Η Κάτω Τούμπα είναι μια γειτονιά συντηρητική, ομοφοβική, σεξιστική

Φωτογραφία, ζωγραφική, γλυπτική, ψηφιδωτά, κ.ά.
Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Re: Η Κάτω Τούμπα είναι μια γειτονιά συντηρητική, ομοφοβική, σεξιστική

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious » 02 Ιαν 2025, 15:46

AlienWay έγραψε:
02 Ιαν 2025, 15:41
Sid Vicious έγραψε:
02 Ιαν 2025, 15:29
AlienWay έγραψε:
02 Ιαν 2025, 14:07

Το έβαλα επίτηδες προβοκατόρικο, για να κάνω διαφήμιση στο κόμικ.
Βασικά μιλάει για μια Κάτω Τούμπα εκείνης της εποχής που αφορούσε περισσότερο μια μειοψηφία των κατοίκων και όχι την πλειοψηφία. Κι εγώ για τα ίδια μέρη θα έγραφα.Χάρηκα με την αναφορά στο Rock n Roll ένα μικρό υπόγειο δισκάδικο στην Παπάφη. Ήμουν καθημερινά εκεί για ώρες, βασικά τον πρώτο πρωινό καφέ μου εκεί τον έπινα. Ο ένας ιδιοκτήτης, αρχικά ήταν δυο ιδιοκτήτες στην πορεία έμεινε ο ένας, αυτός που έφυγε έγινε κάποια στιγμή γνωστός rave dj, είναι από τις μεγάλες μορφές του θεσσαλονικιώτικου underground, τραγουδιστής μια από τις καλύτερες μπάντες που έβγαλε η πόλη τους New Rose. Mε επηρρέασε τα μάλα μουσικά. Θα έλεγα πως ήταν πολιτιστικός χώρος αυτό το δισκάδικο τρόπο τινά, πηγαίναν πολλοί που έπαιζαν τότε ή θα έπαιζαν αργότερα σε Sarissa, New Rose, Τρύπες, Muschrooms (τι μπαντάρα, ειδικά λάιβ), Πανικός, Ξύλινα Σπαθιά, Πίσσα και Πούπουλα, Mikro, Xaxakes, Ziggy Was κ.α. ή θα γινόντουσταν αργότερα rave djs. Το Αγαπούσα αυτό το δισκάδικο, το καλύτερο όλης της Θεσσαλονίκης.
Οταν εγώ έμενα εκεί (λίγο αργότερα από τον συγγραφέα) όλοι ακούγανε σκυλάδικα.
Για αυτό λέω πως αφορά μια μειοψηφία το έργο, δημιουργική μειοψηφία όμως. Στα γυμνάσια και λύκεια τότε πάντως δεν άκουγε σχεδόν κανείς σκυλάδικα ή λαικά αλλά ούτε και στις νεανικές καφετέριες έπαιζαν σκυλάδικα και παρεμφερή.
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 02 Ιαν 2025, 15:59

Sid Vicious έγραψε:
02 Ιαν 2025, 15:46
AlienWay έγραψε:
Sid Vicious έγραψε:
02 Ιαν 2025, 15:29

Βασικά μιλάει για μια Κάτω Τούμπα εκείνης της εποχής που αφορούσε περισσότερο μια μειοψηφία των κατοίκων και όχι την πλειοψηφία. Κι εγώ για τα ίδια μέρη θα έγραφα.Χάρηκα με την αναφορά στο Rock n Roll ένα μικρό υπόγειο δισκάδικο στην Παπάφη. Ήμουν καθημερινά εκεί για ώρες, βασικά τον πρώτο πρωινό καφέ μου εκεί τον έπινα. Ο ένας ιδιοκτήτης, αρχικά ήταν δυο ιδιοκτήτες στην πορεία έμεινε ο ένας, αυτός που έφυγε έγινε κάποια στιγμή γνωστός rave dj, είναι από τις μεγάλες μορφές του θεσσαλονικιώτικου underground, τραγουδιστής μια από τις καλύτερες μπάντες που έβγαλε η πόλη τους New Rose. Mε επηρρέασε τα μάλα μουσικά. Θα έλεγα πως ήταν πολιτιστικός χώρος αυτό το δισκάδικο τρόπο τινά, πηγαίναν πολλοί που έπαιζαν τότε ή θα έπαιζαν αργότερα σε Sarissa, New Rose, Τρύπες, Muschrooms (τι μπαντάρα, ειδικά λάιβ), Πανικός, Ξύλινα Σπαθιά, Πίσσα και Πούπουλα, Mikro, Xaxakes, Ziggy Was κ.α. ή θα γινόντουσταν αργότερα rave djs. Το Αγαπούσα αυτό το δισκάδικο, το καλύτερο όλης της Θεσσαλονίκης.
Για αυτό λέω πως αφορά μια μειοψηφία το έργο, δημιουργική μειοψηφία όμως. Στα γυμνάσια και λύκεια τότε πάντως δεν άκουγε σχεδόν κανείς σκυλάδικα ή λαικά αλλά ούτε και στις νεανικές καφετέριες έπαιζαν σκυλάδικα και παρεμφερή.
Αυτός μιλάει για τέλη 80s. Εγώ ζούσα εκεί στα μέσα 90s.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious » 02 Ιαν 2025, 16:02

AlienWay έγραψε:
02 Ιαν 2025, 15:59
Sid Vicious έγραψε:
02 Ιαν 2025, 15:46
AlienWay έγραψε:

Αυτός μιλάει για τέλη 80s. Εγώ ζούσα εκεί στα μέσα 90s.
Κι εγώ για τέλη 80ς μιλαω

Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης » 02 Ιαν 2025, 16:03

jason0 έγραψε:
02 Ιαν 2025, 13:57
Έλα να σε βγάλω, όλα κερασμένα
:lol:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα

Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious » 02 Ιαν 2025, 16:59

Οι πρώτες πρόβες των Πίσσα και Πούπουλα ήταν στο Riff πάνω από το Καφωδείο και η πρώτη ηχογράφηση ήταν εκεί και όχι στο Αγροτικόν του Παπάζογλου. 6 τραγουδια, 3 δικά τους και τρεις διασκευες. Δεν θυμάμαι αν η ηχογράφηση ήταν από κονσόλα ή από κασσετοφωνάκι μέσα στον χώρο, πάντως ο ήχος είναι καλός. Το θυμάμαι αυτό εκεί ήμουν και έχω ακόμα εκείνη την κασσέτα, είχα πει και τον πρώτο ντράμμερ πριν καμια τετραετια για την ύπαρξη της κασσέτας αυτής του την έδειξα, την θυμήθηκε, παίζει να είμαι και ο μοναδικός που την έχει, καλό θα ήταν να σωθεί και να αποτυπωθεί σε άλλα μέσα κάποια στιγμή.

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 03 Ιαν 2025, 21:00

Γιατί δεν άλλαξε ο τίτλος; Σκατα!
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα