Γιατί είναι εντάξει να σκοτώσεις μια κατσαρίδα ή μια μύγα, αλλά αν σκοτώσεις μια γάτα σε κράζουν όλοι?

Φιλοζωικό αίσθημα, συζητήσεις, προβληματισμοί. Εκπαίδευση, φροντίδα & συμβουλές.
Άβαταρ μέλους
Souvlatzis
Phorum.gr user: Souvlatzis

Γιατί είναι εντάξει να σκοτώσεις μια κατσαρίδα ή μια μύγα, αλλά αν σκοτώσεις μια γάτα σε κράζουν όλοι?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Souvlatzis » 22 Νοέμ 2018, 01:23

Εγώ προσωπικά δεν σκοτώνω τίποτα απολύτως, αν δω κάποιο έντομο σπίτι μου το πιάνω και το βγάζω έξω, αλλά γιατί αν το σκοτώσω δεν θα μου πει κανείς τίποτα? Και αυτό ένα είδος ρατσισμού δεν είναι? Και η μύγα ζωντανός οργανισμός δεν είναι με το ίδιο δικαίωμα στην ζωή όπως και ο σκύλος και ο άνθρωπος πχ?

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Re: Γιατί είναι εντάξει να σκοτώσεις μια κατσαρίδα ή μια μύγα, αλλά αν σκοτώσεις μια γάτα σε κράζουν όλοι?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 22 Νοέμ 2018, 01:24

Κούρασες

Let them make the first mistake. We make the last move.

ritzeri

Re: Γιατί είναι εντάξει να σκοτώσεις μια κατσαρίδα ή μια μύγα, αλλά αν σκοτώσεις μια γάτα σε κράζουν όλοι?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ritzeri » 22 Νοέμ 2018, 01:28

Ουσιαστικά το ίδιο πράγμα είναι.

Απλά επειδή η γάτα μας εξυπηρετεί τόσα χρόνια, ενώ η κατσαρίδα όχι, είναι αναμενόμενο να έχει μια πιο ευνοϊκή μεταχειριση

Γραφικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γραφικός » 22 Νοέμ 2018, 01:29

Souvlatzis έγραψε:
22 Νοέμ 2018, 01:23
Εγώ προσωπικά δεν σκοτώνω τίποτα απολύτως, αν δω κάποιο έντομο σπίτι μου το πιάνω και το βγάζω έξω, αλλά γιατί αν το σκοτώσω δεν θα μου πει κανείς τίποτα? Και αυτό ένα είδος ρατσισμού δεν είναι? Και η μύγα ζωντανός οργανισμός δεν είναι με το ίδιο δικαίωμα στην ζωή όπως και ο σκύλος και ο άνθρωπος πχ?
Άμα το πάμε έτσι και τα μικρόβια κι οι υιοί ζωντανοί οργανισμοί είναι, γιατί να θυσιάζουμε εκατομμύρια για να επιβιώσουμε μόνο εμείς (ως άτομα, όχι ως ανθρωπότητα);

Οι κατσαρίδες μου επιτίθενται. Μου κάνουν μπούλινγκ οι μαλακισμένες. Θάνατος.

Άβαταρ μέλους
Souvlatzis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Souvlatzis » 22 Νοέμ 2018, 01:32

ritzeri έγραψε:
22 Νοέμ 2018, 01:28
Ουσιαστικά το ίδιο πράγμα είναι.

Απλά επειδή η γάτα μας εξυπηρετεί τόσα χρόνια, ενώ η κατσαρίδα όχι, είναι αναμενόμενο να έχει μια πιο ευνοϊκή μεταχειριση
Απλά οι γάτες είναι γλυκούλες ενώ οι κατσαρίδες όχι. Αυτή είναι η μόνη τους διαφορά

Άβαταρ μέλους
Souvlatzis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Souvlatzis » 22 Νοέμ 2018, 01:33

Γραφικός έγραψε:
22 Νοέμ 2018, 01:29
Souvlatzis έγραψε:
22 Νοέμ 2018, 01:23
Άμα το πάμε έτσι και τα μικρόβια κι οι υιοί ζωντανοί οργανισμοί είναι, γιατί να θυσιάζουμε εκατομμύρια για να επιβιώσουμε μόνο εμείς (ως άτομα, όχι ως ανθρωπότητα);

Οι κατσαρίδες μου επιτίθενται. Μου κάνουν μπούλινγκ οι μαλακισμένες. Θάνατος.
Οι κατσαρίδες, οι μύγες κλπ ζωύφια που συναντάμε στο μέσο Ελληνικό σπίτι δεν παρουσιάζουν κανέναν κίνδυνο προς την υγεία μας

Γραφικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γραφικός » 22 Νοέμ 2018, 01:35

Souvlatzis έγραψε:
22 Νοέμ 2018, 01:33
Οι κατσαρίδες, οι μύγες κλπ ζωύφια που συναντάμε στο μέσο Ελληνικό σπίτι δεν παρουσιάζουν κανέναν κίνδυνο προς την υγεία μας
Ρε συ, μου επιτίθενται. Με βλέπουν και λένε "πάνω του". Εϊναι τώρα συμπεριφορά αυτή; Μου τρώνε και τα βιβλία, λίγο το έχεις;

the comet the course the tail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail » 22 Νοέμ 2018, 01:36

στην αυστραλία σκοτώνουν τις γάτες γιατί είναι υπεύθυνες για την εξαφάνιση διαφόρων ζωυφίων, από τότε που τις φέρανε στο νησί.

Άβαταρ μέλους
Papa John

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Papa John » 22 Νοέμ 2018, 01:55

Γραφικός έγραψε:

τα μικρόβια κι οι υιοί
Είμαι σίγουρος ότι σου ξέφυγε...ή, μήπως, να καλέσω Σαλίγκαρο ;; :smt017

Γραφικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γραφικός » 22 Νοέμ 2018, 01:58

Papa John έγραψε:
22 Νοέμ 2018, 01:55
Γραφικός έγραψε:

τα μικρόβια κι οι υιοί
Είμαι σίγουρος ότι σου ξέφυγε...ή, μήπως, να καλέσω Σαλίγκαρο ;; :smt017
Όχι μόνο δεν μου ξέφυγε, αλλά και τώρα που μου το διευκρινίζεις δεν μπορώ να εντοπίσω το λάθος. Ξεμπρόστιασέ με τον αγράμματο!
SpoilerShow
το γαμημένο το γκουγκλ πατάς υιός και σου βγάζει "υιός της γρίπης". Εγώ φταίω μετά;
Συνημμένα
χτύπα.jpg
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Γραφικός την 22 Νοέμ 2018, 02:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Γραφικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γραφικός » 22 Νοέμ 2018, 02:01

Papa John έγραψε:
22 Νοέμ 2018, 02:00
Πες μου ότι με δουλεύεις !
Για να είμαι ειλικρινής όταν έγραψα την ανάρτηση δεν σε δούλευα, μετά το έψαξα και το εντόπισα.

Γραφικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γραφικός » 22 Νοέμ 2018, 02:08

Πού βρέθηκε τόση ευγένεια εδώ μέσα; Μπας και μπήκα σε λάθος πχόρουμ;

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ζώα & άνθρωπος”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών