Τον ΟΑΝΝΗ... Εεε... Σκεφτομαι τη Μις Πιγκυ, αλλα θα δουμε. Τα μικρα μπεεε ειναι παντα μια ευχαριστη εναλλακτικη.
«Δες ποιον έφαγες σήμερα»
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: «Δες ποιον έφαγες σήμερα»
Τώρα που το γράφεις, μπεεε έχω να φάω από το Πάσχα.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Ε καλα, ουτε ενα παϊδακι απο τοτε; Ελα να φαμε την Παρασκευη!

Ε ναι, δίπλα είναι η Αθήνα εξάλλου, πώς δεν το σκέφτηκα;

Occasio facit furem
Ααα εσυ εισαι Θεσσαλονικη; Ο βαντονο νομιζα... ή μηπως ειναι και αυτος; Καποια στιγμη θα σας ξεμπερδεψω εσας τους δυο...

Ευκαιρία λοιπόν να μας ξεμπερδέψεις, καλώντας τον vantono στην μασαμπούκα.
Μόνο Αθήνα και Θεσσαλονίκη υπάρχουν για σένα;

Occasio facit furem
Οχι μανουλα μου, απλα καποιος απο τους δυο θυμαμαι ειναι Θεσσαλονικη... εσυ που εισαι; Πατρα; Βολο; Κρητη; Κερκυρα; Σερρες; Ανω Παναγια; Κατω; Παναγια; Περα Παναγια; Δωθε Παναγια; Που να τα θυμαμαι ολα η γυναικα... εδβ δε θυμαμαι τα απολυτως απαραιτητα...

Σιγα μην ερθει κανεις σας μασαμπουκα, να ειστε μετα δακτυλοδεικτουμενοι! μπουαχαχα
Αν ερχόμουν εγώ, θα έγραφα μόνος μου την κριτική, γιατί δε θα προλαβαίνατε να φάτε τίποτα εσείς.Σιγα μην ερθει κανεις σας μασαμπουκα, να ειστε μετα δακτυλοδεικτουμενοι!

Τεσπα, αρνάκι να μην πολυτρώτε, έχει πολύ χοληστερίνη.

Η ποσότητα ειδικά πρωτεϊνών δεν ήταν η ιδανική, αλλά δεν ίσχυε ο μύθος ότι τρώγαν κρέας μόνο Χριστούγεννα και Πάσχα, σαν κοσμικοί ασκητές. Φυσικά δεν μιλάμε για πολύ φτωχούς άκληρους χωρίς γη που πεινούσαν.
ήταν παλιά συνηθισμένο και εκτεταμμένο το κυνήγι αγριοχοιρου στην Βόρεια Ελλάδα; Με ένα μόνο έβγαζες τις ανάγκες για κρέας για μήνα τουλάχιστον. Οι παγίδες είναι πλέον απαγορευμένες, που σε επιτυχία και ενεργειακά ήταν αποδοτικότατες. Κατα τα τάλλα τρώγαν κρέας χριστούγεννα και Πάσχα.
Πρώτες μνήμες μου από το τέλος της 10ετίας του 50, σε ορεινό χωριό όπου η ζωή ελάχιστα διέφερε από την προπολεμική ή και νωρίτερα :
Σχεδόν κάθε σπίτι (όταν λέμε σπίτι μπορεί να ήταν 2-3 οικογένειες μαζί αλλά όχι πάντα) έθρεφε γουρούνι.
Αυτό τους εξασφάλιζε κρέας και λίπος από τα Χριστούγεννα μέχρι και τον Μάρτη και έτρωγαν κρέας 1-2 φορές την εβδομάδα.
Κάθε σπίτι είχε ένα κοπάδι μικρό ή μεγάλο πρόβατα ή γίδια.
Από αυτά έτρωγαν συνήθως από Απρίλη μέχρι Σεπτέμβρη που ήταν παχιά αλλά μόνο ότι δεν έπαιρνε ο χασάπης, δηλαδή γέρικα, κανένα άρρωστο, πόδια έντερα και πατσές από αυτά που έπαιρνε ο χασάπης.
Σε γιορτές έσφαζαν επίσης για το σπίτι κι ας μην είχαν γέρικα συνήθως αρσενικά που τα κράταγαν γι' αυτό τον λόγο.
Κάθε σπίτι είχε κότες από 15-20 και πάνω. Συνήθως έβαζαν 3-4 κλώσες κάθε χρόνο που έβγαζαν 12-15 μικρά η κάθε μια και έτρωγαν κότα ή κόκορα 2-3 φορές τον μήνα.
Κυκλοφορούσαν τότε σε πολύ χαμηλές τιμές παστός μπακαλιάρος και ρέγγα, ήταν φαγητά κυρίως του καλοκαιριού γιατί με την δουλειά στην ζέστη (θέρισμα, αλώνισμα, τρύγος κλπ) ίδρωναν πολύ και έπρεπε να τρων περισσότερο αλάτι.
Στις περισσότερες οικογένειες συμπληρωματικά είχε και κυνήγι, λαγό, πέρδικες, μπεκάτσες κυρίως.
Κάποιοι έτρωγαν και τους σκατζόχοιρους, έχω φάει και ήταν νοστιμότατος!
Επίσης τα σαλιγκάρια και τα μανιτάρια ήταν μέσα στο διαιτολόγιο ανάλογα με την εποχή.
Κύρια καθημερινή διατροφή ήταν το ψωμί, τυριά (κυρίως φέτα), κρεμμύδια, σκόρδα, ζαρζαβατικά από κάποιους που είχαν νερό για πότισμα και πολλά χόρτα Άνοιξη και φθινόπωρο. Τα χόρτα και τα χειροποίητα ζυμαρικά ήταν η καθημερινότητα.
Κάθε σπίτι είχε κήπο όπου οι νοικοκυρές φύτευαν κρεμμύδια σκόρδα και σπανίως οτιδήποτε άλλο γιατί μέσα στο χωριό δεν υπήρχε νερό κι έπρεπε να το κουβαλάν από μακριά.
Φρούτα υπήρχαν ελάχιστα, μήλα, σύκα και αχλάδια μόνο και κύριο φρούτο ήταν το σταφύλι όπου όταν τρυγούσαν κρατούσαν κάποια ποσότητα και τα κρεμούσαν στα δοκάρια του σπιτιού όπου δεν χάλαγαν και για κάνα 2 μήνες τρώγαμε και σταφύλια.
Το ρύζι κι ο φιδές ήταν κάτι σαν γιατρικό για τους άρρωστους και τις λεχώνες.
Η ζάχαρη και ο καφές για να κερνούν κανένα επισκέπτη και να πουλάν μούρη.
Άμα μας έδιναν στα παιδιά ψωμί με ζάχαρη ήταν μέρα που καταγραφόταν στις αξέχαστες.
Το λάδι αγοραζόταν, τότε το χωριό δεν είχε καλλιέργεια ελιάς, άρα η κατανάλωση με πολύ μέτρο.
Αυτά.
Edit
Και ξηροί καρποί, μύγδαλα και καρύδια ήταν μέρος της διατροφής.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Chainis την 01 Οκτ 2018, 21:05, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Απ' ό,τι έχω ακούσει έτρωγαν και τις χελώνες, τις έκαναν σούπα.Κάποιοι έτρωγαν και τους σκατζόχοιρους, έχω φάει και ήταν νοστιμότατος!

Ισχύει?
Γατακι.

Οι Ιταλοί.
Οι οποίοι τρώνε (έτρωγαν) και γάτες, στην κατοχή τις αγόραζαν.
Στο χωριό και την περιοχή μου όχι.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Αντε λοιπον! Ελα!

Θεαμα για γέλια σε ημιαστική περιοχή .
Αγοράζει σπαράγγια από το μάρκετ και στην διαδρομή για να παει έχει άγρια - ραδίκια απο τη λαική και στο 1/3 της απόστασης που διανύει από το σπίτι έχει αγριοράδικα .
Οι ελιες τους απεριποίητες - τα αμπέλια παρατημένα - τα χωράφια χορταριασμενα - ουτε λεμονιά δεν φυτεύουν - ο κατάλογος ατελείωτος.
* Ο Chainis τα έγραψε αψογα στο μηνυμά του.
Αγοράζει σπαράγγια από το μάρκετ και στην διαδρομή για να παει έχει άγρια - ραδίκια απο τη λαική και στο 1/3 της απόστασης που διανύει από το σπίτι έχει αγριοράδικα .
Οι ελιες τους απεριποίητες - τα αμπέλια παρατημένα - τα χωράφια χορταριασμενα - ουτε λεμονιά δεν φυτεύουν - ο κατάλογος ατελείωτος.
* Ο Chainis τα έγραψε αψογα στο μηνυμά του.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Φουρθιώτης σε Κοκλώνη: Έφαγες 22 εκατομμύρια, μη βάλεις τους μπράβους σου να με δείρουν
από Αρίστος » 19 Φεβ 2024, 18:22 » σε Κοινωνικά θέματα - 3 Απαντήσεις
- 266 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Αρίστος
19 Φεβ 2024, 18:28
-
-
- 104 Απαντήσεις
- 2135 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από βοθρατζης
11 Δεκ 2024, 20:33