Καινούριο Αστερίξ.
Καινούριο Αστερίξ.
Το βάζω εδώ, το κόμιξ και εικαστικό, και λογοτεχνία. Τέελος πάντων, το διαβάσατε, με την κόρη του Βερσιζεντορίξ; Πολύ καλό, είχε χαλάσει τελείως η σειρά, αλλά από το προτελευταίο (στην Ιταλία), ξανάγινε πολύ ευχάριστο.
Ordem e Progresso.
- Highlander
Re: Καινούριο Αστερίξ.
Δεν το έχω διαβάσει ακόμα, ίσως να περιμένω να βγει στα ελληνικά, εκτός κι αν το πετύχω πουθενά για ηλεκτρονική ανάγνωση.
Ο πάπυρος του καίσαρα δε σου άρεσε;

Όχι. Όπως είπα, λάτρεψα το Στην Ιταλία. Κι αυτό είναι απολαυστικό, στα γερμανικά ήδη βγήκε. Για μένα, αριστουργηματικά ήταν όλα μέχρι και την Οδύσσεια, με εξαίρεση το πρώτο, Αστερίξ Ο Γαλάτης που δεν είναι τίποτα τρομερό, είναι πολύ πριμιτίφ. Μετά, στην πρώτη περίοδο Ο Αγώνας Των Αρχηγών και η Κλεοπάτρα γαμάνε, και από κει και μετά το κόμικ απογειώνεται, για να ξαναπροσγειωθεί μετά τον θάνατο του Gosciny και να ξαναπογειωθεί τα τελευταία δύο χρόνια. Ενδιαφέρον το μεταχίπικο μήνυμα, ο Αστερίξ θα γίνει, τελικά πολιτικά ορθός; Χωρίς μπούφλες, αγριογούρουνα, και την γκρίνια της Μίμινα;Highlander έγραψε: ↑23 Νοέμ 2019, 18:34Δεν το έχω διαβάσει ακόμα, ίσως να περιμένω να βγει στα ελληνικά, εκτός κι αν το πετύχω πουθενά για ηλεκτρονική ανάγνωση.
Ο πάπυρος του καίσαρα δε σου άρεσε;
Ordem e Progresso.
Για να συνεχίσω, έχω την αίσθηση πως από δω και στο εξής, εμάς που μεγαλώσαμε με το γαλατικό χωριό και το χιούμορ του Gosciny, δε θα μας αφορά πια το κόμικ αυτό. Η προσπάθεια πια είναι να γίνει σκορδαλιά χωρίς σκόρδο. Και ναι, το σκόρδο μυρίζει, αλλά κάνει καλό στην υγεία.
Ordem e Progresso.
- Highlander
Διάβασε κι άλλα γαλλοβελγικά. Υπάρχει πολύ υλικό.
Σαν ιστορία -αντικειμενικά- δεν έλεγε πολλά πάλι... Λέω αντικειμενικά, γιατί και τέλειο σενάριο να υπήρχε, η παρακαταθήκη του Γκοσινί είναι πολύ μεγάλη για να αναγνωριστεί κάποτε κάποιος σαν ισάξιός του...
Από σχέδιο όμως δεν είχα κανένα παράπονο στο συγκεκριμένο, το βρήκα άψογο -και γεμάτο κοτούλες που τόσο πολύ γούσταρε να σχεδιάζει ο Ουντερζό-..
Από σχέδιο όμως δεν είχα κανένα παράπονο στο συγκεκριμένο, το βρήκα άψογο -και γεμάτο κοτούλες που τόσο πολύ γούσταρε να σχεδιάζει ο Ουντερζό-..
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 5 Απαντήσεις
- 1263 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Allah
23 Δεκ 2023, 07:59
-
-
Νέα δημοσίευση Μια απορία που έχω από παιδί για το σύμπαν του Αστερίξ.
από Έκτωρ Φοίνιξ » 11 Δεκ 2024, 15:34 » σε 7η τέχνη και Ηλ. ΜΜΕ - 5 Απαντήσεις
- 228 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από gassim
11 Δεκ 2024, 15:53
-
-
-
Νέα δημοσίευση Καινούριο δίπλωμα οδηγησης
από Libre arbitre » 15 Αύγ 2023, 22:37 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 9 Απαντήσεις
- 762 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Japetus
16 Αύγ 2023, 10:18
-
-
-
Νέα δημοσίευση παιζει κανα καινουριο ρεσελ ?
από jackie Daniels » 01 Φεβ 2025, 22:18 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 1 Απαντήσεις
- 100 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από jackie Daniels
04 Φεβ 2025, 17:57
-