Κάθεται ολημερίς μπροστά στην οθόνη και ψαρεύει παπαριές από το φέισμπουκ και το τουίτερ για να τις σπαμαρει με κοπυπάστε και να χτυπήσει ακορντ δίχως κόποLeporello έγραψε: ↑25 Ιουν 2024, 10:28Μιά δρακρύβρεχτη ιστορία που πρέπει να έχει ηλικία πάνω από 10 χρόνια.Frappezitis έγραψε: ↑23 Ιουν 2024, 21:29«Σας παρακαλώ έχετε να μου δώσετε 1 ευρώ και 10 λεπτά για το εισιτήριο για να πάω στο ΤΕΙ;»
Δευτέρα μεσημέρι στο κέντρο του Ηρακλείου. Το θερμόμετρο στους 35 βαθμούς Κελσίου.
Περπατάω γρήγορα για να βρω σκιά.
Με πλησιάζει δειλά – δειλά ένα νεαρό παιδί, καλοντυμένο, καθαρό και ευγενέστατο.
Από την προφορά του καταλαβαίνω ότι δεν είναι από την Κρήτη.
“Συγγνώμη για την ενόχληση. Σας παρακαλώ έχετε να μου δώσετε 1 ευρώ και 10 λεπτά για το εισιτήριο για να πάω στο ΤΕΙ;
Κάνει πολύ ζέστη σήμερα για να περπατήσω”. Η πρώτη μου σκέψη είναι: “τι θέλει μεσημεριάτικα ο χριστιανός;”, η δεύτερη “πέφτει δούλεμα” και η τρίτη: “θα του τα δώσω”.
Του δίνω ένα δίευρω.
Με την ίδια ευγένεια και ένα πεντακάθαρο βλέμμα με ευχαριστεί. Μου κέντρισε την περιέργεια.
Ξεχνάω κούραση και ζέστη και τον ακολουθώ.
Πάει στη στάση και βγάζει εισιτήριο, και βάζει τα ρέστα στην τσέπη. Το λεωφορείο για το ΤΕΙ έρχεται και επιβιβάζεται. Ένιωσα ντροπή.
Γιατί ήταν ένα πολύ ευγενικό παιδί, γιατί μου έλεγε αλήθεια, γιατί σπουδάζει και δεν έχει λεφτά ούτε για λεωφορείο, γιατί στις Βρυξέλλες κάτι χρυσά αμειβόμενοι χατογιακάδες επιμένουν για νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων και κάποιοι ντόπιοι το θεωρούν απόλυτα φυσικό, γιατί η ανθρωπιά μας με την (καπιταληστικη) κρίση όλο και μειώνεται.
Έβλεπα το λεωφορείο να απομακρύνεται και ένιωσα ξανά ντροπή και η ζέστη έγινε πραγματικά αφόρητη…
https://e-mesara.gr/
1. ΤΕΙ δεν υπάρχουν πιά, έχουν γίνει πανεπιστήμια.
2. Η τιμή του εισιτηρίου των αστικών λεωφορείων στο Ηράκλειο δεν είναι €1,10 αλλά €1,20 (γιά την Α' ζώνη. Γιά την Β' ζώνη είναι €1,60). Φοιτητής, λογικά θα πληρώνει το μισό ατυής τής τιμής.
3. Κανείς "χαρτογιακάς στις Βρυξέλλες" δεν επιμένει για νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, αντιθέτως εδώ και δύο χρόνια δίνονται αυξήσεις.
Αναρωτιέμαι αν κάτι τέτοιες ιστορίες τις προωθεί το ΚΚΕ ή είσαι απλώς ανόητος εκτός γραμμής.
Σας παρακαλώ έχετε να μου δώσετε 1 ευρώ και 10 λεπτά για το εισιτήριο...
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
- Λίνο Βεντούρα
Re: Σας παρακαλώ έχετε να μου δώσετε 1 ευρώ και 10 λεπτά για το εισιτήριο...
Ρε παιδί μου, είπαμε, φραπεζίτης είναι, με χρονοκαθυστέρηση λειτουργεί, αλλά ακόμα και για τον φραπεζίτη είναι νομίζω λιγουλάκι υπερβολικό να μας πασάρει το 2024 μια ιστορία (αληθινή ή μουσαντένια, συζητήσιμο) του 2015.
Κάπου έλεος πια, ρε τύπε.
Και που το ξέρεις ότι το 2015 ήταν καινούργια;Ναύτης έγραψε: ↑25 Ιουν 2024, 11:10Ρε παιδί μου, είπαμε, φραπεζίτης είναι, με χρονοκαθυστέρηση λειτουργεί, αλλά ακόμα και για τον φραπεζίτη είναι νομίζω λιγουλάκι υπερβολικό να μας πασάρει το 2024 μια ιστορία (αληθινή ή μουσαντένια, συζητήσιμο) του 2015.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Δεν βγάζει πιο παλιές αναφορές.Leporello έγραψε: ↑25 Ιουν 2024, 12:29Και που το ξέρεις ότι το 2015 ήταν καινούργια;Ναύτης έγραψε: ↑25 Ιουν 2024, 11:10Ρε παιδί μου, είπαμε, φραπεζίτης είναι, με χρονοκαθυστέρηση λειτουργεί, αλλά ακόμα και για τον φραπεζίτη είναι νομίζω λιγουλάκι υπερβολικό να μας πασάρει το 2024 μια ιστορία (αληθινή ή μουσαντένια, συζητήσιμο) του 2015.
είσαι άδικος.ο φραπεζίτης τώρα το βούτηξεΝαύτης έγραψε: ↑25 Ιουν 2024, 11:10Ρε παιδί μου, είπαμε, φραπεζίτης είναι, με χρονοκαθυστέρηση λειτουργεί, αλλά ακόμα και για τον φραπεζίτη είναι νομίζω λιγουλάκι υπερβολικό να μας πασάρει το 2024 μια ιστορία (αληθινή ή μουσαντένια, συζητήσιμο) του 2015.
Σαν το ανέκδοτο με τον Πόντιο φοιτητή στην αλλοδαπή, όπου μετά τις πασχαλινές διακοπές μπουκάρισε στο δωμάτιο κι έκανε ασήκωτο στο ξύλο τον Εβραίο συγκάτοικό του, ρε πούστη, του λέει, εσείς σταυρώσατε τον Χριστό; Τι μαλάκας είσαι ρε, του απάντησε ο άλλος φτύνοντας τα δόντια του, αυτό έγινε πριν δύο χιλιάδες χρόνια. Εγώ προχτές το έμαθα, απάντησε ο Πόντιος.nowhere έγραψε: ↑25 Ιουν 2024, 12:36είσαι άδικος.ο φραπεζίτης τώρα το βούτηξεΝαύτης έγραψε: ↑25 Ιουν 2024, 11:10Ρε παιδί μου, είπαμε, φραπεζίτης είναι, με χρονοκαθυστέρηση λειτουργεί, αλλά ακόμα και για τον φραπεζίτη είναι νομίζω λιγουλάκι υπερβολικό να μας πασάρει το 2024 μια ιστορία (αληθινή ή μουσαντένια, συζητήσιμο) του 2015.
ο φραπεζίτης θα του ριχνε ένα χέρι ακόμα
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 3 Απαντήσεις
- 976 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ασέβαστος
03 Νοέμ 2023, 19:25
-
-
Νέα δημοσίευση Έχετε καυλώσει ποτέ με φωτογραφίες συγγραφέα βιβλίου που έχετε διαβάσει;
από Εκτωρ » 31 Ιούλ 2023, 23:10 » σε Σχέσεις, Έρωτας & Σεξουαλικότητα - 5 Απαντήσεις
- 1872 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Εκτωρ
31 Ιούλ 2023, 23:31
-
-
-
Νέα δημοσίευση Παρακαλώ ένα Ban
από Unicex » 17 Οκτ 2024, 15:17 » σε Phorum.com.gr - Διαδικτυακή κοινότητα - 28 Απαντήσεις
- 975 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Unicex
23 Οκτ 2024, 16:37
-
-
-
Νέα δημοσίευση Τζιτζιμπιτζόχοιρα, τα φώτα σου παρακαλώ.
από Kauldron » 26 Δεκ 2024, 20:38 » σε Ιατρική και θέματα Υγείας - 5 Απαντήσεις
- 449 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kauldron
27 Δεκ 2024, 16:36
-