Τσαπτερ ουαν :
Καλάμι 3 μέτρων +. Όχι βάρκα . Παραθαλάσσια ή εκβολή ποταμού .
Είδος δολώματος ; Στόχος θηράματος; Καλύτερες ώρες;
Τσαπτερ ουαν :
μαμουνι, η καποιο κοκκινο σκουληκι (ακροβατης, φαραω, αμερικανικο, μαυρο) για λαβρακια-τσιπουρες, ειδικα στις εκβολες.
Mε το καλάμι πιάνεις ζαργάνες - οχι με αγκίστρι προμηθεύσου τις ειδικές ''κλωστές'' .
με ψωμοτυρι, μονο κεφαλους και σαλπες θα πιασεις. αν σιχαινεσαι τα σκουληκια, βαλε σαρδελλα, δολωμα μπαλαντερ, παιζει για καθε ειδους ψαρι. ισως οχι τοσο αποτελεσματικο οσο αλλα, στοχευμενα για συγκεκριμμενα ειδη, αλλα με σαρδελλα μπορει να πισαεις πραγματικα οτιδηποτε.lyna έγραψε: ↑07 Ιούλ 2018, 13:10Ααααα αφήνουμε την πετονιά πιο μακριά ... μάλιστα .
Κοιταχτε. Εγώ έβαζα τόση πετονιά όση το καλάμι γτ μου μπλέκονταν ή μου το πιάναν τα καβούρια (σικ). Αυτό θέλει θάλασσα Αγι οπωσδήποτε . Ωραία, θα δοκιμάσουμε .
Ένσταση έχω γ το δόλωμα . Δεν μπορώ να πιάσω τα σκουλήκια . Σιχαίνομαι . Φτιάχνω ψωμοτύρι που οκ βρωμάει αλλά δεν πεθαίνει .
Κάτι άλλο; Καμία σκόνη να την ανακάτεψω για μυρωδιά;
ναι, ωμη. δεν εχουν κατσαρολες τα ψαρια να ξερουν και απο μαγειρευταlyna έγραψε: ↑07 Ιούλ 2018, 14:03Σαρδέλα ωμή ; Δεν τη βράζω καν; Παίρνω το ψαχνό κ ανακατεύω;
Σκουλήκια εγώ δεν μπλέκω γτ θα γίνω κ ρεζίλι να βάζω τον άλλον να μου εφοδιάζει συνεχώς το δόλωμα
Ναι, έβαζα τόσο πετονιά όσο το καλάμι γτ όταν το σηκώνεις να σου έρχεται στα χέρια . Μηχανισμό έχω σε άλλο καλάμι που δεν το χρησιμοποιώ γτ μου φαινόταν βαρύ .
Εμ σε τέτοια μέρη πάω , τι με πέρασες . (Γενικά είμαι καλή , πιάνω ψάρια )Ασέβαστος έγραψε: ↑07 Ιούλ 2018, 14:34ναι, ωμη. δεν εχουν κατσαρολες τα ψαρια να ξερουν και απο μαγειρευταlyna έγραψε: ↑07 Ιούλ 2018, 14:03Σαρδέλα ωμή ; Δεν τη βράζω καν; Παίρνω το ψαχνό κ ανακατεύω;
Σκουλήκια εγώ δεν μπλέκω γτ θα γίνω κ ρεζίλι να βάζω τον άλλον να μου εφοδιάζει συνεχώς το δόλωμα
Ναι, έβαζα τόσο πετονιά όσο το καλάμι γτ όταν το σηκώνεις να σου έρχεται στα χέρια . Μηχανισμό έχω σε άλλο καλάμι που δεν το χρησιμοποιώ γτ μου φαινόταν βαρύ .ολα ωμα τα τρωνε.
μπορεις να την αφησεις στο αλατι, να σφιξει, για να στεκεται καλυτερα και να μην λιωνει, αν θες να τη δολωσεις κατευθειαν στο αγκιστρι. και η γαριδα ειναι καλη ιδεα, και το καλαμαρι/σουπια αν δεν εχεις προχειρη σαρδελλα.
αυτο το ψαρεμα που κανεις με το καλαμι, να το εχεις μονιμα στα χερια, ειναι εξειδικευμενη τεχνικη, για λιμανια η αποτομα βαθια νερα. αυτο που θεωρω καλυτερο να κανεις, ειναι να πετας 4-5 πετονιες (με καλαμια η καρουλια) στο νερο, να τις αφηνεις να ψαρευουν και απλα να τις ελεγχεις αραια και που. καπως ετσι αρχισαμε ολοι.