Ζητειται παιδαγωγος με γνωσεις..... κυλικειου,παρασκευης καφε και σερβις

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Re: Ζητειται παιδαγωγος με γνωσεις..... κυλικειου,παρασκευης καφε και σερβις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 19 Ιουν 2018, 20:40

Lord Snow έγραψε:
19 Ιουν 2018, 20:30
Dwarven Blacksmith έγραψε:
19 Ιουν 2018, 20:22
Lord Snow έγραψε:
19 Ιουν 2018, 20:06

Ο Ασεβαστος μιλησε για υπαλληλο εσωτερικο. Προφανως μια εταιρεια που εχει αυτες τις καθημερινες απαιτησεις και επιθυμει να εχει δικο της προσωπικο πρεπει να πληρωσει και τα δεοντα. Ναι?
Δεν είδα να λέει για εσωτερικό, στήνω eshop είπε, φαντάστηκα ένα eshop εννοεί.

Μα πως μπορώ να διαφωνήσω με τη λέξη δέοντα; Το θέμα είναι πως τα ορίζει ο καθένας. Εγώ δε νομίζω ότι τα δέοντα έχουν να κάνουν με κουτάκια τα οποία τσεκάρεις. Αν προσφέρεις αξία στην εταιρία που δεν μπορεί να τη βρει αλλού φτηνότερα, τότε είσαι σε θέση να ορίσεις εσύ τα δέοντα. Αν όχι, τα ορίζει η εταιρεία.
Μιλαμε τοση ωρα για προσληψη υπαλληλου. Αοριστα υπαρχουν πολλες λυσεις για να κανει καποιος την ιδια δουλεια που λεει. Απο το να παει σε μια εταιρεια, μεχρι να παει στον ανηψιο του, μεχρι να μαθει να το κανει ο ιδιος κτλ.
Ξαναλεω πως το τι αναγκαζεται να κανει κανεις επειδη δεν γινεται διαφορετικα ειναι τελειως διαφορετικο απο το να εχει επιγνωση οτι τον κλεβουν. Η χ εταιρεια αυριο αυριο μπορει να θετει ως προαπαιτουμενο να σου ριχνει κι ενα πουτσο ο διευθυντης οταν γουσταρει. Το οτι καθεσαι για να μην πεινασεις δεν σημαινει οτι δεν σε βιαζουν.
Ρε συ πραγματικά δεν καταλαβαίνω με ποια μεθοδολογία κοστολογείς εσύ τη δουλειά σου.
Πες ότι είμαι ο καλύτερος εργοδότης του κόσμου και σε ρωταω τι μισθό θέλεις για μη νιώθεις βιασμένος. Τι θα απαντούσες και γιατί.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
shrike
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike » 19 Ιουν 2018, 20:43

Lord Snow έγραψε:
19 Ιουν 2018, 20:35
SpoilerShow
shrike έγραψε:
19 Ιουν 2018, 20:26
Lord Snow έγραψε:
19 Ιουν 2018, 20:02

Που βλεπεις το περιεργο? Αν καποιος θελει να ανταποκριθει σε μια αγγελια να αποποιηθει την ειδικοτητα του για χ λογο και να κανει μια δουλεια με πολυ λιγοτερες ευθυνες, απαιτησεις απο πλευρας ειδικευσης και με ενα μικροτερο μισθο, ειναι μια επιλογη. Αν ομως καλειται να κανει μια δουλεια πανω στην ειδικοτητα του, αλλα παραλληλα τον μπουφετζη, τον κουριερ, την καθαριστρια κτλ με τα ιδια λεφτα ειναι ενα θεμα δεν ειναι? Σε τελικη καλυτερα μπουφετζης να τελειωνει η ιστορια. Γιατι να σκοτιζεται? Να παει και σε μια καφετερια να γνωριζει και κοσμο καθημερινα.
Να σου πω. Καταρχάς, καλές οι υπερβολές για να στηρίξουμε την άποψή μας, αλλά πουθενά δεν είδα στην αγγελία τίποτα περί καθαριότητας, αποστολές δεμάτων κλπ. Επίσης, δεν είναι αναγκαστικά καλύτερο να πάει στην καφετερία, υπάρχει πάντα η πιθανότητα ένα τέτοιο εργασιακό καθεστώς να βολεύει και τις δυο πλευρές.

Για παράδειγμα, σκέψου το εξής σενάριο: η επιχείρηση έχει ένα άλφα μέγεθος, που μπορεί να δικαιολογήσει (μισθολογικά εννοώ), ας πούμε έναν τυχαίο αριθμό, 3 κοπέλες. Αν αυτές είναι και οι 3 παιδαγωγοί, μπορούν να μοιράζονται οι ώρες τους σε διάφορες δραστηριότητες, πχ να δουλεύουν κάποιες ώρες στο αντικείμενό τους (αυτό που σπούδασαν εννοώ) και όποτε χρειαστεί στον καφέ. Μ' αυτόν τον τρόπο, και θα δουλεύουν πλήρες ωράριο και όχι μειωμένο, αλλά και θα ασχολούνται και με την ειδικότητά τους.

Όλα αυτά βέβαια, με την προϋπόθεση ότι όοολα τα άλλα (μισθός, ωράριο, συνθήκες εργασίες) είναι εντάξει. Αν δεν είναι εντάξει τα βασικά, τότε κατά την γνώμη μου η εκμετάλλευση της εργαζόμενης θα αφορά εντελώς άλλους τομείς και όχι το γεγονός ότι αν και παιδαγωγός θα κληθεί να κάνει και 10, 20... 50 καφέδες μέσα στη μέρα (ειδικά αν έχει συμφωνήσει μ' αυτό, και δεν το βρει μπροστά της στην πορεία). Αν μάλιστα ρωτήσεις καμιά δεκαριά απόφοιτους παιδαγωγικών τι απ' τα δυο θα προτιμούσαν, ένα πλήρες ωράριο με κανονικό μισθό αλλά να κάνουν και κανέναν καφέ όποτε χρειαστεί, ή αυτό που συνήθως γίνεται σ' αυτούς τους χώρους, να τις πηδάνε κανονικά (μεταφορικά πάντα και σε ό,τι αφορά στη μισθοδοσία τους) αλλά να ασχολούνται αποκλειστικά με τα παιδιά, τότε πίστεψέ με, ξέρω από πρώτο χέρι τι θα διαλέγανε.
Απο οτι ειδες η συζητηση απλωθηκε σε γενικοτερο επιπεδο με αφορμη την αγγελια. Το φαινομενο τεινει να γινει σχεδον κανονας. Για παραδειγμα στην δικη μου δουλεια η πιο συχνη αγγελια παλια ηταν ''ζητειται γραφιστας με μηχανακι''. Προφανως για τα μπρος πισω των φιλμ, δοκιμιων, αρχειων κτλ.
Κατανοητόν, αλλά αυτό που λες για τον δικό σου κλάδο μπορεί να θεωρηθεί έως και εγκληματικό. Το ότι οδηγεί κάποιος μηχανάκι, δεν σημαίνει ότι μπορεί να κάνει και τον "πακετά". Και άμα πάθει κάτι κατά τις (αδήλωτες, φαντάζομαι) μετακινήσεις του για λόγους εργασίας, ο εργοδότης του θα τρέχει και δεν θα φτάνει...

Νομίζω όμως, ότι η παρασκευή καφέ δεν ενέχει τέτοιους κινδύνους. :lol:

Άβαταρ μέλους
Lord Snow

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lord Snow » 19 Ιουν 2018, 21:12

19 Ιουν 2018, 20:40
Lord Snow έγραψε:
19 Ιουν 2018, 20:22

Δεν είδα να λέει για εσωτερικό, στήνω eshop είπε, φαντάστηκα ένα eshop εννοεί.

Μα πως μπορώ να διαφωνήσω με τη λέξη δέοντα; Το θέμα είναι πως τα ορίζει ο καθένας. Εγώ δε νομίζω ότι τα δέοντα έχουν να κάνουν με κουτάκια τα οποία τσεκάρεις. Αν προσφέρεις αξία στην εταιρία που δεν μπορεί να τη βρει αλλού φτηνότερα, τότε είσαι σε θέση να ορίσεις εσύ τα δέοντα. Αν όχι, τα ορίζει η εταιρεία.
Μιλαμε τοση ωρα για προσληψη υπαλληλου. Αοριστα υπαρχουν πολλες λυσεις για να κανει καποιος την ιδια δουλεια που λεει. Απο το να παει σε μια εταιρεια, μεχρι να παει στον ανηψιο του, μεχρι να μαθει να το κανει ο ιδιος κτλ.
Ξαναλεω πως το τι αναγκαζεται να κανει κανεις επειδη δεν γινεται διαφορετικα ειναι τελειως διαφορετικο απο το να εχει επιγνωση οτι τον κλεβουν. Η χ εταιρεια αυριο αυριο μπορει να θετει ως προαπαιτουμενο να σου ριχνει κι ενα πουτσο ο διευθυντης οταν γουσταρει. Το οτι καθεσαι για να μην πεινασεις δεν σημαινει οτι δεν σε βιαζουν.
Ρε συ πραγματικά δεν καταλαβαίνω με ποια μεθοδολογία κοστολογείς εσύ τη δουλειά σου.
Πες ότι είμαι ο καλύτερος εργοδότης του κόσμου και σε ρωταω τι μισθό θέλεις για μη νιώθεις βιασμένος. Τι θα απαντούσες και γιατί.
Τωρα ειναι σοβαρη ερωτηση αυτη?
Δεν κοστολογω με καποια ειδικη μεθοδολογια την δουλεια μου. Οπως ολες οι επιχειρησεις την κοστολογω. Εσοδα, εξοδα. Καθε εργαζομενος επι της ουσιας ειναι μια ατομικη επιχειρηση. Το γεγονος οτι μισθωνεις τις υπηρεσιες σου σε μια συμφωνια που σου παρεχει θεωρητικα σταθεροτητα σε μακρος χρονου με τιμημα μικροτερη αμοιβη σε σχεση με το κοστολογιο ενος ΕΕ, δεν αλλαζει την λογικη που δουλευει αυτο το πραγμα στον πυρηνα του.
Μια εταιρεια που κανει ειδικες τιμες για να κερδισει ενα πολυετες συμβολαιο με ενα πελατη δεν κανει τιποτα διαφορετικο απο ενα εργαζομενο.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 19 Ιουν 2018, 21:19

Lord Snow έγραψε:
19 Ιουν 2018, 21:12
Lord Snow έγραψε:

Δεν κοστολογω με καποια ειδικη μεθοδολογια την δουλεια μου. Οπως ολες οι επιχειρησεις την κοστολογω. Εσοδα, εξοδα. Καθε εργαζομενος επι της ουσιας ειναι μια ατομικη επιχειρηση. Το γεγονος οτι μισθωνεις τις υπηρεσιες σου σε μια συμφωνια που σου παρεχει θεωρητικα σταθεροτητα σε μακρος χρονου με τιμημα μικροτερη αμοιβη σε σχεση με το κοστολογιο ενος ΕΕ, δεν αλλαζει την λογικη που δουλευει αυτο το πραγμα στον πυρηνα του.
Μια εταιρεια που κανει ειδικες τιμες για να κερδισει ενα πολυετες συμβολαιο με ενα πελατη δεν κανει τιποτα διαφορετικο απο ενα εργαζομενο.
Πολύ σοβαρή. Καμία επιχείρηση δεν κοστολογεί με βάση έσοδα-έξοδα. Όλες κοστολογούν με βάση προσφορά-ζήτηση.
Αν φτάσω ποτέ να είμαι αναντικατάστατος, θα απαιτώ χιλιάδες ευρώ για κάθε ώρα εργασίας, ανεξαρτήτως του πόσα είναι τα έξοδά μου.
Το ίδιο αλλά από την ανάποδη κάνει και η επιχείρηση.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 19 Ιουν 2018, 21:20

Ασέβαστος έγραψε:
19 Ιουν 2018, 19:13
Lord Snow έγραψε:
19 Ιουν 2018, 18:59

Παμε ενα παραδειγμα.
Βαζεις μια αγγελια για να παρεις ενα παιδι στο μαγαζι. Κατα πασα πιθανοτητα οποιος πιτσιρικας ερθει, θα πρεπει να εκπαιδευτει για ενα διαστημα γιατι δεν ξερει ποιο εργαλειο ειναι ποιο ή οτι το ενα χρωμα ειναι ακρυλικο ενω το αλλο ειναι εναμελ κτλ. Εσυ ψαχνεις ενα νεαρο, να μπορει να εξυπηρετησει τους πελατες και να κρατα το μαγαζι οταν λειπεις και αυτο περιγραφεις στην αγγελια σου.
Ας υποθεσουμε οτι σου ερχεται καποιος, ο οποιος σου κανει. Του λες οτι προσφερεις βασικο μισθο και αυτος σου λεει ''αααααα εγω εχω τελειωσει την Νομικη''. Εχεις καθε δικαιωμα να απαντησεις ''στ' αρχιδια μου'', γιατι εσυ ποτε δεν ζητησες δικηγορο. Αν ομως ελεγες οτι θελω ενα παιδι το οποιο θα δινει καρυδακια και ταυτοχρονα θα διεκπεραιωνει ολες τις νομικες μου υποθεσεις, ενω παραλληλα θα μου σχεδιασει την ιστοσελιδα και θα χαραξει και στρατηγικη μαρκετινγκ, ε τοτε ρε φιλε θα πλερωσεις, πως θα γινει.
στηνω eshop. θελω εναν πληροφορικαριο, και σκοπευω να τον πληρωσω ως τετοιο.

αμα βαλω στην αγγελια οτι θελω να βγαζει φωτογραφιες τα αντικειμενα, να τα φωτοσοπιαζει και λιγο, να γραφει τις περιγραφες και στα αγγλικα, να κατεχει και λιγο απο τεχνικα μη μου μπερδευει το κατσαβιδι με την πενσα, πρεπει να τον πληρωνω 5 μισθους; πλροφορικαριου, φωτογραφου, γραφιστα, μεταφραστη και τεχνικου;
Ναι.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
Lord Snow

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lord Snow » 19 Ιουν 2018, 21:38

19 Ιουν 2018, 21:19
Lord Snow έγραψε:
19 Ιουν 2018, 21:12

Πολύ σοβαρή. Καμία επιχείρηση δεν κοστολογεί με βάση έσοδα-έξοδα. Όλες κοστολογούν με βάση προσφορά-ζήτηση.
Αν φτάσω ποτέ να είμαι αναντικατάστατος, θα απαιτώ χιλιάδες ευρώ για κάθε ώρα εργασίας, ανεξαρτήτως του πόσα είναι τα έξοδά μου.
Το ίδιο αλλά από την ανάποδη κάνει και η επιχείρηση.
Οχι φιλαρακο. Ολες κοστολογουν με βαση το κοστος παραγωγης και το επιθυμητο κερδος. Η προσφορα και η ζητηση απλα θα ρυθμισει λιγο την τιμη ή θα καθορισει αν η δραστηριοτητα ειναι τελικα ζημιογονος. Οταν λεω εξοδα, δεν εννοω τα μηνιαια μου εξοδα φυσικα. Αλλα σε αυτα περιλαμβανω το κοστος των σπουδων μου, την υλικοτεχνικη υποδομη που ειμαι υποχρεωμενος να εχω, την διαρκη ενημερωση για να ειμαι μεσα στα πραγματα, τις εξτρα δεξιοτητες που μπορει να αποκτησω στην πορεια. Αυτο το συνολο κοστολογω με βαση φυσικα και την πραγματικη αγορα. Αν η πραγματικη αγορα μου δειξει οτι αυτη η εργασια δεν αποφερει πια κερδος, θα σταματησω να την κανω.
Με μια εταιρεια κανουμε συμφωνια η οποια λεει χ ωρες δουλειας το μηνα για ψ αμοιβη. Η ψ αμοιβη ειναι αποτελεσμα οσων προανεφερα. Αν η εταιρια ξαφνικα αποφασισει μονομερως να κανει τις χ ωρες ω, τοτε πολυ απλα με βαζει μεσα. Εαν εχουμε συμφωνησει οτι εγω θα δουλευω στην Αθηνα, αλλα ξαφνικα αποφασισει να μετακινηθει στην Παλληνη, τοτε με βαζει μεσα. Αν ακολουθησει επαναδιαπραγματευση που διορθωνει αυτα τα θεματα, ολα καλα. Αν ομως παιξει ''αν σου αρεσει'' τοτε ασχετα αν υποχρεωθω να το ανεχθω ή οχι εχει ηδη πατησει την συμφωνια μας. Αν αντι για Α ποσοτητα δουλειας βρεθω να κανω την δουλεια αλλων δυο, με βαζει μεσα κι εχει πατησει την συμφωνια μας.

Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 19 Ιουν 2018, 23:33

Daje έγραψε:
19 Ιουν 2018, 11:56
Ισως να ειναι απλος παιδοτοπος και ο τυπος να θελει να προσφερει και υπηρεσια απασχολησης παιδιων.
Εκτος απο παιχνιδι-απασχοληση (και σερβιρισμα καφε, φασινα κλπ. :lol: ), θα προσφερει και απασχοληση απο παιδαγωγο.
Πως και δεν εγραψε να ειναι και μουναρα...
Εχει τρελαθει ο κοσμος.
αυτο ειναι ,τωρα ειναι υποχρεωμενοι να εχουν παιδαγωγους για φυλαξη...

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών