20 Ιουλίου 1974. Το τέλος της παιδικής (μου) ηλικίας

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

20 Ιουλίου 1974. Το τέλος της παιδικής (μου) ηλικίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 20 Ιούλ 2018, 11:39

Σάββατο 20 Ιουλίου 1974 κι έχουμε ξεκινήσει για τις διακοπές στην Κεφαλλονιά.

Το Dauphine είναι φορτωμένο σαν να παίζουμε σε ταινία του Κουστουρίτσα κι ο πατέρας έχει βάλει κασετόφωνο 8track (τεχνολογία αιχμής :) ) που παίζει Χατζηνάσιο νον στοπ.

Σε όλη τη διαδρομή προς την Πάτρα βλέπουμε κόσμο να κάνει ουρές στα βενζινάδικα κι ο πατέρας κοροϊδεύει: "περιμένουν κι άλλη αύξηση στη βενζίνη και στήνονται στις ουρές, λες και θα γλυτώσουν" (πρώτη πετρελαϊκή κρίση).
Στο Αίγιο, πια, σταματάει για βενζίνη και ρωτάει τον βενζινά: "χαμός με τις τιμές της βενζίνης, ε;", "ποια βενζίνη ρε παπάρα, πόλεμο έχουμε!".

Αναστροφή και πίσω για Αθήνα, ούτε Χατζηνάσιος, ούτε Φισκάρδο, ούτε κουβέντες στην επιστροφή.

Στην Καλλιθέα μαυρίλα· οι θείοι επιστρατευμένοι, φήμες ότι 'είναι στο καράβι για Κύπρο', στο ραδιόφωνο μιλάει για βομβαρδισμούς και η Ντόϊτσε Βέλλε παίζει πλέον χωρίς προφυλάξεις. Στο δρόμο σταματάνε αυτοκίνητα, ανοίγουν τις πόρτες και ακούγονται ειδήσεις από τα ραδιόφωνα που παίζουν 'ελεύθερους' σταθμούς χωρίς να νοιάζονται για χούντες και ρουφιάνους.

Κι εμείς όλη μέρα στο δρόμο σκεφτόμαστε ότι αυτό είναι ο πόλεμος. Αυτό που οι μεγάλοι σκοτεινιάζουν και φοβούνται και που εμείς γυρνάμε στην πόλη, καλοκαίρι, χωρίς να μας ψάχνει κανείς.

Το τελευταίο καλοκαίρι της παιδικής ηλικίας τέλειωσε, πριν ξεκινήσει, από έναν πόλεμο. Κανονικό. Τα επόμενα καλοκαίρια θα ζούσαν τον πόλεμο της εφηβείας.
gassim έγραψε:
07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.

Άβαταρ μέλους
Naranjita

Re: 20 Ιουλίου 1974. Το τέλος της παιδικής (μου) ηλικίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naranjita » 20 Ιούλ 2018, 11:49

σκέψου να βλεπες τον μπαμπα σου με στολη διπλα στην σκηνή στο Μεσολόγγι.

πήγαν να μας επιτάξουν και το αμάξι όταν ειχαμε πάει να τον δούμε
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under » 20 Ιούλ 2018, 11:49

Beria έγραψε:
20 Ιούλ 2018, 11:39

Το Dauphine είναι φορτωμένο σαν να παίζουμε σε ταινία του Κουστουρίτσα κι ο πατέρας έχει βάλει κασετόφωνο 8track (τεχνολογία αιχμής :) ) που παίζει Χατζηνάσιο νον στοπ.
Κακοπερνουσες επι χουντας συντροφε ε ; :lol::lol:
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.

Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan » 20 Ιούλ 2018, 11:53

Oμορφη ιστορία Μπέρια. Ευχαριστώ που τη μοιράστηκες.
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 20 Ιούλ 2018, 12:15

under έγραψε:
20 Ιούλ 2018, 11:49
Beria έγραψε:

Κακοπερνουσες επι χουντας συντροφε ε ; :lol::lol:
:lol::oops:
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
Naranjita

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naranjita » 20 Ιούλ 2018, 12:55

και να σκεφτεί κανεις οτι το πρώτο μας αμάξι ήταν ...ЗАЗ...

or Zaporizhia Automobile Building Plant
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Άβαταρ μέλους
Daje

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Daje » 20 Ιούλ 2018, 12:59

Beria έγραψε:

Το τελευταίο καλοκαίρι της παιδικής ηλικίας τέλειωσε, πριν ξεκινήσει, από έναν πόλεμο. Κανονικό. Τα επόμενα καλοκαίρια θα ζούσαν τον πόλεμο της εφηβείας.
Εκπληκτικη προταση.
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!

Άβαταρ μέλους
Πρετεντέρης
Phorum.gr user: Φωτιά στα τόπια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πρετεντέρης » 20 Ιούλ 2018, 13:44

20/7/1974 ήταν τα βαφτίσια μου, τα οποία έγιναν τελικά αργότερα. Ο πατέρας μου που είχε υπηρετήσει στην ΕΛΔΥΚ έφυγε για την Αθήνα άρον άρον και έσπασε το τζάμι για να μπει στο σπίτι, αφού είχε ξεχάσει το κλειδί στη βιασύνη του. Τελικα, δεν επιστρατεύτηκε. Τα γλυκά πήγαν χαμένα...
Ζήτω ο Μπαρτζωκισμός!

Άβαταρ μέλους
Golden Age

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age » 20 Ιούλ 2018, 14:09

Beria έγραψε:
ΣΣτο δρόμο σταματάνε αυτοκίνητα, ανοίγουν τις πόρτες και ακούγονται ειδήσεις από τα ραδιόφωνα που παίζουν 'ελεύθερους' σταθμούς χωρίς να νοιάζονται για χούντες και ρουφιάνους.
Αυτό τους έκαιγε την ώρα της εισβολής στην Κύπρο... Πόσο διαφορετικός λαός απο το '40...

Τους καλόμαθαν τα πακκέτα Τρούμαν. Και το μετεμφυλιακό κράτος που είχε καταστήσει άτυπο "ιδανικό" την εύνοια των "ημετέρων". Όλοι ασχολούνταν με την εύνοια, γι' αυτό και την ώρα της εισβολής ασχολούνταν με αντικαθεστωτικά αντί για την υπεράσπιση πατρώων εδαφών. Περίμαναν τον Καραμανλή στο αεροδρόμιο αντί να ασχολούνται με την Κύπρο και τον κυπριακό Ελληνισμό που σφαγιάζεται...

run
Phorum.gr user: ran

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από run » 20 Ιούλ 2018, 14:25

Beria έγραψε:

Σε όλη τη διαδρομή προς την Πάτρα βλέπουμε κόσμο να κάνει ουρές στα βενζινάδικα κι ο πατέρας κοροϊδεύει: "περιμένουν κι άλλη αύξηση στη βενζίνη και στήνονται στις ουρές, λες και θα γλυτώσουν" (πρώτη πετρελαϊκή κρίση).
Στο Αίγιο, πια, σταματάει για βενζίνη και ρωτάει τον βενζινά: "χαμός με τις τιμές της βενζίνης, ε;", "ποια βενζίνη ρε παπάρα, πόλεμο έχουμε!".

Αναστροφή και πίσω για Αθήνα, ούτε Χατζηνάσιος, ούτε Φισκάρδο, ούτε κουβέντες στην επιστροφή.

Στην Καλλιθέα μαυρίλα· οι θείοι επιστρατευμένοι, φήμες ότι 'είναι στο καράβι για Κύπρο', στο ραδιόφωνο μιλάει για βομβαρδισμούς και η Ντόϊτσε Βέλλε παίζει πλέον χωρίς προφυλάξεις. Στο δρόμο σταματάνε αυτοκίνητα, ανοίγουν τις πόρτες και ακούγονται ειδήσεις από τα ραδιόφωνα που παίζουν 'ελεύθερους' σταθμούς χωρίς να νοιάζονται για χούντες και ρουφιάνους.

Κι εμείς όλη μέρα στο δρόμο σκεφτόμαστε ότι αυτό είναι ο πόλεμος. Αυτό που οι μεγάλοι σκοτεινιάζουν και φοβούνται και που εμείς γυρνάμε στην πόλη, καλοκαίρι, χωρίς να μας ψάχνει κανείς.

α ρε μπερια ο ρουμελιωτς ηθελε να καταχτει εθελοντης
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 20 Ιούλ 2018, 14:28

Golden Age έγραψε:
20 Ιούλ 2018, 14:09
Αυτό τους έκαιγε την ώρα της εισβολής στην Κύπρο... Πόσο διαφορετικός λαός απο το '40...
Ναι το '40 που η χούντα μας προσπάθησε να εγκαταστήσει baby χούντα στη Σικελία και εισέβαλαν εκεί οι Ιταλοί, όλος ο λαός είπε ΟΧΙ και έτρεξε να καταταγεί για να τους απωθήσει.

run
Phorum.gr user: ran

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από run » 20 Ιούλ 2018, 14:31

ημουνα στην αθηνα οσα μεταδιδονταν τα ακουγα από ένα μικρο τρανζιστορακι,τα αστικα ειχαν εξαφανιστεί,η συγκοινωνια γινοταν με φορτηγάκια,σε ένα από αυτά ακουσα πως ηρθε ο καραμανλης
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"

Nameless Ghoul

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nameless Ghoul » 20 Ιούλ 2018, 14:33

Εγώ ήμουν έμβρυο, αλλά ο πατέρας μου φαντάρος. (Χωρίς άλλα σχόλια, που δεν χρειάζονται, όποιος κατάλαβε κατάλαβε).

Δουλεύω σπίτι σήμερα, ακούγοντας LGR που έχει όπως κάθε χρόνο ολοήμερο αφιέρωμα, και μου έχει σηκωθεί η τρίχα.

Χωρίς πλάκα, σήμερα είναι η μέρα που όσοι χουντολάγνοι έχουν έστω και λίγη τσίπα πάνω τους, βγάζουν ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ.

(Οι υπόλοιποι, η πλειοψηφία τους, δεν πειράζει, ας συνεχίσουν την πάρλα).

Άβαταρ μέλους
Golden Age

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age » 20 Ιούλ 2018, 14:35

foscilis έγραψε:
20 Ιούλ 2018, 14:28
Golden Age έγραψε:
20 Ιούλ 2018, 14:09
Ναι το '40 που η χούντα μας προσπάθησε να εγκαταστήσει baby χούντα στη Σικελία και εισέβαλαν εκεί οι Ιταλοί, όλος ο λαός είπε ΟΧΙ και έτρεξε να καταταγεί για να τους απωθήσει.

Η Κύπρος είναι ελληνικό νησί, όχι μόνο σε ιστορικό επίπεδο, αλλά και σε σύγχρονο (ιστορικά και σήμερα). Το λέει και η δημογραφία της. Ξεχωριστό κράτος απο την Ελλάδα έγινε εξαιτίας ξένων πιέσεων.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Golden Age την 20 Ιούλ 2018, 14:40, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Golden Age

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age » 20 Ιούλ 2018, 14:37

Nameless Ghoul έγραψε:
20 Ιούλ 2018, 14:33

Χωρίς πλάκα, σήμερα είναι η μέρα που όσοι χουντολάγνοι έχουν έστω και λίγη τσίπα πάνω τους, βγάζουν ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ.

Γιατί; Επειδή έτσι λένε τα μεταπολιτευτικά παραμύθια; Οι μεταπολιτευτικοί και οι αποστάτες (που υπήρξαν και θεμειλωτές της Μεταπολίτευσης) πρόδωσαν την Κύπρο.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών