ΓΑΛΗ έγραψε: ↑21 Αύγ 2018, 10:35
Το βαρέθηκα αυτό το παραμύθι. Δεν στειρώνονται, φωνάζετε γιατί είναι πολλά και σας ενοχλούν.
Στειρώνονται, σας πιάνει η ευαισθησία για την κατάθλιψη του ζώου. Συγκινητικό.
Πείτε ότι η μόνη λύση, που κρίνετε ως σωστή είναι το μάζεμα και θανάτωση όλων των αδέσποτων για να τελειώνει η ιστορία.
Έχω καταλήξει και εγώ σε αυτήν την παρανοϊκή διαπίστωση.
Από τη μια δεν γουστάρουν τα ζώα και από την άλλη όταν τους λες για στείρωση τους πιάνει η ευαισθησία.
Δεν πάνε καλά.
Και στο φινάλε φινάλε γιατί να τα στειρώνω εγώ; Εμένα έτσι κι αλλιώς δεν με ενοχλούν.
Ας μπουν σε αυτή τη διαδικασία οι μη φιλόζωοι που έχουν πρόβλημα με τα ζώα.
Αν δεν τα θες φρόντισε να περιορίσεις τον πληθυσμό τους αλλιώς θα γεννοβολάνε συνέχεια και θα γκρινιάζεις μετά ότι φτιάχνουν αγέλες, είναι επικίνδυνα, χέζουν παντού κτλ.
Τέσπα, γενικά η εικόνα ενός αδέσποτου ζώου δεν είναι ωραία για όλους μας. Και για τους ανθρώπους (που δεν τα θέλουν) αλλά κυρίως για τα ίδια τα ζώα.
Τα υπόλοιπα που είπε ο Περσέας ότι θέλει 1000 ευρώ είναι μαλακίες. Γενικά μην πλάθουμε δικαιολογίες για να αποφύγουμε να αναλάβουμε δράση.
Όποιος θέλει να βοηθήσει βρίσκει λύσεις. Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες.
Καλό θα ήταν όλα αυτά να τα αναλάμβανε ο δήμος και να τα στειρώνει αλλά μέχρι να γίνει αυτό το κακό διογκώνεται σε χρόνο ντε τε.
Υπάρχουν κτηνίατροι που δεν παίρνουν σχεδόν τίποτα. Εγώ, Γαλή, έχω βρει και με 25 ευρώ και όχι σε χασάπη. Μια χαρά γιατρός είναι.
Το κακό στη δικιά μου γειτονιά ξέρεις ποιο είναι; Ενώ γενικά υπάρχουν αρκετοί φιλόζωοι που φροντίζουν και ταίζουν γάτες κτλ παρόλα αυτά όταν τους έπιασα και τους είπα "Να οργανωθούμε λίγο ρε παιδιά. Πιο πολύ συμφέρει να τις στειρώσουμε παρά να τις ταίζουμε. "
Αυτές αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς. Πραγματικά έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τις γάτες της γειτονιάς. Είναι πάρα πολλές.
Μου είπαν ότι δεν έχουν λεφτά για στειρώσεις. Και τους λέω έχετε λεφτά να ταίζετε τόσες γάτες;
Άλλο να ταίζετε μια δύο πέντε δέκα και άλλο χίλιες δέκα.
Και δεν είναι μόνο το τάισμα. Κάποιες χρειάζονται και ιατρική περίθαλψη κτλ.
Και τελικά είμαι η μόνη στη γειτονιά που έχει αναλάβει το οικονομικό κόστος να στειρώνω γάτες.
Ενώ αν όλοι βάζανε 25 ευρώ ο καθένας να στειρώσει ΜΙΑ γάτα τα οφέλη που θα είχαμε θα ήταν πιο πολλά.
Άλλο να τρέχει ένας και άλλο όλοι.
Τι είναι 25 ευρώ; Θα φτωχύνεις τόσο άμα τα δώσεις;
Δεν σκέφτεσαι παραπέρα πόσο καλό κάνεις μόνο με 25 ευρώ;
Εγώ πόσες γάτες αντέχω οικονομικά να στειρώσω μόνη μου;
Σιγά σιγά τις στειρώνω ανάλογα τα οικονομικά μου και όλοι οι άλλοι το παίζουν "φιλόζωοι" επειδή βάζουν καμιά κονσέρβα.
Δεν είναι αυτή η λύση ρε παιδιά.
Τέσπα, τουλάχιστον δεν βάζουν φόλες.
Κάτι είναι και αυτό.
Μου τη σπάει όμως που με έχουν περάσει για φιλοζωικό σωματείο.
Έρχονται και μου λένε "αυτό το γατάκι μήπως είναι άρρωστο;"
Ε πήγαινέ το στο γιατρό ρε μαλάκα. Τι μου το λες;
Για να το αναλάβω ΚΑΙ ΑΥΤΟ εγώ;
κουτοπονηριές