Να απαγορευτεί ΑΜΕΣΑ η καύση νεκρών!!!

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Saliveros
Phorum.gr user: Saliveros

Re: Να απαγορευτεί ΑΜΕΣΑ η καύση νεκρών!!!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saliveros » 11 Ιουν 2019, 12:22

Tigrayan έγραψε:
11 Ιουν 2019, 12:10
Φυσικά ο Θεός μπορεί να αναστήσει και τους αποτεφρωμένους όταν έρθει η ώρα
Είσαι σίγουρη/ος;
Γι αυτό και έχει επιλέξει ο Θεός ορισμένα σώματα αγίων (ανέφερα μερικά από τα διάφορα) που παραμένουν άφθαρτα ως και σήμερα χιλιάδες ή εκατοντάδες χρόνια για να δείξει στους ανθρώπους την αξία του σώματος.
Τυχαίων Αγίων;
Τι κοινό είχαν ο Άγιος Σπυρίδων με τον Άγιο Διονύσιο και τους άλλους άφθαρτους, που δεν το είχαν οι λιωμένοι Άγιοι;
    Σας κάναμε ανθρώπους.
    Πάνος Σκουρλέτης

Athos
    Phorum.gr user: Athos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athos » 11 Ιουν 2019, 12:22

Υδράργυρος έγραψε:
    11 Ιουν 2019, 11:26
    Φυσικα και μου αποστερουνε. Εχω τον πατερα μου στα αλιωτα
    Βουλγαρία ; ή φοβόσουν το συγγενολόι ;
    θα το δουλεύετε σκληρά το εξηνταράκι σας

Άβαταρ μέλους
    perseus
    Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 11 Ιουν 2019, 12:24

Στην κηδεία συνολικά 1500 στον Κόρακα. Αν ο Κόραξ δίνει και σε αλλούς ( παπάς, νεκροταφείο κ.α. ) δεν ξέρω. Μνήμα 300 ευρώ.
    Τριήμερα 5 ευρώ Εκκλησία με πρόσφορο, κρασί και λάδι. Κόλυβα δικά μου.
    Στο Μνημόσυνο 250 στον Κόρακα ( κόλυβα κ.λπ. ) και 200 στην Εκκλησία ( 150 καφές, παξιμαδάκι, κονιάκ + 50 στην Εκκλησία ).
    Οπως και εγω

Άβαταρ μέλους
    Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος » 11 Ιουν 2019, 12:25

Athos έγραψε:
    11 Ιουν 2019, 12:22
    Υδράργυρος έγραψε:
    Βουλγαρία ; ή φοβόσουν το συγγενολόι ;
    Τα συγγενολογια ειναι αθεοι. Αλλα δεν προλαβαμε να το σκεφτουμε ουτε να το οργανωσουμε. Μας επιασε απροετοιμαστους. Οποτε πηγαμε την πεπατημενη.

Άβαταρ μέλους
    Ζαποτέκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζαποτέκος » 11 Ιουν 2019, 12:29

foscilis έγραψε:
    11 Ιουν 2019, 11:11
    Ξέρουμε ότι παίρνει τα λεφτά η εκκλησία. Αλλά όπως είπα δεν είναι μόνο θέμα χρημάτων, είναι και θέμα εξουσίας.

Μπορεί πολιτικά να είναι εντελώς ηλίθιο που τάχθηκαν κατά της αποτέφρωσης αλλά τώρα αν υποχωρήσουν θα είναι ήττα τους και θα βγουν πιο αδύναμοι. Οπότε θα το πολεμήσουν όσο μπορούν.
    Είναι δογματικό το ζήτημα . Δεν πρόκειται να υποχωρήσουν. Βέβαια μην λέω και μεγάλα λόγια. Κανονικά μόνο ένας γάμος επιτρέπεται και όχι τρείς. Και οι αυόχειρες δεν κηδεύονται, αλλά τώρα έχει επικρατήσει η γνώμη πως όποιος αυτοκτονεί δεν είναι καλά στα λογικά του και τους κηδεύουν όλους. Εκτός αν πέσεις σε περίπτωση.
    perseus έγραψε:
    11 Ιουν 2019, 11:28
    Εμενα η μάνα μου που κανει 10 προσευχές την ημερα μου εχει ζητησει να καει
    Ξέρει ότι θεολογικά δεν είναι σωστό να καεί ; :xena: Υποτίθεται ότι ακολουθεί το παράδειγμα του Χριστού που τάφηκε.
    Saliveros έγραψε:
    11 Ιουν 2019, 11:35
      Εμένα με απασχολεί το τι θα γίνει η αθάνατη ψυχή μου αν με κάνουν στάχτη.

Έχω διαβάσει ότι ο Θεός, ενώ μπορεί να ανασυστήσει τον καθένα από τα κόκαλά του εν όψει της Β' Παρουσίας, δεν μπορεί προς το παρόν να το κάνει από τη στάχτη του.

Αν λοιπόν είναι θέμα ανικανότητός Του, έχουμε πρόβλημα ( εκτός αν, αργότερα, μάθει κι αυτή την τεχνική).

Διλήμματα... :p2:
      Δηλαδή οι Μάρτυρες που κάηκαν ζωντανοί δεν θα αναστηθούν ; :o
      :fp:
      … εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )

Άβαταρ μέλους
      Ζαποτέκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζαποτέκος » 11 Ιουν 2019, 12:31

Υδράργυρος έγραψε:
      Athos έγραψε:
      11 Ιουν 2019, 11:15
      Υδράργυρος έγραψε:
      11 Ιουν 2019, 09:29
      Ακομα αυτα τα αποτεφρωτηρια; μου αρεσει που μιλανε για καινοτομια σε αυτη τη χωρα
      νιώθεις ότι σου αποστερούν κάτι ;
      6 μήνες δεν τους κρατάνε στα άλιωτα ; Μετά θα πέσουν χημικά, αν δεν έχουν πέσει ήδη.
      … εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )

Άβαταρ μέλους
      Ζαποτέκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζαποτέκος » 11 Ιουν 2019, 12:36

perseus έγραψε:
      11 Ιουν 2019, 12:24
      Στην κηδεία συνολικά 1500 στον Κόρακα. Αν ο Κόραξ δίνει και σε αλλούς ( παπάς, νεκροταφείο κ.α. ) δεν ξέρω. Μνήμα 300 ευρώ.
      Τριήμερα 5 ευρώ Εκκλησία με πρόσφορο, κρασί και λάδι. Κόλυβα δικά μου.
      Στο Μνημόσυνο 250 στον Κόρακα ( κόλυβα κ.λπ. ) και 200 στην Εκκλησία ( 150 καφές, παξιμαδάκι, κονιάκ + 50 στην Εκκλησία ).
      Οπως και εγω
      Ξέχασα , στην κηδεία 150 καφές.

Άβαταρ μέλους
      shrike
      Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike » 11 Ιουν 2019, 12:41

Tigrayan έγραψε:
      shrike έγραψε:
      11 Ιουν 2019, 11:59
      Tigrayan έγραψε:
      11 Ιουν 2019, 11:55
      Καταρχάς Δεν μπορούμε να εμποδίσουμε όσους θέλουν να καίνε το σώμα τους και δεν είναι Χριστιανοί, να το κάνουν. Όμως και οι μη Χριστιανοί δεν μπορούν να εμποδίσουν εμάς τους Χρισστιανούς ν' ακολουθήσουμε την παράδοση της Εκκλησίας μας, αλλά και των μη Χριστιανών αρχαίων προγόνων μας να τιμήσουμε και να θάψουμε τους κεκοιμημένους αδελφούς μας. Για μας η κοίμηση είναι προσωρινός αποχωρισμός ψυχής και σώματος και όχι θάνατος. Προσευχόμαστε για την ψυχή και τιμούμε το σώμα. Βεβαίως είναι πρακτικά αδύνατον τα σώματα όλων των απ' αιώνος και εως του αιώνος κεκοιμημένων να έχουν ένα δικό τους ξεχωριστό τάφο. Γι αυτό υπάρχει η διαδικασία της εκταφής και τα οστεοφυλάκια ή τα χωνευτήρια. Όμως η διαδικασία της αποσύνθεσης είναι φυσιολογική (για όσους δεν επιλέξει ο Θεός, όπως τον Άγιο Σπυρίδωνα, τον Άγιο Διονύσιο κλπ, για να παραδειγματίσει τους ανθρώπους για την αξία του σώματος) και πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τη διαδικασία της φύσης και όχι βίαια, όπως επιθυμούν κάποιοι για να υποτιμήσουν την αξία του σώματος. Και όταν αποσυντεθεί από μόνο του, θα το περιποιηθούν οι συγγενείς και θα το αποθέσουν μαζί με τα λείψανα τον επομένων συγγενών ή άλλων Χριστιανών. ....
      . Παραφράζοντας την ρήση του Ευαγγελίου θα πω, ας κάψουν οι νεκροί τους δικούς τους νεκρούς κι ας αφήσουν εμάς που πιστεύουμε στην αιώνια ζωή και την Ανάσταση των νεκρών να τιμήσουμε τα κεκοιμημένα αγαπημένα μας πρόσωπα όπως νομίζουμε εμείς. Είναι συνταγματικό μας δικαίωμα.
      Καταρχάς, ποιος "μη Χριστιανός" εμποδίζει εσένα τον Χριστιανό να θάψεις τον νεκρό σου στο χώμα, με την ίδρυση αποτεφρωτηρίων; Μίλησε κανείς για υποχρεωτική καύση πουθενά και δεν το είδα;

Κατά δεύτερον, εσύ δηλαδή πιστεύεις ότι το σώμα πρέπει να αποσυντίθεται "φυσιολογικά" (όπως λες) και αργά, για κάποιον συγκεκριμένο λόγο; Και αν ναι, ποιος είναι αυτός ο λόγος, αν επιτρέπεται;
      Στην χώρα καταγωγής μου και στην Αφρική νότια της Σαχάρας δηλαδή στο μεγαλύτερο μέρος στην Αφρική που κυριαρχούν οι χριστιανοί όπως επίσης και σε άλλα μέρη όπου κυριαρχούν(εννοώ από άποψη πλειοψηφία) οι χριστιανοί όπως η Κολομβία,οι Φιλλιπίνες και άλλες χώρες που λίγο πολύ αναφέρθηκαν και πάσχουν από υπερπληθυσμό πετάγονται φωνές που προβλέπουν(χαιρέκακα κυρίως) ότι τελικά θα αναγκάσουν τους χριστιανούς να καίνε τους νεκρούς τους λόγω έλλειψης χώρου.Δεν θα μου έκανε εντύπωση να ακούσω άλλες δικαιολογίες όσον αφορά την περίπτωση της Ελλάδας.Από εκεί και μετά ας κάψουν όσοι θέλουν τους νεκρούς τους σε αυτό δεν έχω θέμα.Ωστόσο ναι θεωρώ πως το λογικό είναι το σώμα να αποσυντίθεται φυσιλογικά όπως συμβαίνει και στην φύση.Το φυσιολογικό είναι να αποσυντεθεί το σώμα φυσικά και όχι να καεί βίαια και να γίνει στάχτη.Φυσικά ο Θεός μπορεί να αναστήσει και τους αποτεφρωμένους όταν έρθει η ώρα ωστόσο στον χριστιανισμό το σώμα είναι ιερό(όχι όπως στον Ινδουισμό π.χ που το σώμα θεωρείται φυλακή της ψυχής και πρέπει να καεί μετά θάνατον).Γι αυτό και έχει επιλέξει ο Θεός ορισμένα σώματα αγίων (ανέφερα μερικά από τα διάφορα) που παραμένουν άφθαρτα ως και σήμερα χιλιάδες ή εκατοντάδες χρόνια για να δείξει στους ανθρώπους την αξία του σώματος.
      Α, μάλιστα. Δεν είχα ιδέα ότι δεν είσαι από εδώ, γι' αυτό μού έκανε εντύπωση αυτό που είπες περί υποχρεωτικής αποτέφρωσης, κάτι που εδώ τουλάχιστον δεν έτυχε να ακούσω ποτέ. Αν όντως γίνει κάτι τέτοιο σε χώρες με πολλούς Χριστιανούς, τότε ναι, το θεωρώ απαράδεκτο. Απαράδεκτο, τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα και σε ό,τι αφορά τα ήθη και τον τρόπο που αντιλαμβάνονται κάποια πράγματα οι Χριστιανοί και γενικότερα οι πιστοί θρησκειών. Γιατί κι αυτά αλλάζουν με τα χρόνια και ανάλογα με τις ανάγκες. Αν για παράδειγμα για κάποιον παράξενο λόγο οι Χριστιανοί στην Ινδία γίνουν το 60-70% και πάρουν το πάνω χέρι, νομίζεις ότι θα αλλάξουν τις συνήθειές τους περί καύσης; Εγώ δεν το πιστεύω αυτό, υπάρχει σοβαρότατος λόγος να μην το κάνουν (όπως λέει κι ο pam πιο πάνω).

Το θέμα για μένα είναι να υπάρχει επιλογή, όπως είπα και σε προηγούμενο ποστ μου. Σε αυτό συμφωνούμε.

Σχετικά με τον τρόπο αποσύνθεσης τώρα, λες ότι στον Χριστιανισμό το σώμα θεωρείται ιερό, οπότε καλύτερα να μην καίγεται. Έχω την εντύπωση, ότι όποιος δει πως έχει γίνει ένα πτώμα μετά από κάποιους μήνες, θα διαφωνίσει ότι είναι καλύτερη αυτή η διαδικασία για κάτι που το θεωρεί "ιερό".

Άβαταρ μέλους
      Tigrayan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Tigrayan » 11 Ιουν 2019, 12:44

Saliveros έγραψε:
      11 Ιουν 2019, 12:22
      Tigrayan έγραψε:
      Φυσικά ο Θεός μπορεί να αναστήσει και τους αποτεφρωμένους όταν έρθει η ώρα
      Είσαι σίγουρη/ος;
      Γι αυτό και έχει επιλέξει ο Θεός ορισμένα σώματα αγίων (ανέφερα μερικά από τα διάφορα) που παραμένουν άφθαρτα ως και σήμερα χιλιάδες ή εκατοντάδες χρόνια για να δείξει στους ανθρώπους την αξία του σώματος.
      Τυχαίων Αγίων;
      Τι κοινό είχαν ο Άγιος Σπυρίδων με τον Άγιο Διονύσιο και τους άλλους άφθαρτους, που δεν το είχαν οι λιωμένοι Άγιοι;
      Το χάρισμα των άφθαρτων σωμάτων το έχουν μόνο ορισμένοι άγιοι.Γιατί το έχουν αυτοί είναι ένα θέμα που μόνο ο Θεός γνωρίζει.Επιστημονικά δεν μπορεί να εξηγηθεί καθότι το φυσιολογικό είναι ένα σώμα να αποσυντεθεί με την πάροδο του χρόνου και όχι να παραμένει άφθρατο. Επίσης υπάρχουν και κάποια οστά αγιών που ενώ τα σώματα τους έχουν αποσυντεθεί κατά την φυσική διαδικασία εντούτοις τα οστά τους ευωδιάζουν(πράγμα που επίσης δεν είναι φυσικό).Όλα αυτά δείχνουν ότι τα ανθρώπινα σώματα είναι σημαντικά τμήματα του ανθρώπου.Ο Θεός συνεπώς έχει δώσει παραδείγματα και στο χέρι του ανθρώπου είναι αν θα τα ακολουθήσει.

Άβαταρ μέλους
      Ζενίθεδρος
      Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
      Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος » 11 Ιουν 2019, 12:53

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε:
      11 Ιουν 2019, 12:13
      Eπειδη βλεπω οτι καποιοι ειστε τελειως ασχετοι δράττομαι της ευκαιριας ταυτης να σας ενημερωσω πως και η καυση μεσα σε φερετρο γινεται
      Το φερετρο δεν το γλιτωνεις

Δεν πιανουν τον νεκρο απο χερια και ποδια και τον πετανε μεσα σε φουρνο

Επισης και στο κρεματοριο ο νεκρος θα μεταφερθει με νεκροφορα
      Δεν τον βαζεις στο πορτ μπαγκαζ

Και οπως προειπα καυση=υποχρεωτικη ταριχευση=εξτρα κοστος
      Μην λες τέτοια. Υπάρχει και η επιλογή της αυτοανάφλεξης, όπου ο νεκρός εξαχνιζεται και η στάχτη απορροφάται αυτόματα μέσα στο δοχείο, όπως το τζίνι μέσα στο λυχνάρι.
      Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
      ☦𓀢

Άβαταρ μέλους
      Tigrayan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Tigrayan » 11 Ιουν 2019, 12:56

shrike έγραψε:
      11 Ιουν 2019, 12:41
      Tigrayan έγραψε:
      shrike έγραψε:
      11 Ιουν 2019, 11:59

Καταρχάς, ποιος "μη Χριστιανός" εμποδίζει εσένα τον Χριστιανό να θάψεις τον νεκρό σου στο χώμα, με την ίδρυση αποτεφρωτηρίων; Μίλησε κανείς για υποχρεωτική καύση πουθενά και δεν το είδα;

Κατά δεύτερον, εσύ δηλαδή πιστεύεις ότι το σώμα πρέπει να αποσυντίθεται "φυσιολογικά" (όπως λες) και αργά, για κάποιον συγκεκριμένο λόγο; Και αν ναι, ποιος είναι αυτός ο λόγος, αν επιτρέπεται;
      Στην χώρα καταγωγής μου και στην Αφρική νότια της Σαχάρας δηλαδή στο μεγαλύτερο μέρος στην Αφρική που κυριαρχούν οι χριστιανοί όπως επίσης και σε άλλα μέρη όπου κυριαρχούν(εννοώ από άποψη πλειοψηφία) οι χριστιανοί όπως η Κολομβία,οι Φιλλιπίνες και άλλες χώρες που λίγο πολύ αναφέρθηκαν και πάσχουν από υπερπληθυσμό πετάγονται φωνές που προβλέπουν(χαιρέκακα κυρίως) ότι τελικά θα αναγκάσουν τους χριστιανούς να καίνε τους νεκρούς τους λόγω έλλειψης χώρου.Δεν θα μου έκανε εντύπωση να ακούσω άλλες δικαιολογίες όσον αφορά την περίπτωση της Ελλάδας.Από εκεί και μετά ας κάψουν όσοι θέλουν τους νεκρούς τους σε αυτό δεν έχω θέμα.Ωστόσο ναι θεωρώ πως το λογικό είναι το σώμα να αποσυντίθεται φυσιλογικά όπως συμβαίνει και στην φύση.Το φυσιολογικό είναι να αποσυντεθεί το σώμα φυσικά και όχι να καεί βίαια και να γίνει στάχτη.Φυσικά ο Θεός μπορεί να αναστήσει και τους αποτεφρωμένους όταν έρθει η ώρα ωστόσο στον χριστιανισμό το σώμα είναι ιερό(όχι όπως στον Ινδουισμό π.χ που το σώμα θεωρείται φυλακή της ψυχής και πρέπει να καεί μετά θάνατον).Γι αυτό και έχει επιλέξει ο Θεός ορισμένα σώματα αγίων (ανέφερα μερικά από τα διάφορα) που παραμένουν άφθαρτα ως και σήμερα χιλιάδες ή εκατοντάδες χρόνια για να δείξει στους ανθρώπους την αξία του σώματος.
      Α, μάλιστα. Δεν είχα ιδέα ότι δεν είσαι από εδώ, γι' αυτό μού έκανε εντύπωση αυτό που είπες περί υποχρεωτικής αποτέφρωσης, κάτι που εδώ τουλάχιστον δεν έτυχε να ακούσω ποτέ. Αν όντως γίνει κάτι τέτοιο σε χώρες με πολλούς Χριστιανούς, τότε ναι, το θεωρώ απαράδεκτο. Απαράδεκτο, τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα και σε ό,τι αφορά τα ήθη και τον τρόπο που αντιλαμβάνονται κάποια πράγματα οι Χριστιανοί και γενικότερα οι πιστοί θρησκειών. Γιατί κι αυτά αλλάζουν με τα χρόνια και ανάλογα με τις ανάγκες. Αν για παράδειγμα για κάποιον παράξενο λόγο οι Χριστιανοί στην Ινδία γίνουν το 60-70% και πάρουν το πάνω χέρι, νομίζεις ότι θα αλλάξουν τις συνήθειές τους περί καύσης; Εγώ δεν το πιστεύω αυτό, υπάρχει σοβαρότατος λόγος να μην το κάνουν (όπως λέει κι ο pam πιο πάνω).

Το θέμα για μένα είναι να υπάρχει επιλογή, όπως είπα και σε προηγούμενο ποστ μου. Σε αυτό συμφωνούμε.

Σχετικά με τον τρόπο αποσύνθεσης τώρα, λες ότι στον Χριστιανισμό το σώμα θεωρείται ιερό, οπότε καλύτερα να μην καίγεται. Έχω την εντύπωση, ότι όποιος δει πως έχει γίνει ένα πτώμα μετά από κάποιους μήνες, θα διαφωνίσει ότι είναι καλύτερη αυτή η διαδικασία για κάτι που το θεωρεί "ιερό".
      Έχω παραθέσει λινκ στην υπογραφή μου που εξηγεί ορισμένα πράγματα για την καταγωγή μου και εκτός αυτού το άβαταρ μου είναι εικόνα από την Λαιμπέλα(αρχαία εκκλησία στην Αβησυνία).Δεν ξέρω αν οι μουσουλμάνοι και οι χριστιανοί γίνουν πλειοψηφία στην Ινδία(αναφέρομαι στους μουσουλμάνους,τους χριστιανούς και τους εβραίους καθότι αυτές οι τρείς θρησκείες έχουν την ταφή βασικά) μπορούν να αλλάξουν τον νόμο και να απαγορεύσουν την αποτέφρωση.Ακόμα κι αν γινόταν πλειοψηφία δεν νομίζω να το έκαναν.Στον Ινδουισμό η καύση είναι καθήκον του πιστού και εκτός αυτού στην Ινδία ισχύει νόμος ανάλογα με το θρήσκευμα(για παράδειγμα οι μουσουλμάνοι έχουν δικαστήρια της Σαρία κτλ) και η αποτέφρωση δεν επιτρέπεται σε μουσουλμάνους και χριστιανούς της Ινδίας καθότι οι θρησκείες τους είναι αντίθετες σε αυτό.Οι χριστιανοί και οι μουσουλμάνοι στην Ινδία(μαζί αποτελούν το 17-18% του πληθυσμού της χώρας) και στις τρείς χριστιανικές περιοχές της Ινδίας https://en.wikipedia.org/wiki/Christianity_in_India και γενικά όπου υπάρχουν χριστιανοί και μουσουλμάνοι η ταφή κυριαρχεί ενώ η αποτέφρωση κυριαρχεί όπου υπάρχουν ινδουιστές και Σιχ.Το σώμα στον χριστιανισμό θεωρείται ιερό και όπως είπα ο Θεός έχει ήδη δώσει παραδείγματα δια μέσου των αφθάρτων σωμάτων ορισμένων αγίων.Αν ο άνθρωπος θέλει παίρνει το μήνυμα.Επίσης για την τιμή της κηδείας στην πατρίδα μου πολλές φορές η κηδεία ταφής δεν κοστίζει τίποτα οι άνθρωποι είναι πολύ φτωχοί οι περισσότεροι και δεν έχουν λεφτά να δίνουν και ο ιερέας τελεί την ταφή χωρίς να πάρει ούτε δεκάρα αν δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα από τους συγγενείς του νεκρού.

Άβαταρ μέλους
      Giorgos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Giorgos » 11 Ιουν 2019, 13:08

Apergos8 έγραψε:
      11 Ιουν 2019, 11:23
      Pam έγραψε:
      11 Ιουν 2019, 11:20
      Ίφιδα έγραψε:
      11 Ιουν 2019, 10:59

Τί πάει να πει δεν υπάρχει επαρκής ζήτηση; Κανατε κανα γκάλοπ;

Η απόσβεση της επένδυσης, θα έχει γίνει σε δυο χρόνια, αφού ετησίως περίπου 1.000 Έλληνες μεταφέρονται στη Βουλγαρία, προκειμένου να αποτεφρωθούν, με κόστος σχεδόν 3.000 ευρώ.

Μιλάμε απο Αθήνα μόνο, και μόνο τα άτομα που ήταν διατεθειμένα να κάνουν ολόκληρο το ταξίδι που θα τους κόστιζε 3000 ευρώ. Όταν το φτιάξετε με το καλό, τότε θα δείτε την ζήτηση.
      Εξήγησα ήδη ότι στην Ελλάδα αν κάποιος δεν προτιμά την θρησκευτική κηδεία υπάρχει και η πολιτική κηδεία. Συνήθως αυτοί που προτιμούν την αποτέφρωση είναι οι ινδουιστές (που η θρησκεία τους απαιτεί να καίνε το σώμα τους μετά θάνατον),οι Σιχ,οι παγανιστές(εννοώ παγανιστές σε οποίες χώρες του κόσμου υπάρχουν) και οι μη θρησκευόμενοι.Στην Ελλάδα καθότι δεν υπάρχουν σημαντικοί πληθυσμοί από Ινδουιστές και Σιχ ή από παγανιστές είμαι βέβαιος πως αυτοί που επιλέγουν αποτέφρωση είναι οι μη θρησκευόμενοι (ακόμα κι αν στην Ελλάδα με βάση τις έρευνες το ποσοστο των μη θρησκευόμενων αντιστοιχεί στο 6-10% μιλάμε για 600.000-1.000.000 άτομα σε συνολικό πληθυσμό 10,5 περίπου εκατομυρίων).Ωστόσο δεδομένης της τόσο χαμηλής δημοτικότητας της πολιτικής κηδείας(η όλοι παραμένει ελαγχιστο δημοφιλής ακόμα και σήμερα μετα από 37 χρόνια που θεσπίστηκε στην Ελλάδα από το 1982) δεν βλέπω πως η δημοτικότητα της αποτέφρωσης θα τα πάει καλύτερα (γιατί ας μη κοροιδευομαστε αυτοί που βασικά θέλουν να κάνουν αποτέφρωση είναι μη θρησκευόμενοι καθότι δεν νομίζω οι χριστιανοί να ψήνονται να κάνουν κάτι τέτοιο).Αποτεφρωτήριο θα γίνει μόλις βρεθούν τα χρήματα.
      Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπάρχουν σήμερα τέσσερα αποτεφρωτήρια(σε Ντουμπάι, Αμπου Ντάμπι κτλ): https://www.thenational.ae/uae/sharjah- ... y-1.634229 αποτεφρωτήρια υπάρχουν επίσης στο Κατάρ (στην Ντόχα): http://www.newindianexpress.com/thesund ... 47724.html και σε κάποια άλλα Αραβικά κράτη του Κόλπου. Οταν μέχρι και στα Αραβικά-Ισλαμικα κράτη του Κόλπου υπάρχουν αποτεφρωτήρια(πράγμα παράδοξο αν σκεφτείς ότι στο Ισλάμ απαγορεύεται η καύση και επιτρέπεται μόνο η ταφή) και δεν υπάρχει ούτε ένα στην Ελλάδα κάτι λέει για την ανικανότητα των δήμων.
      Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα,το Κατάρ κτλ έχουν λεφτά και έτσι έφτιαξαν τα αποτεφρωτήρια.Επειδή μας έχει κουράσει το όλο θέμα να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα.Αποτεφρωτήρια στην Ελλάδα ΔΕΝ υπάρχουν γιατί το κόστος κατασκευής είναι υψηλό και το ναβρεθούν λεφτά δεν είναι εύκολο χώρια που δεν υπάρχει πίεση από την κοινή γνώμη η οποία δεν ενδιαφέρεται στην συντριπτική της πλειοψηφία για το θέμα.Όσοι θέλουν αποτέφρωση και δεν μπορούν να περιμένουν να φτιάξουν ιδιωτικό αποτεφρωτήριο ή να πάνε Βουλγαρία.

Άβαταρ μέλους
      perseus
      Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 11 Ιουν 2019, 13:09

[quote]Ξέρει ότι θεολογικά δεν είναι σωστό να καεί ; :xena: Υποτίθεται ότι ακολουθεί το παράδειγμα του Χριστού που τάφηκε.[/quote]

Λεει δεν θελω να σκεφτομαι οτι με τρωνε τα σκουληκια

Άβαταρ μέλους
      ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 11 Ιουν 2019, 13:10

Νομίζω ότι στο θέμα επιλογής μεταξύ καύσης και ταφής νεκρών ισχύουν δύο παράγοντες.

Ο ένας είναι ο παράγων της υγιεινής, ο οποίος είναι πολύ σημαντικός, ειδικώς στις περιπτώσεις μεγάλης συγκέντρωσης πληθυσμού σε αστικά σημεία και ο άλλος ο αμιγώς προσωπικός τρόπος προσέγγισης του θανάτου.

Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα και καλό είναι να μη συγχεόνται. Όπως καλό είναι να μην παρεμβάλλεται ως επιχείρημα ο οικονομικός παράγων, γιατί είτε με καύση είτε με ταφή αν θες να φανείς "άρχοντας" στον περίγυρο θα το κάνεις. Όπως και σε όλα τα "μυστήρια" άλλωστε.

Οπότε, η επιλογή μεταξύ καύσης και ταφής σε ένα αποκεντρωμένο σημείο, που το νεκροταφείο του εντάσσεται ομαλά στο φυσικό περιβάλλον χωρίς να δημιουργεί προβλήματα, αρχικώς μπορεί να ξεκαθαρίσει το θεωρητικό πλαίσιο.

Το ότι είναι καλύτερη η καύση επειδή ο παπάς πληρώνεται καλύτερα για την ταφή, δεν είναι σοβαρό επιχείρημα.
      Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 11 Ιουν 2019, 13:21, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
      Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
      ΟΥΤΙΣ
      Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ » 11 Ιουν 2019, 13:20

Εντωμεταξύ, ο τίτλος του νήματος είναι παραπλανητικός εκατό τοις εκατό.
      «Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
        Απαντήσεις
        Προβολές
        Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών