Ζωόφιλοι - αυτή η μάστιγα

Φιλοζωικό αίσθημα, συζητήσεις, προβληματισμοί. Εκπαίδευση, φροντίδα & συμβουλές.
bizeli

Re: Ζωόφιλοι - αυτή η μάστιγα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bizeli » 21 Αύγ 2018, 15:01

Otto Weininger έγραψε:
21 Αύγ 2018, 12:06
Όχι μόνο είστε self haters αλλά μισείτε τον εαυτό σας τόσο πολύ που έχετε πείσει τους εαυτούς σας οτι είστε κάτι άλλο.
Αυτό.

Γενικά τους τη σπάει το γεγονός ότι μπορεί να σε αγαπάει και να αγαπάς κάτι που αυτοί δεν είναι σε θέση για κάτι τέτοιο. Ούτε να αγαπήσουν κάτι τόσο πολύ ούτε να τους αγαπήσει. Το λες και ζήλια αυτό που νιώθουν. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς.
Κι επειδή δεν μπορούν να το καταφέρουν αυτοί, εμείς είμαστε οι ψυχανώμαλοι.

Μπορώ να καταλάβω ένα αντικειμενικό παράπονο πχ γαυγίσματα, τρίχες, κουράδες στους δρόμους κτλ αλλά ακόμα και τον τέλειο σκύλο να έχεις που δεν ενοχλείς κανέναν πάλι τους ενοχλεί η ύπαρξή του ζώου και μόνο και κυρίως αηδιάζουν με τη σχέση αγάπης που μπορεί να αναπτύξει ένας άνθρωπος με ένα ζώο ακόμα κι αν εσύ δεν τους ενοχλείς σε τίποτα.

Λες και τους πέφτει λόγος πού θα αφιερώσεις τη ζωή σου.
Εφόσον δεν σε ενοχλώ σε κάτι, γιατί χτυπιέσαι τόσο για την αγάπη που νιώθω για ένα ζώο και αυτό για μένα;

bizeli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bizeli » 21 Αύγ 2018, 15:04

Κι επίσης, φίλε φόσιλι, έχεις ανοίξει ένα νήμα όπου όλοι οι άνθρωποι σε ενοχλούν και σου σπάνε τα νεύρα.

Και απορείς γιατί κάποιοι έχουν στραφεί προς τα ζώα και τους τη σπάνε οι άνθρωποι;

Δεν παίρνεις κανέναν σκύλο κι εσύ καλύτερα;
:003:

bizeli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bizeli » 21 Αύγ 2018, 15:42

ΓΑΛΗ έγραψε:
21 Αύγ 2018, 10:35
Το βαρέθηκα αυτό το παραμύθι. Δεν στειρώνονται, φωνάζετε γιατί είναι πολλά και σας ενοχλούν.

Στειρώνονται, σας πιάνει η ευαισθησία για την κατάθλιψη του ζώου. Συγκινητικό.

Πείτε ότι η μόνη λύση, που κρίνετε ως σωστή είναι το μάζεμα και θανάτωση όλων των αδέσποτων για να τελειώνει η ιστορία.
Έχω καταλήξει και εγώ σε αυτήν την παρανοϊκή διαπίστωση.
Από τη μια δεν γουστάρουν τα ζώα και από την άλλη όταν τους λες για στείρωση τους πιάνει η ευαισθησία.

Δεν πάνε καλά.

Και στο φινάλε φινάλε γιατί να τα στειρώνω εγώ; Εμένα έτσι κι αλλιώς δεν με ενοχλούν.
Ας μπουν σε αυτή τη διαδικασία οι μη φιλόζωοι που έχουν πρόβλημα με τα ζώα.
Αν δεν τα θες φρόντισε να περιορίσεις τον πληθυσμό τους αλλιώς θα γεννοβολάνε συνέχεια και θα γκρινιάζεις μετά ότι φτιάχνουν αγέλες, είναι επικίνδυνα, χέζουν παντού κτλ.

Τέσπα, γενικά η εικόνα ενός αδέσποτου ζώου δεν είναι ωραία για όλους μας. Και για τους ανθρώπους (που δεν τα θέλουν) αλλά κυρίως για τα ίδια τα ζώα.

Τα υπόλοιπα που είπε ο Περσέας ότι θέλει 1000 ευρώ είναι μαλακίες. Γενικά μην πλάθουμε δικαιολογίες για να αποφύγουμε να αναλάβουμε δράση.
Όποιος θέλει να βοηθήσει βρίσκει λύσεις. Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες.
Καλό θα ήταν όλα αυτά να τα αναλάμβανε ο δήμος και να τα στειρώνει αλλά μέχρι να γίνει αυτό το κακό διογκώνεται σε χρόνο ντε τε.

Υπάρχουν κτηνίατροι που δεν παίρνουν σχεδόν τίποτα. Εγώ, Γαλή, έχω βρει και με 25 ευρώ και όχι σε χασάπη. Μια χαρά γιατρός είναι.

Το κακό στη δικιά μου γειτονιά ξέρεις ποιο είναι; Ενώ γενικά υπάρχουν αρκετοί φιλόζωοι που φροντίζουν και ταίζουν γάτες κτλ παρόλα αυτά όταν τους έπιασα και τους είπα "Να οργανωθούμε λίγο ρε παιδιά. Πιο πολύ συμφέρει να τις στειρώσουμε παρά να τις ταίζουμε. "
Αυτές αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς. Πραγματικά έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τις γάτες της γειτονιάς. Είναι πάρα πολλές.

Μου είπαν ότι δεν έχουν λεφτά για στειρώσεις. Και τους λέω έχετε λεφτά να ταίζετε τόσες γάτες;
Άλλο να ταίζετε μια δύο πέντε δέκα και άλλο χίλιες δέκα.

Και δεν είναι μόνο το τάισμα. Κάποιες χρειάζονται και ιατρική περίθαλψη κτλ.

Και τελικά είμαι η μόνη στη γειτονιά που έχει αναλάβει το οικονομικό κόστος να στειρώνω γάτες.
Ενώ αν όλοι βάζανε 25 ευρώ ο καθένας να στειρώσει ΜΙΑ γάτα τα οφέλη που θα είχαμε θα ήταν πιο πολλά.

Άλλο να τρέχει ένας και άλλο όλοι.
Τι είναι 25 ευρώ; Θα φτωχύνεις τόσο άμα τα δώσεις;
Δεν σκέφτεσαι παραπέρα πόσο καλό κάνεις μόνο με 25 ευρώ;

Εγώ πόσες γάτες αντέχω οικονομικά να στειρώσω μόνη μου;

Σιγά σιγά τις στειρώνω ανάλογα τα οικονομικά μου και όλοι οι άλλοι το παίζουν "φιλόζωοι" επειδή βάζουν καμιά κονσέρβα.
Δεν είναι αυτή η λύση ρε παιδιά.

Τέσπα, τουλάχιστον δεν βάζουν φόλες.
Κάτι είναι και αυτό.

Μου τη σπάει όμως που με έχουν περάσει για φιλοζωικό σωματείο.
Έρχονται και μου λένε "αυτό το γατάκι μήπως είναι άρρωστο;"

Ε πήγαινέ το στο γιατρό ρε μαλάκα. Τι μου το λες;
Για να το αναλάβω ΚΑΙ ΑΥΤΟ εγώ;

κουτοπονηριές

bizeli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bizeli » 21 Αύγ 2018, 16:05

Και στο φινάλε φινάλε ρε παιδιά εμάς που μας χαρακτηρίζετε ως "φιλόζωους" (λες και δεν πρέπει να είμαστε ΟΛΟΙ φιλόζωοι, τεσπα) άντε πες εμείς έχουμε τη δικαιολογία ότι έχουμε απογοητευθεί από τους ανθρώπους και στραφήκαμε στα ζώα κι έχουμε ψυχολογικά, είμαστε μισάνθρωποι κτλ.

Εσείς ποια δικαιολογία έχετε να είστε τόσο σκατόψυχοι και κομπλεξικοί με όλους;
Εσείς είστε νορμάλ ας πούμε;
Μήπως να κοιτάξετε κι εσείς αν έχετε κάποιο πρόβλημα;

Δλδ δεν εξηγείται από τη μια να σας την σπάνε όλοι και από την άλλη να κατηγορείτε εμάς για μισανθρωπισμό.
Κάπου δεν στέκει.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 21 Αύγ 2018, 16:06

Δεν είμαστε με όλους.

Μόνο με εσάς. Και δεν είμαστε κομπλεξικοί, εσείς είστε.

Επίσης "ζωόφιλος" έχει τεράστια διαφορά από το "φιλόζωος", ανήκει στην ίδια κατηγορία με το "νεκρόφιλος" και το "παιδόφιλος". Το ότι πολλοί ζωόφιλοι υιοθετούν τον όρο χωρίς πρόβλημα είναι μία ακόμα απόδειξη ότι η βίδα έχει λασκάρει.

bizeli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bizeli » 21 Αύγ 2018, 16:08

foscilis έγραψε:
21 Αύγ 2018, 16:06
Δεν είμαστε με όλους.

Μόνο με εσάς. Και δεν είμαστε κομπλεξικοί, εσείς είστε.

Επίσης "ζωόφιλος" έχει τεράστια διαφορά από το "φιλόζωος", ανήκει στην ίδια κατηγορία με το "νεκρόφιλος" και το "παιδόφιλος". Το ότι πολλοί ζωόφιλοι υιοθετούν τον όρο χωρίς πρόβλημα είναι μία ακόμα απόδειξη ότι η βίδα έχει λασκάρει.
Ποιοι είμαστε εμείς και σε τι σε ενοχλούμε;

Γιατί στο άλλο νήμα έχεις βάλει ένα κάρο κατηγορίες ανθρώπων που σε ενοχλούν.
Εγώ είμαι ο μισάνθρωπος;

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 21 Αύγ 2018, 16:14

Ρητορικά μιλάω.

bizeli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bizeli » 21 Αύγ 2018, 16:14

Κοιτάξτε τι γίνεται.
Υπάρχουν προβλήματα στην κοινωνία που μας ενοχλούν όλους.
Αν εκφράσει κάποιος που δεν έχει σκύλο τα παράπονά του για αυτά τα προβλήματα, είναι φυσιολογικός.

Αν εκφράσει κάποιος που έχει σκύλο τα ίδια παράπονα, είναι μισάνθρωπος.
Γιατί για να έχει σκύλο σημαίνει ότι μισεί τους ανθρώπους.

Αυτός που δεν έχει σκύλο, δεν μπορεί να είναι μισάνθρωπος.

bizeli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bizeli » 21 Αύγ 2018, 16:16

foscilis έγραψε:
21 Αύγ 2018, 16:14
Ρητορικά μιλάω.
"Εσάς" λες άρα υπονοείς κάποια συγκεκριμένη ομάδα που σε ενοχλεί.
Τι ρητορικά μιλάς;
Σε ρωτάω ποιοι είμαστε εμείς.
Οι φιλόζωοι εννοείς;

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 21 Αύγ 2018, 16:21

bizeli έγραψε:
21 Αύγ 2018, 16:14

Αν εκφράσει κάποιος που έχει σκύλο τα ίδια παράπονα, είναι μισάνθρωπος.
Γιατί για να έχει σκύλο σημαίνει ότι μισεί τους ανθρώπους.
Καθόλου δε σημαίνει αυτό. Υπάρχει μια υποκατηγορία που είναι οι ζωόφιλοι και αυτοί όντως έχουν πρόβλημα, όμως το πρόβλημα είναι κάτι τάξεις μεγέθους σοβαρότερο από "μίσος προς τους ανθρώπους". Δεν ξέρω πώς να στο εξηγήσω, αν μίλαγες σε μια τσουγκράνα ρε παιδί μου σα να ήταν άνθρωπος και της είχες δώσει όνομα και παντού την έπαιρνες μαζί σου και τη φιλούσες και έβγανες σέλφι μαζί της και έβαζες σαν προϋπόθεση ο γκόμενός σου να μπορεί να συγκατοικήσει μαζί της και και και πιστεύεις ότι το βασικό σου πρόβλημα θα ήταν "μίσος προς τους ανθρώπους"; Ε όταν κάνεις το ίδιο με ένα σκύλο ή ένα γατί τα πράγματα είναι καλύτερα, αλλά όχι τόσο πολύ.

bizeli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bizeli » 21 Αύγ 2018, 16:33

foscilis έγραψε:
21 Αύγ 2018, 16:21

Καθόλου δε σημαίνει αυτό. Υπάρχει μια υποκατηγορία που είναι οι ζωόφιλοι και αυτοί όντως έχουν πρόβλημα, όμως το πρόβλημα είναι κάτι τάξεις μεγέθους σοβαρότερο από "μίσος προς τους ανθρώπους". Δεν ξέρω πώς να στο εξηγήσω, αν μίλαγες σε μια τσουγκράνα ρε παιδί μου σα να ήταν άνθρωπος και της είχες δώσει όνομα και παντού την έπαιρνες μαζί σου και τη φιλούσες και έβγανες σέλφι μαζί της και έβαζες σαν προϋπόθεση ο γκόμενός σου να μπορεί να συγκατοικήσει μαζί της και και και πιστεύεις ότι το βασικό σου πρόβλημα θα ήταν "μίσος προς τους ανθρώπους"; Ε όταν κάνεις το ίδιο με ένα σκύλο ή ένα γατί τα πράγματα είναι καλύτερα, αλλά όχι τόσο πολύ.
Από κει ξεκινάει όλο το πρόβλημα της διαφωνίας μας.
Το πώς βλέπει ο καθένας μας κάποια πράγματα.

Για σένα ο σκύλος είναι πράγμα, για μένα ο σκύλος είναι ζώο που έχει ψυχή και αισθήματα.
Το ότι μοιράζομαι την καθημερινότητά μου με ένα ζώο αυτό δεν σημαίνει ότι τον αντιμετωπίζω ως άνθρωπο.
Εσύ το βλέπεις έτσι.

Δλδ άμα βγω μια φωτογραφία μαζί του ή το φιλήσω ή το χαϊδέψω ή του μιλήσω ή είναι η παρέα μου στη βόλτα μου κτλ δεν σημαίνει ότι τον έχω αναγάγει σε άνθρωπο ή δεν έχω άλλες ανθρώπινες επαφές.
Δλδ οι άνθρωποι πρέπει να συνανστρέφονται μόνο με ανθρώπους; Όχι με ζώα;
Γιατί;

Άλλοι βγαίνουν φωτογραφίες με τα αυτοκίνητά τους, άλλοι δίνουν όνομα στο πουλί τους, άλλοι φιλάνε εικόνες και σε ενοχλεί κάποιος που έχει έναν σκύλο που αλληλεπιδρά μαζί του γιατί και αυτό έχει ψυχή και δεν είναι μόνο μια τσουγκράνα όπως θες να πιστεύεις;

Σου ξαναλέω. Εφόσον δεν σε ενοχλεί σε κάτι αντικειμενικά όπως πχ να γαυγίζει κτλ τι σε ενοχλεί η αγάπη που έχει αναπτύξει ένας άνθρωπος με ένα ζώο;
Επειδή δεν σου έχει συμβεί ίσως για αυτό δεν μπορείς να το καταλάβεις.

Πάντως έχε υπόψη σου ότι πολλοί είχαν ακριβώς τις ίδιες και χειρότερες απόψεις με σένα και μόλις η τύχη τους τα έφερε να μπλέξουν με κάποιο ζωάκι έκαναν στροφή 180 μοιρών.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 21 Αύγ 2018, 16:44

Δεν είπα καθόλου ότι είναι πράγμα.

Σου έδωσα το παράδειγμα με την τσουγκράνα για να καταλάβεις απλά ότι δεν είναι πρόσωπο με την ίδια έννοια που είναι ένας άνθρωπος. Έχει τελείως μα τελείως διαφορετικό τρόπο σκέψης, δεν πρέπει να τον σκέφτεσαι σαν κάποιον που μιλάει άλλη γλώσσα ή έχει λίγο διαφορετικές συνήθειες.

Επίσης στα 26 χρόνια που έμενα με τους γονείς μου είχα συνολικά 6 σκύλους και 4 γάτες (κάποιες περιόδους μόνο σκύλο, κάποις μόνο γάτα, κάποιες και τα δύο). Η γνώμη μου δεν οφείλεται σε έλλειψη εμπειρίας, αλλά σε πολύ εκτενέστερη εμπειρία και ικανότητα ανάλυσης από τις δικές σου.

Η διαφορά λοιπόν δεν είναι αυτή που λες. Η διαφορά μας είναι ότι το δικό σου μυαλό δεν πάει πιο πέρα από πρωτόγονους ανθρωπομορφισμούς ενώ εμένα πάει. Εγώ αναγνωρίζω τον σκύλο και τη γάτα σαν αυτό που είναι (στο βαθμό που μπορώ να το προσεγγίσω), δεν τους βλέπω σαν κακέκτυπα ανθρώπων όπως δε βλέπω και την καταιγίδα σαν έναν γκρινιάρη γέρο στον ουρανό που τσαντίστηκε.

bizeli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bizeli » 21 Αύγ 2018, 16:52

foscilis έγραψε:
21 Αύγ 2018, 16:44
Η διαφορά λοιπόν δεν είναι αυτή που λες. Η διαφορά μας είναι ότι το δικό σου μυαλό δεν πάει πιο πέρα από πρωτόγονους ανθρωπομορφισμούς ενώ εμένα πάει. Εγώ αναγνωρίζω τον σκύλο και τη γάτα σαν αυτό που είναι (στο βαθμό που μπορώ να το προσεγγίσω), δεν τους βλέπω σαν κακέκτυπα ανθρώπων όπως δε βλέπω και την καταιγίδα σαν έναν γκρινιάρη γέρο στον ουρανό που τσαντίστηκε.
Σε ξαναρωτάω τι από όσα κάνω εγώ δείχνει ότι αντιμετωπίζω τον σκύλο μου ως άνθρωπο.
Ότι μένουμε στο ίδιο σπίτι;
Ότι τον πάω βόλτες;
Ότι του μιλάω;
Ότι τον πηγαίνω στο γιατρό αν αρρωστήσει;
Ότι τον αγαπάω;
Ότι θα στεναχωρηθώ αν πεθάνει;

Τι από όλα αυτά δείχνουν ότι τον αντιμετωπίζω ως άνθρωπο;
Δεν μπορεί να υφίσταται αυτή η σχέση με ένα ζώο;

Η διαφορά τελικά είναι η εξής.

Μπορεί να υφίσταται απλά εσένα δεν σου αρέσει.
Άλλο το δεν μου αρέσει κάτι και άλλο δεν είναι φυσιολογικό.

Και τέλος όσοι έχουν τις απόψεις που έχεις για κάποιο λόγο όλοι ισχυρίζονται ότι έχουν εμπειρία με ζώα και είχαν πάντα σκυλιά και γατιά.
Ήμουν σίγουρη ότι θα το έλεγες αυτό.

Όταν καταφέρεις να αναπτύξεις με ένα ζώο για τη σχέση που σου μιλάω εγώ και όχι απλά με έναν σκύλο δεμένο στην αυλή ξαναέλα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 21 Αύγ 2018, 17:01

Ο φόσι κάνει ένα δομικό λάθος.

Εστιάζει στον ανθρωπομορφισμό που (θεωρεί ότι) συνεπάγεται η ζωοφιλία γιατί για κάποιο μυστήριο λόγο θεωρεί ότι το να γουστάρεις ένα σκύλο, μία γάτα ή το οποιοδήποτε ζώο γι' αυτό που είναι, είναι κάτι παράλογο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

bizeli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bizeli » 21 Αύγ 2018, 17:06

ΓΑΛΗ έγραψε:
21 Αύγ 2018, 17:01
Ο φόσι κάνει ένα δομικό λάθος.

Εστιάζει στον ανθρωπομορφισμό (που θεωρεί ότι) συνεπάγεται η ζωοφιλία γιατί για κάποιο μυστήριο λόγο θεωρεί ότι το να γουστάρεις ένα σκύλο, μία γάτα ή το οποιοδήποτε ζώο γι' αυτό που είναι, είναι κάτι παράλογο.
Αυτό προσπαθώ να του εξηγήσω.

Νομίζω, όμως, ότι όσοι έχουν τέτοιες απόψεις στην ουσία τους φταίνε άλλα προβλήματα και όταν δεν σου αρέσει μια πραγματικότητα, πλάθεις μια άλλη που σε βολεύει περισσότερο.

Είναι αυτό που είπε και ο όττο.
Έχουν πείσει τους εαυτούς τους ότι αυτοί είναι οι σωστοί και υπάρχουν και οι άλλοι στους οποίους δίνουν από μόνοι τους αυτά και αυτά τα κακά χαρακτηριστικά για να δικαιολογήσουν στον εαυτό τους άλλα πράγματα που τους φταίνε στη ζωή τους.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ζώα & άνθρωπος”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών