Οι προσωπικές απόψεις των μπλόγκερ δεν είναι πηγή.Φινγκόλφιν έγραψε: ↑09 Μάιος 2018, 11:32Τα ιστολόγια δεν είναι πηγή. Καλό είναι να βάζεις πηγή με σύνδεσμο από το πρωτότυπο αρχαίο κείμενο με την απόδοσή του, πρέπει να κάθομαι τώρα να τα ελέγχω για γνησιότητα και σωστή μετάφραση ένα-ένα.
Εκτός αυτού, είναι όλα αποσπάσματα αποκομμένα από το περικείμενό τους και από μια ανάγνωση που έκανα, κανένα δεν αναφέρεται στο τι περιλαμβάνει η σχέση εραστή-ερωμένου. Ο μπλόγκερ δείνει μάλιστα τη δική του ερμηνεία στα δύο τελευταία.
Στον αντίποδα υπάρχει το κονσένσους των ιστορικών παγκοσμίως που λέει πολύ διαφορετικά πράγματα για την αρχαιοελληνική παιδεραστία.
Οι πηγές τους από την στιγμή που αναφέρονται σε συγκεκριμένα βιβλία και συγγραφείς, είναι.
Αν σου δώσω απλή μετάφραση χωρίς ερμηνεία και πρέπει μετά εγώ να παραθέσω την ερμηνεία θα πιάσουμε τις 100 σελίδες και θα μου πεις μετά ότι λέω ότι θέλω...
Στα αρχαία κείμενα που ανεβάζω αναφέρω πάντα συγγραφέα, βιβλίο και παράγραφο.
Όσον αφορά τους ιστορικούς παγκοσμίως, αναφέρομαι στον Dover στην πρώτη ή στη δεύτερη σελίδα.
Αν θέλεις να συνεχιστεί η συζήτηση σε σωστό επίπεδο, μπορείς να με αντικρούσεις με αντίστοιχες πηγές έστω και παγκοσμίως.
Να προσέξεις μόνο τη μετάφραση, την απόδοση και την ερμηνεία.