Τραγωδία στα Τέμπη

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Τραγωδία στα Τέμπη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 03 Μαρ 2023, 16:39

AlienWay έγραψε:
03 Μαρ 2023, 16:17
ΓΑΛΗ έγραψε:
03 Μαρ 2023, 16:06
AlienWay έγραψε:
03 Μαρ 2023, 15:59
Να πω ότι για πρώτη φορά εδώ και πολλούς μήνες, διαβλέπω παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις, έστω και μία αμυδρή σύμπνοια, ακόμη και εδώ, σε έναν τόσο πωλωτικό χώρο.

Ίσως τελικά οι εθνικές τραγωδίες να μας ενώνουν -κατά βάθος- ακόμη.
Εγώ διακρίνω το τελείως αντίθετο. Δεν υπάρχουν πλέον στοιχεία που να μας ενώνουν. Γιατί άλλο οι θεωρητικές και άλλο οι πρακτικές προσεγγίσεις.
Ουτε στις θεωρητικές είμαστε ενωμένοι. Δυστυχώς μαθαίνουμε μόνο μέσα από σοκ.
Ούτε αυτό συμβαίνει. Τίποτα δεν μαθαίνουμε. Για έναν πολύ απλό λόγο. Άλλο το σοκ που παθαίνει κάποιος όταν του συμβαίνει κάτι δραματικό και άλλο το σοκ που παθαίνει ο παρατηρητής του δράματος.

Εκτός αν θεωρείς ότι ο οποιοσδήποτε έχασε το παιδί του (που είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε έναν άνθρωπο) ενδιαφέρεται έστω και στο ελάχιστο για το ποιος είναι ο πραγματικός (ηθικός ή μη) αυτουργός του εγκλήματος.

Και όσο κυνικό και να φαίνεται αυτό που λέω, η πρόσφατη ιστορία έχει δείξει ότι η πλειοψηφία (πολιτικών αλλά και πολιτών) δεν θέλει να αλλάξει κάτι. Αν ήθελε, χωρίς να υπολογίζει το προσωπικό κόστος του ντόμινο κάθαρσης σε όλους τους τομείς, τα πράγματα θα είχαν αλλάξει προ πολλού.

Το να οδύρεσαι για τα τραίνα, ενώ παίζει το ίδιο σύστημα παντού και γίνεται ανεκτό για τον χ ή ψ προσωπικό λόγο -και εννοώ το παντού- δε λέει κάτι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 03 Μαρ 2023, 16:40, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 03 Μαρ 2023, 16:39

sys3x έγραψε:
03 Μαρ 2023, 16:35
Cecily Anne έγραψε:
03 Μαρ 2023, 16:20
sys3x έγραψε:
03 Μαρ 2023, 16:14

Δεν είπε ότι ξέρει, είπε ότι δεν έδειξες λεκτικά ενόχληση από την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΑΤΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΠΕΚΟΥΛΑ ΑΛΛΩΝ, κεφαλαία για να δώσω έμφαση.
Δε νομίζω Ντιαρ, έχω συγκεκριμένη άποψη από την αρχή του νήματος και επιμένω σε αυτήν Ντιαρ. Ξαναλεω, όσο και να προσπαθειτε άκομψα να σας βρίσω, δε θα τα κατάφερε Ντιαρ, αφενός γιατί το κάνετε πολύ χαζά και αφετέρου γιατί δεν έχετε να πιαστείτε από κάπου, Ντιαρ. Α, να ξέρεις δεν σε βάζω στο ιγκνορ, για να μπορώ να σε αναφέρω, όπου σε πετυχαίνω και να αναγκάζω τους ομοίους σου που σε καλύπτουν να σε διαγράφουν, Ντιαρ. Λαβ για μπέιμπι
Καταρχήν δεν με καλύπτει κανένας, έχω φάει ήδη 2-3 μπαν, δεν θυμάμαι πόσα ακριβώς είναι η αλήθεια αλλά δεν έχει σημασία, σημασία έχει ότι λες μαλακίες πάνω σε αυτό το θεματάκι.
Δεν σε κατηγόρησα ότι δεν έχεις συγκεκριμένη άποψή για το συγκεκριμένο θέμα ούτε ότι πήγες να την αλλάξεις, ίσα ίσα συμφωνώ (και επαυξάνω κιόλα) με αυτήν την άποψή (για την διαχρονική εγκληματική ατιμωρησία).
Έκανα απλά μια οφθαλμοφανέστατη παρατήρηση όπως μπορούν να δούνε όλοι οι υπόλοιποι συνομιλητές (μαζί και εσύ, συνομιλητής είσαι, δεν είσαι κομματόσκυλο) και δεν θα κάνω τα στραβά τα μάτια είτε με συμπαθείτε είτε με αντιπαθείτε, γι' αυτό μπαίνουμε δω χάμου, για να κάνουμε διάλογο, αλλά διάλογο, όχι κομματοσκυλίαση.
Επίσης όχι, εγώ προσωπικά δεν ξύνομαι να σε κάνω να με βρίσεις για να φας μπαν (ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει καθόλου αυτό, αν έχεις λίγο μυαλό στο κε θαφάλι σου μπορείς να το καταλάβεις και μόνη σου αυτό), αυτό το κάνουν πολλά από τα κομματόσκυλα που έμμεσα ή άμεσα κάνεις είτε τα στραβά μάτια είτε σε άλλες περιπτώσεις στηρίζεις και στην περίπτωση μου επιτυχημένα κιόλα καθώς τους έχω σκύλο βρίσει ΑΜΕΣΑ (όπως τους πρέπει) και έφαγα μπαν (όπως μου πρέπει).
Έτσι ΑΚΡΙΒΩΣ πάει η φασούλα, ντήαλ γουηθ ιτ.
Ναι τα θυμάμαι, ειδικά στα περί καρκίνων από μπαν σε Μπαν ήσουν. Τεσπα. Συμφωνώ μαζί σου.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ » 03 Μαρ 2023, 16:40

sys3x έγραψε:
Cecily Anne έγραψε:
03 Μαρ 2023, 16:10
ΟΥΤΙΣ έγραψε:
03 Μαρ 2023, 16:08

Η δική μου σπέκουλα-που δεν έκανα-σ'ενόχλησε. Δεν σ'ενόχλησε η σπέκουλα, όμως, άλλων! Δεν πειράζει. Καλή καρδιά.
Που ξέρεις τί με ενοχλεί ? Μυρίζεις τα νύχια σου και λες τον καφέ ? Όσο και να προσπαθειτε εδώ μέσα ορισμένοι να στείλετε ανθρώπους για Μπαν δε θα τα καταφέρετε. Φιλικά !
Δεν είπε ότι ξέρει, είπε ότι δεν έδειξες λεκτικά ενόχληση από την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΑΤΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΠΕΚΟΥΛΑ ΑΛΛΩΝ, κεφαλαία για να δώσω έμφαση.
Ενοχλούνται που δεν τους αφήνω να χύνουν απολιτικ δάκρυα για ένα βαθιά πολιτικό ζήτημα. Ενοχλούνται που ξεμπροστιάζω την κομματική σπέκουλα καταγγέλοντας ότι κάνω εγώ κομματική σπέκουλα και, τέλος, ενοχλούνται που είμαι αριστερός.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.

xioni

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xioni » 03 Μαρ 2023, 16:40

Cecily Anne έγραψε:
sys3x έγραψε:
Cecily Anne έγραψε:

Που ξέρεις τί με ενοχλεί ? Μυρίζεις τα νύχια σου και λες τον καφέ ? Όσο και να προσπαθειτε εδώ μέσα ορισμένοι να στείλετε ανθρώπους για Μπαν δε θα τα καταφέρετε. Φιλικά !
Δε νομίζω Ντιαρ, έχω συγκεκριμένη άποψη από την αρχή του νήματος και επιμένω σε αυτήν Ντιαρ. Ξαναλεω, όσο και να προσπαθειτε άκομψα να σας βρίσω, δε θα τα κατάφερε Ντιαρ, αφενός γιατί το κάνετε πολύ χαζά και αφετέρου γιατί δεν έχετε να πιαστείτε από κάπου, Ντιαρ. Α, να ξέρεις δεν σε βάζω στο ιγκνορ, για να μπορώ να σε αναφέρω, όπου σε πετυχαίνω και να αναγκάζω τους ομοίους σου που σε καλύπτουν να σε διαγράφουν, Ντιαρ. Λαβ για μπέιμπι
Ο ορισμός του ρουφ.

Άβαταρ μέλους
Λεγεών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λεγεών » 03 Μαρ 2023, 16:41

Beria, μικρή σημασία έχει αλλά για τον τίτλο του τόπικ δεν έχεις κάτι να πεις;

Τι σημαίνει 'επεσε τρενο Λαρισα';
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.

GoBack έγραψε:
30 Μάιος 2024, 00:31
Tι αμαρτιες πληρωνω ρε πουστη
FUCK DONALD TRUMP

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 03 Μαρ 2023, 16:42

xioni έγραψε:
03 Μαρ 2023, 16:40
Cecily Anne έγραψε:
sys3x έγραψε:

Ο ορισμός του ρουφ.
Εννοείται!
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 03 Μαρ 2023, 16:42

Cecily Anne έγραψε:
03 Μαρ 2023, 16:39
sys3x έγραψε:
Cecily Anne έγραψε:

Καταρχήν δεν με καλύπτει κανένας, έχω φάει ήδη 2-3 μπαν, δεν θυμάμαι πόσα ακριβώς είναι η αλήθεια αλλά δεν έχει σημασία, σημασία έχει ότι λες μαλακίες πάνω σε αυτό το θεματάκι.
Δεν σε κατηγόρησα ότι δεν έχεις συγκεκριμένη άποψή για το συγκεκριμένο θέμα ούτε ότι πήγες να την αλλάξεις, ίσα ίσα συμφωνώ (και επαυξάνω κιόλα) με αυτήν την άποψή (για την διαχρονική εγκληματική ατιμωρησία).
Έκανα απλά μια οφθαλμοφανέστατη παρατήρηση όπως μπορούν να δούνε όλοι οι υπόλοιποι συνομιλητές (μαζί και εσύ, συνομιλητής είσαι, δεν είσαι κομματόσκυλο) και δεν θα κάνω τα στραβά τα μάτια είτε με συμπαθείτε είτε με αντιπαθείτε, γι' αυτό μπαίνουμε δω χάμου, για να κάνουμε διάλογο, αλλά διάλογο, όχι κομματοσκυλίαση.
Επίσης όχι, εγώ προσωπικά δεν ξύνομαι να σε κάνω να με βρίσεις για να φας μπαν (ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει καθόλου αυτό, αν έχεις λίγο μυαλό στο κε θαφάλι σου μπορείς να το καταλάβεις και μόνη σου αυτό), αυτό το κάνουν πολλά από τα κομματόσκυλα που έμμεσα ή άμεσα κάνεις είτε τα στραβά μάτια είτε σε άλλες περιπτώσεις στηρίζεις και στην περίπτωση μου επιτυχημένα κιόλα καθώς τους έχω σκύλο βρίσει ΑΜΕΣΑ (όπως τους πρέπει) και έφαγα μπαν (όπως μου πρέπει).
Ναι τα θυμάμαι, ειδικά στα περί καρκίνων από μπαν σε Μπαν ήσουν. Τεσπα. Συμφωνώ μαζί σου.
Είναι η αυθεντικότητα των τσεκουράτων, ρε συ. Αξία ανεκτίμητη.

Καμμία σχέση με υστερία.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 03 Μαρ 2023, 16:43

Λεγεών έγραψε:
03 Μαρ 2023, 16:41
Beria, μικρή σημασία έχει αλλά για τον τίτλο του τόπικ δεν έχεις κάτι να πεις;

Τι σημαίνει 'επεσε τρενο Λαρισα';
Πιστεύω ότι είναι αποτέλεσμα στεναχώριας και έντασης από την είδηση
gassim έγραψε:
07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 03 Μαρ 2023, 16:43

ΟΥΤΙΣ έγραψε:
sys3x έγραψε:
Cecily Anne έγραψε:

Ενοχλούνται που δεν τους αφήνω να χύνουν απολιτικ δάκρυα για ένα βαθιά πολιτικό ζήτημα. Ενοχλούνται που ξεμπροστιάζω την κομματική σπέκουλα καταγγέλοντας ότι κάνω εγώ κομματική σπέκουλα και, τέλος, ενοχλούνται που είμαι αριστερός.
κανείς δεν ενοχλείται που εισαι αριστερός.
Για τα υπόλοιπα, θα τα δείξει ο χρόνος.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
Orion22

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Orion22 » 03 Μαρ 2023, 16:47

Δεν χρειάζεται! έχουμε γεραπετρίτη για αυτές τις δουλειές
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 03 Μαρ 2023, 16:48

ΟΥΤΙΣ έγραψε:
sys3x έγραψε:
Cecily Anne έγραψε:

Μα σαφώς και κάνεις και μάλιστα του χειριστού είδους, διότι εξωθείς κόσμο στο να σε βρίσει, πράγμα που συνεπάγεται Μπαν, λόγω συντονισμού. Αλλά ξαναειπα, δε θα σου περάσει.

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 03 Μαρ 2023, 16:51

ΓΑΛΗ έγραψε:
AlienWay έγραψε:
03 Μαρ 2023, 16:17
ΓΑΛΗ έγραψε:
03 Μαρ 2023, 16:06

Εγώ διακρίνω το τελείως αντίθετο. Δεν υπάρχουν πλέον στοιχεία που να μας ενώνουν. Γιατί άλλο οι θεωρητικές και άλλο οι πρακτικές προσεγγίσεις.
Ουτε στις θεωρητικές είμαστε ενωμένοι. Δυστυχώς μαθαίνουμε μόνο μέσα από σοκ.
Ούτε αυτό συμβαίνει. Τίποτα δεν μαθαίνουμε. Για έναν πολύ απλό λόγο. Άλλο το σοκ που παθαίνει κάποιος όταν του συμβαίνει κάτι δραματικό και άλλο το σοκ που παθαίνει ο παρατηρητής του δράματος.

Εκτός αν θεωρείς ότι ο οποιοσδήποτε έχασε το παιδί του (που είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε έναν άνθρωπο) ενδιαφέρεται έστω και στο ελάχιστο για το ποιος είναι ο πραγματικός (ηθικός ή μη) αυτουργός του εγκλήματος.

Και όσο κυνικό και να φαίνεται αυτό που λέω, η πρόσφατη ιστορία έχει δείξει ότι η πλειοψηφία (πολιτικών αλλά και πολιτών) δεν θέλει να αλλάξει κάτι. Αν ήθελε, χωρίς να υπολογίζει το προσωπικό κόστος του ντόμινο κάθαρσης σε όλους τους τομείς, τα πράγματα θα είχαν αλλάξει προ πολλού.

Το να οδύρεσαι για τα τραίνα, ενώ παίζει το ίδιο σύστημα παντού και γίνεται ανεκτό για τον χ ή ψ προσωπικό λόγο -και εννοώ το παντού- δε λέει κάτι.
Ο παρατηρητής του δράματος, δε γίνεται να μένει μονίμως απαθής και να σκέφτεται την κ@λάρα του. Κάποια στιγμή συνειδητοποιεί ότι αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, τότε στο μέλλον, αν είναι τυχερός και δεν βρεθεί ο ίδιος στη θέση του γονέα που έχασε το παιδί του, τότε μπορεί να τον βρουν άλλου τύπου δεινά που να σχετίζονται με την ίδια παθογένεια.

Το ζήτημα δεν έχει πολιτική βάση. Εχει κοινωνική βάση.

Να πούμε ότι έφταιγε ο σταθμάρχης σε ένα ποσοστό 100% ; Είναι εξαιρετικά πιθανό. ΑΝΤΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΤΕΙ ΟΜΩΣ η ατομική του ευθύνη, όταν πάσχει η υποδομή που να μπορεί να υπογραμμίσει αυτή την ατομική ευθύνη (πέρα από κάθε αμφιβολία).

Να πούμε ότι δεν θα επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών; Μαζί σου, εφόσον πρόκειται για διαχρονικές παθογένειες. Ε, κάτι πρέπει να γίνει όμως με τις παθογένειες αυτές. Αν είναι το ζήτημα οικονομικό εγώ θα ψηφίσω για πρωθυπουργό αυτόν που θα παραδεχτεί παντελονάτα ότι πρόκειται για πρόβλημα ανεύρεσης πόρων.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος AlienWay την 03 Μαρ 2023, 16:52, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 03 Μαρ 2023, 16:51

ΓΑΛΗ έγραψε:
03 Μαρ 2023, 16:42
Cecily Anne έγραψε:
sys3x έγραψε:

Είναι η αυθεντικότητα των τσεκουράτων, ρε συ. Αξία ανεκτίμητη.

Καμμία σχέση με υστερία.
Κοπέλα μου, ποιους τσεκουράτους και της πούτσας ειρωνείες τσαμπουνάς; με ρώτησες εγώ τι έκανα γι' αυτά, σου απάντησα, με έκανες άλλες πόσες ερωτήσεις αντί να απαντήσεις πάλι σου απάντησα, συνέχισες πάλι με ειρωνική ερώτηση και καπάκι εδώ πουτσιλίκι ειρωνεία 13χρονου και έχεις και θράσος να ειρωνεύεσαι για "τσεκουράτους", κάνε μας την χάρη κουκλίτσα μου.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 03 Μαρ 2023, 16:53

ΟΥΤΙΣ έγραψε:
sys3x έγραψε:
Cecily Anne έγραψε:

Κόψε κάτι, δεν είστε και τόσο ενοχλητικοί όσο νομίζετε. Και καλό είναι να εμπεδώσετε επιτέλους ότι η έννοια της αριστεράς δεν είναι πλέον κάτι απειλητικό. Μια ακόμη έκφραση παρωχημένης πλέον αλλά φευ εθιμικής γραφικότητας, που θεωρεί τα χαδάκια ως γροθιές στο στομάχι, είναι.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 03 Μαρ 2023, 16:55

Orion22 έγραψε:
03 Μαρ 2023, 16:18
Nostalgia έγραψε:
03 Μαρ 2023, 16:12

Φταινε οι σταθμαρχες....
ΓΕΙΑΣΟΥΧΡΗΣΤΑΡΑΒΕΡΕΛΗ γαμώ τον πουσταρα τον ταπερμαν και τα πουτανοσπέρματά του
Εικόνα
Ασέβαστος πες μας λίγο. Αυτό το ονοματεπώνυμο σου κάνει ή όχι;
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών