πνευματικά δικαιώματα φωτογραφιών
πνευματικά δικαιώματα φωτογραφιών
γνωρίζει κανείς εάν και πώς μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι δεν αναπαράγονται
χωρίς την άδειά μας στο διαδίκτυο, φωτογραφίες που έχουμε βγάλει και αναρτήσει
σε συγκεκριμένους φωτογραφικούς ιστότοπους;
χωρίς την άδειά μας στο διαδίκτυο, φωτογραφίες που έχουμε βγάλει και αναρτήσει
σε συγκεκριμένους φωτογραφικούς ιστότοπους;
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους
-
Re: πνευματικά δικαιώματα φωτογραφιών
κατι τετοιο ειναι ανεφικτο για ολοκληρες κινηματογραφικες ταινιες, δεν ξερω πως θα ειναι εφικτο για φωτογραφιες.
Η Πειρατεια σκοτωνει την τεχνη
- taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
Κάνε report όπου βρεις να σου εχουν κλέψει φώτο.
Χωρις πειρατεία δεν θα υπήρχε το σεκσιον ''Μουσική'' εδω μεσα
- Dwarven Blacksmith
Δεν μπορείτε, προφανώς.
Αυτό που μπορείς να κάνεις αν βγάζεις λεφτά από αυτό, είναι να προσλάβεις μια εταιρία να τους κυνηγάει να τις κατεβάζουν.
Αν δεν βγάζεις λεφτά, βάλε ένα watermark να κάνεις τζάμπα διαφήμιση.

με υποχρεώσατε
σε κάποιο δικαστήριο ας πούμε, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί
εναντίον κάποιου, το γεγονός ότι έχει αναπαραγάγει (??) φωτογραφίες
που έχω τραβήξει εγώ κι έχω αναρτήσει στο διαδίκτυο, χωρίς τη γραπτή άδειά μου;
(μη πάει ο νους σας σε τίποτε πονηρές και μπερδέματα τέτοιου είδους)
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους
-
φανταζομαι εξαρταται απο το αν το δικαστηριο κρινει οτι ειναι fair use ή οχι.νύχτα έγραψε: ↑22 Ιαν 2023, 16:13με υποχρεώσατε
Σε καμια δεκαετια που θα γινει η δικη, θα μαθουμε.
- taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
Το καλύτερο είναι όπως έγραψε και ο νάνος, watermark κάπου έτσι ώστε να μην μπορούν ούτε με crop να το εξαφανίσουν.
Δεν υπαρχει εξασφαλιση με jpg και watermark, μονο ωμα αρχεια αποδεικνυουν οτι ειναι δικη σου η φωτο.
Πριν 6 ημερες ειχα ανεβασει αυτην την φωτο σε ενα σαιτ

γκουγκλαρωντας [φωτογραφια δρομου ] καπου στην μεση μου βγαζει την φωτογραφια μου και το ειδα τυχαια ,βεβαιως η γκουγκλ παραπεμπει στο σαιτ -υπαρχει η επισημανση για πνευματικα δικαιωματα κ,λ,π, η αληθεια ειναι οτι πολυ γουσταρω .
Αν γινοταν τιποτα αλλο θα εβγαζα το raw και θα σκολαγε το θεμα.

γκουγκλαρωντας [φωτογραφια δρομου ] καπου στην μεση μου βγαζει την φωτογραφια μου και το ειδα τυχαια ,βεβαιως η γκουγκλ παραπεμπει στο σαιτ -υπαρχει η επισημανση για πνευματικα δικαιωματα κ,λ,π, η αληθεια ειναι οτι πολυ γουσταρω .
Αν γινοταν τιποτα αλλο θα εβγαζα το raw και θα σκολαγε το θεμα.
- John Brown Gun Club
Βαλε watermark στις φωτογραφιες, το ονομα σου στα metadata, και ψαξε μια υπηρεσια που λεγεται digimark. Μετα κανε τακτικα search by picture sto google image search. Μην ανεβαζεις ποτε φωτογραφιες σε υψηλη αναλυση.
Yπαρχουν επισης υπηρεσιες που ειτε για μια μηνιαια συνδρομη απο 10 ως 30$ ειτε εντελως δωρεαν, αναλαμβανουν ολα τα παραπανω και πολλα περισσοτερα. Γκουγκλαρε Pixsy, ImageRights, Lapixa, TinEye, Vitrium, ImageDefenders, Copytrack, Myows, DMCA takedown, ImageProtect, Permission Machine.
Yπαρχουν επισης υπηρεσιες που ειτε για μια μηνιαια συνδρομη απο 10 ως 30$ ειτε εντελως δωρεαν, αναλαμβανουν ολα τα παραπανω και πολλα περισσοτερα. Γκουγκλαρε Pixsy, ImageRights, Lapixa, TinEye, Vitrium, ImageDefenders, Copytrack, Myows, DMCA takedown, ImageProtect, Permission Machine.
wooded glade έγραψε: Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.
- ςηνναιΓ ςολυοπονναιΓ
ΜΙλαμε για παρανοια με τα πνευματικα δικαιωματα
Δινω συγκεκριμενο παραδειγμα
Ο Μαστορακης ο οποιος ειναι ο μεγαλυτερος προξαρχιδης γυρω απο τηλεοπτικο υλικο του οποιου υποστηριζει οτι εχει τα πενυματικα δικαιωματα εκανε πριν λιγα χρονια ενα ντοκυμαντερ για την Μυκονο
Το αναρτησε επι πληρωμη και μαλιστα προειδοποιει με παθος οποιον σκεφτεται να χρησιμοποιησει πλανα του ντοκυμαντερ χωρις την εγκριση του
Στο ντοκυμαντερ αυτο εχει απειρα πλανα απο κλαμπ και δρομοςυ της Μυκονου με χιλιαδες κοσμου ο οποιος δεν εχει δωσει την συγκαταθεση του ωστε να τους προβαλλει μεσα στο ντοκυμαντερ το οποιο μαλιστα πουλαει
Μιλαμε για την απολυτη κοροιδια
Δινω συγκεκριμενο παραδειγμα
Ο Μαστορακης ο οποιος ειναι ο μεγαλυτερος προξαρχιδης γυρω απο τηλεοπτικο υλικο του οποιου υποστηριζει οτι εχει τα πενυματικα δικαιωματα εκανε πριν λιγα χρονια ενα ντοκυμαντερ για την Μυκονο
Το αναρτησε επι πληρωμη και μαλιστα προειδοποιει με παθος οποιον σκεφτεται να χρησιμοποιησει πλανα του ντοκυμαντερ χωρις την εγκριση του
Στο ντοκυμαντερ αυτο εχει απειρα πλανα απο κλαμπ και δρομοςυ της Μυκονου με χιλιαδες κοσμου ο οποιος δεν εχει δωσει την συγκαταθεση του ωστε να τους προβαλλει μεσα στο ντοκυμαντερ το οποιο μαλιστα πουλαει
Μιλαμε για την απολυτη κοροιδια
σε ολες τις μηχανες οταν τις σεταρω βαζω τα στοιχεια μου τηλ, μετα βγαζω φωτο τον εξοπλισμο μου και φακελωνεται στο κινητο ωστε να μπορω να αποδειξω οτι ειναι δικα μου αν γινει η στραβη ,οταν τελειωνω την φωτογ/ση φακελωνω σε 2 εξωτερικους σκληρους δισκους σε διαφορετικους χωρους ,εννοειτε ωμα αρχεια.αν ανεβω επιπεδο θα δω τι θα κανω.John Brown Gun Club έγραψε: ↑22 Φεβ 2023, 01:11Βαλε watermark στις φωτογραφιες, το ονομα σου στα metadata, και ψαξε μια υπηρεσια που λεγεται digimark. Μετα κανε τακτικα search by picture sto google image search. Μην ανεβαζεις ποτε φωτογραφιες σε υψηλη αναλυση.
watermark βαζω αλλα σβηνει αμα θελησει καποιος.
- Αλιόσα
- Phorum.gr user: Αλιόσα
Κράτα τα raw αρχεια των φωτογραφιών σου και βαλε να μπαινει το ονοματεπώνυμο σου στις φωτογραφιες σου απο τις ρυθμισεις τις κάμερας, και γω κακώς που μέχρι στιγμής δεν τα εκανα αυτά. Μια ωραια φωτογραφια απαιτει προσπαθεια για να βγει (και μονο το γεγονος που πας σε ενα σημειο για να τη βγάλεις εδώ που τα λέμε ή που κυλιέσαι στα χώματα ξερω γω καθώς και τα λεφτά που ξοδεύεις για φακους και λοιπό εξοπλισμό) οποτε δεν ειναι ωραιο να σε κλέβουν ποσο μάλλον οταν καν δεν αναφέρουν ποιος την έβγαλε τη συγκεκριμένη φωτογραφία.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 4 Απαντήσεις
- 327 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
16 Φεβ 2024, 23:56
-
-
Νέα δημοσίευση Ερωτηματολόγιο διπλωματικής εργασίας για μη συναινετική διανομή σεξουαλικών φωτογραφιών
από Sandofer » 20 Μάιος 2024, 09:27 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 0 Απαντήσεις
- 642 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Sandofer
20 Μάιος 2024, 09:27
-
-
-
Νέα δημοσίευση Νατα μααας: Δημοσίευση ονομάτων, φωτογραφιών, και προσωπικών στοιχείων απ' τη Daily Mail
από Kauldron » 25 Αύγ 2024, 14:25 » σε Διεθνής πολιτική - 65 Απαντήσεις
- 1830 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Imperium
25 Αύγ 2024, 16:41
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ζητα συνταγματικά δικαιώματα για τα ζώα
από southern » 13 Ιουν 2024, 09:01 » σε Εσωτερική Πολιτική - 2 Απαντήσεις
- 150 Προβολές
-