Οθωμανική ελλαδα-was it that baaad?

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Γιωργης

Re: Οθωμανική ελλαδα-was it that baaad?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γιωργης » 23 Ιουν 2019, 15:21

Γιωργης έγραψε:
23 Ιουν 2019, 15:02
Γεωργιος Τραπεζουντιος, Ελληνας φιλόσοφος.

Σε μία επιστολή προς τον Μωάμεθ Β΄ του 1466, ο Τραπεζούντιος γράφει: "Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι είσαι αυτοδικαίως αυτοκράτωρ των Ρωμαίων...Αλλά αυτός ο οποίος είναι αυτοκράτωρ των Ρωμαίων είναι επίσης και αυτοκράτωρ όλης της γης"

Γεώργιος Τυπάλδος-Ιακωβάτος, Ελληνας πολιτικός

Εδήλωνε πως από καταβολής κόσμου στην ἱστορία της Ἀνατολικής Μεσογείου, όπου Τούρκος έβαζε το πόδι του εκεί ευρίσκετο και η Ρωμηοσύνη.Υπεστήριζε ότι Έλληνες και Τούρκοι ήσαν της ίδιας φυλετικής και θρησκευτικής προελεύσεως.

Στον 20 αιώνα ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Κεμάλ Ατατούρκ επανήλθαν στην ιδέα συγκρότησης ελληνοτουρκικού κράτους. Στις 10 Μαΐου 1933 ο Βενιζέλος, στην σύσκεψη της "Μεγάλης Επιτροπής των Εξωτερικών Υποθέσεων" ἐπαναλαμβάνει τρεις φορές επάνω στην συζήτηση: "Θα ιδήτε μετά έτη θα φθάσωμεν με την Τουρκίαν να κάμωμεν την Ανατολικήν Ομοσπονδίαν".

Ὁ Κεμάλ ήταν ο απόστολος ενός είδους πλατειάς ελληνοτουρκικής αυτοκρατορίας με δύο διοικητικές πρωτεύουσες και με μία πνευματική πρωτεύουσα, την Αυγούστα πόλη που υπήρξε διαδοχικά το Βυζάντιο, η Κωνσταντινούπολη, η Ιστανμπούλ και που θα είναι πάντα, από την ίδια την γεωγραφική της θέση, η Βασιλεύουσα ενός ολοκλήρου ανατολικού κόσμου. Δεν είχα μπροστά μου τον Μέγα Πέτρο της Τουρκίας αλλά πιο πολύ έναν άλλο Βίκτωρα Ουγκό που απήγγελνε νέες Orientales".".
Λέων Μακκάς, ελλην βουλευτης

Τι θα την κάνει την Κωνσταντινούπολη όλος αυτός ο άθλιος εσμός των νεοελλήνων, αν ξαφνικά αύριο του την χάριζαν κάποιοι; Σίγουρα ένα απέραντο τσιφτετελάδικο

Ιων Δραγούμης ακραίος εθνικιστής- ενεθερμος υποστηρικτης της Ελληνο-Τουρκικης Ανατολικης Ομοσπονδίας.

Οποτε κυριοι. Τρελος ο Γιωργης. Οι ελληνες οπως φαινεται ειναι... δυτικοί. Ασχετον αν τα λαμπεοτερα πνευματα (μεταξυ των ο Φεραίος) συμφωνουσαν στην φυλετικη-πολιτισμικη Ταυτότητα ελληνων και Τουρκων. Α, ρε Γιωργη. Ολο μαλ...ιες λες. Πωπω ποσο ανοητος Είμαι. Και αυτα... δεν ειναι ουτε το 1 της χιλίοις αγαπητοι μου.
Bumpαρω γιατι θα χαθει με τις φωτο κλπ. Στην υγειά σας

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 23 Ιουν 2019, 15:31

Εσύ πως θα διαχειριζόσουν την Κωνσταντινούπολη, αν την κατακτούσες μετά την αστραπιαία νικηφόρα επέλαση της λευκής στρατιάς, που θα διέλυε τα βαρβαρικά στίφη των βδελυρών ημίαιμων, Ζίγκφιντ εε... Γιώργη;
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Γιωργης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γιωργης » 23 Ιουν 2019, 15:34

Ξέρεις οτι εχω δικιο κουκλα μου. Μην εχεις τυψεις.
Για αυτο που εισαι φταινε οι αλλοι, μονο για αυτο που δεν έγινες φταις εσυ.

:g094:

:hebit:

run
Phorum.gr user: ran

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από run » 23 Ιουν 2019, 16:05

τελειωμένοι αριστεροι τουρκολατρες τους ανεδειξε το σιμιτισταν και το γκααααααααααααπις

κατρακυλα

μονο στην ελλαδα βεβαια
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"

Άβαταρ μέλους
DIOMEDESGR
Phorum.gr user: DIOMEDESGR

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από DIOMEDESGR » 23 Ιουν 2019, 18:39

grtex 7381 έγραψε:
23 Ιουν 2019, 13:50
DIOMEDESGR έγραψε:
23 Ιουν 2019, 13:30
Να μεταφερθεί το νήμα στο τμήμα Ιστορία παρακαλώ.
Αποφάσισα να παραθέσω τις "ατάκες" του αγαπημένου σου βόθρου για την τουρκοκρατία, αφού εσυ δεν είσαι πρόθυμος να το κανεις.
Αν το κάνεις για χαβαλέ ντροπή σου και δεν προσυπογράφω.

Αν το κάνεις για να στηρίξεις την ιστορική σου θέση, καλώς αλλά θα φας τσάταλο απτους Εθνο-ταλιμπαν. Σίδερο στη μέση σου.

Σε όλες τις περιπτώσεις να το πάτε στα Ιστορικά. Εγώ αρκετά χάλασα την καρδιά μου με τους Ραγιάδες.

:c005:
"Patriotism is the last refuge of a scoundrel." Samuel Johnson, 1775.

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 23 Ιουν 2019, 19:18

Εμένα μου αρέσει η εποχή της βυζαντινής αυτοκρατορίας, είμαι φύσει διεφθαρμένος, οπότε γουστάρω συνωμοσίες, χρυσοκέντητες στολές, Παπάδες, και λάγνες Αυγούστες.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 23 Ιουν 2019, 19:40

Η Οθωμανική Αυτοκρατορία είναι υπόδειγμα κρατικού μηχανισμού, με πολύ σπουδαίους Σουλτάνους, στρατιωτικούς, κλπ. Αλλά για τον Ελληνισμό δεν ήταν. Οι Έλληνες έπρεπε να ελευθερωθούν, να ξετουρκέψουν. Και ακόμα, πρέπει να ελευθερώσουμε τη Μικρά Ασία, την Πόλη, να γυρίσουν οι βρωμότουρκοι στο Κιργιστάν.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης » 23 Ιουν 2019, 19:42

το οραμα καθε πραγματικου εθνιστη ειναι η ελληνοτουρκικη συνομοσπονδια
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 23 Ιουν 2019, 19:42

Γιωργης έγραψε:
22 Ιουν 2019, 21:12
Ηταν τόσο ασχημα ρε παιδιά?
Πολλες φορες αναρωτιεμαι γιατι τοσο μισος?
Οι ελληνες ηταν ο ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΌΜΟΣ των λευκων ευρωπαίων. Οι ελληνες γενίτσαροι ηταν οι επίλεκτοι του οθωμανικου στρατου μαζι με τους Αλβανούς. Οπου και αν πήγαιναν εσπερναν τρόμο και πανικο. Ολοι σας σεβονταν

ΔΕΝ ΥΠΉΡΧΕ ΧΡΈΟΣ το τεραστιο χρέος του νεοελληνα δεν υπηρχε επι οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Οι οριενταλ προγονοι σας ζουσαν εντος ενος κοινωνικοοικονομικου συστηματος που κατανοούσαν και οχι στον απανρθωπο καπιταλισμο του λευκου ευρωπαιου.

ΟΛΟΙ ΕΙΧΑΝ ΔΟΥΛΕΙΆ. Επι οθωμανικής, δεν υπηρχε ανεργία για τον ελληνα. Ολοι προσέφεραν. Ειτε στα κτήματα, ειτε στην κτηνοτροφία. Ειτε στο εμπόριο.

Υπηρχαν ΣΧΟΛΕΙΑ. αμα εξερεσουμε τους βλακωδρις μυθους του εθνικισμού θα δουμε οτι καιμορφωση υπηρχε σωστη και πανεπιστημια εντός ελλαδος.

Οι έλληνες ησαν ελευθεροι στη θρησκεια τους. Οχι οπως σημερα οπου αναγκαζονται να απολεσουν το θρήσκευμα στα απολυτηρια λτκριου και σταις ταυτότητες.

Επι οθωμανικής τον έλληνα τον σέβονταν.

...ΚΑΡΝΤΑΣΙΑ...ΜΗΠΩΣ... ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΟΥΜΕ...
Πρόσθεσε επίσης ότι για το δικό του καλό δεν επιτρεπόταν να οδηγεί εκτος από γαϊδουράκι.

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 23 Ιουν 2019, 20:55

Γιωργης έγραψε:
22 Ιουν 2019, 21:12
Ηταν τόσο ασχημα ρε παιδιά?
Πολλες φορες αναρωτιεμαι γιατι τοσο μισος?
Οι ελληνες ηταν ο ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΌΜΟΣ των λευκων ευρωπαίων. Οι ελληνες γενίτσαροι ηταν οι επίλεκτοι του οθωμανικου στρατου μαζι με τους Αλβανούς. Οπου και αν πήγαιναν εσπερναν τρόμο και πανικο. Ολοι σας σεβονταν

ΔΕΝ ΥΠΉΡΧΕ ΧΡΈΟΣ το τεραστιο χρέος του νεοελληνα δεν υπηρχε επι οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Οι οριενταλ προγονοι σας ζουσαν εντος ενος κοινωνικοοικονομικου συστηματος που κατανοούσαν και οχι στον απανρθωπο καπιταλισμο του λευκου ευρωπαιου.

ΟΛΟΙ ΕΙΧΑΝ ΔΟΥΛΕΙΆ. Επι οθωμανικής, δεν υπηρχε ανεργία για τον ελληνα. Ολοι προσέφεραν. Ειτε στα κτήματα, ειτε στην κτηνοτροφία. Ειτε στο εμπόριο.

Υπηρχαν ΣΧΟΛΕΙΑ. αμα εξερεσουμε τους βλακωδρις μυθους του εθνικισμού θα δουμε οτι καιμορφωση υπηρχε σωστη και πανεπιστημια εντός ελλαδος.

Οι έλληνες ησαν ελευθεροι στη θρησκεια τους. Οχι οπως σημερα οπου αναγκαζονται να απολεσουν το θρήσκευμα στα απολυτηρια λτκριου και σταις ταυτότητες.

Επι οθωμανικής τον έλληνα τον σέβονταν.

...ΚΑΡΝΤΑΣΙΑ...ΜΗΠΩΣ... ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΟΥΜΕ...
Να το ξανασκεφτούμε αλλά πρώτα...
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.

Ορέστης 35

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 » 23 Ιουν 2019, 20:56

Γιωργης

Στην εκπομπη america's funniest home videos ειχαν στειλει κασετα κατι ελληνοαμερικανοι οπου ενας τσολιας χορευε πανω σε ενα τραπεζι και αυτο εσπασε. Ο Μπομπ Σαγγετ που εκανε τον χιουμοριστικο σχολιασμο βαφτισε τον τσολια που χορευε "Ομαρ". Οι δυτικοιδε μοιρουν να ξεχωρισουν Τουρκους απο Ελληνες.

Γιωργης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γιωργης » 23 Ιουν 2019, 21:04

Γιατι, σαμπως μπορούν να τους ξεχωρισουν οι ανατολίτες ?

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 23 Ιουν 2019, 21:16

grtex 7381 έγραψε:
23 Ιουν 2019, 14:07
Ξεκινάμε: :)

Εικόνα

"Ζούσε άθλια ο απλός ραγιάς" και έπρεπε να στήσει κώλο για να δει άσπρη μέρα και μας το φέρνεις αυτό για να μας μιλήσεις για την σουπρίμ περίοδο οθωμανικής ευημερίας?
Άσε που μαζί σου ανακαλύψαμε πως το παιδο-μάζωμα ήταν κάποιος "πρωτότυπος τρόπος στρατολόγησης", πώς λέμε πρωτότυπο ρεύμα σύγχρονης αηδίας τέχνης, ο λα λα!!!

Πριν λίγο είδα το νήμα κι έχω και κόσμο σπίτι
Παρ'όλα αυτά, ετοιμάζω ποπκορνάκι, έχει να πέσει σφαλιάρα ανελέητη :D
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...

Giorgos 574

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Giorgos 574 » 23 Ιουν 2019, 21:19

Σουβλίτσα έγραψε:
23 Ιουν 2019, 21:16
grtex 7381 έγραψε:
23 Ιουν 2019, 14:07
Ξεκινάμε: :)

Εικόνα

Ζούσε άθλια ο απλός ραγιάς και έπρεπε να στήσει κώλο για να δει άσπρη μέρα και μας το φέρνεις αυτό για να μας μιλήσεις για την σουπρίμ περίοδο οθωμανικής ευημερίας?
Άσε που μαζί σου ανακαλύψαμε πως το παιδο-μάζωμα ήταν κάποιος "πρωτότυπος τρόπος στρατολόγησης", πώς λέμε πρωτότυπο ρεύμα σύγχρονης αηδίας τέχνης, ο λα λα!!!

Πριν λίγο είδα το νήμα κι έχω και κόσμο σπίτι
Παρ'όλα αυτά, ετοιμάζω ποπκορνάκι, έχει να πέσει σφαλιάρα ανελέητη :D
Αν είχες μπει στον κόπο να διαβάσεις την προηγούμενη ανάρτησή μου θα καταλάβαινες ότι δεν πρόκειται για δικές μου απόψεις αλλά ορισμένων ατόμων του φόρουμ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Giorgos 574 την 23 Ιουν 2019, 21:21, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 23 Ιουν 2019, 21:21

Ωπ, με συγχωρείς, τα διάβασα στα γρήγορα και δεν έκανα σωστά τις παραθέσεις ή αναφορές σε συνομιλητές! :wave:

Πάντως, καταλάβαμε σε ποιούς απαντάμε πιστεύω, οκ :)
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών