Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Παραθέτω μία από τις καταθέσεις, είναι περισσότερες.
Επέλεξα την πλέον "φιλική" προς τον Κωστόπουλο.
Αυτόπτης μάρτυρας 3: «Μόλις προσπάθησε να βγει είδα ότι στο αριστερό του χέρι κρατούσε ένα μαχαίρι».
Ένας εργαζόμενος σε κατάστημα στην συγκεκριμένη οδό κατέθεσε στους αστυνομικούς ακριβώς τι είδε, με τη συγκεκριμένη ένορκη εξέταση να περιλαμβάνεται στη δικογραφία της υπόθεσης. «Είδα έναν άνδρα μέσα στο κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται λίγο πιο πέρα να προσπαθεί με έναν πυροσβεστήρα να σπάσει την πόρτα του κοσμηματοπωλείου, ενώ έξω από το κοσμηματοπωλείο είχε μαζευτεί αρκετός κόσμος. Επειδή ο συγκεκριμένος άνδρας δεν κατάφερε να σπάσει την πόρτα του κοσμηματοπωλείου έσπασε με τον πυροσβεστήρα το κάτω μέρος της βιτρίνας», ανέφερε αρχικά ο αυτόπτης μάρτυρας, σύμφωνα με την κατάθεσή του, που είναι στη διάθεση της εφημερίδας. «Έπειτα κρατώντας ένα μαχαίρι στο χέρι του προσπάθησε να βγει έξω αλλά δεν τα κατάφερε γιατί δύο άνδρες που στέκονταν έξω από το κοσμηματοπωλείο άρχισαν να τον κλωτσούν στο κεφάλι, ενώ παράλληλα μία γυναίκα άκουσα πως καλούσε την αστυνομίας. Ο συγκεκριμένος άνδρας παρόλο που δεχόταν χτυπήματα στο κεφάλι προσπαθούσε να μαζέψει κοσμήματα από τη βιτρίνα και δεν άφηνε το μαχαίρι από το χέρι του με αποτέλεσμα να δημιουργεί πανικό στους παρευρισκομένους», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο ίδιος εργαζόμενος.
«Μετά από λίγο ήρθε ένας διασώστης του ΕΚΑΒ, ο οποίος έδωσε τις πρώτες βοήθειες στον τραυματισμένο άνδρα και του έβαλε γάζα στο κεφάλι. Ο τραυματίας τον χτύπησε και αφού πήρε ένα σπασμένο γυαλί προσπάθησε να διαφύγει αλλά δεν τα κατάφερε γιατί τον ακινητοποίησαν οι άνδρες της αστυνομίας που μόλις είχαν έρθει», ανέφερε χαρακτηριστικά για τα αμφιλεγόμενα λεπτά κατά τα οποία ο 33χρονος σηκώθηκε και άρχισε να τρέχει. Ακόμη ένας εργαζόμενος στην περιοχή ανέφερε πως είδε τι ακριβώς συνέβη και πως ήταν εκείνος που «κλώτσησε το μαχαίρι» για να «δείξω στους άλλους που χτυπήσανε το παιδί που είχε βγει από τη βιτρίνα, ότι πλέον δεν έχει μαχαίρι και είναι ακίνδυνος». «Γι’ αυτό κιόλας τους φώναζα να σταματήσουν. Το παιδί φαινόταν χτυπημένο στο λαιμό και έμοιαζε χαμένος, ενώ νομίζω ότι έτρεμε. Φώναξα ξανά ‘’μην κλωτσάτε’’, θα πεθάνει. Εξάλλου τους έλεγα ότι πλέον δεν έχει μαχαίρι. Είχα μπορέσει ο ίδιος να απομακρύνω το μαχαίρι κλωτσώντας το. Προφανώς βγήκε με το μαχαίρι και πέφτοντας αυτό έμεινε ακριβώς δίπλα στο χέρι του», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος άνδρας.
Ο συγκεκριμένος άνδρας παρόλο που δεχόταν χτυπήματα στο κεφάλι προσπαθούσε να μαζέψει κοσμήματα από τη βιτρίνα και δεν άφηνε το μαχαίρι από το χέρι του με αποτέλεσμα να δημιουργεί πανικό στους παρευρισκομένους», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο ίδιος εργαζόμενος.
Ο συγκεκριμένος άνδρας παρόλο που δεχόταν χτυπήματα στο κεφάλι προσπαθούσε να μαζέψει κοσμήματα από τη βιτρίνα και δεν άφηνε το μαχαίρι από το χέρι του με αποτέλεσμα να δημιουργεί πανικό στους παρευρισκομένους», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο ίδιος εργαζόμενος.
Αυτό δεν φαίνεται στο βίντεο.
Λάθος. Αυτό που είδε φαίνεται στο βίντεο αλλά από την οπτική του προφανώς δεν φαινόταν καλά. Αυτό που κάνει στο συγκεκριμένο σημείο είναι ότι απομακρύνει τα γυαλιά της βιτρίνας που δεν έχουν πέσει, ώστε να μπορέσει να βγει. Ο τρόπος που κινείται το χέρι του μοιάζει σαν να μαζεύει κοσμήματα. Αυτό κατέθεσε ο μάρτυρας.
Ακριβώς στην αρχή του βίντεο:
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Μόνο εγώ βλέπω ότι στην προσπάθεια του να σπάσει τον πόρτα με τον πυροσβεστήρα είναι στα χαμένα και παραπατάει;οι τοξικολογικές εξετάσεις πως είναι δυνατόν να έχουν βγει καθαρές βλεπωντας ένα ατομο να είναι αλλού;
Κι εγώ αυτό που λέει ο Hell πιστεύω. Φαίνεται να μαζεύει κοσμήματα, ενώ καθαρίζει το χώρο από τα γυαλιά. Είναι άλλο όμως η πρώτη εντύπωση που δημιουργείται και άλλο αυτή που προκύπτει αν κάποιος δει το βίντεο πολλές φορές.
Το θέμα όμως είναι ότι υπάρχουν μαρτυρίες για το μαχαίρι. Αυτός ο ισχυρισμός από τους κατηγορούμενους, σαφώς και μπορεί να εκληφθεί ως δικαιολογία. Από τη στιγμή όμως που το ισχυρίζονται μάρτυρες όπως αυτός που πήγε να τον προστατεύσει, δημιουργεί ακόμη μία ανατροπή στην ανατροπή.
Προσωπικώς, δεν είμαι σίγουρη τι ακριβώς έχει συμβεί. Απλώς συνδυάζοντας όλες τις μαρτυρίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής, όσο και τις περιφερειακές δηλώσεις, έχω διαμορφώσει ένα σενάριο που μου φαίνεται λογικό.
Κι εγώ αυτό που λέει ο Hell πιστεύω. Φαίνεται να μαζεύει κοσμήματα, ενώ καθαρίζει το χώρο από τα γυαλιά. Είναι άλλο όμως η πρώτη εντύπωση που δημιουργείται και άλλο αυτή που προκύπτει αν κάποιος δει το βίντεο πολλές φορές.
Το θέμα όμως είναι ότι υπάρχουν μαρτυρίες για το μαχαίρι. Αυτός ο ισχυρισμός από τους κατηγορούμενους, σαφώς και μπορεί να εκληφθεί ως δικαιολογία. Από τη στιγμή όμως που το ισχυρίζονται μάρτυρες όπως αυτός που πήγε να τον προστατεύσει, δημιουργεί ακόμη μία ανατροπή στην ανατροπή.
Προσωπικώς, δεν είμαι σίγουρη τι ακριβώς έχει συμβεί. Απλώς συνδυάζοντας όλες τις μαρτυρίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής, όσο και τις περιφερειακές δηλώσεις, έχω διαμορφώσει ένα σενάριο που μου φαίνεται λογικό.
Απλά αν οι μαρτυριες ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, όπου πέρα απο την κατοχή μαχαιριού την πράξη που κάνει με τα κοσμήματα, επαναφέρουν σε μεγάλο βαθμό την ιστορία στην αρχική της εκδοχή.
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.