Bazoomba έγραψε: ↑26 Ιαν 2024, 12:58
vag_el έγραψε: ↑26 Ιαν 2024, 12:36
” Ο Πλούταρχος προκαλεί τους σαρκοφάγους: “Αν πιστεύετε πως η φύση σας προορίζει για τέτοιου είδους διατροφή, γιατί δεν σκοτώνετε μόνοι σας αυτό που θέλετε να φάτε; Αλλά κάντε το με τις δικές σας δυνάμεις, χωρίς ρόπαλο, χωρίς σφυριά ή άλλα όπλα.”
Παμφάγος ο άνθρωπος????
Σε ένα εκτενές απόσπασμα του έργου μιλάει εμπεριστατωμένα για το πώς είναι έξω από τη φύση του ανθρώπου να τρώει τροφές αίματος εφόσον η ίδια του η φυσιολογία δεν μπορεί να υποστηρίξει μία τέτοια διατροφή. Ο άνθρωπος σε αντίθεση με τα σαρκοφάγα ζώα δεν μπορεί να δολοφονήσει ένα ζώο με τα χέρια του και μόνο χωρίς τη βοήθεια όπλων ή εργαλείων που έχει κατασκευάσει ο ίδιος. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να αφομοιώσει εύκολα το αίμα και είναι αναγκασμένος να πρέπει να μαγειρέψει το κρέας του αντί να το καταναλώσει ωμό, όπως κάνουν στη φύση τα ζώα που τρέφονται με άλλα ζώα
O ανθρωπος ςπισης δεν μπορει να ζησει με γυμνα κωλομερια εξω στο κρυο. Αυτο δεν σημαινει οτι πλαστηκαμε για να ζουμε σε σοβατισμενα κουτια παικταρα μου.
Πανε πες τα αυτα στους Μασαι ή στους μογγολους κτηνοτροφους να δουμε για ποτε θα σε παρουν με τις πετρες.
Επισης ο Ανθρωπος δεν ειναι αναγκασμενος να μαγειρεψει τα κρεατα, μπορει να επιζησει με ωμοφαγια.
Η παρομοίωσή σου μου άρεσε.


Στ΄αλήθεια πιστεύεις ότι οι Μογγόλοι θα ανοίγαν διάλογο μαζί μου?
Ωμοφαία.Ωραία.
Απο σήμερα να τρώς ωμά κρέατα να δούμε τι θα πάθεις,εκτός απο τη σιχαμάρα.
Η σαλμονέλα, τα καμπυλοβακτήρια, το -πιο επικίνδυνο- κλωστηρίδιο το διαθλαστικό και η 'ταινία'. Τι πραγματικά παθαίνουμε, αν φάμε κοτόπουλο που δεν έχει ψηθεί επαρκώς.
ΝΙΚΗ ΜΠΑΚΟΥΛΗ 17 Μαΐου 2022 12:03
Όταν ψήνουμε το κρέας (σε θερμοκρασίες άνω των 160 βαθμών Κελσίου), ουσιαστικά το απολυμαίνουμε από τα αμέτρητα βακτήρια που ‘κουβαλάει’.
Στην περίπτωση του κοτόπουλο, το ‘με το μάτι’ καταργείται και δη όταν δεν υπάρχει εμπειρία, γιατί οι συνέπειες μπορεί να είναι πολύ σοβαρές. Οι επιστήμονες συνιστούν να πάρουμε ένα θερμόμετρο κουζίνας και να δούμε τους 75 βαθμούς Κελσίου, στο πιο χοντρό κομμάτι του κοτόπουλου, πριν βεβαιωθούμε πως μπορούμε να το φάμε με ασφάλεια.
Αν θέλουμε να αποκτήσετε εμπειρία χωρίς τη βοήθεια της… τεχνολογίας, όταν το κοτόπουλο γίνεται άσπρο στο εσωτερικό του (με το ψήσιμο) δεν είναι απειλή. Αν διατηρεί το ροζ ή έχει αίμα, καλύτερα να συνεχίσετε να ψήνετε.
Αλλιώς μπορεί να μολυνθείτε από σαλμονέλα, καμπυλοβακτήρια, κολοβακτήρια ή το κλωστηρίδιο το διαθλαστικό. Το τελευταίο είναι βακτήριο, διαδεδομένο στη φύση και εκ των πιο συχνών λόγων τροφικής δηλητηρίασης (στις ΗΠΑ είναι ο λόγος που ασθενούν 1.000.000 άνθρωποι, το χρόνο). Παράγει τοξίνες που προκαλούν διάρροια και τα συμπτώματα εμφανίζονται στις έξι ημέρες.
Συνήθως, τα συμπτώματα από τροφική δηλητηρίαση που προκαλεί το ωμό κοτόπουλο τακτοποιούνται μόνα τους, με τον τρόπο που φαντάζεστε. Αν επιμένουν τα συμπτώματα, πρέπει να δούμε γιατρό και ενδεχομένως να πάρουμε αντιβίωση.