Μισό λεπτό λίγο ρε παιδιά.
Αν υπήρχαν παρανομίες στη συγκεκριμένη περιοχή δεν πρέπει να ελεγχθούν;
Το να αποδοθούν ευθύνες για έλλειψη συντονισμού ή για ολιγωρία της κρατικής μηχανής ή για ανικανότητα των υπευθύνων σε θέματα διαχείρισης κρίσιμων καταστάσεων είναι το ένα κομμάτι.
Το άλλο κομμάτι δεν είναι να ελεγχθούν, έστω και σε δεύτερο χρόνο αν θεωρείτε ότι τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή, αν αυτά τα σπίτια, ξενοδοχεία, κέντρα διασκέδασης, μάντρες κτλ είχαν την απαραίτητη άδεια να χτιστούν εκεί που χτίστηκαν;
Αυτό δεν το λέω για να απαλλαγούν αυτοί που είναι υπεύθυνοι ή για να αποδώσω ευθύνες στα θύματα αλλά γιατί αν έπαιξε ρόλο στην καταστροφή και ο τρόπος που ήταν χτισμένα τα σπίτια αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να ελεγχθεί και να διορθωθεί ώστε να μην ξαναεπαναληφθεί το ίδιο σκηνικό στο μέλλον;
Εγώ χωρίς να είμαι μηχανικός και έχοντας τις απαραίτητες γνώσεις είδα στην τηλεόραση κάτι σπίτια, κέντρα διασκέδασης (δεν ξέρω τι διάολο ήταν) που ήταν ακριβώς δίπλα σε γκρεμό χτισμένα πάνω σε κάτι βράχους. Αυτό σας φαίνεται φυσιολογικό;
Δλδ αν ο καθένας πάει και χτίζει όπου να 'ναι ό,τι να ΄ναι χωρίς να έχει την απαραίτητη άδεια αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει επιτέλους να σταματήσει;
Πέρα από την περιβαλλοντική καταστροφή που επιτελείται με μια τέτοια ανεύθυνη συμπεριφορά από κει και πέρα δε γίνεται να φωνάζουμε μόνο για την ολιγωρία της κρατικής μηχανής όταν κι εμείς οι ίδιοι έχουμε συμβάλει με τη στάση μας έστω και σε μακροπρόθεσμες καταστροφικές συνέπειες που εκείνη την ώρα μπορεί να μην μας φαίνονται ορατές.
Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι πρέπει να κοιτάμε όλα τα κομμάτια του παζλ και όχι πάνω στην οργή μας να βλέπουμε το θέμα μονόπλευρα.
Δλδ από τη μια φωνάζουμε για τα κακώς κείμενα που συμβαίνουν στη χώρα μας και από την άλλη δεν θέλουμε να διορθωθούν αυτές οι καταστάσεις;
Δλδ αν κάποιο σπίτι χτίστηκε παράνομα θεωρείτε ότι πρέπει να ξαναχτιστεί εκεί που ήταν;
Ή είναι μια ευκαιρία να δομηθεί η περιοχή αυτή ξανά από την αρχή σωστά σύμφωνα με τις απαραίτητες πολεοδομικές προδιαγραφές;