Ο αντικαπνιστικός νόμος έφερε μείωση 40% στον τζίρο των καταστημάτων

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Re: Ο αντικαπνιστικός νόμος έφερε μείωση 40% στον τζίρο των καταστημάτων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS » 12 Δεκ 2019, 12:47

stargazer έγραψε:
12 Δεκ 2019, 12:41

Mου λειπει ο παλιος τροπος για να ειμαι ειλικρινης, αλλα δυστυχως πρεπει να προσαρμοστουμε :102:
Ο παλιός τροπος ήταν δηλαδη η επιβολή του ισχυρότερου, οχι του δικαίου, σωστά; Οκ ρε συ αλλα μέχρι πού; Πχ έστω οτι δεν τον εχεις τον αλλο, που χρησιμοποιει τη σωματική του διαπλαση ή είναι μια παρεα 5 ατόμων και εισαι μόνος. Ειναι οκ να βγάλεις κανα μαχαιρι για να επιβάλεις το δικιο σου; γιατι το καθαρίζω μονος μου ειναι πολυ σχετικο

Άβαταρ μέλους
stargazer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stargazer » 12 Δεκ 2019, 13:03

EKPLIKTIKOS έγραψε:
12 Δεκ 2019, 12:47
stargazer έγραψε:

Mου λειπει ο παλιος τροπος για να ειμαι ειλικρινης, αλλα δυστυχως πρεπει να προσαρμοστουμε :102:
Ο παλιός τροπος ήταν δηλαδη η επιβολή του ισχυρότερου, οχι του δικαίου, σωστά; Οκ ρε συ αλλα μέχρι πού; Πχ έστω οτι δεν τον εχεις τον αλλο, που χρησιμοποιει τη σωματική του διαπλαση ή είναι μια παρεα 5 ατόμων και εισαι μόνος. Ειναι οκ να βγάλεις κανα μαχαιρι για να επιβάλεις το δικιο σου; γιατι το καθαρίζω μονος μου ειναι πολυ σχετικο
Σε περιπτωσεις που δεν σε επαιρνε, εφευγες και ξαναγυρναγες με αλλους 10. Η τσεκαρες ποιος ειναι και τον εβρισκες καπου μποσικο τις επομενες μερες. Αυτος το πιο πιθανο ειναι να καθοταν σπιτι και να μην κυκλοφοραγε για 1-2 βδομαδες. Επαιζαν βεβαια και μαχαιρωματα, αλλα σπανια.

Άβαταρ μέλους
ΓΕΣΑΡ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΕΣΑΡ » 12 Δεκ 2019, 16:30

stargazer έγραψε:
ΓΕΣΑΡ έγραψε:
11 Δεκ 2019, 23:58

Άρα όποιος αναφέρει το οτιδήποτε στις αρχές ή κάνει την οποιαδήποτε καταγγελία είναι "ρουφιάνος";
Κανονικα ναι

Συμφωνα με τα παλια εθιμα δεν παιρνεις τις αρχες, καθαριζεις μονος σου. Στην συγκεκριμενη περιπτωση το σωστο ειναι να ζητησεις πρωτα ευγενικα να σβησει το τσιγαρο και κατοπιν ,σε περιπτωση μη συμμορφωσης, του το σβηνεις στο ματι.

Βεβαια εχουν αλλαξει οι καιροι, ο αλλος μετα μπορει να σε τραβαει στα δικαστηρια, μπορει να βαριεσαι την μανουρα γιατι μεγαλωσες, η μπορει να εισαι μιλενιαλ και να σου φαινονται αυτα πολυ βαρβαρα. Οποτε θεωρω οτι στο σημερα δεν χωραει πλεον ο αυτος κανονας και το να καλεις τις αρχες σε προβληματα ειναι ok

Δεν διαφωνώ καθόλου, και εγώ έτσι συμπεριφέρομαι. Την μια φορά που μου έτυχε μάλιστα δεν χρειάστηκε και τίποτε παραπάνω από μια ήπια υπενθύμηση. Αλλά αν ο άλλος είναι βαρύμαγκας και δεν σηκώνει και πολλά πολλά δεν μπορείς να περιμένεις από τον καθένα διάθεση ή και δυνατότητα για καυγά. Τι θα κάνει πχ μια έγγυος γυναίκα, θα πάει να τσακωθεί;

nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere » 12 Δεκ 2019, 16:37

όλοι οι κλώνοι του τζον γουικ εδώ μέσα μαζευτήκατε.έχω αρχίσει και νιώθω μειονεκτικά που δεν έχω δείρει ποτέ ένα μπούγιο μόνος μου

Άβαταρ μέλους
stargazer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stargazer » 12 Δεκ 2019, 17:20

ΓΕΣΑΡ έγραψε:
12 Δεκ 2019, 16:30

Δεν διαφωνώ καθόλου, και εγώ έτσι συμπεριφέρομαι. Την μια φορά που μου έτυχε μάλιστα δεν χρειάστηκε και τίποτε παραπάνω από μια ήπια υπενθύμηση. Αλλά αν ο άλλος είναι βαρύμαγκας και δεν σηκώνει και πολλά πολλά δεν μπορείς να περιμένεις από τον καθένα διάθεση ή και δυνατότητα για καυγά. Τι θα κάνει πχ μια έγγυος γυναίκα, θα πάει να τσακωθεί;
Φυσικα και δεν θα τσακωθει μια εγγυος. Την εποχη που μιλαμε υπηρχαν αλλες δικλειδες που δεν ειναι σκοπιμο να τις αναφερω τωρα. Το να τσακωθει ενας τοτε δημοσια με μια γυναικα, ιδιαιτερα εγγυο η ακομα και ηλικιωμενο, δεν υπηρχε γιατι ηταν ξεφτιλα.

Ειπα και πριν οτι θεωρω οτι η εποχη αυτη εχει περασει πια. Αν προσπαθησεις να λυσεις ενα θεμα τετοιου ειδους σημερα υπαρχει κινδυνος να μπλεξεις εφ ορου ζωης. Πλεον σε προβλημα που υπαρχει καλεις τις αρμοδιες αρχες χωρις να θεωρεισαι ρουφιανος.

Στην κορη μου βεβαια ακομα της λεω οτι αν την πειραξει κανενας να μην παρει την αστυνομια ουτε κανεναν αλλο. Να το πει σε εμενα πρωτα :p6: Ας πουμε οτι σε καποια θεματα ο κανονας εξαιρειται.

Άβαταρ μέλους
ΓΕΣΑΡ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΕΣΑΡ » 12 Δεκ 2019, 17:22

stargazer έγραψε:
12 Δεκ 2019, 17:20
Ας πουμε οτι σε καποια θεματα ο κανονας εξαιρειται.
:goodpost:

Άβαταρ μέλους
Υπερκουλτουριάρης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υπερκουλτουριάρης » 12 Δεκ 2019, 17:24

Το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστηματαρχών, μιλά για ολοκληρωτική καταστροφη και προτείνει λέσχες,δωμάτια, όπως στο εξωτερικό
https://www.reader.gr/news/koinonia/314 ... kapnoy-vid

Προσωπικά είμαι κατά. Μόνο τα μεγάλα μαγαζιά μπορούν να ανταποκριθούν σε κάτι τέτοιο. Το ανθρωπινο θα ήταν ή δικαιωμα για μαγαζιά καπνιστών σκέτο ή τουλάχιστον να σταματήσει η καφριλα, του να είναι ακάλυπτος από 3 μεριές ο εξωτερικός χώρος. Αν είναι ονομασμένος έτσι,ας τον κάνουν και ιγκλου, δεν έχει λόγο ο αντικαπνιστης να κάτσει εκει.
Και φυσικά ελευθερη χρήση παντου, ηλεκτρονικών τσιγάρων και iqos, όπως γινεται και στις περισσότερες ευρωπαικές χώρες δλδ. Το αερόλυμα ατμού, δεν βλάπτει κανέναν και άνετα μπορεί να δώσει ώθηση στον περιορισμό του καπνίσματος

Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης » 12 Δεκ 2019, 17:30

Υπερκουλτουριάρης έγραψε:
12 Δεκ 2019, 17:24
Το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστηματαρχών, μιλά για ολοκληρωτική καταστροφη και προτείνει λέσχες,δωμάτια, όπως στο εξωτερικό

Προσωπικά είμαι κατά. Μόνο τα μεγάλα μαγαζιά μπορούν να ανταποκριθούν σε κάτι τέτοιο. Το ανθρωπινο θα ήταν ή δικαιωμα για μαγαζιά καπνιστών σκέτο ή τουλάχιστον να σταματήσει η καφριλα, του να είναι ακάλυπτος από 3 μεριές ο εξωτερικός χώρος. Αν είναι ονομασμένος έτσι,ας τον κάνουν και ιγκλου, δεν έχει λόγο ο αντικαπνιστης να κάτσει εκει.
Και φυσικά ελευθερη χρήση παντου, ηλεκτρονικών τσιγάρων και iqos, όπως γινεται και στις περισσότερες ευρωπαικές χώρες δλδ. Το αερόλυμα ατμού, δεν βλάπτει κανέναν και άνετα μπορεί να δώσει ώθηση στον περιορισμό του καπνίσματος
σκαστε συριζαυγιτες :giggle:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Phorum.gr user: Wild Rebel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 12 Δεκ 2019, 20:25

hellegennes έγραψε:
11 Δεκ 2019, 22:47
Εγώ τα μαγαζιά τα βλέπω τόσο γεμάτα όσο και πριν, αν όχι πιο γεμάτα. Οι καπνιστές όμως τα βλέπουν άδεια, παρότι δεν πηγαίνουν πια.

Γελάνε και τα κενά ανάμεσα στις πλάκες πεζοδρομίου.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 12 Δεκ 2019, 20:29

Εδώ να θέσουμε και την εξής παράμετρο. Το παθητικό κάπνισμα βλάπτει και τους ίδιους τους καπνιστές, αφού είναι περισσότερο βλαβερό από το ενεργητικό. Ακόμα και αν καπνίζεις δηλαδή, δεν είναι το ίδιο να ρουφάς το τσιγάρο από το φίλτρο και μέχρι την επόμενη ρουφηξιά να εισπνέεις καθαρό αέρα, από το να εισπνέεις αφιλτράριστο αέρα με κάθε ανάσα. Οπότε ακόμα και εσείς που καπνίζετε οφελείστε πηγαίνοντας έξω και όχι σε ντουμανοδωμάτιο.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
aLiCat

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aLiCat » 12 Δεκ 2019, 20:39

:+1:
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 12 Δεκ 2019, 20:50

Θα αναφέρω μια προσωπική εμπειρία. Πολύ πριν την επιβολή του νόμου, βρισκόμουν σε ένα μαγαζί-καφετέρια για μία εκδήλωση.

Καθώς μιλούσα με άλλους, τράβηξα μια τζούρα από το ατμοτσίγαρό μου. Ερχεται ο καταστηματάρχης ανεμίζοντας τα χέρια στον αέρα και αναφωνούσε "ΝΤΡΟΠΗ! ΝΤΡΟΠΗ!"

Τον ρώτησα "Τι είναι ντροπή;".

Μου είπε: "Που καπνίζεις".

Συγκράτησα τα νεύρα μου και ζήτησα συγνώμη (εντωμεταξύ ο τύπος ούτε καν γνώριζε ότι λέγεται "ατμισμα" και όχι "κάπνισμα").

Ε, βλέποντας άρθρα όπως το λινκ που αναρτήθηκε παραπάνω, χαίρομαι αφάνταστα που όλοι αυτοί τώρα κλαίγονται για μειωμένο τζίρο.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
OANNHSEA

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA » 12 Δεκ 2019, 21:01

Κόφτε το κάπνισμα για να γίνεται άνθρωποι πρεζάκιδες!!!

.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...

Άβαταρ μέλους
Υπερκουλτουριάρης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υπερκουλτουριάρης » 12 Δεκ 2019, 22:28

Ο κομμουνισμος δεν ταιριαζει στον Ελληνα,στηριζουμε αναρχοκαπιταλιστικα μαγαζια, live streaming

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης » 12 Δεκ 2019, 22:37

12 Δεκ 2019, 22:28
Ο κομμουνισμος δεν ταιριαζει στον Ελληνα,στηριζουμε αναρχοκαπιταλιστικα μαγαζια, live streaming

Εικόνα
:lol::wave:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών