Τρανς άτομα και εργασια

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.

Σε ποιες δουλειές θα δεχόσασταν να προσλάβετε ένα τρανς ατομο

1. Πωλήτρια
6
9%
2. Δασκαλα/ Καθηγήτρια
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
3. Βρεφονηπιοκομος/ Νηπιαγωγούς
3
5%
4. Γιατρός
1
2%
5. Δικηγόρος
2
3%
6. Αστυνομικός
1
2%
7. Εποπ
4
6%
8. Διευθυντικό στέλεχος
2
3%
9. Όλες
16
24%
10. Καμία
28
42%
11. Δξ/Δα
3
5%

Σύνολο ψήφων: 66

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Τρανς άτομα και εργασια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 14 Ιουν 2024, 10:47

axilmar έγραψε:
14 Ιουν 2024, 10:28
Ψηφισα 'για ολες', με την προυποθεση οτι ειναι σωστο ατομο.

Καποτε θα καταλαβουμε οτι η σεξουαλικοτητα του ανθρωπου δεν οριζεται απο τα χρωμοσωματα του μονο. Θα το καταλαβει η επιστημη δλδ.
Τι σχέση έχει η σεξουαλικότητα με τους τρανς; Οι τρανς δεν έχουν διαφορετική σεξουαλικότητα (ομοφυλοφιλία ας πούμε), νομίζουν ότι είναι το αντίθετο φύλο απ' αυτό που είναι. Το οποίο είναι και παράδοξο ταυτόχρονα γιατί μας λένε ότι το φύλο είναι κοινωνική κατασκευή, άρα πώς είναι το αντίθετο φύλο αν δεν υπάρχουν στ' αλήθεια φύλα;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Λίνο Βεντούρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λίνο Βεντούρα » 14 Ιουν 2024, 10:48

BOOMER έγραψε:
14 Ιουν 2024, 10:40
Να το πάμε λίγο ανάποδα; Εχει τύχει ποτέ σε κανέναν να του έχει ζητήσει δουλειά τρανς; Εμένα όχι ,ούτε τώρα στον τουρισμό ,ούτε παλιά σε επιχειρήσεις που εργαζόμουν. Ούτε καν φανερά ομοφυλόφιλοι.
Μήπως δεν είσαι ιδιοκτήτης οίκου ανοχής;
Fluffy έγραψε:
25 Αύγ 2021, 12:22
Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.

axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 14 Ιουν 2024, 10:59

hellegennes έγραψε:
14 Ιουν 2024, 10:47
Τι σχέση έχει η σεξουαλικότητα με τους τρανς; Οι τρανς δεν έχουν διαφορετική σεξουαλικότητα (ομοφυλοφιλία ας πούμε), νομίζουν ότι είναι το αντίθετο φύλο απ' αυτό που είναι.
Οι τρανς εχουν αντιθετη σεξουαλικοτητα απο αυτην που τους προσαπτει η κοινωνια, βασει των αναγνωρισιμων βιολογικων χαρακτηριστικων τους.
hellegennes έγραψε:
Το οποίο είναι και παράδοξο ταυτόχρονα γιατί μας λένε ότι το φύλο είναι κοινωνική κατασκευή, άρα πώς είναι το αντίθετο φύλο αν δεν υπάρχουν στ' αλήθεια φύλα;
Οταν λενε οτι το ΄φυλο ειναι κοινωνικη κατασκευη', δεν εννοουν την σεξουαλικοτητα του ατομου, εννοουν τα στερεοτυπα περι φυλων.

Παραδειγμα: οσοι εχουν χρωμοσωματα ΧΥ πρεπει να ειναι ολιγον ματσο, δυνατοι, λιγο ευαισθητοι εκει που χρειαζεται, κλπ. Ο ορισμος του αντρα γινεται δλδ με κοινωνικα κριτηρια.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 14 Ιουν 2024, 11:02

axilmar έγραψε:
14 Ιουν 2024, 10:59
hellegennes έγραψε:
Τι σχέση έχει η σεξουαλικότητα με τους τρανς; Οι τρανς δεν έχουν διαφορετική σεξουαλικότητα (ομοφυλοφιλία ας πούμε), νομίζουν ότι είναι το αντίθετο φύλο απ' αυτό που είναι.
Οι τρανς εχουν αντιθετη σεξουαλικοτητα απο αυτην που τους προσαπτει η κοινωνια, βασει των αναγνωρισιμων βιολογικων χαρακτηριστικων τους.
hellegennes έγραψε:
Το οποίο είναι και παράδοξο ταυτόχρονα γιατί μας λένε ότι το φύλο είναι κοινωνική κατασκευή, άρα πώς είναι το αντίθετο φύλο αν δεν υπάρχουν στ' αλήθεια φύλα;
Οταν λενε οτι το ΄φυλο ειναι κοινωνικη κατασκευη', δεν εννοουν την σεξουαλικοτητα του ατομου, εννοουν τα στερεοτυπα περι φυλων.

Παραδειγμα: οσοι εχουν χρωμοσωματα ΧΥ πρεπει να ειναι ολιγον ματσο, δυνατοι, λιγο ευαισθητοι εκει που χρειαζεται, κλπ. Ο ορισμος του αντρα γινεται δλδ με κοινωνικα κριτηρια.
Αυτός δεν είναι ο ορισμός του άντρα κατά την κοινωνία, είναι στερεότυπα μιας άλλης εποχής που έγιναν αγώνες για να πέσουν. Είναι ακριβώς όμως ο ορισμός του άνρα κατά τους τρανς. Αυτά τα χαρακτηριστικά προσπαθούν να εξομοιώσουν. Τα επιφανειακά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 14 Ιουν 2024, 11:06

hellegennes έγραψε:
14 Ιουν 2024, 11:02
Αυτός δεν είναι ο ορισμός του άντρα κατά την κοινωνία, είναι στερεότυπα μιας άλλης εποχής που έγιναν αγώνες για να πέσουν. Είναι ακριβώς όμως ο ορισμός του άνρα κατά τους τρανς. Αυτά τα χαρακτηριστικά προσπαθούν να εξομοιώσουν. Τα επιφανειακά.
Δεν εχουνε πεσει αυτα τα στερεοτυπα, καθολου μα καθολου. Ισχυουν 100% για την μεγαλη πλειοψηφια του κοσμου.

Φανερο και απο τα ποστς στο πχωρουμ.

Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi » 14 Ιουν 2024, 11:16

axilmar έγραψε:
14 Ιουν 2024, 10:59

Σωστά, σωστά. Ο κοινωνικός ρατσισμός είναι εμφανής στον πόλεμο Ρωσίας/Ουκρανίας και Ισραήλ/Χαμάς. Πάνε οι XY και πεθαίνουν σαν τις μύγες ενώ οι ΧΧ ξύνουν το πράμα τους στο tiktok. Γιατί να στερήσει η κοινωνία μας, με αυτά τα απαρχαιωμένα στερεότυπα, από τον κάθε ΧΥ να ξύσει το πράμα του;

Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα » 14 Ιουν 2024, 11:30

Εφόσον δεν έχει την απαίτηση να επιβάλλω την ψευδαίσθησή του/της στους άλλους υπαλλήλους μου και στους πελάτες μου, κανένα πρόβλημα.
Z

Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi » 14 Ιουν 2024, 11:35

Καραμελίτσα έγραψε:
14 Ιουν 2024, 11:30
Εφόσον δεν έχει την απαίτηση να επιβάλλω την ψευδαίσθησή του/της στους άλλους υπαλλήλους μου και στους πελάτες μου, κανένα πρόβλημα.
Μα θα το κάνει και άθελά του. Ποιος σου λέει εσένα πχ ότι οι γυναίκες υπάλληλοι θα νιώθουν άνετα στις τουαλέτες με έναν μαντράχαλο; Και μια να μην νιώθει άνετα, την βάζεις σε δυσκολη θέση για να πάρεις στην δουλειά έναν τρανς. Θα μου πεις δικό της πρόβλημα, αλλά αυτή είναι τοξική διαχείριση εταιρίας/ομάδας.

Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα » 14 Ιουν 2024, 11:44

GoBzi έγραψε:
14 Ιουν 2024, 11:35
Καραμελίτσα έγραψε:
Μα θα το κάνει και άθελά του. Ποιος σου λέει εσένα πχ ότι οι γυναίκες υπάλληλοι θα νιώθουν άνετα στις τουαλέτες με έναν μαντράχαλο; Και μια να μην νιώθει άνετα, την βάζεις σε δυσκολη θέση για να πάρεις στην δουλειά έναν τρανς. Θα μου πεις δικό της πρόβλημα, αλλά αυτή είναι τοξική διαχείριση εταιρίας/ομάδας.
Όταν λέω να μην επιβάλλει την ψευδαίσθησή του/της, εννοώ και ότι θα πηγαίνει στις τουαλέτες που αφορούν τη βιολογία του/της. (Αν και είμαι υπέρ των γιούνισεξ τουαλετών, έρχονται φθηνότερες.)
Z

Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi » 14 Ιουν 2024, 11:54

Καραμελίτσα έγραψε:
14 Ιουν 2024, 11:44
GoBzi έγραψε:
Καραμελίτσα έγραψε:
Όταν λέω να μην επιβάλλει την ψευδαίσθησή του/της, εννοώ και ότι θα πηγαίνει στις τουαλέτες που αφορούν τη βιολογία του/της. (Αν και είμαι υπέρ των γιούνισεξ τουαλετών, έρχονται φθηνότερες.)
Δεν ξέρω, παίζεις με την φωτιά σε τέτοιες περιπτώσεις. Με τους νέους φιλελέ νόμους, ειδικά εάν οι πελάτες έχουν πρόσβαση σε κοινόχρηστους χώρους είσαι καταδικασμένος.

Η γυναίκα μου δουλεύει σε μαγαζί με ρούχα, είχαν αντρικά/γυναικεία δοκιμαστήρια. Έρχεται ο τράβελος, άντρας κανονικά και πάει στα γυναικεία. Τον βγάζουν έξω, τρώει μήνυση το μαγαζί και κερδίζει ο τυπάς. Κάνουν τα αποδυτήρια unisex, πάνε κάτι κοριτσάκια που έχουν σχολάσει από το σχολείο για ρούχα, πάει ένας άλλος τράβελος από πίσω και παίρνει μάτι. Μήνυση πάλι, χάνει ξανά το μαγαζί. Τώρα πληρώνουν δύο υπαλλήλους (ένας σε κάθε βάρδια) για να προσέχει ποιός μπαίνει που.

Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα » 14 Ιουν 2024, 12:00

GoBzi έγραψε:
14 Ιουν 2024, 11:54
Καραμελίτσα έγραψε:
14 Ιουν 2024, 11:44
GoBzi έγραψε:

Δεν ξέρω, παίζεις με την φωτιά σε τέτοιες περιπτώσεις. Με τους νέους φιλελέ νόμους, ειδικά εάν οι πελάτες έχουν πρόσβαση σε κοινόχρηστους χώρους είσαι καταδικασμένος.

Η γυναίκα μου δουλεύει σε μαγαζί με ρούχα, είχαν αντρικά/γυναικεία δοκιμαστήρια. Έρχεται ο τράβελος, άντρας κανονικά και πάει στα γυναικεία. Τον βγάζουν έξω, τρώει μήνυση το μαγαζί και κερδίζει ο τυπάς. Κάνουν τα αποδυτήρια unisex, πάνε κάτι κοριτσάκια που έχουν σχολάσει από το σχολείο για ρούχα, πάει ένας άλλος τράβελος από πίσω και παίρνει μάτι. Μήνυση πάλι, χάνει ξανά το μαγαζί. Τώρα πληρώνουν δύο υπαλλήλους (ένας σε κάθε βάρδια) για να προσέχει ποιός μπαίνει που.
Εννοείται, ότι αν υπάρχει νόμος που καθιστά υποχρεωτική την αποδοχή της παράνοιας, απλά δεν παίρνω το ρίσκο.
Z

Ιδεολόγος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ιδεολόγος » 14 Ιουν 2024, 13:38

Μια χαρά θα ήταν για οποιαδήποτε δουλειά.

Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi » 14 Ιουν 2024, 13:47

Ιδεολόγος έγραψε:
14 Ιουν 2024, 13:38
Username checks out

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 14 Ιουν 2024, 13:47

Έκαναν οι μύγες κώλο κι έχεσαν τον κόζμο όλο.

Κυριολεκτικώς.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Ιδεολόγος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ιδεολόγος » 14 Ιουν 2024, 13:49

GoBzi έγραψε:
14 Ιουν 2024, 13:47
Ιδεολόγος έγραψε:
14 Ιουν 2024, 13:38
Username checks out
Αντόν αντερστέν

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών