Πήγαινε κλείσε το νερό και άστα αυτά.
Οι γεωτρήσεις μας βγάζουν πια αέρα
-
Re: Οι γεωτρήσεις μας βγάζουν πια αέρα
Συνάδελφοι, συνάδελφοι πλακάδες,μαρμαράδες ας πρυτανευσει η λογικη αναμεσα μας

Χασκογελάνε τα δάσα.
Machine ghost έγραψε: ↑04 Αύγ 2024, 12:31του γλυκού νερού σωστά , σπιτική κατανάλωση ειναι και η πισινα μου, σπιτικη και το να γεμιζω την μπανιερα,και να πλενω τα πιατα και να ποτιζω τα βασιλικα και αντε κανά δυο στρεματακια τριφυλι για τις αρνουδες μου.ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: ↑04 Αύγ 2024, 12:26.
Λένε οτι το νερό που χρησιμοποιείται για τα σπίτια μας είναι το 3 % του συνόλου.....
Γιατί αν ισχύει προς τι η συζήτηση περί των σπιτικών καταναλώσεων ;;;
Εχουμε στοιχεία οτι οι λίμνες μας εχουν διαρκή μείωση στάθμης και σε τι ποσοστα ;;;
Ας κρατάμε περισσότερο νερό κι απ τα ποτάμια που το χυνουν στη θάλασσα.....
Επίσης το μέλλον φαίνεται ανθηρό μιας και οι Ολλανδοί 10πλασίασαν την παραγωγή της Ντοματιάς απο 7 στα 70 κιλά
και αν γίνει εφικτό αυτό σε " όλα " τα φυτά θα υπάρξει τεράστια οικονομία νερού και θα είναι η επόμενη γεωργική επανάσταση.....
.
εσυ που τραβάς γραμμη;
α και το άλλο που λες από την ποταμια γέμιζει υδροκρίτης κανα διακοσαρ μέτρα εκατερωθεν , think again!
απο 7 στα 70 κιλα! ανα τι; m2 με τί πόρους; τι αρλούμπες χαβετε ρε , υδροπονία ειναι αυτο που λες.
.
Δίς ιζ Πάρτα.....
.
https://www.iefimerida.gr/news/93382/%C ... B4%CE%B1-7
.

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
-
υδροπονία σου ειναι αγνωστη λέξη ,σωστά;;;
Χασκογελάνε τα δάσα.
Δεν ξερω για τι μιλατε αλλα η υδροπονια θελει πολυ λιγοτερο νερο, μπορει τα φυτα να μεγαλωνουν μεσα σε μια δεξαμενουλα (σακουλα, ενυδρειο, βρεγμενος περλιτης, whatever) με νερο αλλα προκειται βασικα για το ιδιο νερο σε ολη τη διαρκεια ζωης της ντοματας, μειον ο,τι διαπνεει το φυτο ή βαζει στους καρπους. 50 λιτρα ξερωγω ανα ντοματια, αντι για 500 που θελει στο χωμα.
-
1) δεν ξέρεις γιατι μιλάμε αλλα πετάγεσαι σαν.foscilis έγραψε: ↑05 Αύγ 2024, 12:52Δεν ξερω για τι μιλατε αλλα η υδροπονια θελει πολυ λιγοτερο νερο, μπορει τα φυτα να μεγαλωνουν μεσα σε μια δεξαμενουλα (σακουλα, ενυδρειο, βρεγμενος περλιτης, whatever) με νερο αλλα προκειται βασικα για το ιδιο νερο σε ολη τη διαρκεια ζωης της ντοματας, μειον ο,τι διαπνεει το φυτο ή βαζει στους καρπους. 50 λιτρα ξερωγω ανα ντοματια, αντι για 500 που θελει στο χωμα.
2) σαν να μην εφτανε η αγνοια του θεματος , δεν άνοιξες καν το αρθρο.
με τον κηδεμόνα σου!
Χασκογελάνε τα δάσα.
- Λίνο Βεντούρα
Είναι βέβαια άνοστες και άθλιες από όλες τις απόψειςΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: ↑05 Αύγ 2024, 12:38Machine ghost έγραψε: ↑04 Αύγ 2024, 12:31του γλυκού νερού σωστά , σπιτική κατανάλωση ειναι και η πισινα μου, σπιτικη και το να γεμιζω την μπανιερα,και να πλενω τα πιατα και να ποτιζω τα βασιλικα και αντε κανά δυο στρεματακια τριφυλι για τις αρνουδες μου.ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: ↑04 Αύγ 2024, 12:26.
Λένε οτι το νερό που χρησιμοποιείται για τα σπίτια μας είναι το 3 % του συνόλου.....
Γιατί αν ισχύει προς τι η συζήτηση περί των σπιτικών καταναλώσεων ;;;
Εχουμε στοιχεία οτι οι λίμνες μας εχουν διαρκή μείωση στάθμης και σε τι ποσοστα ;;;
Ας κρατάμε περισσότερο νερό κι απ τα ποτάμια που το χυνουν στη θάλασσα.....
Επίσης το μέλλον φαίνεται ανθηρό μιας και οι Ολλανδοί 10πλασίασαν την παραγωγή της Ντοματιάς απο 7 στα 70 κιλά
και αν γίνει εφικτό αυτό σε " όλα " τα φυτά θα υπάρξει τεράστια οικονομία νερού και θα είναι η επόμενη γεωργική επανάσταση.....
.
εσυ που τραβάς γραμμη;
α και το άλλο που λες από την ποταμια γέμιζει υδροκρίτης κανα διακοσαρ μέτρα εκατερωθεν , think again!
απο 7 στα 70 κιλα! ανα τι; m2 με τί πόρους; τι αρλούμπες χαβετε ρε , υδροπονία ειναι αυτο που λες.
.
Δίς ιζ Πάρτα.....
.
.
.
-
ναι! είδαμε και στις λαικες! σαν να τρως γλυκιά άοσμη άμμο.Λίνο Βεντούρα έγραψε: ↑05 Αύγ 2024, 13:02Είναι βέβαια άνοστες και άθλιες από όλες τις απόψειςΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: ↑05 Αύγ 2024, 12:38Machine ghost έγραψε: ↑04 Αύγ 2024, 12:31
του γλυκού νερού σωστά , σπιτική κατανάλωση ειναι και η πισινα μου, σπιτικη και το να γεμιζω την μπανιερα,και να πλενω τα πιατα και να ποτιζω τα βασιλικα και αντε κανά δυο στρεματακια τριφυλι για τις αρνουδες μου.
εσυ που τραβάς γραμμη;
.
Δίς ιζ Πάρτα.....
.
.
.
Χασκογελάνε τα δάσα.
Πεταγομαι γιατι παραμενω στο θεμα: μεθοδος καλλιεργειας που μεταξυ αλλων εξοικονομει 90% νερο, χεσμενη την εχουν οι περισσοτεροι που περιμενουν να κυλησει νερο στο αυλακι και να γεμισει τους λακκους.
Ειτησθω εν παροδω γυρισα απο τις διακοπες, ο πατερας μου μου ανακοινωσε περηφανος οτι γεμισε τους λακκους με το λαστιχο ποτιζοντας μιαμιση ωρα την ημερα γιατι "χρειαζονταν οι ελιες και οι πορτοκαλιες πολυ βαθια" αν βεβαια ειχε γυρισει την κανουλα του σταγδην εικοσι λεπτα μεσα στην εβδομαδα δε θα ξεριζωνα τωρα 120 τετραγωνικα ξεραμενες ντοματες, πιπεριες, φασολια, κρεμμυδια, καρπουζια, αγγουρια και μαϊντανους.
Να ριξει απο τρια κυβικα σε καθε ελια τον μαρανε γαμω τους αρχαιους πασοκους μου γαμω.
Ειτησθω εν παροδω γυρισα απο τις διακοπες, ο πατερας μου μου ανακοινωσε περηφανος οτι γεμισε τους λακκους με το λαστιχο ποτιζοντας μιαμιση ωρα την ημερα γιατι "χρειαζονταν οι ελιες και οι πορτοκαλιες πολυ βαθια" αν βεβαια ειχε γυρισει την κανουλα του σταγδην εικοσι λεπτα μεσα στην εβδομαδα δε θα ξεριζωνα τωρα 120 τετραγωνικα ξεραμενες ντοματες, πιπεριες, φασολια, κρεμμυδια, καρπουζια, αγγουρια και μαϊντανους.
Να ριξει απο τρια κυβικα σε καθε ελια τον μαρανε γαμω τους αρχαιους πασοκους μου γαμω.
-
Σε έχω ξαναρωτήσει; τι χώματα έχει το χωράφι του Πατέρα σου; 120m2 ωχ ωχ μεγάλο χουνέρι!foscilis έγραψε: ↑05 Αύγ 2024, 13:05Πεταγομαι γιατι παραμενω στο θεμα: μεθοδος καλλιεργειας που μεταξυ αλλων εξοικονομει 90% νερο, χεσμενη την εχουν οι περισσοτεροι που περιμενουν να κυλησει νερο στο αυλακι και να γεμισει τους λακκους.
Χασκογελάνε τα δάσα.
Δεν ειναι του πατερα μου, δικο μου ειναι. Και περναγα ποτιστικα ολο το χειμωνα να πιασω καθε ακρη ΑΚΡΙΒΩΣ για να μη χρειαζεται να κανει τιποτα εκτος απο το να γυρισει 2-3 κανουλες απο λιγη ωρα, αυτος εκει η εμμονη του να αδειασει ολον τον υδροφορο οριζοντα σε ΜΑΛΑΚΙΕΣ. Σωθηκε η ελια τωρα. Η 200 χρονων ελια που δεν ποτιζε ουτε καν ο παππους μου αυτος με τις πικροδαφνες. Μιλαμε αρρωσταινω που σκεφτομαι ποσο νερο σπαταληθηκε στο τιποτα επειδη ελλειψα 1 βδομαδα.
* δεν ξερω τι χωμα εχει, νομιζω λιγο αργιλωδες? αλλα καλο γενικα, μου ειχε πει ενας γεωπονος αν δεν πας επαγγελματικα δε χρειαζεται να αλλαξεις κατι μια χαρα σε καλυπτει για οτιδηποτε.
* δεν ξερω τι χωμα εχει, νομιζω λιγο αργιλωδες? αλλα καλο γενικα, μου ειχε πει ενας γεωπονος αν δεν πας επαγγελματικα δε χρειαζεται να αλλαξεις κατι μια χαρα σε καλυπτει για οτιδηποτε.
Λίνο Βεντούρα έγραψε: ↑05 Αύγ 2024, 13:02Είναι βέβαια άνοστες και άθλιες από όλες τις απόψειςΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: ↑05 Αύγ 2024, 12:38Machine ghost έγραψε: ↑04 Αύγ 2024, 12:31
του γλυκού νερού σωστά , σπιτική κατανάλωση ειναι και η πισινα μου, σπιτικη και το να γεμιζω την μπανιερα,και να πλενω τα πιατα και να ποτιζω τα βασιλικα και αντε κανά δυο στρεματακια τριφυλι για τις αρνουδες μου.
εσυ που τραβάς γραμμη;
.
Δίς ιζ Πάρτα.....
.
.
.
.
Το εχω ματαγράψει οτι ήταν τεράστια η εκπληξη οταν για 1η φορά στην Ολλανδία αγόρασα το ντοματάκι ποικιλίας Τσέρυ
που είχαν πρωτοφτιάξει τότενες και το πήγα σε τραπέζι φίλων όπου τους λέω
ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΓΕΥΣΗ.....
Τότενες κατάλαβα οτι δεν εχει σημασία το " χώμα " ή ο ήλιος αλλά η Ποικιλία.....
Φυσικά εχω δεί και τις Ανοστες αλλά αυτό είναι θέμα τι ποικιλίες βάζουμε.....
.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
-
δεν καταλαβαινω ειχε προκατάληψη για το μποστάνι; δεν το ´ηθελε;foscilis έγραψε: ↑05 Αύγ 2024, 13:14Δεν ειναι του πατερα μου, δικο μου ειναι. Και περναγα ποτιστικα ολο το χειμωνα να πιασω καθε ακρη ΑΚΡΙΒΩΣ για να μη χρειαζεται να κανει τιποτα εκτος απο το να γυρισει 2-3 κανουλες απο λιγη ωρα, αυτος εκει η εμμονη του να αδειασει ολον τον υδροφορο οριζοντα σε ΜΑΛΑΚΙΕΣ. Σωθηκε η ελια τωρα. Η 200 χρονων ελια που δεν ποτιζε ουτε καν ο παππους μου αυτος με τις πικροδαφνες. Μιλαμε αρρωσταινω που σκεφτομαι ποσο νερο σπαταληθηκε στο τιποτα επειδη ελλειψα 1 βδομαδα.
πχ ο δικος μου ο συγχωρεμενος αφηνε επι τουτου να ξεραθουν τριανταφυλιες γαρδενιες και ολα τα λουλουδια, θεωρουσε χρησιμα μονο οσα εδιναν καρπούς.
τι χώματα έχεις , επιμένω γιατι μονο τα αμμώδη θελουν24/7 σταλγματιό.
Χασκογελάνε τα δάσα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Γεωτρήσεις στο ηφαίστειο και σεισμοί.
από Niki » 03 Φεβ 2025, 20:48 » σε Θετικές Επιστήμες - 21 Απαντήσεις
- 448 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Niki
03 Φεβ 2025, 22:33
-
-
- 10 Απαντήσεις
- 568 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nyxtovios
20 Φεβ 2024, 00:40
-
-
Νέα δημοσίευση Tα τομάρια της ΝΔ θελουν να βγαζουν κυβερνηση αυτοδυναμη με 32%
από Μαδουραίος » 07 Σεπ 2024, 09:09 » σε Εσωτερική Πολιτική - 79 Απαντήσεις
- 2209 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από southern
14 Σεπ 2024, 20:12
-
-
-
Νέα δημοσίευση Χάλασε η κοινωνία μας πάει. Ο Πορτοσαλτες και λοιποι δεξιοι βγάζουν σπυράκια τώρα
από Frappezitis » 02 Νοέμ 2024, 21:27 » σε Εσωτερική Πολιτική - 1 Απαντήσεις
- 166 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
02 Νοέμ 2024, 23:37
-