Λεγεών έγραψε: ↑03 Μάιος 2024, 17:06
George_V έγραψε: ↑03 Μάιος 2024, 16:35
Ενοχλει ο διατυμπανισμος της.
Αν ξαναδιαβάσεις το ποστ μου, ίσως κατανοήσεις πόσο αντιφατικά και δικαιωματιστικά μου ακούγονται αυτά που λες. Έχεις το δικαίωμα να θέσεις το κλίμα μίας εβδομάδας και να χαλάσεις τον κόσμο επειδή τάχα μου αναστήθηκε ο μεσσίας σου, απαιτείς και το δικαίωμα να μην μπορώ να φάω κρέας μία συγκεκριμένη ημέρα επειδή "το διατυμπανίζω" και έτσι "σε προκαλώ". Κορώνα κερδίζεις, γράμματα χάνω.
Και όλο αυτό το τροπάρι το ακολουθείτε κάθε χρόνο με τα ίδια επιχειρήματα (ήδη αναφέρθηκε το κρυφοπολυαγαπημένο σας Ισλάμ

) επειδή υπάρχουν μερικοί τύποι εκεί έξω που "το διατυμπανίζουν" στο φέησμπουκ πως θα πάνε στο κέντρο της πόλης να ντερλικώσουν και όσοι θέλουν να συμμετάσχουν είναι ευπρόσδεκτοι.
Αν δεν είναι το άκρον άωτον της ορθόδορκσης χριστιανικής ανασφάλειας όλο αυτό, τότε τι είναι;

Μα δεν ειπα να μη φας. Φαε. Δικαιωμα σου ειναι.
Αλλα το να το διατυμπανιζεις δεν νομιζεις οτι ειναι προσβολη και προς τους αλλους?
Ας κανω rephrase το παραδειγμα μου.
Ο γειτονας σου ειναι vegan.
Eσυ τρως κρεας.
Στο σπιτι του τρωει χορτα, στο σπιτι σου τρως κρεας (οποτε θελει ο καθενας δλδ χωρις περιορισμους)
Ενοχλει κανεναν αυτο?
Σε ενοχλει που ξερεις οτι ειναι vegan? Ενοχλειται ο γειτονας σου που ξερει οτι εισαι κρεατοφαγος?
Οχι.
Ας δοκιμασουμε κατι αλλο.
Παρε μια μπριζολα ψηστην και μετα χτυπα το κουδουνι του γειτονα σου και φατην μπροστα του.
Θα ενοχληθει? Θα το θεωρησει προσβλητικο?
Ας δουμε και μια αλλη εκδοχη.
Σε μια κοινη παρεα ειστε και οι δυο και λες "Σημερα θα φαω κοκορέτσι. Ο γειτονας μου δεν το τρωει αλλα εγω το τρωω και ειναι καλυτερο απο χορτα! Δεν ξερει τι χανει και μαλλον ειναι χαζο αυτο που κανει. Πως μπορει να σκεφτεται ετσι?"
Και αυτος ειναι στο διπλανο καθισμα και σε ακουει.
Θα ενοχληθει? Θα προσβληθει?
Για πες μου τη γνωμη σου σε αυτο το παράδειγμα?
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.