Δημόσιο ή Ιδιωτικό σχολείο (και γιατί);

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.

Δημόσιο ή Ιδιωτικό

Δημόσιο
37
61%
Ιδιωτικό
24
39%

Σύνολο ψήφων: 61

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Re: Δημόσιο ή Ιδιωτικό σχολείο (και γιατί);

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 25 Φεβ 2023, 12:10

Υπάρχουν ιδιωτικά και ιδιωτικά.
Αν πεις απλά να το πας ιδιωτικό απλά για να είναι ιδιωτικό, τον ήπιες. Καλύτερα πήγαινε το στη Γκραβα.
Συνήθως τα καλά ιδιωτικά θέλουν πάνω από 10 το ολ ινκλουσιβ
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug » 25 Φεβ 2023, 12:39

Chilloutbuddy έγραψε:
25 Φεβ 2023, 03:30
Να σας πω εγώ τι είναι καλό σχολείο. Καλό σχολείο είναι το οποιοδήποτε δημόσιο της Φινλανδίας. Γιατί; Γιατί παίρνουν για δάσκαλους τους καλύτερους απόφοιτους πανεπιστημίου και τους πληρώνουν πολύ καλά, το να είσαι δάσκαλος θεωρείται και είναι σημαντικό επάγγελμα με πρεστίζ και χρήμα και οι καλύτεροι προσπαθούν να γίνουν (μεταξύ άλλων φυσικά) και δάσκαλοι.
Και μετά στα σχολεία βάζουν 3 δασκάλους ανά τάξη. Ο ένας παραδίδει, ο δεύτερος τριγυρίζει στην τάξη, επαναλαμβάνει τι είπε ο πρώτος, φροντίζει να κατάλαβαν όλοι και απαντάει ερωτήσεις αν υπάρχουν. Και ο τρίτος κάθεται ειδικά με τους 2-3 χειρότερους μαθητές και προσπαθεί να τους φέρει στο επίπεδο των άλλων όσο περισσότερο γίνεται.

Αυτό είναι καλό σχολείο. Και με αυτά τα σχολεία κατάφερε η Φινλανδία να γίνει από αγροτική χώρα που έβγαζε πατάτες σε χώρα υψηλής τεχνολογίας και βιομηχανίας.

Υπάρχει τέτοιο σχολείο σε άλλες χώρες που είμαστε εμείς; Όχι. Ε αν σας ενδιαφέρει όντως το καλό σχολείο τουλάχιστον βρείτε κάποιο που να έχει έστω ένα από αυτά τα στοιχεία, έστω κάτι.
Ποιος από τους τους 3 είναι σε Black Metal μπάντα, τύπε;
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir

Άβαταρ μέλους
Space_Passenger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Space_Passenger » 25 Φεβ 2023, 12:51

Ο Τσιπρας τα πηγε στο καλυτερο και πιο ακριβο ιδιωτικο στην Ελλάδα. Και φωναζε για δημοσια εκπαιδευση... ΑΛΛΑ για τους ΑΛΛΟΥΣ οχι για τα παιδια του.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 25 Φεβ 2023, 13:38

Space_Passenger έγραψε:
25 Φεβ 2023, 12:51
Ο Τσιπρας τα πηγε στο καλυτερο και πιο ακριβο ιδιωτικο στην Ελλάδα. Και φωναζε για δημοσια εκπαιδευση... ΑΛΛΑ για τους ΑΛΛΟΥΣ οχι για τα παιδια του.
Δεν τα πηγε στο καλυτερο, τα πηγε στο πιο δηθεν που αποτελει ονειρο καθε αριστερης φοιτητριας οταν την πηδας αν είναι δασκαλα να λεει οτι δουλευει εκει και αν γκαστρωθει να παει τα παιδια σας η ιδια. Κατι σαν Ικαρια των σχολειων.

Που αποδεικνυει τι μαλακιες ειναι ολα αυτα.

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 25 Φεβ 2023, 13:41

Ερμής έγραψε:
25 Φεβ 2023, 12:10
Αν πεις απλά να το πας ιδιωτικό απλά για να είναι ιδιωτικό, τον ήπιες. Καλύτερα πήγαινε το στη Γκραβα.
Τα "καλά" με ποιά έννοια;
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 25 Φεβ 2023, 13:45

Chilloutbuddy έγραψε:
25 Φεβ 2023, 03:30
Να σας πω εγώ τι είναι καλό σχολείο. Καλό σχολείο είναι το οποιοδήποτε δημόσιο της Φινλανδίας. Γιατί; Γιατί παίρνουν για δάσκαλους τους καλύτερους απόφοιτους πανεπιστημίου και τους πληρώνουν πολύ καλά, το να είσαι δάσκαλος θεωρείται και είναι σημαντικό επάγγελμα με πρεστίζ και χρήμα και οι καλύτεροι προσπαθούν να γίνουν (μεταξύ άλλων φυσικά) και δάσκαλοι.
Και μετά στα σχολεία βάζουν 3 δασκάλους ανά τάξη. Ο ένας παραδίδει, ο δεύτερος τριγυρίζει στην τάξη, επαναλαμβάνει τι είπε ο πρώτος, φροντίζει να κατάλαβαν όλοι και απαντάει ερωτήσεις αν υπάρχουν. Και ο τρίτος κάθεται ειδικά με τους 2-3 χειρότερους μαθητές και προσπαθεί να τους φέρει στο επίπεδο των άλλων όσο περισσότερο γίνεται.

Αυτό είναι καλό σχολείο. Και με αυτά τα σχολεία κατάφερε η Φινλανδία να γίνει από αγροτική χώρα που έβγαζε πατάτες σε χώρα υψηλής τεχνολογίας και βιομηχανίας.

Υπάρχει τέτοιο σχολείο σε άλλες χώρες που είμαστε εμείς; Όχι. Ε αν σας ενδιαφέρει όντως το καλό σχολείο τουλάχιστον βρείτε κάποιο που να έχει έστω ένα από αυτά τα στοιχεία, έστω κάτι.
Το Γυμνασιο και το Λυκειο τους ομως ειναι πολυ παρομοια με τα δικα μας.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 25 Φεβ 2023, 13:52

Ασέβαστος έγραψε:
25 Φεβ 2023, 08:32
mao mao έγραψε:
25 Φεβ 2023, 00:46

Στο δημοτικό είναι γελοίο να πληρώνεις ιδιωτικό. Και ο πιο τρόμπας δάσκαλος θα σου μάθει γραφή, ανάγνωση και αριθμητική.

δεν ειναι ετσι.

καταρχην μην εντυπωσιαστεις αν σου πω οτι υπαρχουν αρκετα τρομπες εκαπιδευτικοι που δεν ειναι ικανοι να σε μαθουν ουτε αυτα.
Και με ποιον μαγικό τρόπο αλλάζει αυτή η αναλογία στα ιδιωτικά;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
klg
Phorum.gr user: klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 25 Φεβ 2023, 14:01

Εμένα, τώρα που πλησιάζει η επιλογή (φτάσαμε παιδικό σταθμό), μου φαίνεται ότι το μόνο σοβαρό κριτήριο είναι τι δεν θα επηρρεάσει την κοινωνικοποίηση του. Είμαι σίγουρος ότι η διαφορά στην ποιότητα των καθηγητών θα είναι αδιάφορη, έτσι και αλλιώς τα περισσότερα πράγματα που διδάσκουν σε γυμνάσιο και λύκειο είναι pretty much ανούσιες άχρηστες πίπες. Θα προτιμούσα να μεγαλώσει κάνοντας παρέα με φυσιολογικούς ανθρώπους.

Προφανώς υπάρχουν και κάποια logistical considerations στην επιλογή του σχολείου, που μάλλον θα είναι πιο σημαντικά από το να μπορεί να λέει η karen μανούλα ότι το παιδί της πάει στο Μωραϊτη (seriously, who gives a fuck???).
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 25 Φεβ 2023, 14:16

Πόσοι από τους χρήστες έχουν πάει ή έχουν γράψει τα παιδιά τους σε ιδιωτικό σχολείο;

Και πόσοι ξέρουν περιπτώσεις φίλων τους που έχουν πάει οι ίδιοι ή έχουν γράψει τα παιδιά τους σε ιδιωτικό, ώστε να έχουν μια πιο σαφή άποψη; Και δεν αναφέρομαι μόνον σε μία περίπτωση αλλά σε στοιχειωδώς επαρκή στοιχεία, ώστε να μπορεί να προκύψει η οποιαδήποτε σύγκριση.

Γιατί όλως τυχαίως, ενώ οι περισσότεροι γνωρίζουμε καλά ότι υπάρχουν πολλές καλές και κακές διαβαθμίσεις στα δημόσια σχολεία (που εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες) παίζει γερά η νοοτροπία ότι τα ιδιωτικά είναι όλα ίδια.

Παίζει επίσης η νοοτροπία ότι στα δημόσια υπάρχει απολύτως δημοκρατική αντιμετώπιση για τα παιδιά και ότι οι καθηγητές ή δάσκαλοι φέρονται ισότιμα σε όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως με το αν

α) τους παρέχουν εξωσχολικές παροχές επιμόρφωσης, με το αζημίωτο φυσικά
β) είναι παιδιά τοπικών παραγόντων
γ) είναι ευάλωτα παιδιά
δ) είναι σοβαροί ή όχι στον σύλλογο γονέων
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 25 Φεβ 2023, 14:26

hellegennes έγραψε:
25 Φεβ 2023, 13:52
Ασέβαστος έγραψε:
mao mao έγραψε:
25 Φεβ 2023, 00:46

Στο δημοτικό είναι γελοίο να πληρώνεις ιδιωτικό. Και ο πιο τρόμπας δάσκαλος θα σου μάθει γραφή, ανάγνωση και αριθμητική.

δεν ειναι ετσι.

καταρχην μην εντυπωσιαστεις αν σου πω οτι υπαρχουν αρκετα τρομπες εκαπιδευτικοι που δεν ειναι ικανοι να σε μαθουν ουτε αυτα.

δεν αλλαζει. ενταξει, τον τελειως τρομπα, μπορουν να τον απολυσουν, στο δημοσιο οχι και τοσο.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 25 Φεβ 2023, 14:27

Ασέβαστος έγραψε:
25 Φεβ 2023, 14:26
hellegennes έγραψε:
25 Φεβ 2023, 13:52
Ασέβαστος έγραψε:

δεν ειναι ετσι.

δεν αλλαζει. ενταξει, τον τελειως τρομπα, μπορουν να τον απολυσουν, στο δημοσιο οχι και τοσο.
Μπα. Στην θεωρία μένει αυτό. Τα ίδια και χειρότερα είναι από άποψη εκπαιδευτικών. Μήπως τους πληρώνουν περισσσότερα;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 25 Φεβ 2023, 14:34

Cecily Anne έγραψε:
25 Φεβ 2023, 13:41
Ερμής έγραψε:
Η Χιλλ που είπε ο ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ ας πούμε.
7 θέλει σαν τιμή βάσης αλλά αν βάλεις μέσα σχολικά, δραστηριότητες, ιστορίες, θα σου πάει δεκαρικο πλας
ΓΑΛΗ έγραψε:
25 Φεβ 2023, 14:16
Πόσοι από τους χρήστες έχουν πάει ή έχουν γράψει τα παιδιά τους σε ιδιωτικό σχολείο;

Και πόσοι ξέρουν περιπτώσεις φίλων τους που έχουν πάει οι ίδιοι ή έχουν γράψει τα παιδιά τους σε ιδιωτικό, ώστε να έχουν μια πιο σαφή άποψη; Και δεν αναφέρομαι μόνον σε μία περίπτωση αλλά σε στοιχειωδώς επαρκή στοιχεία, ώστε να μπορεί να προκύψει η οποιαδήποτε σύγκριση.

Γιατί όλως τυχαίως, ενώ οι περισσότεροι γνωρίζουμε καλά ότι υπάρχουν πολλές καλές και κακές διαβαθμίσεις στα δημόσια σχολεία (που εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες) παίζει γερά η νοοτροπία ότι τα ιδιωτικά είναι όλα ίδια.

Παίζει επίσης η νοοτροπία ότι στα δημόσια υπάρχει απολύτως δημοκρατική αντιμετώπιση για τα παιδιά και ότι οι καθηγητές ή δάσκαλοι φέρονται ισότιμα σε όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως με το αν

γ) είναι ευάλωτα παιδιά
Οι κουμπάροι μου, έχουν και τα δύο τους παιδιά στο Πιρς κυρίως για πουλ μουρ
Η ανιψιά μου ένα χρόνο μικρότερη, σε δημόσιο μιλάει καλύτερα αγγλικά. Με private μαθήματα.
Ναι οκ κτήρια, εκδηλώσεις, δημόσιες σχεσεις(σε ορισμένα θεματα), ονορε και μέχρι ένα σημείο μαντρωμα, υπερέχει του Δημοσίου. Στα άλλα όχι

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 25 Φεβ 2023, 14:44

Ερμής έγραψε:
25 Φεβ 2023, 14:34
Cecily Anne έγραψε:
25 Φεβ 2023, 13:41
Ερμής έγραψε:
Η Χιλλ που είπε ο ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ ας πούμε.
7 θέλει σαν τιμή βάσης αλλά αν βάλεις μέσα σχολικά, δραστηριότητες, ιστορίες, θα σου πάει δεκαρικο πλας
ΓΑΛΗ έγραψε:
25 Φεβ 2023, 14:16

γ) είναι ευάλωτα παιδιά
Οι κουμπάροι μου, έχουν και τα δύο τους παιδιά στο Πιρς κυρίως για πουλ μουρ
Η ανιψιά μου ένα χρόνο μικρότερη, σε δημόσιο μιλάει καλύτερα αγγλικά. Με private μαθήματα.
Το πουλμουρ σαφώς και είναι κάτι συνηθισμένο. Εγώ αναφέρομαι στη φάση, που οι περισσότεροι έχουν συνδέσει τα ιδιωτικά με πουλμουρ.

Γιατί ας μην ξεχνάμε, ότι το πουλμουρ δεν παίζει μόνον στο πλαίσιο της παιδείας, έτσι;

Μπορεί κάποιος που στέλνει τα παιδιά του σε δημόσιο, επιχειρεί το πουλμουρ σε άλλα πλαίσια (κάτι που είναι καθημερινότητα στην Ελλάδα) :lol: και κάποιος που στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό, να μην ενδιαφέρεται για τις πουλμουριές.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 25 Φεβ 2023, 14:47

Σου λέω για την εμπειρία που έχω από κοντινούς μου και από το συγκεκριμένο σχολείο.
Άλλοι τριγυρω γνωστοί που τα πάνε σε πιο low profile ιδιωτικά, το μόνο καλύτερο είναι το μαντρωμα, τα υπόλοιπα πάνω κάτω είναι σαν ένα δημόσιο σε μια καλή γειτονιά

Θεωρείς πως δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σχολεία τα οποία τα χρησιμοποιούν περισσότερο οι γονείς από τα παιδια;

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 25 Φεβ 2023, 14:49

foscilis έγραψε:
25 Φεβ 2023, 13:45
Το Γυμνασιο και το Λυκειο τους ομως ειναι πολυ παρομοια με τα δικα μας.
Mπορεί να το κόψανε δεν ξέρω. Αυτά τα διάβασα πριν χρόνια.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών