Ο ήλιος θα πεθάνει όχι σε εκατομμύρια χρόνια αλλά δισεκατομμύρια, 10 για την ακρίβεια. Φυσικά και θα τελειώσουν τα ορυκτά αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας εδώ. Τώρα αν πιστεύεις ότι μόλις τελειώσουν θα ζούμε από ήλιο απλά είσαι κουτό.Εσθήρ έγραψε: ↑03 Ιούλ 2019, 21:43Δεν χρειαστηκε να δω και πολλα απο το χαζοποστ σου,μου αρκει αυτοΑπο οταν πηγαινα σχολειο,ξεραμε οτι τα ορυκτα καυσιμα εχουν ημερομηνια ληξης,τα απωθεματα ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ τελειωνουν.ΟΠΟΤΕ ΤΙ ΑΓΑΠΟΥΛΑ; Ουτως η αλλως θα εξαναγκαστουμε να παμε σε αλλες μορφες ενεργειας και ξες ο ηλιος ειναι ανεξαντλητος,εκτος απο οταν σβησει βεΒαια,αλλα μιλαμε για εκατομυρια χρονια,τοτε αν υπαρχουμε ακομα,θα εχουμε φυγει απο την γη.Για να καταλάβετε γιατί αυτό είναι εντελώς βλακώδες, γιατί οι "πράσινες τεχνολογίες" δεν μπορούν να "αντικαταστήσουν" ποτέ τον ποτών τα ορυκτά καύσιμα, και μάλιστα έχουν άναγκη τα ορυκτά καύσιμα για να υπάρχουν από την παραγωγή ίσαμε τη μεταφορά και την συντήρησή τους, γιατί ουσιαστικά τα πάντα εξαρτώνται από το πετρέλαιο και γιατί τα δισεκατομμύρια που ζουν σήμερα δεν γίνεται να επιβιώσουν χωρίς ορυκτά καύσιμα,
ΟΠΟΤΕ ΛΕς ΜΠΟΥΡΔΑΡΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΣΧΕΤΟΣ.Και σαν διπλουλης κιολας μυριζεις.
Το μύθευμα της "πράσινης ανάπτυξης"
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Το μύθευμα της "πράσινης ανάπτυξης"
Δεν θα σε ρωτήσω να μου πεις εσύ τι έχει αλλάξει τόσο πολύ στην τεχνική των μπαταριών και την απόδοσή τους τα τελευταία 200 χρόνια γιατί δεν θα ξέρεις.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑03 Ιούλ 2019, 22:00Αφού είναι ρητορική την αφήνω να πλανάται. Θα κάνω κι εγώ μια ρητορική ερώτηση, γιατί μετακινείς συνέχεια τα γκολποστ;Antigeist έγραψε: ↑03 Ιούλ 2019, 21:55Nα σου κάνω μια ρητορική ερώτηση ρε μπαγάσα. Έχεις ακούσει ποτέ σου να γίνεται λόγος για utility scale energy storage?
http://energyskeptic.com/2019/utility-s ... -possible/
Κάθε φορά που σου αποδεικνύεται ότι κάτι όχι μόνο μπορεί να γίνει, αλλά γίνεται ήδη, το γυρίζεις σε κάτι άλλο.
Εκεί που μιλούσαμε λοιπόν για οχήματα, το γυρίζεις σε... utility scale energy storage.
Άμα σταματήσεις τη ρητορία, ξαναέλα να μας πεις αν έγινε καμια εξέλιξη στις μπαταρίες τα τελευταία 200 χρόνια.
Αυτοί που ξέρουν όμως και συγκρίνουν την πορεία του κινητήρα εσωτερικής καύσης ξέρουν τι παναπεί πραγματικό breakthrough στην τεχνική και απόδοση.
Άμα είχες διαβάσει αυτό που σου παρέθεσα θα έβλεπες πράγματα που οφείλουν να βάλουν σε σκέψεις κάθε λογικό άνθρωπο.
Pound for pound, oil is 500 times more energy dense than a lead-acid battery and about 120 times more than a lithium-ion battery. That makes them too heavy to move a heavy-duty truck or other large vehicle.
One of the main problems with batteries is that they’re too heavy, especially for the heavy-duty vehicles and equipment that civilization depends on.
We’ve already gained as much energy density as possible by switching to lighter and lighter elements — from lead to zinc to nickel to lithium. Consider that when you hear about yet another battery improvement.
- Dwarven Blacksmith
Αν είχες προσέξει το διάγραμμα Kwh/Kg που έβαλα, θα ήξερες ότι το "too heavy" και "120" times αλλάζουν κάθε χρόνο.
Θα τα προσέξεις λοιπόν ή τζάμπα γράφουμε;

Εσυ ειπες οτι ΠΑΝΤΑ θα χρησιμοποιουμε τα ορυκτα και δεν μπορουμε χωρις αυτα.ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙ ΕΙΠΕΣ;Antigeist έγραψε: ↑03 Ιούλ 2019, 22:17Ο ήλιος θα πεθάνει όχι σε εκατομμύρια χρόνια αλλά δισεκατομμύρια, 10 για την ακρίβεια. Φυσικά και θα τελειώσουν τα ορυκτά αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας εδώ. Τώρα αν πιστεύεις ότι μόλις τελειώσουν θα ζούμε από ήλιο απλά είσαι κουτό.Εσθήρ έγραψε: ↑03 Ιούλ 2019, 21:43Δεν χρειαστηκε να δω και πολλα απο το χαζοποστ σου,μου αρκει αυτοΑπο οταν πηγαινα σχολειο,ξεραμε οτι τα ορυκτα καυσιμα εχουν ημερομηνια ληξης,τα απωθεματα ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ τελειωνουν.ΟΠΟΤΕ ΤΙ ΑΓΑΠΟΥΛΑ; Ουτως η αλλως θα εξαναγκαστουμε να παμε σε αλλες μορφες ενεργειας και ξες ο ηλιος ειναι ανεξαντλητος,εκτος απο οταν σβησει βεΒαια,αλλα μιλαμε για εκατομυρια χρονια,τοτε αν υπαρχουμε ακομα,θα εχουμε φυγει απο την γη.Για να καταλάβετε γιατί αυτό είναι εντελώς βλακώδες, γιατί οι "πράσινες τεχνολογίες" δεν μπορούν να "αντικαταστήσουν" ποτέ τον ποτών τα ορυκτά καύσιμα, και μάλιστα έχουν άναγκη τα ορυκτά καύσιμα για να υπάρχουν από την παραγωγή ίσαμε τη μεταφορά και την συντήρησή τους, γιατί ουσιαστικά τα πάντα εξαρτώνται από το πετρέλαιο και γιατί τα δισεκατομμύρια που ζουν σήμερα δεν γίνεται να επιβιώσουν χωρίς ορυκτά καύσιμα,
ΟΠΟΤΕ ΛΕς ΜΠΟΥΡΔΑΡΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΣΧΕΤΟΣ.Και σαν διπλουλης κιολας μυριζεις.
Ειναι δεδομενο οτι τελειωνουν και ειναι δεδομενο οτι στρεφομαστε σε αλλες πηγες ενεργειας,ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;Αυτο ειναι το θεμα μας.εσυ εγραψες οτι ΠΑΝΤΑ θα χρησιμοποιουμε ορυκτα καυσιμα και σου εξηγω ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΙΑ ΣΟΥ.
Εκτος αν νομιζεις οτι θα φυτεψεις ενα ορυκτο καυσιμο και θα φυτρωσει και θα σου κανει και παιδακια.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος User_601 την 03 Ιούλ 2019, 22:39, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Εδω δεν αντιλαμβανεται πιο ευκολα,αυτο θα καταλαβει;Παπατζες γραφει και μετα αυτοαναιρειται.
- Hector Buas
Είσαι πραγματικά αθεόφοβος...
Τζάμπα γράφετε...Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑03 Ιούλ 2019, 22:29Αν είχες προσέξει το διάγραμμα Kwh/Kg που έβαλα, θα ήξερες ότι το "too heavy" και "120" times αλλάζουν κάθε χρόνο.
Antigeist έγραψε: ↑03 Ιούλ 2019, 18:40Η μείωση των "ρύπων" (η οικολογική καταστροφή δεν είναι απλά θέμα "ρύπων") πρέπει να είναι μιας συγκεκριμένης τάξης μεγέθους για να είναι σοβαρή. Όμως τέτοια μείωση δεν είναι εφικτή αν ο κόσμος δεν απομακρυνθεί από το σύγχρονο μαζικοδημοκρατικό μοντέλο κοινωνικής οργάνωσης γιατί ένα τέτοιο μοντέλο έχει συγκεκριμένες υλικές ανάγκες που οι "πράσινες τεχνολογίες" δεν μπορούν να καλύψουν.Pedro έγραψε: ↑03 Ιούλ 2019, 16:06Ρε συ ξερω πως ολα ειναι αλληλενδετα και στη βαση ολων ειναι τα μηχανηματα αυτα και το τι καινε.
Το θεμα ειναι ,οπως τονισα,η μειωση. Οχι η ολικη καταργηση.
Πιστευω ,πως επειδη τα τελευταια χρονια ξεφυγαμε αγνοωντας τις συνεπειες για το περιβαλλον,ξεκινησε αυτη η καμπανια της δηθεν πρασινης ενεργειας κλπ.
Γνωριζω οτι,απο τη μια πχ η bmw εξακολουθει να παραγει εκατονταδες αυτοκινητα και παραλληλα μιλαει για προστασια περιβαλλοντος. Λες και σημερα εαν τα αυτοκινητα ειναι ηλεκτροκινητα δεν βλαπτουν το περιβαλλον.
Αυτο που λεω ειναι,η μειωση των ρυπων,μεσο καποιων πολιτων που θα ακολουθησει. Απο τις μεγαλες εταιρειες που παραγουν το ο,τιδηποτε εως και τον μεσο νοικοκυρη.
Το γνωριζω. Αλλωστε για αυτο λεω μειωση και οχι καταργηση. Εμενα προσωπικα δεν με ενοχλει να αλλαξουμε τροπο ζωης,αφου αυτο θα μας ειναι χρησιμο μελλοντικα,για εμας και για τους εναπομειναντες.
Παντως ,θεωρω καλο βημα,αν και τετελεσμενα να παρουμε καποια μετρα. Για παραδειγμα δεν συμφωνεις οτι το τελικο προιον αν δεν ειναι μηχανημα ντιζελ αλλα ηλεκτροκιντηο,το οποιο το ρευμα το σελλεξε απο τον ηλιο ,αν οχι ολο,αλλα ενα αξιοσεβαστο ποσοστο,ειναι λιγοτερο επιβλαβες για το περιβαλλον;
Επισης,ακομη και στα βενζινοκινητα οχηματα εχουμε βελτιωσει την κατασταση με την μειωση της καταναλωσης των καυσιμων.
Ενα καλο που βρισκω στα οχηματα ειναι και το γνωστο start-stop.
Golden Age έγραψε: ↑28 Νοέμ 2019, 16:42Εγώ απλά αγωνίζομαι για τη δημοκρατία.NKVD_SMERSH έγραψε: ↑28 Νοέμ 2019, 16:41
Εξωκοινοβουλευτικέ ακροδεξιέ στηρίζεις Μάρτυρες του Ιαχωβά;
Σοβαρέψου. Με τόσο ευρύ ορισμό του ρατσισμού όλοι ρατσιστές είμαστε διότι όλοι οι άνθρωποι συμπαθούν και αντιπαθούν ορισμένες πολιτικές ομάδες. Αλλά για να σου φύγει η ανησυχία στο δηλώνω ξεκάθαρα ότι αντιπαθώ εξίσου τους ακροδεξιούς. Σε πολλές αναρτήσεις μου σε άλλο νήμα καταπολεμώ το εθνικιστικό αφήγημα διηνεκούς συνέχειας του ελληνισμού.
Ελπίζω να μην είσαι πάνω από 18, άντε 20 χρονών γιατί διαφορετικά κάτι έχει πάει πολύ στραβά με την πνευματική ωρίμανσή σου.Εσθήρ έγραψε: ↑03 Ιούλ 2019, 22:36Εσυ ειπες οτι ΠΑΝΤΑ θα χρησιμοποιουμε τα ορυκτα και δεν μπορουμε χωρις αυτα.ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙ ΕΙΠΕΣ;Antigeist έγραψε: ↑03 Ιούλ 2019, 22:17Ο ήλιος θα πεθάνει όχι σε εκατομμύρια χρόνια αλλά δισεκατομμύρια, 10 για την ακρίβεια. Φυσικά και θα τελειώσουν τα ορυκτά αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας εδώ. Τώρα αν πιστεύεις ότι μόλις τελειώσουν θα ζούμε από ήλιο απλά είσαι κουτό.Εσθήρ έγραψε: ↑03 Ιούλ 2019, 21:43Δεν χρειαστηκε να δω και πολλα απο το χαζοποστ σου,μου αρκει αυτο
Απο οταν πηγαινα σχολειο,ξεραμε οτι τα ορυκτα καυσιμα εχουν ημερομηνια ληξης,τα απωθεματα ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ τελειωνουν.ΟΠΟΤΕ ΤΙ ΑΓΑΠΟΥΛΑ; Ουτως η αλλως θα εξαναγκαστουμε να παμε σε αλλες μορφες ενεργειας και ξες ο ηλιος ειναι ανεξαντλητος,εκτος απο οταν σβησει βεΒαια,αλλα μιλαμε για εκατομυρια χρονια,τοτε αν υπαρχουμε ακομα,θα εχουμε φυγει απο την γη.
Ειναι δεδομενο οτι τελειωνουν και ειναι δεδομενο οτι στρεφομαστε σε αλλες πηγες ενεργειας,ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;Αυτο ειναι το θεμα μας.εσυ εγραψες οτι ΠΑΝΤΑ θα χρησιμοποιουμε ορυκτα καυσιμα και σου εξηγω ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΙΑ ΣΟΥ.
Εκτος αν νομιζεις οτι θα φυτεψεις ενα ορυκτο καυσιμο και θα φυτρωσει και θα σου κανει και παιδακια.
Δεν είπα ότι πάντα θα χρησιμοποιούμε όρυκτα, είπα ότι ποτέ δεν θα υπάρξει μετάβαση σε πράσινη οικονομία δηλ. πότε νέες "καθαρές" τεχνολογίες δεν θα εκπληρώσουν το mainstream "προοδευτικό" όνειρο του να έχεις κρέας χωρίς κόκαλα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Antigeist την 04 Ιούλ 2019, 01:12, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Προφανώς κάθε άνθρωπος που δεν ηδονίζεται με τα καυσαέρια και την ηχορύπανση ξέρει ότι τα ηλεκτρικά αμάξια είναι αισθητικά ανώτερα. Όμως δεν υπάρχει αρκετό λίθιο για να ηλεκτροποιηθεί η αμαξοκίνηση ούτως ή άλλως. Αλλά πες ότι υπήρχε. Τι θα κάναμε τον στόλο βενζινοκίνητων αυτοκινήτων που υπάρχει ήδη; Χαλκομανία; Το μέταλλο δυστυχώς δεν ανακυκλώνεται.Pedro έγραψε: ↑03 Ιούλ 2019, 23:51Antigeist έγραψε: ↑03 Ιούλ 2019, 18:40Η μείωση των "ρύπων" (η οικολογική καταστροφή δεν είναι απλά θέμα "ρύπων") πρέπει να είναι μιας συγκεκριμένης τάξης μεγέθους για να είναι σοβαρή. Όμως τέτοια μείωση δεν είναι εφικτή αν ο κόσμος δεν απομακρυνθεί από το σύγχρονο μαζικοδημοκρατικό μοντέλο κοινωνικής οργάνωσης γιατί ένα τέτοιο μοντέλο έχει συγκεκριμένες υλικές ανάγκες που οι "πράσινες τεχνολογίες" δεν μπορούν να καλύψουν.Pedro έγραψε: ↑03 Ιούλ 2019, 16:06Ρε συ ξερω πως ολα ειναι αλληλενδετα και στη βαση ολων ειναι τα μηχανηματα αυτα και το τι καινε.
Το θεμα ειναι ,οπως τονισα,η μειωση. Οχι η ολικη καταργηση.
Πιστευω ,πως επειδη τα τελευταια χρονια ξεφυγαμε αγνοωντας τις συνεπειες για το περιβαλλον,ξεκινησε αυτη η καμπανια της δηθεν πρασινης ενεργειας κλπ.
Γνωριζω οτι,απο τη μια πχ η bmw εξακολουθει να παραγει εκατονταδες αυτοκινητα και παραλληλα μιλαει για προστασια περιβαλλοντος. Λες και σημερα εαν τα αυτοκινητα ειναι ηλεκτροκινητα δεν βλαπτουν το περιβαλλον.
Αυτο που λεω ειναι,η μειωση των ρυπων,μεσο καποιων πολιτων που θα ακολουθησει. Απο τις μεγαλες εταιρειες που παραγουν το ο,τιδηποτε εως και τον μεσο νοικοκυρη.
Το γνωριζω. Αλλωστε για αυτο λεω μειωση και οχι καταργηση. Εμενα προσωπικα δεν με ενοχλει να αλλαξουμε τροπο ζωης,αφου αυτο θα μας ειναι χρησιμο μελλοντικα,για εμας και για τους εναπομειναντες.
Παντως ,θεωρω καλο βημα,αν και τετελεσμενα να παρουμε καποια μετρα. Για παραδειγμα δεν συμφωνεις οτι το τελικο προιον αν δεν ειναι μηχανημα ντιζελ αλλα ηλεκτροκιντηο,το οποιο το ρευμα το σελλεξε απο τον ηλιο ,αν οχι ολο,αλλα ενα αξιοσεβαστο ποσοστο,ειναι λιγοτερο επιβλαβες για το περιβαλλον;
Επισης,ακομη και στα βενζινοκινητα οχηματα εχουμε βελτιωσει την κατασταση με την μειωση της καταναλωσης των καυσιμων.
Ενα καλο που βρισκω στα οχηματα ειναι και το γνωστο start-stop.
Τώρα όσον αφορά τα big rigs απλά δεν γίνεται να ηλεκτροποιηθούν γιατί το βάρος της απαιτούμενης μπαταρίας θα ήταν τεράστιο.
Η λυση ειναι η παυση παραγωγης ή μειωσης βενζινοκινητων. Δεν ειναι απαραιτητο να αλλαξουν απο την μια μερα στην αλλη ,ειναιεφικτο και σταδικα.
Επισης,γιατι μου τα λες ολα αυτα με το λιθιο; Αφου σε ειπα απο το πρωτο ποστ κιολας,το τονισα μαλιστα,πως ειμαι της αποψης της μειωσης. Γιατι δεν γινεται με την γνωστη τεχλογια να καταστει εφικτη η απολυτη καταργαση. Δεν εχω καταλαβει που διαφωνουμε.
Μηπως δεν θελεεις καθολου να γινει η μειωση και η σταδιακη μεταβαση; Η θεωρεις πως η λυση ειναι μονοδρομη και πως ,παση θυσια θα πρεπει να αλλαξουμε τροπο ζωης πηγαινοντας μερικες εκατονταδες χρονια πισω;
Επισης,γιατι μου τα λες ολα αυτα με το λιθιο; Αφου σε ειπα απο το πρωτο ποστ κιολας,το τονισα μαλιστα,πως ειμαι της αποψης της μειωσης. Γιατι δεν γινεται με την γνωστη τεχλογια να καταστει εφικτη η απολυτη καταργαση. Δεν εχω καταλαβει που διαφωνουμε.
Μηπως δεν θελεεις καθολου να γινει η μειωση και η σταδιακη μεταβαση; Η θεωρεις πως η λυση ειναι μονοδρομη και πως ,παση θυσια θα πρεπει να αλλαξουμε τροπο ζωης πηγαινοντας μερικες εκατονταδες χρονια πισω;
Golden Age έγραψε: ↑28 Νοέμ 2019, 16:42Εγώ απλά αγωνίζομαι για τη δημοκρατία.NKVD_SMERSH έγραψε: ↑28 Νοέμ 2019, 16:41
Εξωκοινοβουλευτικέ ακροδεξιέ στηρίζεις Μάρτυρες του Ιαχωβά;
Δεν φτάνει αγόρι μου για τα big rigs και άλλα τέρατα απόδοσης που μιλάμε. (Και προσοχή με αυτά τα θεωρητικά "estimates" γιατί τα έχουμε ξαναδεί αυτά).Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑03 Ιούλ 2019, 22:29Αν είχες προσέξει το διάγραμμα Kwh/Kg που έβαλα, θα ήξερες ότι το "too heavy" και "120" times αλλάζουν κάθε χρόνο.
Και να έφτανε όμως απλά ο πλανήτης δεν έχει αρκετό λίθιο. Δεν μιλάμε για βωξίτη και αιματίτη.
Έτσι κι αλλιώς για τα "βαριά" έρχεται το υδρογόνο. Κι αυτά ηλεκτροκινητήρες θα έχουν, αλλά μπορεί να μην χρειάζονται καν μπαταρίες. Και ποιος ξέρει τι άλλο θα βγει μέχρι τότε; Αν το ξέραμε, θα το βγάζαμε τώρα.
Θες μείωση; Ωραία. Και εγώ θέλω. Ποια "σταδιακή μετάβαση" μετά τη μείωση θες εσύ όμως; Δεν ξέρω τι "μετάβαση" έχεις κατά νου αλλά να είσαι σίγουρος ότι χωρίς ορυκτά καύσιμα δηλαδή βιομηχανία δεν γίνεται να συντηρούνται τα σημερινά πληθυσμιακά επίπεδα και τα μεγάλα αστικά κέντρα.Pedro έγραψε: ↑04 Ιούλ 2019, 00:53Η λυση ειναι η παυση παραγωγης ή μειωσης βενζινοκινητων. Δεν ειναι απαραιτητο να αλλαξουν απο την μια μερα στην αλλη ,ειναιεφικτο και σταδικα.
Οποισδήποτε ζητάει την κατάργηση των ορυκτών καυσίμων ζητάει ούτε λίγο ούτε πολύ την κατάργηση του βιομηχανικού πολιτισμού. Θες κάτι τέτοιο; Εγώ το δέχομαι αν είμαι να σωθεί ο πλανήτης από την κλιματική αλλαγή όμως ο κόσμος έχει πιστέψει το παραμύθι ότι τα πάντα θα γίνονται ηλεκτρικά/ηλεκτρονικά στο μέλλον γιατί όντας καλομαθημένος, θέλει να φαντασιώνεται ότι είναι δυνατός ένας βιομηχανικός πολιτισμός, και μάλιστα hi-tech, χωρίς ορυκτά. Αυτό είναι 100% φαντασιακό.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 6 Απαντήσεις
- 1195 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Gordian Knot
24 Μάιος 2024, 15:03
-