Έξαρση γυναικοκτονιών & ενδο-οικογ. βίας: Πού οφείλεται..;

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
The Rebel
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Έξαρση γυναικοκτονιών & ενδο-οικογ. βίας: Πού οφείλεται..;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 26 Μαρ 2025, 17:48

25 Μαρτίου 2025
Πάτρα: Απίστευτο περιστατικό – Άνδρας κτύπησε με ρόπαλο μια γυναίκα σε λεωφορείο.

Εικόνα

Χειροπέδες σε έναν άνδρα 58 χρόνων, πέρασαν οι αρχές στην Πάτρα καθώς χτύπησε μέσα σε λεωφορείο μία γυναίκα με ένα ρόπαλο.

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης (25.03.2025) σε λεωφορείο γραμμής αστικού ΚΤΕΛ, όταν για άγνωστο –μέχρι στιγμής- λόγο, ο 58χρονος χτύπησε τη γυναίκα με το ρόπαλο που κουβαλούσε πάνω του.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε αμέσως η αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. με τον 58χρονο να προσπαθεί να χτυπήσει και εκείνους με το ρόπαλο για να γλιτώσει τη σύλληψη, αναφέρει το tempo24.news.

Ο άνδρας συνελήφθη και οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα της Πάτρας όπου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του περί όπλων, για επικίνδυνη σωματική βλάβη και για βία κατά υπαλλήλων.
https://lawandorder.gr/patra-apistefto- ... leoforeio/

Άβαταρ μέλους
The Rebel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 12 Απρ 2025, 19:22

11·04·2025
Αχαΐα: Γρονθοκόπησε βάναυσα την 80χρονη μητέρα του και την έστειλε στο νοσοκομείο.
Συνελήφθη ο 49χρονος.

Εικόνα

Ένα σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης 10 Απριλίου, στην Πλατανόβρυση του Δήμου Ερυμάνθου στην Αχαΐα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, 49χρονος άνδρας χτύπησε βάναυσα με γροθιές στο πρόσωπο την 80χρονη μητέρα του, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της και την μεταφορά της στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας» όπου και νοσηλεύεται (https://tempo24.news/eidisi/523728/ahai ... ilikiomeni).

Στην ΕΛ.ΑΣ σήμανε συναγερμός και αστυνομικοί του Τμήματος Ερυμάνθου, προχώρησαν άμεσα στη σύλληψη του δράστη.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία, κρατείται και αύριο θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα Πατρών.
https://www.newsbeast.gr/society/arthro ... nosokomeio

Άβαταρ μέλους
The Rebel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 16 Απρ 2025, 20:49

15 Απριλίου 2025
Πειραιάς: Μητέρα χτυπούσε τα παιδιά της με καλώδια και σκουπόξυλα – Καταδικάστηκε σε φυλάκιση.

Εικόνα

Δεν χωρά ο νους τα όσα ακούστηκαν σε αίθουσα του δικαστηρίου για τα μαρτύρια που περνούσαν τέσσερα παιδιά από την μητέρα τους στον Πειραιά.

Τα τέσσερα παιδιά κατήγγειλαν τη μητέρα τους στις αστυνομικές Αρχές, πως τα χτυπούσε με καλώδια, σκουπόξυλα και ζώνες, με συνέπεια να περάσει από δίκη και να καταδικαστεί.

Ο λόγος για τέσσερα αδέρφια στον Πειραιά, δυο κορίτσια και δυο αγόρια, 9, 10, 15 και 17 ετών, τα οποία επί αρκετά χρόνια κακοποιούνταν από τη μητέρα τους, μέχρι που το μεγαλύτερο παιδί προσέφυγε στις Αρχές και κατήγγειλε το συμβάν.

Τι είπε το μεγαλύτερο παιδί.
«Από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, η μητέρα μας χτυπούσε εμένα και τον 15χρονο αδελφό μου με αντικείμενα, όπως καλώδια, σκουπόξυλα και ζώνες. Ακόμα, χτυπάει τον μπαμπά όποτε έχουν φραστικό επεισόδιο και αυτός δεν αντιδρά. Ζούμε σε ένα περιβάλλον που κυριαρχεί ο φόβος, αφού δεν ξέρουμε πώς θα αντιδράσει με ότι και να πούμε. Συνέχεια ο μπαμπάς της λέει να φύγει από το σπίτι και να της νοικιάσει άλλο διαμέρισμα για να μην έρχεται σε αντιπαραθέσεις μαζί μας λεκτικές ή σωματικές. Ποτέ δεν το έχει κάνει» είπε η 17χρονη στον Πειραιά.

«Πολλές φορές έχει πει στον 15χρονο αδελφό μου ότι καλύτερο ήταν να τον έπνιγε όταν τον γεννούσε. Φοβάμαι ότι το εννοεί. Έχει ιδιαίτερο μίσος προς τον αδελφό μου. Όλους μας μισεί αλλά τον αδελφό μου περισσότερο, χωρίς να ξέρουμε το λόγο» συνέχισε.

Η μητέρα χτυπούσε τα παιδιά καθημερινά.
Η συμπεριφορά της 39χρονης στα παιδιά της είναι ανεκδιήγητη και τα βίαια ξεσπάσματά της καθημερινά.

«Με υποχρεώνει να κάνω τις δουλειές του σπιτιού. Δε με βοηθά σε τίποτα. Με λέει «δούλα» και λερώνει επίτηδες, προκειμένου να με κάνει να καθαρίσω περισσότερες ώρες, ή να με πει ανεπρόκοπη. Μπορεί να νευριάσει με το σκύλο, επειδή ήρθε δίπλα της την ώρα που τρώει. Μπροστά μου πέταξε το πιάτο με το φαγητό πάνω του και το σκυλάκι τρόμαξε. Φοβάμαι την συμπεριφορά της. Μπορεί να γίνει πολύ κακιά από την μια στιγμή στην άλλη. Βοηθήστε μας σας παρακαλώ, ο πατέρας μου δεν της έχει κάνει ποτέ κακό, αυτή σε εμάς έχει κάνει άπειρα», ανέφερε η 17χρονη κόρη της οικογένειας.

Ο πατέρας όλα αυτά τα έβλεπε. Δεν έκανε όμως, τίποτα. Μόνο τα παρηγορούσε όταν εκείνα πήγαιναν σε εκείνον αναζητώντας ένα στήριγμα.

«Με τα χέρια της (χτυπούσε τα παιδιά) και πολύ παλαιότερα, πολύ παλιά χρόνια και τα απειλούσε με κάποια καλώδια και τέτοια πράγματα. Καλώδια δηλαδή του φορτιστή. Είχε ξεκινήσει από το πρώτο παιδί το οποίο, εντάξει μια μάνα η οποία δεν έχει εκπαιδευτεί ποτέ, δεν έχει κάνει ποτέ παιδιά κτλ, δεν έχει πείρα, δεν γνωρίζει αλλά μαθαίνει όμως, δεν ήταν δεκτική σε τίποτα. Δηλαδή, ήταν σαν να τα ξέρει όλα και ό,τι και να της έλεγες αντιδρούσε. Η δική μου η ιδεολογία ήταν λανθασμένη ότι κάνοντας και ένα δεύτερο παιδάκι, τρίτο παιδάκι θα φτιάξουν τα πράγματα, θα είναι καλύτερα τα πράγματα, ξέρετε τα παιδιά είναι χαρά».

Μάρτυρας των όσων συνέβαιναν στην οικογένεια ήταν πολλές φορές και η πεθερά της. Ούτε εκείνη βρήκε το σθένος, ωστόσο, να καταγγείλει την 39χρονη νωρίτερα.

«Από την μέρα που αρραβωνιάστηκαν με τον γιο μου ξεκίνησε όλη την αλλόκοτη συμπεριφορά. Κλεινόταν στο μπάνιο, φορούσε μαύρο νυφικό. Είναι επιθετική και χτυπάει τα παιδιά. Τα βάζει να πλένουν, να καθαρίζουν το σπίτι, δεν τα στέλνει σχολείο. Πολλές φορές προκαλεί επίτηδες ζημιές στο σπίτι, για να κατηγορήσει τα παιδιά και τον σύζυγό της και τους βάλει να τα καθαρίσουν. Τους πετάει αντικείμενα και πέρσι τέτοια εποχή έπεσε πάνω στο ένα παιδί και τα δάγκωνε μανιωδώς. Αν δεν ήμουν εκεί θα το είχε σκοτώσει. Φοβάμαι για τα εγγόνια μου. Ακόμα η μητέρα της είναι μαζί μας», ανέφερε η πεθερά της κατηγορούμενης.

Το δικαστήριο καταδίκασε τη μητέρα και την έστειλε στη φυλακή.
Όσο καιρός περνούσε, η κατάσταση πλέον, γινόταν ολοένα και χειρότερη. Ο πατέρας ξανά, δεν έκανε αυτό που έπρεπε για να γλιτώσει τα παιδιά του. Προτίμησε να βάλει μπροστά την μεγαλύτερη κόρη του για να την καταγγείλει.

«Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πρέπει να τελειώνει από την αρχή. Της λέγαμε και εμείς «έλα να πάμε στο γιατρό, έλα να πάμε να δεις τι έχεις, ποιο είναι το πρόβλημά σου και έχεις αυτά τα νεύρα» και πέρναγε ο καιρός και γινόταν όλο αυτό το θέμα. Εγώ έβαλα, δεν μπορούσα άλλο, έβαλα την κόρη μου και πήρε τηλέφωνο και κάλεσε την αστυνομία. Στο δικαστήριο κάποια πράγματα τα αποδέχτηκε από αυτά που είχαμε καταθέσει. Το θέμα είναι ότι δηλώνει μετανιωμένη αλλά δηλώνει μετανιωμένη μετά από όλα αυτά τα πράγματα», είπε ο πατέρας.

Δείτε το σχετικό βίντεο:
https://lawandorder.gr/peiraias-mitera- ... -fylakisi/

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 16 Απρ 2025, 20:57

Parrot έγραψε:
05 Απρ 2024, 21:56
Στην Γερμανία λέει, κάθε τρίτη μέρα γίνεται και μια γυναικοκτονία..
https://www.naftemporiki.gr/kosmos/1632 ... in-eyropi/
Δηλαδη περιπου μια ανα ζευγαρι ανα 274.000 χρονια

Σοκ.

Άβαταρ μέλους
The Rebel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 30 Απρ 2025, 19:11

Τρίτη 29 Απριλίου 2025
Τρόμος από τις επιθέσεις εναντίον γυναικών στην Αττική Τι εξετάζουν οι Αρχές μετά το τελευταίο «χτύπημα» στα Εξάρχεια.

Εικόνα

Ανησυχία επικρατεί στα Εξάρχεια και σε άλλες περιοχές της Αττικής μετά την επίθεση που δέχτηκε μία 22χρονη από άνδρα που αποπειράθηκε να την βιάσει (https://www.enikos.gr/society/apopeira- ... i/2357621/).

Η επίθεση στην Σόλωνος δεν είναι η πρώτη που σπέρνει τον τρόμο στους κατοίκους του κέντρου. Ήταν Νοέμβριος του 2023 όταν οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον αποκαλούμενο «Δράκο των Εξαρχείων». Ο 23χρονος είχε τρομοκρατήσει τότε τουλάχιστον 7 γυναίκες τόσο στην περιοχή όσο και στην Γλυφάδα, ενώ σήμερα βρίσκεται στη φυλακή.

«Φοβάσαι να κυκλοφορήσεις. Σκέφτομαι να έχω ένα AZAX τα βράδια στην τσέπη μου» τονίζει μία γυναίκα, νεαρής ηλικίας, στην κάμερα του ΑΝΤ1.

Τον Μάρτιο του 2024, λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα, κάμερα ασφαλείας καταγράφει δύο άνδρες από την Σομαλία να μπαίνουν σε πολυκατοικία στην οδό Ρεθύμνου στα Εξάρχεια. Παραβιάζουν τη μπαλκονόπορτα διαμερίσματος, όπου διέμενε μία γυναίκα για να την ληστέψουν ενώ αποπειράθηκαν να την βιάσουν, όπως είχε καταγγείλει στις Αρχές το θύμα.

Επίσης, στο Περιστέρι και την Πετρούπολη άνδρας είχε σπείρει τον τρόμο στις γυναίκες που κυκλοφορούσαν τη νύχτα και συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2025 όταν αστυνομικός- γυναίκα λειτούργησε ως «δόλωμα».

Μετά την τελευταία επίθεση στην οδό Σόλωνος, οι αστυνομικοί εξετάζουν αν ο 36χρονος εμπλέκεται και σε άλλες επιθέσεις εναντίον γυναικών στο κέντρο της Αθήνας. Θεωρούν ότι δεν είναι απίθανο ο δράστης να έχει «αλλάξει» περιοχή επιθέσεων προκειμένου να μην συλληφθεί.

Οι πρώτες που θα κληθούν να καταθέσουν είναι δύο γυναίκες που δέχτηκαν επίθεση το περασμένο καλοκαίρι. Οι αστυνομικοί θέλουν να δουν αν στο πρόσωπο του 36χρονου θα αναγνωρίσουν τον δικό τους επίδοξο βιαστή.

Ο εφιάλτης που βίωσε η 22χρονη.
Τον απόλυτο εφιάλτη έζησε μία 22χρονη στα χέρια του 36χρονου αλλοδαπού, το βράδυ της Παρασκευής στα Εξάρχεια. Ο δράστης της επιτέθηκε και την έριξε στο έδαφος, επιχειρώντας να την βιάσει μπροστά στα μάτια των περαστικών, οι οποίοι τον ακινητοποίησαν και τον παρέδωσαν στις αστυνομικές Αρχές (https://www.newsbeast.gr/society/arthro ... ti-solonos).

Η 22χρονη δέχτηκε την επίθεση στην οδό Σόλωνος, καθώς επέστρεφε στο σπίτι της στην Αγία Παρασκευή.

Ο 36χρονος, υπήκοος Συρίας, σταμάτησε μπροστά από την 22χρονη και δύο φίλες της, ανέκοψε την πορεία τους, έπιασε την πρώτη από το χέρι και με την βία την έριξε στο έδαφος, ενώ όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, φώναζε πως θέλει να κάνει σεξ μαζί της. Ταυτόχρονα, προσπαθούσε να της βγάλει τα ρούχα για να την κακοποιήσει σεξουαλικά.

Οι δύο φίλες της προσπάθησαν να την βοηθήσουν, αλλά δεν κατάφεραν να απομακρύνουν τον δράστη. Το θύμα τον χτυπούσε με τα χέρια και τα πόδια, αλλά ο επίδοξος βιαστής δεν σταματούσε.

Οι φίλες της 22χρονης ζήτησαν βοήθεια από τους πολίτες που περνούσαν από την οδό Σόλωνος και έβλεπαν τις σκηνές της επίθεσης. Τελικά, δύο άνδρες κατάφεραν να απομακρύνουν τον 36χρονο Σύρο από την κοπέλα, που εξακολουθούσε να είναι πεσμένη στο έδαφος, και να τον ακινητοποιήσουν.

Λίγο αργότερα στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που πέρασαν χειροπέδες στον αλλοδαπό, ο οποίος προσήχθη στο Τμήμα Ασφάλειας Εξαρχείων. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα βιασμού, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο 36χρονος ζει νόμιμα στην χώρα μας, καθώς του έχει χορηγηθεί πολιτικό άσυλο από το 2022.

Στο βίντεο που προέβαλε ο ΑΝΤ1 φαίνεται η στιγμή της επίθεσης του 36χρονου και ακούγονται οι φωνές της γυναίκας.

Δείτε το σχετικό βίντεο:
https://www.enikos.gr/society/tromos-ap ... a/2358549/

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών