να πεθανω μαλακας" ή καπως ετσι?
επιτέλους
Έφαγε κακώς ξύλο επί δικτατορίας και το ειρωνικό του πράγματος είναι ότι κι αυτός ήτο χυδαίος και αμετροεπής αντικομμουνιστής, μετρίας νοημοσύνης επιπροσθέτως. Ακριβώς δηλαδή, ως προς αυτά, σαν αυτούς που τον ξυλοφόρτωσαν.
Τώρα που έχουμε πάλι χούντα, θα βγουν πολλοί Κοροβέσηδες.
Ordem e Progresso.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 26 Απαντήσεις
- 1591 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Σέλευκας
16 Δεκ 2023, 23:20