Τα πιτσιρίκια έχουν λαλήσει

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Re: Τα πιτσιρίκια έχουν λαλήσει

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 07 Απρ 2025, 10:45

Αλιόσα έγραψε:
07 Απρ 2025, 09:57
Ασέβαστος έγραψε:
07 Απρ 2025, 08:49
επισης, η θρησκευτικη ευλαβεια ειναι μειονεκτημα, οχι πλεονεκτημα.
Οι γίγαντες Κολοκοτρώνης και Κανάρης και όσοι άλλοι απελευθέρωσαν και μεγαλώσανε την Ελλάδα διαφωνούνε σφόδρα μαζί σου.
ανασκευαζω τοτε. ειναι μειονεκτημα σημερα, που ο κοσμος ειναι μορφωμενος. 200 χρονια πριν μπορει και να μην ηταν :102:

Τίποτα δεν θα κάνουνε γιατι δεν εμπνέονται απο τίποτα για το συλλογικό καλό ή για συλλογικούς αγώνες ώστε να αλλάξει η ζωή. Το εαυτό τους μόνο θα κοιτάξουνε ώστε να βρούνε καμια καλή και καλοπληρωμένη θέση οπουδήποτε στον κόσμο. Για την βολεψή τους θα ενδιαφερθούνε αποκλειστικώς. Αυτοί πλέον είναι οι στόχοι. Ο σώζων εαυτόν σωθήτω με δύο λόγια. Αλλωστε πολίτες του κόσμου αισθάνονται πλέον.
το ιδιο εκαναν παντα. και αυτοι με τους συλλογικους αγωνες, την παρτη τους κοιταζαν, απλα εκριναν βολικο να μαζευτους πολλοι μαζι, για καλυτερη αποτελεσματικοτητα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
georgebi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από georgebi » 07 Απρ 2025, 14:29

ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε:
04 Απρ 2025, 18:39
.

georgebi

.

.
Τρυφώ ε; χμμμμμ...όχι και τόσο

Αν έπρεπε να διαλέξω μια αγαπημένη για το θέμα του νήματος....τη νεανική ηλιθιότητα εγκληματικότητα

θα διάλεγα

α....και αυτό μου άρεσε στην εποχή του....ειναι και ασπρόμαυρο σαν του Τρυφώ

αλλά από τοτε έχουν αλλάξει πολλά....και στο κόσμο, αλλά και σε μένα (τοτε ψήφιζα ΚΚΕεσ ενώ τώρα δαγκωτό ΝΔ) :g030:
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎..... :102:
SpoilerShow
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..

Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 07 Απρ 2025, 14:36

georgebi έγραψε:
07 Απρ 2025, 14:29
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε:
.

georgebi

.

.

Αν έπρεπε να διαλέξω μια αγαπημένη για το θέμα του νήματος....τη νεανική ηλιθιότητα εγκληματικότητα

θα διάλεγα

αλλά από τοτε έχουν αλλάξει πολλά....και στο κόσμο, αλλά και σε μένα (τοτε ψήφιζα ΚΚΕεσ ενώ τώρα δαγκωτό ΝΔ) :g030:

.

Για τα σχόλια του τύπου στόβαλα....ψάξτον στο κανάλι του και θα καταλάβεις με τι Υπερατού εχεις να κάνεις.....

Αν δεν σου κλικάρει μπές και φτύσε με στα μούτρα.....

.
.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...

Άβαταρ μέλους
georgebi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από georgebi » 07 Απρ 2025, 14:56

ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε:
07 Απρ 2025, 14:36
georgebi έγραψε:
SpoilerShow
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε:
.

georgebi

.

.

θα διάλεγα

.

Για τα σχόλια του τύπου στόβαλα....ψάξτον στο κανάλι του και θα καταλάβεις με τι Υπερατού εχεις να κάνεις.....

.
.
Α οκ....νόμισα πως ήταν τρέιλερ της ταινίας και δεν είχα ανοίξει καν το βίντεο

Βέβαια τώρα που το άνοιξα και τον άκουσα να λέει επί λέξη ''ο μεγάλος σκηνοθέτης ....ο Αμπάς Κιαροστάμι'' :o

σταμάτησα να ακούω παρακάτω :lol:

***Σοβαρά τώρα.....λιγο που τριγύρισα στο κανάλι του, δεν μου κάνει κλικ ο Λιαρος......υποθέτω πως δεν ειναι my cup of tea :102:

αλλά όχι και να σε φτύσω στα μούτρα για κάτι σαν αυτό :lol:
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎..... :102:
SpoilerShow
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..

Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 07 Απρ 2025, 15:20

georgebi έγραψε:
07 Απρ 2025, 14:56
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε:
07 Απρ 2025, 14:36
georgebi έγραψε:
SpoilerShow

θα διάλεγα

.

.
.
Α οκ....νόμισα πως ήταν τρέιλερ της ταινίας και δεν είχα ανοίξει καν το βίντεο

Βέβαια τώρα που το άνοιξα και τον άκουσα να λέει επί λέξη ''ο μεγάλος σκηνοθέτης ....ο Αμπάς Κιαροστάμι'' :o

σταμάτησα να ακούω παρακάτω :lol:

***Σοβαρά τώρα.....λιγο που τριγύρισα στο κανάλι του, δεν μου κάνει κλικ ο Λιαρος......υποθέτω πως δεν ειναι my cup of tea :102:

αλλά όχι και να σε φτύσω στα μούτρα για κάτι σαν αυτό :lol:

.

Ο τύπος είναι μια κινητή βιβλιοθήκη.....με χόμπυ σχολιασμού ταινιών και βιβλίων και και και.....

Οταν ανοίξω νήμα φόρου Τιμής στον Διονύση θα καταλάβεις καλύτερα.....

Πάρε ενα για την ώρα.....

.

.
.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...

Στύξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύξ » 07 Απρ 2025, 15:26

Τον εκνεύρισα τον άλλον τον μαθητή ρομά σήμερα κι έκατσε βιαστικά στην καρέκλα με αποτέλεσμα να σπάσει την οθόνη του κινητού . :smt005:

Καλά να πάθεις κωλόπαιδο. :smt077

Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης » 07 Απρ 2025, 15:31

Στύξ έγραψε:
07 Απρ 2025, 15:26
Τον εκνεύρισα τον άλλον τον μαθητή ρομά σήμερα κι έκατσε βιαστικά στην καρέκλα με αποτέλεσμα να σπάσει την οθόνη του κινητού . :smt005:

πηγαινε με τα ποδια τις επομενες μερες στην δουλεια :102:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα

Στύξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύξ » 07 Απρ 2025, 15:34

Eθνικοκοινωνιστης έγραψε:
07 Απρ 2025, 15:31
Στύξ έγραψε:
07 Απρ 2025, 15:26

πηγαινε με τα ποδια τις επομενες μερες στην δουλεια :102:
Παρκάρω σε άλλο στενό κάθε βδομάδα. :a108:

Άβαταρ μέλους
Ανίκητος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ανίκητος » 07 Απρ 2025, 15:54

Ασέβαστος έγραψε:
07 Απρ 2025, 10:45
Αλιόσα έγραψε:
07 Απρ 2025, 09:57
Τίποτα δεν θα κάνουνε γιατι δεν εμπνέονται απο τίποτα για το συλλογικό καλό ή για συλλογικούς αγώνες ώστε να αλλάξει η ζωή. Το εαυτό τους μόνο θα κοιτάξουνε ώστε να βρούνε καμια καλή και καλοπληρωμένη θέση οπουδήποτε στον κόσμο. Για την βολεψή τους θα ενδιαφερθούνε αποκλειστικώς. Αυτοί πλέον είναι οι στόχοι. Ο σώζων εαυτόν σωθήτω με δύο λόγια. Αλλωστε πολίτες του κόσμου αισθάνονται πλέον.
το ιδιο εκαναν παντα. και αυτοι με τους συλλογικους αγωνες, την παρτη τους κοιταζαν, απλα εκριναν βολικο να μαζευτους πολλοι μαζι, για καλυτερη αποτελεσματικοτητα.
Αὐτὸ ὅμως εἶναι ζητούμενο, δὲν ὑπάρχουν ἀρκετοὶ ποὺ νὰ καταβάλλουν μιὰ συλλογικὴ προσπάθεια, ἢ ἔστω νὰ τοὺς μαζέψει κάποιος, ὥστε νὰ ὠφεληθοῦν ἀτομικά.
Λείπει καὶ ἡ συλλογικότητα καὶ ἡ ἡγεσία.
Εἶναι προφανὲς ὅτι οὐδέποτε θὰ ἔβαζε πλάτη κανεὶς σὲ κάτι ποὺ δὲν θὰ ἐξυπηρετήσει τὸ ἀτομικό του ὄφελος, ἀλλὰ ὑπάρχουν μεθοδεύσεις νὰ γίνουν οἱ συνθῆκες ἐκβιαστικὲς καὶ νὰ διαλέξεις τὸ λιγότερο βλαβερό.

Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia » 07 Απρ 2025, 17:19

Λοξίας έγραψε:
06 Απρ 2025, 16:47
Niki έγραψε:
06 Απρ 2025, 09:52
Τα νέα παιδιά ειδικά στην ηλικία των 17 ετών μόλις συνειδητοποιούν ότι ανεξάρτητα των φροντιστηρίων ανεξάρτητα σπουδών γεννήθηκαν σε μια χώρα που για τα επόμενα 25 χρόνια ακόμα θα χαροπαλεύει με ότι σημαίνει αυτό , μετανάστευση η δουλειά χωρίς μέλλον.
Σε αυτήν την ηλικία μόλις συνειδητοποιούν ότι οι προηγούμενες γενιές τους έχουν καταστρέψει χώρα και ζωή.
Σε αυτήν την ηλικία που οι ορμόνες τους κτυπάνε κόκκινο. Παράλληλα με την απαξίωση της ζωής τους βλέπουν καθημερινά την προκατάληψη των ηλικιωμένων απέναντι τους.
Τους αποκαλούν πιτσιρίκια και σκατόπαιδα σαν να μην έχουν οντότητα η θέση στην κοινωνία.

Τους συγχαίρω που βρίσκουν την δύναμη και το κουράγιο να το ρίξουνε στο αστείο και να βρούνε μέσα από το χιούμορ αυτοσυγκράτηση.
Τους εύχομαι όταν όλοι αυτοί οι γέροι φύγουνε με το καλό να φτιάξουν τον κόσμο τους καλύτερο.
Να θυμούνται τι τους έκαναν και να μην κάνουν το ίδιο στα παιδιά τους
Θα κάνω ένα εκτενές σχόλιο πάνω στο ποστ σου, αν δεν σε πειράζει...

Ανήκω στην γενιά των πρώτων/πρώϊμων boomers (1950) και δεν έχω καμία αμφιβολία πως αυτή γενιά έπαιξε το μέλλον των παιδιών της (Gen X) στα ζάρια. Και το έχασε. Το αν κάποιοι (θέλεις το 10% ; παραπάνω δεν ήταν), δεν συμμετείχαν στον τζόγο, δεν παίζει κανέναν ρόλο παρά μόνον στην ατομική συνείδησή τους.

Βάζοντας στο χρονικό παράθυρο ένα σημερινό άτομο με ηλικία +/- 17 ετών, μιλάς για την Gen Z, που έχουν γεννηθεί μεταξύ 1995 και 2015. Δηλαδή θα πρέπει να έχουν γονείς είτε τους τελευταίους Gen X είτε τους πρώιμους Millenials. Σωστά; Ναι, σωστά.
Έτσι όμως, είναι σαν να βγάζεις από το κάδρο τους μπούμερς, που, στην ουσία, αυτοί έβαλαν ταμπέλα "Πωλούνται τα πάντα και σε καλή τιμή".
Ναι, γράφεις "οι προηγούμενες γενιές" αλλά έτσι χρεώνεις και την "Ήσυχη γενιά", η οποία διαδραμάτισε άλλον ρόλο.

Αλλά κρατάω μικρό καλάθι για το υπογραμμισμένο στο ποστ σου και αυτό, διότι υπάρχει κάτι που έχω δει, μια νοοτροπία που έχω διαπιστώσει, συζητώντας με πολλούς** της Gen X και Millenials, είτε παιδιά των boomers (δικά μου και φίλων μου/γνωστών μου boomers) είτε εγγόνια των πρώιμων boomers.
Δεν θα προσπαθήσω, με κανέναν τρόπο, να δικαιολογήσω την γενιά μου. Τα κάναμε σκατά και αυτό είναι γεγονός αυταπόδεικτο. Πλην όμως, με όσους νέους συζήτησα, διέκρινα μία "απροθυμία", μία "βαριεστημάρα" και κάτι σαν "εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα;"...

Σαν παράδειγμα...
Στην Ελλάδα, η πενθήμερη εργασία και το 40ωρο, καθιερώθηκαν οριστικά στα τέλη της δεκαετίας του '70 και αρχές δεκαετίας του '80.
Απεργίες, διαδηλώσεις, ξύλο...τελικά τα κατάφεραν. Οι boomers! Αλλά, σαν ηλίθιοι, μετά από μερικές δεκαετίες το "πουλήσαμε" (μαζί με άλλα δικαιώματα), βυθίζοντας σε εργασιακό μεσαίωνα τα παιδιά μας...

Τα παιδιά μας (και τα εγγόνια μας) λοιπόν, δεν έχουν καμία διάθεση να κατέβουν στον δρόμο και να παλέψουν για να αλλάξει κάτι.
"Εσείς τα κάνατε σκατά", λένε, "εσείς να τα φτιάξετε".

**Λέγοντας "πολλούς", εννοώ φυσικά έναν μικρό αριθμό ( +/- 20 άτομα), που δεν συνάδει για στατιστικό συμπέρασμα με κανέναν τρόπο.
Μακάρι, λοιπόν, να κάνω λάθος και να "διορθώσουν" το μέλλον τους τα παιδιά μας/σας.
Αλλά αν δεν κάνω, τότε πρέπει να ξέρουμε πως και αυτή η "νοοτροπία", δημιούργημα δικό μας είναι. Εμείς μεγαλώσαμε τα παιδιά μας σαν πρίγκηπες/πριγκήπισσες που όλα τους οφείλονται. Οπότε η ανάπτυξη "πριγκηπικής τρυφηλότητας", ήταν αναπόφευκτη.

Καταλαβαίνω πως ο καθένας θα μπορεί να φέρει τα δικά του παραδείγματα, που θα συμφωνούν με την δική μου άποψη ή θα αντιτίθενται.
Θα μπλέξουμε με περιπτωσιολογίες, έτσι...

Καλησπερα Κορωνα μου, εχεις δικιο σε αυτα που γραφεις, αλλα θα διαφωνησω εν μερει στο θεμα της απροθυμιας, η γενια μου (78αρης αρα Gen X, αλλα και η επομενη γενια των Millenials) ναι μεν σε καποιο βαθμο δειχνει απροθυμια, αλλα αν το σκεφτεις καπως διαφορετικα ειναι ουσιαστικα η γενια που γκρεμισε το ΠΑΣΟΚ απο το 40%+ στο 7%. Ειναι η γενια που εψαξε μια αλλαγη μεσω του Τσιπρα και ενα κομμα του 3% το εκανε κυβερνηση, που εβαλε την Χρυση Αυγη στο κοινοβουλιο, που αναγκασε τα κομματα να συνεργαστουν επειδη δεν εβγαιναν τα κουκια κλπ, δεν θα σχολιασω για το εαν ειναι σωστο ή λαθος αλλα τουλαχιστον προσπαθησε.

Η μεγαλη αδιαφορια ηρθε μετα τον Τσιπρα, οπου καταλαβαν ολοι οτι το συστημα δεν αλλαζει ετσι ευκολα και οτι τελικα οτι παρουσιαζεται ως αντισυστημικο, δεν ειναι επι της ουσιας και αντισυστημικο. Καπου εκει μπλοκαρε, αλλα υπαρχει μια παρακαταθηκη πολυ σημαντικη, δεν ειναι πλεον αγκιστρωμενη στα κομματα (τουλαχιστον σε ενα σεβαστο ποσοστο) και οπως ανεβασε τη ΝΔ στο 40% ετσι μπορει να την κατεβασει στο 25%, δηλαδη ακομα και τωρα, ψαχνει να βρει τον τροπο ή τον καταλληλο.

Δεν ειναι σιγουρα κατι το σπουδαιο αλλα δεν ειναι και αμελητεο....
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."

Άβαταρ μέλους
Niki
Phorum.gr user: Niki

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki » 07 Απρ 2025, 17:50

Λοξίας έγραψε:
06 Απρ 2025, 16:47
Niki έγραψε:
06 Απρ 2025, 09:52
Τα νέα παιδιά ειδικά στην ηλικία των 17 ετών μόλις συνειδητοποιούν ότι ανεξάρτητα των φροντιστηρίων ανεξάρτητα σπουδών γεννήθηκαν σε μια χώρα που για τα επόμενα 25 χρόνια ακόμα θα χαροπαλεύει με ότι σημαίνει αυτό , μετανάστευση η δουλειά χωρίς μέλλον.
Σε αυτήν την ηλικία μόλις συνειδητοποιούν ότι οι προηγούμενες γενιές τους έχουν καταστρέψει χώρα και ζωή.
Σε αυτήν την ηλικία που οι ορμόνες τους κτυπάνε κόκκινο. Παράλληλα με την απαξίωση της ζωής τους βλέπουν καθημερινά την προκατάληψη των ηλικιωμένων απέναντι τους.
Τους αποκαλούν πιτσιρίκια και σκατόπαιδα σαν να μην έχουν οντότητα η θέση στην κοινωνία.

Τους συγχαίρω που βρίσκουν την δύναμη και το κουράγιο να το ρίξουνε στο αστείο και να βρούνε μέσα από το χιούμορ αυτοσυγκράτηση.
Τους εύχομαι όταν όλοι αυτοί οι γέροι φύγουνε με το καλό να φτιάξουν τον κόσμο τους καλύτερο.
Να θυμούνται τι τους έκαναν και να μην κάνουν το ίδιο στα παιδιά τους
Θα κάνω ένα εκτενές σχόλιο πάνω στο ποστ σου, αν δεν σε πειράζει...

Ανήκω στην γενιά των πρώτων/πρώϊμων boomers (1950) και δεν έχω καμία αμφιβολία πως αυτή γενιά έπαιξε το μέλλον των παιδιών της (Gen X) στα ζάρια. Και το έχασε. Το αν κάποιοι (θέλεις το 10% ; παραπάνω δεν ήταν), δεν συμμετείχαν στον τζόγο, δεν παίζει κανέναν ρόλο παρά μόνον στην ατομική συνείδησή τους.

Βάζοντας στο χρονικό παράθυρο ένα σημερινό άτομο με ηλικία +/- 17 ετών, μιλάς για την Gen Z, που έχουν γεννηθεί μεταξύ 1995 και 2015. Δηλαδή θα πρέπει να έχουν γονείς είτε τους τελευταίους Gen X είτε τους πρώιμους Millenials. Σωστά; Ναι, σωστά.
Έτσι όμως, είναι σαν να βγάζεις από το κάδρο τους μπούμερς, που, στην ουσία, αυτοί έβαλαν ταμπέλα "Πωλούνται τα πάντα και σε καλή τιμή".
Ναι, γράφεις "οι προηγούμενες γενιές" αλλά έτσι χρεώνεις και την "Ήσυχη γενιά", η οποία διαδραμάτισε άλλον ρόλο.

Αλλά κρατάω μικρό καλάθι για το υπογραμμισμένο στο ποστ σου και αυτό, διότι υπάρχει κάτι που έχω δει, μια νοοτροπία που έχω διαπιστώσει, συζητώντας με πολλούς** της Gen X και Millenials, είτε παιδιά των boomers (δικά μου και φίλων μου/γνωστών μου boomers) είτε εγγόνια των πρώιμων boomers.
Δεν θα προσπαθήσω, με κανέναν τρόπο, να δικαιολογήσω την γενιά μου. Τα κάναμε σκατά και αυτό είναι γεγονός αυταπόδεικτο. Πλην όμως, με όσους νέους συζήτησα, διέκρινα μία "απροθυμία", μία "βαριεστημάρα" και κάτι σαν "εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα;"...

Σαν παράδειγμα...
Στην Ελλάδα, η πενθήμερη εργασία και το 40ωρο, καθιερώθηκαν οριστικά στα τέλη της δεκαετίας του '70 και αρχές δεκαετίας του '80.
Απεργίες, διαδηλώσεις, ξύλο...τελικά τα κατάφεραν. Οι boomers! Αλλά, σαν ηλίθιοι, μετά από μερικές δεκαετίες το "πουλήσαμε" (μαζί με άλλα δικαιώματα), βυθίζοντας σε εργασιακό μεσαίωνα τα παιδιά μας...

Τα παιδιά μας (και τα εγγόνια μας) λοιπόν, δεν έχουν καμία διάθεση να κατέβουν στον δρόμο και να παλέψουν για να αλλάξει κάτι.
"Εσείς τα κάνατε σκατά", λένε, "εσείς να τα φτιάξετε".

**Λέγοντας "πολλούς", εννοώ φυσικά έναν μικρό αριθμό ( +/- 20 άτομα), που δεν συνάδει για στατιστικό συμπέρασμα με κανέναν τρόπο.
Μακάρι, λοιπόν, να κάνω λάθος και να "διορθώσουν" το μέλλον τους τα παιδιά μας/σας.
Αλλά αν δεν κάνω, τότε πρέπει να ξέρουμε πως και αυτή η "νοοτροπία", δημιούργημα δικό μας είναι. Εμείς μεγαλώσαμε τα παιδιά μας σαν πρίγκηπες/πριγκήπισσες που όλα τους οφείλονται. Οπότε η ανάπτυξη "πριγκηπικής τρυφηλότητας", ήταν αναπόφευκτη.

Καταλαβαίνω πως ο καθένας θα μπορεί να φέρει τα δικά του παραδείγματα, που θα συμφωνούν με την δική μου άποψη ή θα αντιτίθενται.
Θα μπλέξουμε με περιπτωσιολογίες, έτσι...
Εντάξει σε αρκετά συμφωνώ από αυτά σε αρκετά είμαι έτσι και έτσι και σε κάποια θα μας το δείξει η ιστορία.
Θα διαφωνήσω όμως ως προς το μέλλον των παιδιών.
Θα εξηγήσω.
Οι παλιές γενιές αυτές που έφεραν την χώρα σε αυτήν την κατάσταση και τώρα οι περισσότεροι είναι συνταξιούχοι με ακίνητα βολεμένοι τράφηκαν και τρέφονται από το μέλλον αυτών των παιδιών σαν βαμπίρ.
Αυτές οι γενιές οι ίδιες δεν έκαναν και πολλά παιδιά ήτανε οι γενιές των παρτάκιδων κοιτούσανε την βολεψιά τους και πως να περνούν αυτοί καλά και συνεχίζουν να το κάνουν.
Τίποτα δεν έχει αλλάξει.
Αρκετοί από αυτούς έχασαν και την ηθική τους επειδή έζησαν την κατάλυση της Σοβιετικής ένωσης και της αθρόας προσέλευσης νεαρών γυναικών από χώρες της παλαιάς Σοβιετικής Ένωσης με επιτήδειους να τις εκμεταλλεύονται αυτοί με το πλεονέκτημα της τσέπης με δανεικά χρήματα έγιναν οι περισσότεροι πόρνοι.
Αυτό γρήγορα έκανε τα μυαλά τους διαστροφικά βοήθησε φυσικά και ο Κωστόπουλος τα τότε κανάλια και ταινίες βιντεο της εποχής , αν τα δει όλα αυτά ένας ιστορικός ,έλα να αγαπηθούμε νταρλινγκ , να σου φέρω μια ουκρανέζα σε επιθεώρηση η τον Κώστα Βουτσά να λέει πόσες Ουκρανέζες έχεις κ.λ.π.Θα τραβάει τα μαλλιά του. Φυσικά όταν μετά η κατάσταση άλλαξε άρχισαν να ρίχνονται στα παιδιά τους στα εγγόνια τους στις νύφες τους γενικά όπου βρούνε.
Κανονικά έπρεπε επιτελείο ψυχολόγων να τους κάνει χρόνια θεραπεία και ιστορικοί να αναφερθούν με στοιχεία το πόσο περιοδικά,μμε και επιθεωρήσεις μπορούν να διαφθείρουν ένα λαό.
Αυτά τα βαμπίρ όπως τα λένε τα νέα παιδιά εκφράζουν μίσος στα νέα παιδιά και το εκφράζουν παντού θα το δεις σε όλα τα μέσα.
Ευτυχώς το μοναδικό που δεν μπορούνε να τους πάρουν είναι τα νιάτα και αυτό είναι που ζηλεύουν όσο βλέπουν να τους παίρνει η κατηφόρα.
Τώρα τα νέα παιδιά ναι είναι απογοητευμένα αποπροσανατολισμένα αλλά χρειάζεται να κάνουν τον κύκλο τους.
Θα περάσουν από όλα τα στάδια μέχρι να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη άποψη και να ενεργοποιηθούν.
Πιστεύω ότι έτσι θα γίνει σε αυτό ελπίζω.

Ίσως έπρεπε να ανοιχθεί ένα νήμα βαμπίρ vs "σκατόπαιδα -πιτσιρίκια"

Αυτή είναι η δική μου οπτική.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 07 Απρ 2025, 23:55

Ανίκητος έγραψε:
07 Απρ 2025, 09:44
hellegennes έγραψε:
07 Απρ 2025, 01:50
EKPLIKTIKOS έγραψε:
06 Απρ 2025, 22:44
Millennials, Xers, Zoomers κ πίπες μπλε. Μήπως πιστεύετε κ στα ζώδια ρε τύποι; :102:
Τα ζώδια είναι ένας τελείως ράντομ τρόπος κατηγοριοποίησης, οι γενιές δεν είναι ούτε ράντομ ούτε ανύπαρκτες. Βασίζονται στο κοινωνικό περιβάλλον που μεγαλώνει κάθε ομάδα ανθρώπων και τις κάνει να μοιράζονται χοντρικά και κατά μέσο όρο μια φιλοσοφία και έναν τρόπο ζωής.

Εμφανώς είναι γέννημα του 20ου αιώνα. Πιο πριν κάθε γενιά μπορεί να είχε κοινά βιώματα αλλά ήταν από πολύ ως πάρα πολύ τοπικά περιορισμένη. Η γενιά του 1560 που γεννήθηκε σε ένα χωριό κοντά στο Στρασβούργο σαφώς δεν είχε τα ίδια βιώματα με την ίδια φουρνιά που γεννήθηκε στην Ιθάκη ώστε να έχουν κοινά χαρακτηριστικά. Η παγκόσμια κουλτούρα είναι πρόσφατο φαινόμενο.
Δὲν εἶναι λάθος, μπορεῖς νὰ μιλᾶς γιὰ γενιές.
Παρὰ τὶς μεγάλες ἀλλαγὲς στὸν τρόπο ζωῆς ποὺ ἔχουν συντελεστεῖ ἀπὸ τὸν 20ο αἰῶνα καὶ μετά, ὑπάρχουν κοινὲς ἐμπειρίες καὶ ἀναφορὲς σὲ ὁμάδες ἀνθρώπων μὲ κοντινὲς ἡλικίες. Οἱ ἀλλαγὲς θὰ ἔλεγα τὶς κάνουν καὶ πιὸ διακριτές. Οἱ ἐμπειρίες ποὺ ἔχουν ὅσοι γεννήθηκαν στὴν προδικτατορικὴ Ἑλλάδα, εἶναι ἀρκετὰ διαφορετικὲς ἀπὸ αὐτὲς ἑνὸς γεννημένου τὸ 2000.

Ὡστόσο δὲν ταιριάζει ἡ ἀμερικάνικη διαστρωμάτωση (Gen X, Millenials κλπ.) μὲ τὴν ἐγχώρια, γιατί αὐτὰ ποὺ σημαδεύουν τις ἐκεῖ γενιές, ἄφησαν ἀνεπηρέαστους τοὺς Ἕλληνες. Δὲν πιστεύω δηλαδὴ στὴν "παγκόσμια κουλτούρα".
Ωραία, να σου δώσω μερικά παραδείγματα και επεξήγηση στο γιατί ταιριάζει πολύ καλά και έχουμε κοινά βιώματα.

Ήμασταν παιδάκια όταν κατέρρευσε ο κομμουνισμός στην Ευρώπη. Αυτό μας επηρέασε όλους. Μετανάστες από τις πρώην κομμουνιστικές χώρες εξαπλώθηκαν σε όλον τον δυτικό κόσμο. Ζήσαμε από κοινού την αποκλιμάκωση του ψυχρού πολέμου και το τέλος του, ζήσαμε την δημιουργία του ISS, είδαμε τις ίδιες ταινίες, τις ίδιες σειρές κινουμένων σχεδίων, διαβάσαμε τα ίδια βιβλία, αγοράσαμε τα ίδια τεχνολογικά προϊόντα, ζήσαμε την ίδια φούσκα των ακινήτων, την γενιά των γονιών μας να αγοράζει σπίτι για την πλάκα τους και την δική μας να αδυνατεί. Ακούγαμε την ίδια μουσική, τρώγαμε τα ίδια τυποποιημένα φαγητά, βλέπαμε τις ίδιες σειρές στην τηλεόραση. Ζήσαμε την ίδια αύξηση στην μετανάστευση.

Σαφώς υπάρχουν πράγματα που συνέβησαν μόνο στο Αμέρικα και δεν μας πολυενδιαφέρουν ούτε μας πολυεπηρέασαν, παρομοίως κι εδώ. Αλλά τα πλέον καθοριστικά πράγματα που διαμορφώνουν τον τρόπο που σκέφτεται μια γενιά και χαρακτηρίζει την ιδεολογία της και την φιλοσοφική της προσέγγιση ήταν κοινά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης » 08 Απρ 2025, 00:11

επαθαν κριση συνειδησεως ορισμενοι Xers η ειναι ενοχικα συνδρομα? :102:

υποτιμημενη σε βαθμο κακουργηματος η καταστροφικη μανια των Xers και η συμβολη τους στην παρακμη :102:

οι μπουμερς υπευθυνοι για τις βασεις της οικονομικης παρακμης,οι Xers για την απογειωση της και για την πολιτισμικη (λογικο αφου η τρυφηλη-ευκολη ζωη οδηγει στην πνευματικη-συναισθηματικη καταρρευση)

μαθαινετε μπαλιτσα απο τον αρχοντα :102:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα

Άβαταρ μέλους
Ανίκητος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ανίκητος » 08 Απρ 2025, 10:21

hellegennes έγραψε:
07 Απρ 2025, 23:55
Ωραία, να σου δώσω μερικά παραδείγματα και επεξήγηση στο γιατί ταιριάζει πολύ καλά και έχουμε κοινά βιώματα.

Ήμασταν παιδάκια όταν κατέρρευσε ο κομμουνισμός στην Ευρώπη. Αυτό μας επηρέασε όλους. Μετανάστες από τις πρώην κομμουνιστικές χώρες εξαπλώθηκαν σε όλον τον δυτικό κόσμο. Ζήσαμε από κοινού την αποκλιμάκωση του ψυχρού πολέμου και το τέλος του, ζήσαμε την δημιουργία του ISS, είδαμε τις ίδιες ταινίες, τις ίδιες σειρές κινουμένων σχεδίων, διαβάσαμε τα ίδια βιβλία, αγοράσαμε τα ίδια τεχνολογικά προϊόντα, ζήσαμε την ίδια φούσκα των ακινήτων, την γενιά των γονιών μας να αγοράζει σπίτι για την πλάκα τους και την δική μας να αδυνατεί. Ακούγαμε την ίδια μουσική, τρώγαμε τα ίδια τυποποιημένα φαγητά, βλέπαμε τις ίδιες σειρές στην τηλεόραση. Ζήσαμε την ίδια αύξηση στην μετανάστευση.

Σαφώς υπάρχουν πράγματα που συνέβησαν μόνο στο Αμέρικα και δεν μας πολυενδιαφέρουν ούτε μας πολυεπηρέασαν, παρομοίως κι εδώ. Αλλά τα πλέον καθοριστικά πράγματα που διαμορφώνουν τον τρόπο που σκέφτεται μια γενιά και χαρακτηρίζει την ιδεολογία της και την φιλοσοφική της προσέγγιση ήταν κοινά.
Δὲν εἶναι λάθος, ἀλλὰ δὲν εἶναι καὶ ἀπόλυτα σωστό.
Σὲ ὅ,τι ἀφορᾶ τὰ παγκόσμια γεγονότα, ποὺ ὅσοι τὰ ἔζησαν καὶ ἔχουν κοινὲς ἀναφορὲς στὸ πῶς συνέβησαν, συναποτελοῦν μιὰ γενιὰ ποὺ καλύπτει τὸν μισὸ καὶ περισσότερο πλανήτη, βγαίνει νόημα.
Ἀλλὰ γιὰ τὰ γεγονότα γνωστὰ στὰ ὅρια τῆς ἑλληνικῆς πραγματικότητας, δὲν μπορεῖς νὰ τὸ συνδέσεις μὲ εὐρύτερες γενιές.
Κι ἐπειδὴ ἐδῶ κουβεντιάζουμε γιὰ τὰ ἐγχώρια πιτσιρίκια, πιὸ πολὺ ταιριάζει νὰ λὲς π.χ. "γενιὰ τῶν μνημονίων" παρὰ Gen Y ἢ Z.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών