Ψάρεμα

Χλωρίδα - πανίδα και άνθρωπος
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Re: Ψάρεμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 09 Αύγ 2018, 11:16

φιλος παιρνει στον 7χρονο γιο του κομπλε εξοπλισμο. παμε για πρωτη βουτια, και ειναι και η μανα μαζι.

"τα μπρατσακια σου" του λεει. καιμε φλαντζα ομαδικως οι παρευρισκόμενοι. εξηγουμε ολοι μαζι, δεν καταλαβαινει τιποτα. "το παιδι χωρις μπρατσακια δεν παει στα απατα" :fp:
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
lyna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lyna » 09 Αύγ 2018, 17:03

Ασέβαστος έγραψε:
09 Αύγ 2018, 10:50
lyna έγραψε:
08 Αύγ 2018, 22:27
Από που αγοράζουμε μάσκες κ φόρμα στην Αθήνα;
δεν εχω ιδεα. δεκαδες, αν οχι εκατονταδες μαγαζια, φανταζομαι. αλλα μηπως χρειαζεσαι καμμια συμβουλη; εχεις υποψιν σου πως να βρισκεις αν εφαρμοζει σωστα η μασκα; ξερεις τι παχος στολης χρειαζεσαι; βαριδια εχεις υπολογισει; γαντια-καλτσακια-πεδιλα;
Ναι ξέρω ,είμαι κομπλέ για μάσκα.
Στολή θέλω γτ είμαι κ λίγο σιχασιαρα . Βαρίδια δεν παίρνω. Μόνο φόρμα. Τα υπόλοιπα τα νοικιάζω .
Πάχος θέλω το μεγαλύτερο γτ δεν έχω αντοχές στο κρύο . Κ γενικά δλδ δεν θέλω ταλαιπωρία τώρα στο νερό, καλύτερα να είναι χοντρή.

Η απορία μου είναι τι σκατα είναι η ξυρισμενη. Άμα μπορείς να μου πεις με απλά ελληνικά θα το εκτιμούσα αφάνταστα Ασεβαστε.
~~¥~~

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 09 Αύγ 2018, 17:40

lyna έγραψε:
09 Αύγ 2018, 17:03
Ασέβαστος έγραψε:
lyna έγραψε:
08 Αύγ 2018, 22:27
Από που αγοράζουμε μάσκες κ φόρμα στην Αθήνα;
δεν εχω ιδεα. δεκαδες, αν οχι εκατονταδες μαγαζια, φανταζομαι. αλλα μηπως χρειαζεσαι καμμια συμβουλη; εχεις υποψιν σου πως να βρισκεις αν εφαρμοζει σωστα η μασκα; ξερεις τι παχος στολης χρειαζεσαι; βαριδια εχεις υπολογισει; γαντια-καλτσακια-πεδιλα;
Στολή θέλω γτ είμαι κ λίγο σιχασιαρα . Βαρίδια δεν παίρνω. Μόνο φόρμα. Τα υπόλοιπα τα νοικιάζω .
Πάχος θέλω το μεγαλύτερο γτ δεν έχω αντοχές στο κρύο . Κ γενικά δλδ δεν θέλω ταλαιπωρία τώρα στο νερό, καλύτερα να είναι χοντρή.

Η απορία μου είναι τι σκατα είναι η ξυρισμενη. Άμα μπορείς να μου πεις με απλά ελληνικά θα το εκτιμούσα αφάνταστα Ασεβαστε.
απο οτι καταλαβαινω μιλας για αυτονομη καταδυση, και οχι ελευθερη, ετσι;

παχος. θα ελεγα 5 χιλιοστα. αν σκεφτεσαι και χειμωνα, πας για 7 χιλιοστα, αλλα τωρα το καλοκαιρι θα σκασεις, χρειαζεσαι και τις 2. αν εισαι κρυουλιαρα, μην σκεφτεις καν 3αρα, και μην πλησιασεις αυτες που εχουν φερμουαρ, η ξεχωριστη κουκουλα.

θα μπορουσες να παρεις και long john (αυτες που το παντελονι τους εχει "τιραντες") αλλα προσωπικα δεν εχω δει ουσιαστικη διαφορα στη ζεστα.

διπλοφοδρη: φοδρα και απο τις 2 πλευρες του νεοπρεν. ευκολοφορετη, οχι πολυ καλη εφαρμογη και θερμομονωση.πολυ ανθεκτικη. η φοδρα περιοριζει την ελαστικοτητα, αρα και την ευκινησια.

φοδρα εξω, ξυρισμενη μεσα. αντοχη εξω λογω φοδρας, αριστη εφαρμογη μεσα λογω ξυρισμενου νεοπρεν. αυτο σημαινει οτι το υλικο ειναι οπως το γεννησε η μανα του, χωρις καμμια επιστρωση. βεντουζαρει στο δερμα και ειναι ζεστο. ειναι ομως και ευαλλωτο σε σκισιμο, νυχιες, κλπ. επισης ειναι πρακτικα αδυνατον να φορεθει στεγνο, χρειαζεται βρεξιμο, ιδανικα με σαπουνονερο. υπαρχει και ξυρισμενο με επιστωση metallite, η οποια ειναι μια στρωση πανω στο ξυρισμενο για να φοριεται ευκολοτερα, αλλα ειναι μετριως αποτελεσμετικη, και γρηγορα φθειρεται και μενει σκετο ξυρισμενο.

λειο-ξυρισμενο . κατασκευασμενο αποκλειστικα για να κανουν σεξιστικα αστεια οι ψαροτουφεκαδες :a108: οχι, νταξει, αλλα ειναι επιλογη για πρωταθλητες. το πιο ζεστο γιατι δεν εχει φοδρα να μουσκεψει, αλλα και πολυ ευαισθητο σε σχισιματα, δεν προτεινεται σε καμμια περιπτωση για πρωτη στολη, και ειδικα για αυτονομη.η απουσια φοδρας την κανει υπερελαστικη, η ευκολια κινησεων ειναι αριστη, ακομη και σε μεγαλα παχη.

οπως καταλαβαινεις η δευτερη επιλογη μοιαζει η καλυτερη. το μονο αληθινο μειονεκτημα ειναι οτι ξυλιαζεις λιγο μεχρι να την φορεσεις. η λυση ειναι να φερνεις ζεστο σαπουνονερο σε θερμος. επισης αν εχεις μακρια νυχια, και εισαι απροσεκτη,θα τη σφαξεις.

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός » 09 Αύγ 2018, 18:03

Δεν της είπες ότι οι ξυρισμένες δεν έχουν φερμουάρ, οπότε και με σαπουνόνερο φοριούνται δύσκολα.

Διπλόφοδρη με φερμουάρ σε όλο το μήκος να πάρει.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 09 Αύγ 2018, 18:12

Μηχανικός έγραψε:
09 Αύγ 2018, 18:03
Δεν της είπες ότι οι ξυρισμένες δεν έχουν φερμουάρ, οπότε και με σαπουνόνερο φοριούνται δύσκολα.

αν βγαλουμε το "κρυουλιαρα" απο την εξισωση και μιλαμε αποκλειστικα για αυτονομη και αποκλειστικα καλοκαιρι, σε ρηχα, ζεστα νερα, ναι. ας παρει και 2αρι μονοσορτς. :102:

αλλα το φερμουαρ, μπαζει. και κατω απο τα 10 μετρα, εχει θερμοκλινες. ποτε, σε κανεναν δεν προτεινω στολη με φερμουαρ. εκτος κι αν ειναι κανας υπερβαρος που δεν μπορει να τη φορεσει αλλιως, και εχει τοσο λιπος που σχεδον δεν τη χρειαζεται για το κρυο.

με σαπουνονερο η στολη γλυστραει πανευκολα και εφαρμοζει σαν γαντι. ξυρισμενη με μπολικο σαπουνονερο φοριεται πολυ πιο ευκολα απο διπλοφορδη στεγνη.

don't speak
Γενική Γραμματέας Συντονισμού

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από don't speak » 09 Αύγ 2018, 18:17

Μηχανικός έγραψε:
13 Ιούλ 2018, 23:31
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε:
13 Ιούλ 2018, 19:32
Περιμένω νά φτιάξω στά Καλάβρυτα
μέ φίλο ξυλουργό ένα ξύλινο κανώ
μέ γυαλάτο πάτωμα .....
Ο Βουραϊκός δεν κάνει για ξύλινο κανό.
Θα πιάσει πέστροφες στου Πλανητέρου, όπως το λένε οι ντόπιοι.

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός » 09 Αύγ 2018, 18:18

Ασέβαστος έγραψε:
09 Αύγ 2018, 18:12
Μηχανικός έγραψε:

αν βγαλουμε το "κρυουλιαρα" απο την εξισωση και μιλαμε αποκλειστικα για αυτονομη και αποκλειστικα καλοκαιρι, σε ρηχα, ζεστα νερα, ναι. ας παρει και 2αρι μονοσορτς. :102:

αλλα το φερμουαρ, μπαζει. και κατω απο τα 10 μετρα, εχει θερμοκλινες. ποτε, σε κανεναν δεν προτεινω στολη με φερμουαρ. εκτος κι αν ειναι κανας υπερβαρος που δεν μπορει να τη φορεσει αλλιως, και εχει τοσο λιπος που σχεδον δεν τη χρειαζεται για το κρυο.

με σαπουνονερο η στολη γλυστραει πανευκολα και εφαρμοζει σαν γαντι. ξυρισμενη με μπολικο σαπουνονερο φοριεται πολυ πιο ευκολα απο διπλοφορδη στεγνη.
Εγώ θέλω και φερμουάρ στο πουλί.
Δεν θέλω να κατουράω μέσα στην στολή και αντί να είμαι μέσα σε θαλασσόνερο, να είμαι μέσα σε κάτουρο με σαπουνόνερο. :D

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 09 Αύγ 2018, 18:36

Μηχανικός έγραψε:
09 Αύγ 2018, 18:18
Ασέβαστος έγραψε:
09 Αύγ 2018, 18:12
Μηχανικός έγραψε:

Δεν θέλω να κατουράω μέσα στην στολή και αντί να είμαι μέσα σε θαλασσόνερο, να είμαι μέσα σε κάτουρο με σαπουνόνερο. :D
Ασε που μπορεί να συναντήσεις καμιά γοργόνα σαν την αδελφή του μεγαλέξαντρου :003:
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 09 Αύγ 2018, 18:37

Μηχανικός έγραψε:
09 Αύγ 2018, 18:18

φερμουαρ, οχι, αλλα λυσεις υπαρχουν, μια ειναι εξωτερικος καθετηρας rochester wide band και μια αλλη ειναι κατασκευη ειδικης τρυπας με νεοπρεν σε κυλινδρο οπως ειχα ανεβασει φωτο στο παλιο. εχω δοκιμασει και τις 2, ακμμια δεν βολεψε, ξαναγυρισα στο κατουρημα μεσα στη στολη, απλα εχω κανει οργανωση για να πλενομαι μολις βγαινω.

για γυναικες απλως δεν υπαρχει λυση, μαλλον αυτο εννοει οταν λεει οτι ειναι σιχασιαρα, ξερει οτι τη νοικιαρικη στολη την εχουν κατουρησει πολλες.

Άβαταρ μέλους
lyna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lyna » 09 Αύγ 2018, 18:46

Ασέβαστος έγραψε:
09 Αύγ 2018, 17:40
lyna έγραψε:
09 Αύγ 2018, 17:03
Ασέβαστος έγραψε:

απο οτι καταλαβαινω μιλας για αυτονομη καταδυση, και οχι ελευθερη, ετσι;

παχος. θα ελεγα 5 χιλιοστα. αν σκεφτεσαι και χειμωνα, πας για 7 χιλιοστα, αλλα τωρα το καλοκαιρι θα σκασεις, χρειαζεσαι και τις 2. αν εισαι κρυουλιαρα, μην σκεφτεις καν 3αρα, και μην πλησιασεις αυτες που εχουν φερμουαρ, η ξεχωριστη κουκουλα.

θα μπορουσες να παρεις και long john (αυτες που το παντελονι τους εχει "τιραντες") αλλα προσωπικα δεν εχω δει ουσιαστικη διαφορα στη ζεστα.

διπλοφοδρη: φοδρα και απο τις 2 πλευρες του νεοπρεν. ευκολοφορετη, οχι πολυ καλη εφαρμογη και θερμομονωση.πολυ ανθεκτικη. η φοδρα περιοριζει την ελαστικοτητα, αρα και την ευκινησια.

φοδρα εξω, ξυρισμενη μεσα. αντοχη εξω λογω φοδρας, αριστη εφαρμογη μεσα λογω ξυρισμενου νεοπρεν. αυτο σημαινει οτι το υλικο ειναι οπως το γεννησε η μανα του, χωρις καμμια επιστρωση. βεντουζαρει στο δερμα και ειναι ζεστο. ειναι ομως και ευαλλωτο σε σκισιμο, νυχιες, κλπ. επισης ειναι πρακτικα αδυνατον να φορεθει στεγνο, χρειαζεται βρεξιμο, ιδανικα με σαπουνονερο. υπαρχει και ξυρισμενο με επιστωση metallite, η οποια ειναι μια στρωση πανω στο ξυρισμενο για να φοριεται ευκολοτερα, αλλα ειναι μετριως αποτελεσμετικη, και γρηγορα φθειρεται και μενει σκετο ξυρισμενο.

λειο-ξυρισμενο . κατασκευασμενο αποκλειστικα για να κανουν σεξιστικα αστεια οι ψαροτουφεκαδες :a108: οχι, νταξει, αλλα ειναι επιλογη για πρωταθλητες. το πιο ζεστο γιατι δεν εχει φοδρα να μουσκεψει, αλλα και πολυ ευαισθητο σε σχισιματα, δεν προτεινεται σε καμμια περιπτωση για πρωτη στολη, και ειδικα για αυτονομη.η απουσια φοδρας την κανει υπερελαστικη, η ευκολια κινησεων ειναι αριστη, ακομη και σε μεγαλα παχη.

οπως καταλαβαινεις η δευτερη επιλογη μοιαζει η καλυτερη. το μονο αληθινο μειονεκτημα ειναι οτι ξυλιαζεις λιγο μεχρι να την φορεσεις. η λυση ειναι να φερνεις ζεστο σαπουνονερο σε θερμος. επισης αν εχεις μακρια νυχια, και εισαι απροσεκτη,θα τη σφαξεις.
Ο Χριστός .
Ασεβαστε το ξέρεις ότι σε αγαπώ, έτσι;

Λοιπόν . Μέχρι 18 μ. Αυτόνομη .
Το φερμουάρ βοηθάει γτ δεν θέλω να πεθαίνω κ μέχρι να μπω , δλδ έλεος κάθε φορά. Σαπουναδες μου βάζουν μόνο στα χέρια πόδια γενικά (λες κ θα τους τη λερωσω φάση ) .

Επίσης δεν νομίζω ότι βρίσκω μονοκόμματη . :-/

Ναι, σιχασιαρα εννοώ το κατούρημα . :D

Πολιτικές δεν ήξερα ότι πέφτεις .
~~¥~~

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός » 09 Αύγ 2018, 18:54

Διπλόφοδρη μονοκόμματη στολή σε ότι πάχος θέλει, από 3 μέχρι 7 χιλιοστά σαν αυτή της φώτο,
αλλά με το φερμουάρ να ξεκινάει από τέρμα κάτω και να είναι διπλό, δηλαδή ενώ θα είναι κλειστό να ανοίγει και από κάτω προς τα πάνω.
Όταν θέλει να κατουρήσει απλά τραβάει το φερμουάρ από κάτω προς τα πάνω.
Δεν υπάρχει έτοιμη με τέτοιο φερμουάρ που λέω, την παραγγέλνεις και στην ράβουν ή άμα πάρεις αυτή της φώτο που είναι και φτηνή, την πας και σου κάνουν την μετατροπή.

Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Μηχανικός την 09 Αύγ 2018, 19:04, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
lyna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lyna » 09 Αύγ 2018, 18:56

Σε τέτοια έχω μπει χωρις κουκουλα. Μπράβο.

Δλδ κρεσσι;;

Εντιτ : μονοκόμματη χωρίς φερμουάρ δεν βρίσκω . Μονοκόμματη ήθελα κι εγώ,απλά χωρίς κουκούλα. Έχω 5 μέτρα μαλλί γ μόνωση . Δεν μπορώ κ κουκούλα κ μάσκα , εκνευρίζομαι .
~~¥~~

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός » 09 Αύγ 2018, 19:12

Άμα έχεις σώμα που σου κάνουν οι έτοιμες, διαλέγεις από αυτές.
Αλλιώς την ράβεις στα μέτρα σου και στην φτιάχνουν όπως θέλεις με ότι φερμουάρ θέλεις.

Εικόνα

Τι μάτια είναι αυτά που έχει η κοπέλα; :D

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
lyna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lyna » 09 Αύγ 2018, 19:31

Τα γυάλινα του τρελού μήπως;
~~¥~~

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός » 09 Αύγ 2018, 19:50

Μοιάζουν ψεύτικα, σαν να είναι μάτια σε ρομπότ, αλλά είναι υπέροχα.
Ότι και να μου έλεγε θα την πίστευα. :D

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικολογία & Φύση”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών