Γάτες.... μιάου!
Re: Γάτες.... μιάου!
Έχω ένα βιντεάκι που κατάφερα να τους δείξω ποιο είναι το αφεντικό και ένοιωσα πολύ περήφανη

Η ελπίδα είναι παγίδα.
Κρίμα..

ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
27·03·2025
Κορίτσι βούτηξε στη θάλασσα της Εύβοιας και έσωσε τυφλό γατάκι από βέβαιο πνιγμό – Δείτε το συγκινητικό βίντεο.
«Ήταν πολύ τυχερή μέσα στην ατυχία της αφού η Ισμήνη ήταν στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή».

Από βέβαιο πνιγμό έσωσε μια νεαρή γυναίκα τυφλό γατάκι στην Εύβοια, η οποία βούτηξε στα παγωμένα νερά χωρίς δεύτερη σκέψη για να το βγάλει από τη θάλασσα.
Αφού έβγαλε το μπουφάν της και χωρίς δεύτερη σκέψη, βούτηξε στα παγωμένα νερά και κολύμπησε μέχρι να φτάσει το αβοήθητο γατάκι, το οποίο προσπαθούσε εξαντλημένο να παραμείνει στην επιφάνεια του νερού.
Όταν το πλησίασε, το πήρε στα χέρια της και το οδήγησε με ασφάλεια στη στεριά. Το συγκινητικό βίντεο έβγαλε μια άλλη κοπέλα που περνούσε τυχαία από το σημείο.
https://www.tiktok.com/@eirini_angelopo ... 2814292246
«Είσαι ο λόγος που κάποιος θα πιστέψει ξανά στην καλοσύνη των ανθρώπων», είπε χρήστης στα social media, με το βίντεο να γίνεται γρήγορα και πολλούς να εκφράζουν θαυμασμό για την ευαισθησία και την παιδεία της κοπέλας. «Τέτοιες πράξεις πρέπει να γίνονται πρότυπα, ειδικά σε μια εποχή που φαίνεται πως η ανθρωπιά και το συναίσθημα συχνά λείπουν».
«Ευτυχώς που υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι για να μας θυμίζουν συναισθήματα που έχουμε ξεχάσει», «Μπράβο κοπέλα μου, αυτή η κίνηση δείχνει το ήθος και την παιδεία σου! Οι γονείς σου σίγουρα είναι περήφανοι!», είναι μερικά από τα σχόλια.
Στη νοσηλεία του καταφυγίου «A little Shelter» είναι αυτή τη στιγμή το γατάκι, με τους υπεύθυνους να λένε ότι «θα πνιγόταν αν η Ισμήνη δεν έπαιρνε τη γενναία απόφαση να βουτήξει».
«Συνεργάστηκε άψογα με τον κτηνίατρο μας και του επέτρεψε να τη φροντίσει. Ήταν πολύ τυχερή μέσα στην ατυχία της αφού η Ισμήνη ήταν στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή. Από σήμερα τη λένε Ελπίδα».
https://www.instagram.com/reel/DHsn2Jio ... e=ig_embed
https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/ ... iko-vinteo
Κορίτσι βούτηξε στη θάλασσα της Εύβοιας και έσωσε τυφλό γατάκι από βέβαιο πνιγμό – Δείτε το συγκινητικό βίντεο.
«Ήταν πολύ τυχερή μέσα στην ατυχία της αφού η Ισμήνη ήταν στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή».

Από βέβαιο πνιγμό έσωσε μια νεαρή γυναίκα τυφλό γατάκι στην Εύβοια, η οποία βούτηξε στα παγωμένα νερά χωρίς δεύτερη σκέψη για να το βγάλει από τη θάλασσα.
Αφού έβγαλε το μπουφάν της και χωρίς δεύτερη σκέψη, βούτηξε στα παγωμένα νερά και κολύμπησε μέχρι να φτάσει το αβοήθητο γατάκι, το οποίο προσπαθούσε εξαντλημένο να παραμείνει στην επιφάνεια του νερού.
Όταν το πλησίασε, το πήρε στα χέρια της και το οδήγησε με ασφάλεια στη στεριά. Το συγκινητικό βίντεο έβγαλε μια άλλη κοπέλα που περνούσε τυχαία από το σημείο.
https://www.tiktok.com/@eirini_angelopo ... 2814292246
«Είσαι ο λόγος που κάποιος θα πιστέψει ξανά στην καλοσύνη των ανθρώπων», είπε χρήστης στα social media, με το βίντεο να γίνεται γρήγορα και πολλούς να εκφράζουν θαυμασμό για την ευαισθησία και την παιδεία της κοπέλας. «Τέτοιες πράξεις πρέπει να γίνονται πρότυπα, ειδικά σε μια εποχή που φαίνεται πως η ανθρωπιά και το συναίσθημα συχνά λείπουν».
«Ευτυχώς που υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι για να μας θυμίζουν συναισθήματα που έχουμε ξεχάσει», «Μπράβο κοπέλα μου, αυτή η κίνηση δείχνει το ήθος και την παιδεία σου! Οι γονείς σου σίγουρα είναι περήφανοι!», είναι μερικά από τα σχόλια.
Στη νοσηλεία του καταφυγίου «A little Shelter» είναι αυτή τη στιγμή το γατάκι, με τους υπεύθυνους να λένε ότι «θα πνιγόταν αν η Ισμήνη δεν έπαιρνε τη γενναία απόφαση να βουτήξει».
«Συνεργάστηκε άψογα με τον κτηνίατρο μας και του επέτρεψε να τη φροντίσει. Ήταν πολύ τυχερή μέσα στην ατυχία της αφού η Ισμήνη ήταν στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή. Από σήμερα τη λένε Ελπίδα».
https://www.instagram.com/reel/DHsn2Jio ... e=ig_embed
https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/ ... iko-vinteo
- tanipteros

άντε και καλό ΠΑΣΧΑ
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!

και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!

Re: γατοφωτογραφίες μας
Γατομάνες και γατοπατεράδες τη βοήθειά σας παρακαλώ
Μετακόμισα σε ένα σπίτι ισόγειο με πρόσβαση σε κοινόχρηστο κήπο και οι κόρες μου με ψήνουν να πάρω μια γάτα.
Δεν έχω ζήσει με γάτα στο παρελθόν και με προβληματίζουν κάποια πράγματα:
- Είναι καλό για μια γάτα να ζει μόνιμα μέσα στο σπίτι ή θα πρέπει να την αφήνω να βγαίνει έξω;
- Αν βγαίνει έξω πώς ξέρω ότι θα γυρίσει;
- Πόσο συχνά χρειάζεται να κάνουμε επισκέψεις στον κτηνίατρο; (εκτός απροόπτου)
- Αν πάω διακοπές είναι καλύτερα να την πάρω μαζί μου ή όχι;
- Αν δεν μπορώ να την πάρω μαζί μου είναι ΟΚ να μείνει μόνη στο σπίτι ή θα πρέπει να κανονίσω για κάποιον να την επισκέφτεται/κρατάει;
Ευχαριστώ προκαταβολικά!
Μετακόμισα σε ένα σπίτι ισόγειο με πρόσβαση σε κοινόχρηστο κήπο και οι κόρες μου με ψήνουν να πάρω μια γάτα.
- Είναι καλό για μια γάτα να ζει μόνιμα μέσα στο σπίτι ή θα πρέπει να την αφήνω να βγαίνει έξω;
- Αν δεν μπορώ να την πάρω μαζί μου είναι ΟΚ να μείνει μόνη στο σπίτι ή θα πρέπει να κανονίσω για κάποιον να την επισκέφτεται/κρατάει;
Ευχαριστώ προκαταβολικά!
Yippie Kay Yay
μοναχοπαιδι ? βλέπω να το κακομαθαίνει..... 

Re: γατοφωτογραφίες μας
Καλημέρα και Καλή Ανάσταση!Airman68 έγραψε: ↑16 Απρ 2025, 17:19Γατομάνες και γατοπατεράδες τη βοήθειά σας παρακαλώ
Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Κατ'αρχάς επίτρεψέ μου να σου επισημάνω ότι έβαλες το ποστ σε λάθος νήμα, εδώ βάζουμε μόνο φωτο που έχουμε απαθανατίσει μόνο γάτες, δικές μας ή του δρόμου. Ως εκ τούτου, θα σου πρότεινα να το μεταφέρεις στο Γάτες.... μιάου!
ως πιο κατάλληλο.

Κι έρχομαι να απαντήσω στα ερωτήματά σου, με όσα ξέρω και, πάντα, κατά την ταπεινή μου άποψη:
Εδώ υπάρχει μια κόντρα μεταξύ των κατόχων γατών, καθώς οι γνώμες τους διίστανται.Είναι καλό για μια γάτα να ζει μόνιμα μέσα στο σπίτι ή θα πρέπει να την αφήνω να βγαίνει έξω;
Άλλοι ισχυρίζονται ότι το γατί πρέπει να είναι ελεύθερο να αναπτύσσει τις ικανότητές του του και,συνεπώς, να απολαμβάνει
όσα η φύση του παρέχει , ενώ άλλοι πιστεύουν ότι με τις σημερινές συνθήκες και ειδικά μέσα σε μεγάλες πόλεις το ρίσκο να πεθάνουν πριν την ώρα τους, είτε από τροχοφόρα, είτε από ασθένειες που ενδέχεται να κολλήσουν, είτε και από άλλα ζώα (μεταξύ κάποιων και δίποδα που ρίχνουν φόλες).
Κοντολογής, η επιλογή και το δίλημμα είναι μεταξύ ελεύθερης ζωής αλλά με ρίσκο ή περιορισμένης αλλά με ασφάλεια. Εσύ αποφασίζεις.
Εννοείται ότι αν το ζώο κρατηθεί αυστηρά μέσα στο σπίτι, θα πρέπει απαραίτητα να στειρωθεί.
Θα το δεις στη μαγική γατο-γυάλα, ή θα σου στείλει SMS.Αν βγαίνει έξω πώς ξέρω ότι θα γυρίσει;

Συγνώμη, αλλά η απάντηση είναι εύλογη: Δεν θα ξέρεις. Ούτε αν, ούτε βέβαια πότε θα επιστρέψει, ειδικά αν η γάτα/ος βρίσκεται στην περίοδο που ψάχνει για σύντροφο. Είναι το ρίσκο που λέγαμε παραπάνω.

Στους τρεις πρώτους μήνες μία κάθε φορά επίσκεψη. Η πρώτη για να δει ο κτηνίατρος την γενική κατάσταση της υγείας του, να κάνει (έσω-έξω)αποπαρασίτωση και το πρώτο του εμβόλιο. Και τις άλλες δυο, για επανάληψη εμβολίου.Πόσο συχνά χρειάζεται να κάνουμε επισκέψεις στον κτηνίατρο; (εκτός απροόπτου)
Αυτά ισχύουν σε περίπτωση που είναι γατάκι μικρό, κάτω των 5 μηνών.
Αν πρόκειται για ενήλικο κι αν θελήσετε να το στειρώσετε, θα πρέπει να γίνει για μεν τα θηλυκά συνήθως αφού έχουν συμπληρώσει τους 6 μήνες ζωής τους (και καλύτερα αφού έχουν ήδη περάσει τον πρώτο τους οίστρο), για δε τα αρσενικά, όταν θα είναι περίπου 8 μηνών.
Αν πάω διακοπές είναι καλύτερα να την πάρω μαζί μου ή όχι;
(στην ουσία είναι το ίδιο ερώτημα)Αν δεν μπορώ να την πάρω μαζί μου είναι ΟΚ να μείνει μόνη στο σπίτι ή θα πρέπει να κανονίσω για κάποιον να την επισκέφτεται/κρατάει;

Αν ήταν σκύλος θα σου έλεγα απερίφραστα ναι. Όμως η γάτα δεν είναι σκύλος και στρεσάρεται τα μάλα με την αλλαγή περιβάλλοντος. Από την άλλη, δεν γίνεται να λείπετε για πολλές μέρες, γιατί όσο και να λένε ανεξάρτητο ζώο, θέλει τη συντροφιά της, ανθρώπινη ή άλλης γάτας.
Η απάντηση σε αυτό είναι, εξαρτάται: αν λείψετε για λίγες μέρες, βρείτε κάποιο δικό σας άνθρωπο, εμπιστοσύνης να επισκέπτεται καθημερινά το σπίτι σας, να φροντίζει να της βάζει τροφή, να αλλάζει το νερό στο μπολάκι και γενικά να τσεκάρει το καλώς έχειν.
Σε περίπτωση πάλι που λείψετε για πάνω από 7-10 μέρες, τότε θα πρέπει να τη μεταφέρετε με το κατάλληλο κλουβάκι μεταφοράς, μαζί με όλα τα σχετικά (τροφή, άμμο, παιχνιδάκια για να περνάει την ώρα της).
Αυτά προς το παρόν.

Για ότι άλλο, μη διστάσεις να ρωτήσεις. Στο κατάλληλο νήμα, βεβαίως-βεβαίως.

Υ.Γ. Καλορίζικο το νέο σπιτικό σας!

ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Συγνώμη ... 
Το διόρθωσα όμως
(Ευχαριστώ Beria!)
Σε ευχαριστώ aLiCat, πολύ χρήσιμα τα σχόλιά σου!
Επίσης θα έχω στο σπίτι και το χελωνάκι ενυδρείου και προβληματίζομαι όταν θα είμαι στη δουλειά και η γάτα θα είναι μόνη της στο σπίτι μην συντονίσει με αυτό...
Καλή Ανάσταση!

Το διόρθωσα όμως

(Ευχαριστώ Beria!)
Επίσης θα έχω στο σπίτι και το χελωνάκι ενυδρείου και προβληματίζομαι όταν θα είμαι στη δουλειά και η γάτα θα είναι μόνη της στο σπίτι μην συντονίσει με αυτό...
Καλή Ανάσταση!
Yippie Kay Yay
Airman68 έγραψε: ↑17 Απρ 2025, 12:22Συγνώμη ...
Το διόρθωσα όμως
(Ευχαριστώ Beria!)
Καλή Ανάσταση!
Θα έλεγα πάρτε πρώτα τη γάτα και το σκέφτεστε για το χελωνάκι λίγο αργότερα, όχι και τα δυο μαζί.
Τα χελωνάκια ενυδρείου (έχω ακούσει πως) είναι πολύ ευάλωτα (ανεξαρτήτως της παρουσίας της γάτας), θέλουν αρκετή προσοχή.
Κι εγώ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, να είστε καλά και να περάσετε όμορφα τούτες τις άγιες ημέρες.

ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Τον Raphael τον έχω ήδη 5 χρόνια.aLiCat έγραψε: ↑17 Απρ 2025, 12:50Airman68 έγραψε: ↑17 Απρ 2025, 12:22Συγνώμη ...
Το διόρθωσα όμως
(Ευχαριστώ Beria!)
Καλή Ανάσταση!
Θα έλεγα πάρτε πρώτα τη γάτα και το σκέφτεστε για το χελωνάκι λίγο αργότερα, όχι και τα δυο μαζί.
Τα χελωνάκια ενυδρείου (έχω ακούσει πως) είναι πολύ ευάλωτα (ανεξαρτήτως της παρουσίας της γάτας), θέλουν αρκετή προσοχή.
Κι εγώ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, να είστε καλά και να περάσετε όμορφα τούτες τις άγιες ημέρες.
Δεν λέω περισσότερα γιατί είναι εκτός θέματος και θα με κατσαδιάσεις πάλι...

Yippie Kay Yay
Σόρυ, δεν είχα καταλάβει ότι ΉΔΗ έχεις χελωνάκι.Airman68 έγραψε: ↑17 Απρ 2025, 13:01Τον Raphael τον έχω ήδη 5 χρόνια.aLiCat έγραψε: ↑17 Απρ 2025, 12:50Airman68 έγραψε: ↑17 Απρ 2025, 12:22Συγνώμη ...
Το διόρθωσα όμως
(Ευχαριστώ Beria!)
Καλή Ανάσταση!
Δεν λέω περισσότερα γιατί είναι εκτός θέματος και θα με κατσαδιάσεις πάλι...

Να τον χαίρεσαι τον Raphael .

Όσο γι'αυτό:
Λίγο υπερβολικός ο χαρακτηρισμός "κατσάδα"..και θα με κατσαδιάσεις πάλι.

Μια σύσταση σου έκανα απλά, πάντα με την καλύτερη των προθέσεων και με την ευγένεια που μπορούσα.

Ίσως και να μπερδεύτηκες λίγο, γιατί δεν με έχεις πετύχει να κατσαδιάζω...

Τέσπα τέλος καλό, όλα καλά
και.. χρόνια μας πολλά.

ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Γάτες και πνευματικότητα ... !
από tanipteros » 24 Φεβ 2024, 21:08 » σε Ζώα & άνθρωπος - 1 Απαντήσεις
- 1116 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από tanipteros
24 Φεβ 2024, 21:10
-
-
- 25 Απαντήσεις
- 3535 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Libre arbitre
26 Ιουν 2024, 02:39