Υποχρεωτικη Στειρωση
Re: Υποχρεωτικη Στειρωση
Ε ναι κάπου δεν κολλάει...
Δίνεις 5000 για το σκύλο και σκαλώνεις στα 150 για το dna;
Επίσης ο ξάδελφός μου σιγά μην έδινε για λαγωνικά ή πουλόσκυλα 5 ή 6 χιλιάρικα...
Κουτάβια έπαιρνε από φίλους του και τα έβγαζε κάθε φθινόπωρο να "πάρουν τον ντορό" σε λιβάδια...
Επίσης ο ξάδελφός μου σιγά μην έδινε για λαγωνικά ή πουλόσκυλα 5 ή 6 χιλιάρικα...
Κουτάβια έπαιρνε από φίλους του και τα έβγαζε κάθε φθινόπωρο να "πάρουν τον ντορό" σε λιβάδια...
σίγουρα αν στειλεις γεννετικό υλικό επιτρέπεται να τα ζευγαρώσεις, ή ειναι για το πρόστιμο και την αισθηση οτι δεν ειναι υποχρεωτική η στείρωση;EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑28 Απρ 2023, 14:25Μας κοροϊδεύουν. Το ξαναλέω ο ίδιος ο τίτλος του νήματος είναι ψεύτικος και παραπλανητικος
να υποθέσω τα δέρνει και μόλις φτάσουν 6-7 χρονών τους ρίχνει μια με το δικανο στο κεφάλι, σωστά;exiledd έγραψε: ↑28 Απρ 2023, 14:29Ε ναι κάπου δεν κολλάει...
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
-
Λίγα λες!Imperium έγραψε: ↑28 Απρ 2023, 12:55Αστειεύεσαι, σίγουρα.stergiosbik έγραψε: ↑28 Απρ 2023, 11:26Στηριζουμε κυνηγους και κτηνοτροφους.
Ολοι οι υπολοιποι που εχουν τα σκυλια ως μπιχλιμπιδια οχι μονο να τα στειρωσουν αλλα να τους επιβληθει και ετησιος φορος 100 ευρω ανα σκυλο/γατα.
Σκύλο σε αστικό περιβάλλον; €10000 ετησίως.
Και λίγα είναι.
Καθόλου δεν επιτρέπεται. Για να ζευγαρώσεις θες άδεια εκτροφέα που είναι επαγγελματική δραστηριότητα με συγκεκριμένες φορολογικές, κτιριακές, υγειονομικές κλπ προϋποθέσεις.
Το DNA το δίνεις υποτίθεται για να μπορεί να γίνει traced ένα αδέσποτο ότι έχει πρόγονο το δικό σου σκύλο άρα να σε γαμήσουν όπως σου αξίζει.
Βέβαια πρέπει να πούμε ότι ο νόμος που σου ρίχνει 1000 ευρώ πρόστιμο αν ο σκύλος σου είναι >1 χρονών και δεν έχει στειρωθεί ή δεν έχει στείλει DNA είναι ενεργός εδώ και 14 μήνες, αλλά δεν έχει εφαρμοστεί. Παρ' όλο που μιλάμε κυριολεκτικά για ένα query στη βάση δεδομένων με τα τσιπάκια.
ναι αυτό κατάλαβα και εγώ, σιγά μην αφήναν το προντακτ ελευθερο να γεννοβολάει με μια απλή αποστολή γεννετικου υλικου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 28 Απρ 2023, 14:52, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ερμής έγραψε: ↑28 Απρ 2023, 14:32να υποθέσω τα δέρνει και μόλις φτάσουν 6-7 χρονών τους ρίχνει μια με το δικανο στο κεφάλι, σωστά;exiledd έγραψε: ↑28 Απρ 2023, 14:29Ε ναι κάπου δεν κολλάει...
Τώρα καμία μπράτσα μπορεί αλλά γενικά καλά τους φερνοταν...
Δεν εκτέλεσε ποτέ ζωντανό επίσης από όσο ξέρω...
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Και τότε γιατί τα έχουν, αν όχι για κέρδος/χομπι? Επειδή τα λατρεύουν?Ερμής έγραψε: ↑28 Απρ 2023, 14:24Οι κυνηγοί τα έχουν για κέρδος; Που σκάνε χιλιάρικα για αυτά; Εχεις γνωρίσει ποτέ κυνηγό στην πράξη και όχι απο τις σελιδες της λάιφο; Μλκ δε μπορεί να είσαι τόσο άμπαλος παντού για να το παίξεις φιλεναδος.vantono έγραψε: ↑28 Απρ 2023, 14:20Εχετε μεινει στους ζωοφιλους των 90s ή του 2000 μαλλον. Οπως λετε για εμας οτι εχουμε μεινει στους κυνηγους του '50.
Εγώ προσωπικα δεν εχω συναντήσει ουτε ενα ζωόφιλο στη μεχρι τωρα ζωή μου παντως (και συναναστρέφομαι με πάρα πολλούς) που να εχει βαρεθει το κατοικίδιό του και να το παράτησε στο δρόμο.
Ή να πεταξε στα σκουπιδια κουταβια.
Δεν υπονοώ φυσικά ότι δεν υπάρχουν τετοιοι. Εννοείται πως υπάρχουν.
Αλλά οι εποχες εχουν αλλαξει, πλέον οι φιλόζωοι ειναι πολυ πιο συναισθηματικά δεμένοι με τα κατοικίδιά τους απ'οσο νομιζετε. Δεμενοι σε βαθμό αρρώστιας, ναι. Οπως δεν θα πετούσαν στο δρομο και το παιδι τους, ετσι δεν θα πετουσαν ποτέ και το σκυλί τους. Ακριβώς έτσι.
Σε αντιθεση με τους κυνηγους που τα εχουν πρωτίστως για κέρδος και εχουν καβάτζες απο αγέλες, και βαζουν το συναισθηματικό δεσιμο με το ζώο τελευταιο στη λιστα (ή και καθόλου) το κανουν άνετα.
Πραγματικά ασχολήσου με τα σερβάηβορ και τα μαστερσεφ που τα πας περίφημα. Αστο να πάει.
Τι να πω ρε τυπε μου, από τη στιγμή που μου μιλάνε για οικονομική χασουρα πρωτο-πρωτο, όταν χάνουν τα σκυλιά τους?
Και δεν μιλάω μόνο για αυτό που έγραψε ο nostalgia πιο πίσω. Το έχω ακούσει και από άλλους.
Σαν να χαθεί εμένα το παιδί μου, και αντί να θέλω να ανοίξει η γη να με καταπιεί, να έχω να στενοχωριέμαι για τα ιδιωτικά σχολεία που του πλήρωνα όλα αυτά τα χρόνια ξέρω 'γω, το πανεπιστήμιο που τον σπούδαζα για να γίνει πολιτικός μηχανικός η γιατρός η το καράτε που το πήγαινα και είχε πάρει τόσα μετάλλια.
Ε οκ, τι να κάνουμε. Αυτοί οι "άρρωστοι" νεοφιλοζωοι όπως τους αποκαλείτε (και όντως ειναι, σε μεγάλο βαθμό) τουλάχιστον τα αγαπούν ανιδιοτελως τα ζώα τους.
Σταματησα να διαβάζω όταν στην κουβέντα για σκυλιά επες "Σα να χαθει εμένα το παιδί μου..."vantono έγραψε: ↑28 Απρ 2023, 14:52Και τότε γιατί τα έχουν, αν όχι για κέρδος/χομπι? Επειδή τα λατρεύουν?Ερμής έγραψε: ↑28 Απρ 2023, 14:24Οι κυνηγοί τα έχουν για κέρδος; Που σκάνε χιλιάρικα για αυτά; Εχεις γνωρίσει ποτέ κυνηγό στην πράξη και όχι απο τις σελιδες της λάιφο; Μλκ δε μπορεί να είσαι τόσο άμπαλος παντού για να το παίξεις φιλεναδος.vantono έγραψε: ↑28 Απρ 2023, 14:20
Εχετε μεινει στους ζωοφιλους των 90s ή του 2000 μαλλον. Οπως λετε για εμας οτι εχουμε μεινει στους κυνηγους του '50.
Εγώ προσωπικα δεν εχω συναντήσει ουτε ενα ζωόφιλο στη μεχρι τωρα ζωή μου παντως (και συναναστρέφομαι με πάρα πολλούς) που να εχει βαρεθει το κατοικίδιό του και να το παράτησε στο δρόμο.
Ή να πεταξε στα σκουπιδια κουταβια.
Δεν υπονοώ φυσικά ότι δεν υπάρχουν τετοιοι. Εννοείται πως υπάρχουν.
Αλλά οι εποχες εχουν αλλαξει, πλέον οι φιλόζωοι ειναι πολυ πιο συναισθηματικά δεμένοι με τα κατοικίδιά τους απ'οσο νομιζετε. Δεμενοι σε βαθμό αρρώστιας, ναι. Οπως δεν θα πετούσαν στο δρομο και το παιδι τους, ετσι δεν θα πετουσαν ποτέ και το σκυλί τους. Ακριβώς έτσι.
Σε αντιθεση με τους κυνηγους που τα εχουν πρωτίστως για κέρδος και εχουν καβάτζες απο αγέλες, και βαζουν το συναισθηματικό δεσιμο με το ζώο τελευταιο στη λιστα (ή και καθόλου) το κανουν άνετα.
Πραγματικά ασχολήσου με τα σερβάηβορ και τα μαστερσεφ που τα πας περίφημα. Αστο να πάει.
Τι να πω ρε τυπε μου, από τη στιγμή που μου μιλάνε για οικονομική χασουρα πρωτο-πρωτο, όταν χάνουν τα σκυλιά τους?
Και δεν μιλάω μόνο για αυτό που έγραψε ο nostalgia πιο πίσω. Το έχω ακούσει και από άλλους.
Σαν να χαθεί εμένα το παιδί μου, και αντί να θέλω να ανοίξει η γη να με καταπιεί, να έχω να στενοχωριέμαι για τα ιδιωτικά σχολεία που του πλήρωνα όλα αυτά τα χρόνια ξέρω 'γω, το πανεπιστήμιο που τον σπούδαζα για να γίνει πολιτικός μηχανικός η γιατρός η το καράτε που το πήγαινα και είχε πάρει τόσα μετάλλια.
Ε οκ, τι να κάνουμε. Αυτοί οι "άρρωστοι" νεοφιλοζωοι όπως τους αποκαλείτε (και όντως ειναι, σε μεγάλο βαθμό) τουλάχιστον τα αγαπούν ανιδιοτελως τα ζώα τους.
Τι κουβέντα να κάνεις απο εκεί και πέρα.
Αυτός που έχει κάνει το σκυλί θεό και του δίνει γλωσσόφιλα είναι στην ίδια κατηγορία με αυτόν που τους τραβάει κλωτσιές στα μουτρα. Για το γιατρό και οι δυο.
- vantono
Ναι, περιγράφω τη φάση από την πλευρά των αρρωστημένων φιλοζωων, έτσι ακραία όπως το βλέπουν αυτοί, για να κάνω σύγκριση με αυτή των κυνηγών που λίγο-πολυ το σκύλο τους τον βλέπουν σαν χόμπι.Ερμής έγραψε: ↑28 Απρ 2023, 15:35Σταματησα να διαβάζω όταν στην κουβέντα για σκυλιά επες "Σα να χαθει εμένα το παιδί μου..."vantono έγραψε: ↑28 Απρ 2023, 14:52Και τότε γιατί τα έχουν, αν όχι για κέρδος/χομπι? Επειδή τα λατρεύουν?Ερμής έγραψε: ↑28 Απρ 2023, 14:24
Οι κυνηγοί τα έχουν για κέρδος; Που σκάνε χιλιάρικα για αυτά; Εχεις γνωρίσει ποτέ κυνηγό στην πράξη και όχι απο τις σελιδες της λάιφο; Μλκ δε μπορεί να είσαι τόσο άμπαλος παντού για να το παίξεις φιλεναδος.
Τύπου "έχασα το ντροουν μου γαμωτο, τόσα λεφτά να το αγοράσω κι άλλα τόσα να το φτιάξω, γαμηθηκα αλλά τεσπα, δεν πειράζει, θα πάρω άλλο".
Ο αρρωστημένος φιλοζωος δεν έχει τέτοια λογική. Για αυτόν το σκυλί ισοδυναμεί με παιδί, τέλος. Αν του πάθει κάτι, θα πενθήσει κανονικά, δεν θα αντιδράσει απλά σαν να έχασε το ρολόι του.
Εγώ δεν γουστάρω καμία από τις παραπάνω κατηγοριες. Η χρυσή τομή είναι κάπου στη μέση.
Τουλάχιστον ο πρώτος δε συγχεει σκυλί με παιδί, έχει μια κάποια κρίση. Ο άλλος είναι για λευκο πουκαμισάκι.vantono έγραψε: ↑28 Απρ 2023, 15:41Ναι, περιγράφω τη φάση από την πλευρά των αρρωστημένων φιλοζωων, έτσι ακραία όπως το βλέπουν αυτοί, για να κάνω σύγκριση με αυτή των κυνηγών που λίγο-πολυ το σκύλο τους τον βλέπουν σαν χόμπι.Ερμής έγραψε: ↑28 Απρ 2023, 15:35Σταματησα να διαβάζω όταν στην κουβέντα για σκυλιά επες "Σα να χαθει εμένα το παιδί μου..."vantono έγραψε: ↑28 Απρ 2023, 14:52
Και τότε γιατί τα έχουν, αν όχι για κέρδος/χομπι? Επειδή τα λατρεύουν?
Τύπου "έχασα το ντροουν μου γαμωτο, τόσα λεφτά να το αγοράσω κι άλλα τόσα να το φτιάξω, γαμηθηκα αλλά τεσπα, δεν πειράζει, θα πάρω άλλο".
Ο αρρωστημένος φιλοζωος δεν έχει τέτοια λογική. Για αυτόν το σκυλί ισοδυναμεί με παιδί, τέλος. Αν του πάθει κάτι, θα πενθήσει κανονικά, δεν θα αντιδράσει απλά σαν να έχασε το ρολόι του.
Εγώ δεν γουστάρω καμία από τις παραπάνω κατηγοριες. Η χρυσή τομή είναι κάπου στη μέση.
Το σκυλί είναι σκυλί, το παιδί ειναι παιδί, το ντρόουν είναι ντρόουν, μόλις τα ξεκαθαρίσεις, ξαναμιλάμε.
Α και αυτοί που έχουν το σκυλί σα παιδί, πολύ απλά δεν έχουν παιδί, το λειτουργουν υποκατάστατα σε συντριπτικά μεγάλες περιπτώσεις.
Δε λειτουργεί καθόλου ανιδιοτελώς ο αρρωστημένος ζωοφιλος, δεν αγαπά το σκυλί σα σκυλί, αγαπά την "πίστη" που τους δίνει το σκυλί.
Ειναι οι ίδιοι που ποστάρουν "Γνωρισα τους ανθρώπους και αγάπησα τα ζώα"
Εχουμε αναλύσει στο παρελθον ποιοι ειναι αυτοί.
- vantono
Αυτοί λοιπόν, έτσι όπως είναι, δεν παρατάνε τα σκυλιά τους στο δρόμο. Ακριβώς επειδή τα θεωρούν σαν παιδιά τους. Οι απόψεις του "αρρωστημένος φιλοζωος με νοοτροπία σκυλί=παιδι", και "αυτοί οι ίδιοι τα παρατάνε στους δρόμους όταν τα βαρεθουν", αυτοαναιρουνται.
Δεν είναι τυχαίο που τα αδέσποτα σκυλιά είναι μειωμένα με γεωμετρική πρόοδο τα τελευταία χρόνια, εντός αστικού ιστου και μεγάλων αστικών κέντρων.
Και ταυτόχρονα, καθόλου τυχαίο που γίνεται της καραπουτανας στην επαρχία, από αδέσποτους σκύλους.
Στη γειτονιά μου δεν έχω δει ποτέ αδέσποτο σκυλί από τότε που μετακόμισα, μόνο γάτες βλέπω.
Στην παλιά μου γειτονιά, είχα να δω σκύλο αδέσποτο πάνω από δεκαετία.
Δεν ξέρω ποιος απ' τις δυο αυτές κατηγορίες είναι πιο προβληματικός, στο πρόβλημα με τα αδέσποτα όμως είναι πασιφανές το ποιοι συμβάλλουν περισσότερο.
Δεν είναι τυχαίο που τα αδέσποτα σκυλιά είναι μειωμένα με γεωμετρική πρόοδο τα τελευταία χρόνια, εντός αστικού ιστου και μεγάλων αστικών κέντρων.
Και ταυτόχρονα, καθόλου τυχαίο που γίνεται της καραπουτανας στην επαρχία, από αδέσποτους σκύλους.
Στη γειτονιά μου δεν έχω δει ποτέ αδέσποτο σκυλί από τότε που μετακόμισα, μόνο γάτες βλέπω.
Στην παλιά μου γειτονιά, είχα να δω σκύλο αδέσποτο πάνω από δεκαετία.
Δεν ξέρω ποιος απ' τις δυο αυτές κατηγορίες είναι πιο προβληματικός, στο πρόβλημα με τα αδέσποτα όμως είναι πασιφανές το ποιοι συμβάλλουν περισσότερο.
Με τα αδεσποτα στις πόλεις, το πρόβλημα είναι οι κυνηγοί και οι τσομπάναραίοι.
Τι πίνετε ρε πστ μου;
Στην επαρχεία δε γίνεται παντού της πουτάνας, γίνεται όπου υπάρχουν ισχυρές φιλοζωικές οργανώσεις.
Άλλοι απο εκεί.
Τι πίνετε ρε πστ μου;
Στην επαρχεία δε γίνεται παντού της πουτάνας, γίνεται όπου υπάρχουν ισχυρές φιλοζωικές οργανώσεις.
Άλλοι απο εκεί.
- vantono
Δεν υπάρχουν αδέσποτα σκυλιά στις μεγάλες πόλεις πλέον. Αυτο λέμε. Στην περιοχή μου δε, ούτε για δείγμα. Μόνο γάτες. Σε όλο το Δήμο Αθηναίων το ίδιο ισχύει πιστεύω. Στη δική σου βλέπεις πολλά?
Εγώ περπατάω αρκετές ώρες τη μέρα σε διάφορες περιοχές της Αθηνας και δεν βλέπω αδέσποτους σκύλους πια.
Το άλλο το τούβλο τι ήταν πάλι? Επαρχία και "ισχυρές φιλοζωικές οργανώσεις". Το ήθελες και το είπες?

Το "ισχυρές" μ'αρεσει κιολας. Μόλις πήγαιναν να γίνουν ισχυρές, θα είχαν κρεμάσει οι κυνηγοί όλα τα μέλη τους από τα έντερα του γεροσκυλου που πυροβόλησαν στην αυλή τους.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση 2025 : Υποχρεωτική ασφάλιση σε Ι.Χ. (και ακίνητα; ) από φυσικές καταστροφές
από georgebi » 31 Οκτ 2024, 15:29 » σε Εσωτερική Πολιτική - 7 Απαντήσεις
- 324 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από georgebi
31 Οκτ 2024, 15:52
-
-
-
Νέα δημοσίευση Αλλάζουν όλα στα ποδήλατα: Έρχονται υποχρεωτική ασφάλιση και πινακίδες κυκλοφορίας
από georgebi » 01 Ιουν 2023, 14:14 » σε Κοινωνικά θέματα - 75 Απαντήσεις
- 2556 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Isildur
01 Ιουν 2023, 18:07
-
-
- 39 Απαντήσεις
- 495 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ασέβαστος
03 Φεβ 2025, 18:58
-
-
Νέα δημοσίευση Φάτε γίδια υποχρεωτική ασφάλιση ακινήτων και ειδικό τέλος κλιματικής κρίσης
από Μαδουραίος » 16 Σεπ 2023, 07:33 » σε Εσωτερική Πολιτική - 526 Απαντήσεις
- 11113 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από runner
09 Ιαν 2025, 22:31
-