Νομική απορία
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
- Καραμελίτσα
Re: Νομική απορία
Το λογικό είναι να είναι ιδιοκτησία μου τουλάχιστον μέχρι το ύψος που επιτρέπεται να χτίσω.
Αν το παραπάνω ανήκει στο κράτος, μπορώ να το αγοράσω;
Z
Αν εσύ καταρρίψεις ένα drone που πετάει πάνω από το οικόπεδό σου επειδή πχ έκανες clay pigeon shooting είσαι νόμιμος;
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Τρολλαρεις ετσι?Καραμελίτσα έγραψε: ↑21 Φεβ 2025, 19:36Το λογικό είναι να είναι ιδιοκτησία μου τουλάχιστον μέχρι το ύψος που επιτρέπεται να χτίσω.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
- taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
Τι να αγοράσεις; Ότι απ το έδαφος και πχ 10 μέτρα πάνω απ την ιδιοκτησία είναι δικό σου ;Καραμελίτσα έγραψε: ↑21 Φεβ 2025, 19:36Το λογικό είναι να είναι ιδιοκτησία μου τουλάχιστον μέχρι το ύψος που επιτρέπεται να χτίσω.
Τα πράγματα που ανήκουν στο Δημόσιο (αιγιαλός, αρχαία κλπ) δε μπορείς να τα αγοράσεις. Μπορείς στην καλύτερη περίπτωση να αγοράσεις άδεια χρήσης για μια σειρά από δικαιώματα.Καραμελίτσα έγραψε: ↑21 Φεβ 2025, 19:36Το λογικό είναι να είναι ιδιοκτησία μου τουλάχιστον μέχρι το ύψος που επιτρέπεται να χτίσω.
Αλλά η λογική σου μας λέει και κάτι για το αρχικό ερώτημα: αν ο χώρος στο ύψος που μπορείς να χτίσεις (π.χ. 12 μέτρα αν χτίζεις τριώροφο) ήταν δημόσιος εναέριος χώρος κατά την έννοια του νόμου, θα χρειαζόταν και άδεια από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Γιατί θα δέσμευες δημόσιο χώρο που εποπτεύει.
- Καραμελίτσα
Έστω, άδεια χρήσης. Αποκλειστικής όμως. Μέχρι το ύψος που πετούν τα ανεμόπτερα. Ένα χιλιόμετρο ας πούμε. Γλιτώνω και τα drone έτσι.foscilis έγραψε: ↑21 Φεβ 2025, 19:47Τα πράγματα που ανήκουν στο Δημόσιο (αιγιαλός, αρχαία κλπ) δε μπορείς να τα αγοράσεις. Μπορείς στην καλύτερη περίπτωση να αγοράσεις άδεια χρήσης για μια σειρά από δικαιώματα.Καραμελίτσα έγραψε: ↑21 Φεβ 2025, 19:36Το λογικό είναι να είναι ιδιοκτησία μου τουλάχιστον μέχρι το ύψος που επιτρέπεται να χτίσω.
Αλλά η λογική σου μας λέει και κάτι για το αρχικό ερώτημα: αν ο χώρος στο ύψος που μπορείς να χτίσεις (π.χ. 12 μέτρα αν χτίζεις τριώροφο) ήταν δημόσιος εναέριος χώρος κατά την έννοια του νόμου, θα χρειαζόταν και άδεια από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Γιατί θα δέσμευες δημόσιο χώρο που εποπτεύει.
Z
foscilis έγραψε: ↑21 Φεβ 2025, 19:22Στην Αμερική υπάρχει σαφής διάκριση στο νόμο: "navigable airspace" είναι ο ενάεριος χώρος από το ελάχιστο ύψος ασφαλούς πτήσης και πάνω. Πιο κάτω από αυτό θεωρείται ιδιωτική έκταση.
Εδώ η διάκριση είναι πιο πολύ άγραφη, όπως είπα 1000% κάποιος που αιωρείται λίγα εκατοστά πάνω από το κτήμα σου παραβιάζει ιδιοκτησία και όχι μόνο κανόνες εναέριας κυκλοφορίας ή ιδιωτικότητα.
Θα έλεγα ότι το μέγιστο ύψος που μπορείς να χτίσεις ή το μέγιστο ύψος ενός δέντρου που μπορείς να φυτέψεις εξ ορισμού είναι δικός σου χώρος.
Στην Αμερική λίγες μέρες νωρίτερα συγκρούστηκαν ελικόπτερα με αεροπλάνα. Ούτε αυτοί τα έχουν λυμένα
Σε κυνηγούν ;Καραμελίτσα έγραψε: ↑21 Φεβ 2025, 20:10Έστω, άδεια χρήσης. Αποκλειστικής όμως. Μέχρι το ύψος που πετούν τα ανεμόπτερα. Ένα χιλιόμετρο ας πούμε. Γλιτώνω και τα drone έτσι.foscilis έγραψε: ↑21 Φεβ 2025, 19:47Τα πράγματα που ανήκουν στο Δημόσιο (αιγιαλός, αρχαία κλπ) δε μπορείς να τα αγοράσεις. Μπορείς στην καλύτερη περίπτωση να αγοράσεις άδεια χρήσης για μια σειρά από δικαιώματα.Καραμελίτσα έγραψε: ↑21 Φεβ 2025, 19:36Το λογικό είναι να είναι ιδιοκτησία μου τουλάχιστον μέχρι το ύψος που επιτρέπεται να χτίσω.
Ε καλά. Τι κάνουμε όλοι μας\σαςGeorge_V έγραψε: ↑21 Φεβ 2025, 19:44Τρολλαρεις ετσι?Καραμελίτσα έγραψε: ↑21 Φεβ 2025, 19:36Το λογικό είναι να είναι ιδιοκτησία μου τουλάχιστον μέχρι το ύψος που επιτρέπεται να χτίσω.
- George_V
Ανακηρυξε το ανεξαρτητο κρατος και ορισε FIR.Καραμελίτσα έγραψε: ↑21 Φεβ 2025, 20:10Έστω, άδεια χρήσης. Αποκλειστικής όμως. Μέχρι το ύψος που πετούν τα ανεμόπτερα. Ένα χιλιόμετρο ας πούμε. Γλιτώνω και τα drone έτσι.foscilis έγραψε: ↑21 Φεβ 2025, 19:47Τα πράγματα που ανήκουν στο Δημόσιο (αιγιαλός, αρχαία κλπ) δε μπορείς να τα αγοράσεις. Μπορείς στην καλύτερη περίπτωση να αγοράσεις άδεια χρήσης για μια σειρά από δικαιώματα.Καραμελίτσα έγραψε: ↑21 Φεβ 2025, 19:36Το λογικό είναι να είναι ιδιοκτησία μου τουλάχιστον μέχρι το ύψος που επιτρέπεται να χτίσω.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
- Καραμελίτσα
Όχι. Επίσης έχω την απορία πόσο από το υπέδαφος μου ανήκει.George_V έγραψε: ↑21 Φεβ 2025, 19:44Τρολλαρεις ετσι?Καραμελίτσα έγραψε: ↑21 Φεβ 2025, 19:36Το λογικό είναι να είναι ιδιοκτησία μου τουλάχιστον μέχρι το ύψος που επιτρέπεται να χτίσω.
Z
Αυτό σκεφτόμουν, οπότε παίρνω μυγοσκοτώστρα και το καταρρίπτω

"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
Μπα.George_V έγραψε: ↑21 Φεβ 2025, 19:44Τρολλαρεις ετσι?Καραμελίτσα έγραψε: ↑21 Φεβ 2025, 19:36Το λογικό είναι να είναι ιδιοκτησία μου τουλάχιστον μέχρι το ύψος που επιτρέπεται να χτίσω.
Κοινές απορίες κατοίκου Νομού Ηλείας.
-
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Και το ύψος που σου επιτρέπεται να κτίσεις καθορίζεται και από την ΥΠΑ.Καραμελίτσα έγραψε: ↑21 Φεβ 2025, 19:36Το λογικό είναι να είναι ιδιοκτησία μου τουλάχιστον μέχρι το ύψος που επιτρέπεται να χτίσω.

- George_V
Kαταλαβαινουμε τωρα γιατι εχει βγει το ονομα στους Πυργιωτες...Καραμελίτσα έγραψε: ↑21 Φεβ 2025, 20:15Όχι. Επίσης έχω την απορία πόσο από το υπέδαφος μου ανήκει.George_V έγραψε: ↑21 Φεβ 2025, 19:44Τρολλαρεις ετσι?Καραμελίτσα έγραψε: ↑21 Φεβ 2025, 19:36Το λογικό είναι να είναι ιδιοκτησία μου τουλάχιστον μέχρι το ύψος που επιτρέπεται να χτίσω.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 69 Απαντήσεις
- 1264 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Green Dragon
12 Απρ 2024, 21:11
-
- 35 Απαντήσεις
- 1153 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Isildur
29 Νοέμ 2024, 13:50
-
-
Νέα δημοσίευση ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΡΙΑ.
από ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ » 22 Μάιος 2023, 00:00 » σε Εσωτερική Πολιτική - 5 Απαντήσεις
- 315 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από independent44
22 Μάιος 2023, 00:35
-
-
-
Νέα δημοσίευση ΑΠΟΡΙΑ ΠΡΟΣ ΚΑΡΑΜΕΛΙΤΣΑ
από Σφιχτοχέρης Σφιχτοχερίου » 13 Ιούλ 2023, 09:00 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 3 Απαντήσεις
- 299 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από AlienWay
13 Ιούλ 2023, 20:53
-