Επιστροφή στα '80s

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.

Θα το πατούσατε;

Ναι
26
57%
Όχι
20
43%

Σύνολο ψήφων: 46

Άβαταρ μέλους
Unique

Re: Επιστροφή στα '80s

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Unique » 09 Σεπ 2023, 19:15

Ποιος παρακολουθουσε το κοκκινοι γιγαντες ασπροι νανοι?
Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.

Θάνος Τζήμερος.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 09 Σεπ 2023, 19:17

Chilloutbuddy έγραψε:
09 Σεπ 2023, 17:20
sharp έγραψε:
09 Σεπ 2023, 12:43
Να ξέρεις ένα πράγμα. Όλοι οι μεγάλοι νοσταλγούν τα χρόνια που ήσαν νέοι, επειδή απλά σήμερα δεν είναι. Αυτό θα το καταλάβεις όταν κι εσύ δεν θα είσαι νέος, γιατί τώρα δεν μπορείς να καταλάβεις την διαφορά. Αυτό με τα όνειρα που γράφεις, διάθεση για εξερεύνηση είναι χαρακτηριστικό του νέου. Όσον αφορά τα ταξίδια, είναι αστείο να συγκρίνουμε. Σήμερα είναι πολύ πιο εύκολα, ίσως όμως γι' αυτό ακριβώς τον λόγο όχι τόσο συναρπαστικά. Όλοι τα κάνουν, το ίντερνετ γεμάτο εικόνες από κάθε μέρος, τι παραπάνω να ανακαλύψεις;
Μπα. Εμένα δε μου λείπει καθόλου που ήμουνα νέος, στη δουλειά σε γαμανε (γιατί είσαι νέος), λεφτά δεν φτάνουν για τίποτα, δε σου ανήκει σχεδόν τίποτα, κατά κανόνα δεν ξέρεις κάν τι θέλεις πόσο μάλλον τι σου ταιριάζει, και επίσης όσο πιο πίσω πας στην Ελλάδα τόσο πιο σκατα ήταν. Να πάτε εσείς να στηθείτε στις ουρές στο Ελληνικό και στην εθνική χωρίς Αττική οδό, και να βγαζετε ακρη με δημόσιες υπηρεσίες χωρίς ΚΕΠ και χωρίς μηχανογράφηση, και να κάνετε 15 χρόνια να χτίσετε ένα σπίτι γιατί δάνεια παίρναν μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι. Εμένα δε μου λείπει τίποτα απ' αυτά, εκτός απ' τη μουσική την οποία όχι απλά την βρίσκω στο κινητό μου αλλά πλέον δε χρειάζεται καν να την πληρώνω.

Αν μπορούσα να πατήσω ένα κουμπί να είμαι πάντα όπως είμαι τώρα, άνετα το παταγα. Του άλλου του λειπαν λέει να διαβάζει εφημερίδες, πάτε καλά ρε που μας έλεγε ο κάθε μαλακας ότι ήθελε και δεν είχες άλλο τρόπο να ενημερωθείς. Ουστ.
Επιτέλους αλήθειες.
Και. Ξέχασες το χειρότερο ολων
Τη δεκαετία του 80 να προσπαθείς να συνεννοηθεις με το δημόσιο.
Δε βάζω καν το ενδεχόμενο του να μην είσαι πράσινοφρουρος.
Το μόνο που θα ήθελα αν γύριζα πίσω θα ήταν με τα μυαλά (και τη δυνατότητα βέβαια) που έχω τώρα, να ήμουν μερικές βραδιές στην παραλιακή του 95-98.
Κατά τα άλλα δεν αλλάζω με τπτ το τωρα

Πραγματικά δε νομίζω πως λείπει σε κάποιον το τότε σα τότε αλλά το ότι ήταν νέος με αντοχές.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
plouf
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από plouf » 09 Σεπ 2023, 19:25

Chilloutbuddy έγραψε:
06 Σεπ 2023, 10:00
Ελλάδα όχι, τι να κάνω το 80; να δω Στάθη Ψάλτη;

Αυστραλία ναι οπωσδήποτε. ACDC, Radio Birdman, αυτοκίνητα 5 χιλ κυβικά, τρελές μισθαρες, δημόσιο φορέβα, ξεπληρώνεις σπίτι σε 5 χρόνια. Το 80 ήταν η χρυσή εποχή της δύσης. Η Ελλάδα δεν ήταν δύση, ήταν Περσία όπως και τώρα.
Σχετικα με το μπολνταρισμενο θα μου επιτρεψεις να σου πω πως ο φορουμιτης Χελωνος(ο Κωλντρον)ειχε επεισημανει πολυ σωστα
πως ο σοσιαλισμος εκανε καλο στις χωρες που ΔΕΝ επικρατησε.

Τον καιρο πυο υπηρχε η ΕΣΣΔ οι εργατες στην Δυση απολμβαναν αρκετα καλους μισθους κι εργασιακα δικαιωματα πραγματα
που τωρα πια ειαι μαλλον αδιανοητα και ειδικα μετα την παγκοσμια οικονομικη κριση που προκαλεσε η καταρρευση της Lehman Brothers. :102:

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 09 Σεπ 2023, 21:17

Αυτό πάντως που έζησα/είδα εγώ ήταν ότι η διαφορά των έιτις με τα νάιντις ήταν κυρίως ορατή στην περιφέρεια και όχι στις μεγάλες πόλεις. Και η συνέπεια ήταν ένα οικιστικό μπάχαλο, σε χωριά, τουριστικές περιοχές κλπ απολύτως ανάλογο με το αντίστοιχο με την "καταστροφή" της Αθήνας, για την οποία είχε κατηγορηθεί (δικαίως) ο Καραμανλής. Και μία απότομη αύξηση της πγιότητας ζωής, λόγω πακέτων επιδοτήσεων και φυσικά της μαζικής εισροής στο δημόσιο με μισθούς στελεχών για υε.

Στις... υπαιρεσίες του δημοσίου κλπ, ομολογώ ότι δεν έπαιζε και τρελλή διαφορά των 90's με τα 80's. Απλώς υπήρχε περισσότερο χρήμα και ουδείς αντιμετώπιζε ιδιαίτερα προβλήματα με τέτοιες λεπτομέρειες. Aπλώς γιατί οι γαλαζοφρουροί είχαν εμπεδώσει πλήρως την πρασινοφρούρικη νοοτροπία και έπαιζαν ακριβώς στο ίδιο γήπεδο με τους ίδιους κανόνες.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 09 Σεπ 2023, 21:26

Chilloutbuddy έγραψε:
Και για να κλείνουμε το θέμα όποιος έχει συνδέσει τα 80's μόνον με τον Στάθη Ψάλτη, είναι τελείως εκτός θέματος.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 09 Σεπ 2023, 21:32

Θα προσθέσω επίσης ότι η υποτιμητική αναφορά και έντονη τάση αποστασιοποίησης από τα "δυτικά" προάστια είναι ό,τι πιο γελοίο παίζει από τους αστούς της κωλοπετεινίτσας των υπόλοιπων προαστίων.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 09 Σεπ 2023, 22:45

ΓΑΛΗ έγραψε:
09 Σεπ 2023, 21:32
Θα προσθέσω επίσης ότι η υποτιμητική αναφορά και έντονη τάση αποστασιοποίησης από τα "δυτικά" προάστια είναι ό,τι πιο γελοίο παίζει από τους αστούς της κωλοπετεινίτσας των υπόλοιπων προαστίων.
Πες μου μια πολη στον κόσμο που δε παίζουν τέτοιες αποστασιοποιησεις.

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 09 Σεπ 2023, 23:05

Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 10 Σεπ 2023, 00:34

ΓΑΛΗ έγραψε:
09 Σεπ 2023, 21:26
Chilloutbuddy έγραψε:
Και για να κλείνουμε το θέμα όποιος έχει συνδέσει τα 80's μόνον με τον Στάθη Ψάλτη, είναι τελείως εκτός θέματος.
Εννοειται
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 10 Σεπ 2023, 10:19

Ερμής έγραψε:
09 Σεπ 2023, 22:45
ΓΑΛΗ έγραψε:
Όταν αναφέρομαι σε αποστασιοποίηση εννοώ αυτούς που μεγάλωσαν στο χ προάστιο, κάποια στιγμή βρέθηκαν με μονοκατοικία στη Γλυφάδα και πλασάρονται ως Γλυφαδιώτες που δεν είχαν ποτέ σχέση με "δυτικά" προάστια ή χωριά και όλοι αυτοί που ζουν στα δυτικά προάστια και την επαρχία είναι κωλόβλαχοι και χωριάτες. :lol:

Βάλε στα δυτικά προάστια και τη Γλυφάδα, όποια περιοχή θέλεις.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 10 Σεπ 2023, 10:24

ΓΑΛΗ έγραψε:
10 Σεπ 2023, 10:19
Ερμής έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:
Όταν αναφέρομαι σε αποστασιοποίηση εννοώ αυτούς που μεγάλωσαν στο χ προάστιο, κάποια στιγμή βρέθηκαν με μονοκατοικία στη Γλυφάδα και πλασάρονται ως Γλυφαδιώτες που δεν είχαν ποτέ σχέση με "δυτικά" προάστια ή χωριά και όλοι αυτοί που ζουν στα δυτικά προάστια και την επαρχία είναι κωλόβλαχοι και χωριάτες. :lol:

Πολύ σπάνιο αυτό. Όσοι μεγάλωσαμε στη Χ γειτονιά και ύστερα μεταφέρθηκαμε πάντα την αναφέρουμε με αγάπη
Ωστόσο αν συμβαίνει είναι αρκετά αστείο

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 10 Σεπ 2023, 10:28

Ερμής έγραψε:
10 Σεπ 2023, 10:24
ΓΑΛΗ έγραψε:
10 Σεπ 2023, 10:19
Ερμής έγραψε:

Πολύ σπάνιο αυτό. Όσοι μεγάλωσαμε στη Χ γειτονιά και ύστερα μεταφέρθηκαμε πάντα την αναφέρουμε με αγάπη
Ωστόσο αν συμβαίνει είναι αρκετά αστείο
Εσείς είστε η μειοψηφία, Ερμή. Ξέρει τι λέει η θεία. :wink
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Πλέριος
Phorum.gr user: aytos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πλέριος » 10 Σεπ 2023, 10:34

σα την θεια δεν εχει...

μπερδεγουεη δεκαετιες και κουτλουμουζ αναρχες και Κενταυροι

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 10 Σεπ 2023, 10:44

Πλέριος έγραψε:
10 Σεπ 2023, 10:34
σα την θεια δεν εχει...

μπερδεγουεη δεκαετιες και κουτλουμουζ αναρχες και Κενταυροι
Οι δεκαετίες σαφώς και είναι μπερδεγουέι γιατί είναι συνέχεια η μία της άλλης. Οπότε, τις όποιες διαφορές μπορεί να τις εντοπίσει κάποιος πιο εύκολα αν συγκρίνει τα μέσα της κάθε δεκαετίας.

Παραδείγματος χάριν 85's με 95's.

Το τι εννοείς με τα υπόλοιπα, ομολογώ ότι δεν το καταλαβαίνω.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Πλέριος
Phorum.gr user: aytos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πλέριος » 10 Σεπ 2023, 10:48

τιποτα ρε Πουλχερια... πιχι εχω εναν γνωστο ακινετονακια που λεει ''σαν την δεκαετια του 1987 δεν εχει''

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών