Νομοθεσια για δωρεα οργανων

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Re: Νομοθεσια για δωρεα οργανων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 26 Απρ 2020, 13:18

paul25 έγραψε:
23 Μαρ 2019, 15:47
ΓΑΛΗ έγραψε:
23 Μαρ 2019, 15:35
Κατά τα άλλα, δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με τον "καλό σκοπό". Υπάρχει κι άλλος;
Εξηγουμαι, το ειδος του Νομου που οριζει την δωρεα οργανων ειναι σε αυτους που καλουνται opt out rules, δηλαδη Γαλη αν εσυ αποβιωσεις, θα ελεγχθεις για το αν καποια οργανα σου ειναι ενταξει να τα παρουν και θα ρωτησουν την οικογενεια σου (αν δεν εχεις οικογενεια δεν νομιζω πως παει σε συγγενεις και τοτε στα παιρνουν σιγουρα) χωρις ποτε εσυ να εχεις προσωπικα εκφρασει την επιθυμια σου να γινεις δωρητρια. Αυτοι την στιγμη ολοι μας ειμαστε υποψηφιοι για δωρεα χωρις να εχουμε ερωτηθει. Το να ρωτανε μετα την οικογενεια σου ειναι ατοπο διοτι ενα προσωπικο σου θεμα το επωμιζονται αλλοι που μπορει και να τσακωθουν για το τι θα κανουν ( ο προοδευτικος πατερας σου μπορει να συμφωνει η μανα σου να διαφωνει) και ερχεται σε αντιθεση με το γενικο πνευμα των Νομων που σε αντιμετωπιζει ως ανεξαρτητη οντοτητα με δικη της ευθυνη του εαυτου της. Πρεπει να εχεις δικαιωμα τι θα κανεις εσυ το σωμα σου ακομα και αν σποβιωσει. Δημιουργουνται πολλα ερωτηματα γι'αυτο το ειδος νομολογιας που ερχεται σε συγκρουση με το ατομικο σου δικαιωμα ελευθερης επιλογης για χαρη ενοε γενικου καλου σκοπου.
.

Α..Γιατί είσαι τόσο αρνητικός σέ αυτό δέν κατάλαβα διαβάζοντας όλα τά ποστ σου.....

Β..Περισσότερο μέ παραξενεύει το ότι σέ ενδιαφέρει γιά τρίτους.....

τό τί θά γίνει τό σώμα τους ΑΦΟΥ θά έχουν πεθάνει..... τί παίζει ;;;

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...

- Casper -

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από - Casper - » 26 Απρ 2020, 13:34

ΓΑΛΗ έγραψε:
23 Μαρ 2019, 16:11

Να διευκρινήσω, ότι δεν είμαι δωρήτρια ούτε υπήρξα δότης. Σε αμιγώς προσωπικό επίπεδο, εύχομαι να είμαι χρήσιμη μετά θάνατον γιατί μου φαίνεται ηλίθια εγωκεντρικό να προτιμήσω να σαπίσουν κάποια όργανα που κάποιοι άνθρωποι τα περιμένουν μετρώντας μέρες και ώρες ζωής. Αυτό δεν είναι ένα αόριστο "γενικό καλό" είναι πολύ συγκεκριμένα ανθρώπινα δράματα. Κι επειδή, το να μιλάω για μένα είναι μάλλον εύκολο, έχω σκεφθεί το ίδιο και για την περίπτωση που θα μου έκαναν την ίδια ερώτηση για το παιδί μου. Προσωπικώς, το βλέπω ως το μόνο πράγμα που θα έδινε ένα στοιχειώδες νόημα στον χειρότερο πόνο που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος.

Αυτό

Gewponos90
Phorum.gr user: Gewponos90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gewponos90 » 26 Απρ 2020, 13:41

ΓΑΛΗ έγραψε:
paul25 έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:
23 Μαρ 2019, 15:35
Κατά τα άλλα, δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με τον "καλό σκοπό". Υπάρχει κι άλλος;
Εξηγουμαι, το ειδος του Νομου που οριζει την δωρεα οργανων ειναι σε αυτους που καλουνται opt out rules, δηλαδη Γαλη αν εσυ αποβιωσεις, θα ελεγχθεις για το αν καποια οργανα σου ειναι ενταξει να τα παρουν και θα ρωτησουν την οικογενεια σου (αν δεν εχεις οικογενεια δεν νομιζω πως παει σε συγγενεις και τοτε στα παιρνουν σιγουρα) χωρις ποτε εσυ να εχεις προσωπικα εκφρασει την επιθυμια σου να γινεις δωρητρια. Αυτοι την στιγμη ολοι μας ειμαστε υποψηφιοι για δωρεα χωρις να εχουμε ερωτηθει. Το να ρωτανε μετα την οικογενεια σου ειναι ατοπο διοτι ενα προσωπικο σου θεμα το επωμιζονται αλλοι που μπορει και να τσακωθουν για το τι θα κανουν ( ο προοδευτικος πατερας σου μπορει να συμφωνει η μανα σου να διαφωνει) και ερχεται σε αντιθεση με το γενικο πνευμα των Νομων που σε αντιμετωπιζει ως ανεξαρτητη οντοτητα με δικη της ευθυνη του εαυτου της. Πρεπει να εχεις δικαιωμα τι θα κανεις εσυ το σωμα σου ακομα και αν σποβιωσει. Δημιουργουνται πολλα ερωτηματα γι'αυτο το ειδος νομολογιας που ερχεται σε συγκρουση με το ατομικο σου δικαιωμα ελευθερης επιλογης για χαρη ενοε γενικου καλου σκοπου.
Να διευκρινήσω, ότι δεν είμαι δωρήτρια ούτε υπήρξα δότης. Σε αμιγώς προσωπικό επίπεδο, εύχομαι να είμαι χρήσιμη μετά θάνατον γιατί μου φαίνεται ηλίθια εγωκεντρικό να προτιμήσω να σαπίσουν κάποια όργανα που κάποιοι άνθρωποι τα περιμένουν μετρώντας μέρες και ώρες ζωής. Αυτό δεν είναι ένα αόριστο "γενικό καλό" είναι πολύ συγκεκριμένα ανθρώπινα δράματα. Κι επειδή, το να μιλάω για μένα είναι μάλλον εύκολο, έχω σκεφθεί το ίδιο και για την περίπτωση που θα μου έκαναν την ίδια ερώτηση για το παιδί μου. Προσωπικώς, το βλέπω ως το μόνο πράγμα που θα έδινε ένα στοιχειώδες νόημα στον χειρότερο πόνο που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος.

Θα επαναλάβω ότι αυτό το λέω ως αμιγώς προσωπική γνώμη, χωρίς καμμία διάθεση κηρύγματος/νουθεσίας/επιβολής στον τρόπο που αντιμετωπίζει αυτό το λεπτό θέμα κάποιος άλλος. Κάποιοι ίσως το θεωρούν βεβήλωση του νεκρού και έχουν κάθε δικαίωμα να πράξουν σύμφωνα με το δικό τους σκεπτικό. Γι' αυτό και συμφωνώ με την "άδεια" για την παραχώρηση (δωρεά) των οργάνων και όχι την αυθαίρετη χρήση τους από τους γιατρούς. Ακόμη και ένα νεκρό σώμα, δεν τους ανήκει.
Με κάλυψε η Γαλη. Ο νόμος νομίζω είναι καλός.

Είμαι 30 χρόνων και καλώς η κακώς δεν έχω σκεφτεί τον θάνατο οπότε δεν έχω μπει στην διαδικασία δωρεάς οργάνων . Αν όμως αύριο πάθω ένα τροχαίο, θεωρώ μεγάλο κρίμα να όργανα μου να σαπίσουν μαζί μου την ίδια ώρα που θα μπορούσε να σωθεί η να αλλάξει η ζωή 4 5 ανθρωπων
dtri2020 έγραψε:
23 Οκτ 2021, 22:56
Ενώ, ας πούμε στα άλλα κόμματα αυτό σπανίζει.
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 26 Απρ 2020, 15:27

Gewponos90 έγραψε:
26 Απρ 2020, 13:41
ΓΑΛΗ έγραψε:
paul25 έγραψε:

Θα επαναλάβω ότι αυτό το λέω ως αμιγώς προσωπική γνώμη, χωρίς καμμία διάθεση κηρύγματος/νουθεσίας/επιβολής στον τρόπο που αντιμετωπίζει αυτό το λεπτό θέμα κάποιος άλλος. Κάποιοι ίσως το θεωρούν βεβήλωση του νεκρού και έχουν κάθε δικαίωμα να πράξουν σύμφωνα με το δικό τους σκεπτικό. Γι' αυτό και συμφωνώ με την "άδεια" για την παραχώρηση (δωρεά) των οργάνων και όχι την αυθαίρετη χρήση τους από τους γιατρούς. Ακόμη και ένα νεκρό σώμα, δεν τους ανήκει.
Με κάλυψε η Γαλη. Ο νόμος νομίζω είναι καλός.

Είμαι 30 χρόνων και καλώς η κακώς δεν έχω σκεφτεί τον θάνατο οπότε δεν έχω μπει στην διαδικασία δωρεάς οργάνων . Αν όμως αύριο πάθω ένα τροχαίο, θεωρώ μεγάλο κρίμα να όργανα μου να σαπίσουν μαζί μου την ίδια ώρα που θα μπορούσε να σωθεί η να αλλάξει η ζωή 4 5 ανθρωπων
Το θέμα δεν παίζει μονόπλευρα. Γιατί κανείς δεν ξέρει την έκβαση των τροχαίων. Αυτό που εννοώ είναι ο καθένας μας μπορεί μετά από ένα τροχαίο ή το οτιδήποτε ξαφνικό, να βρεθεί στη χ θέση αναμονής για λήψη οργάνων.

Και πραγματικά δεν ξέρω πως καλύπτεται νομικά η περίπτωση όπου ο οποιοσδήποτε έχει δηλώσει εγγράφως άρνηση δωρεάς των οργάνων του, διατηρεί αλώβητο το δικαίωμα στη λήψη οργάνων.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός » 26 Απρ 2020, 15:59

Οι Κινέζοι όσους εκτελούν μετά από καταδίκη σε θάνατο, τους παίρνουν όλα τα όργανα.

Γιάννης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γιάννης » 26 Απρ 2020, 16:03

ΓΑΛΗ έγραψε:
26 Απρ 2020, 15:27
Και πραγματικά δεν ξέρω πως καλύπτεται νομικά η περίπτωση όπου ο οποιοσδήποτε έχει δηλώσει εγγράφως άρνηση δωρεάς των οργάνων του, διατηρεί αλώβητο το δικαίωμα στη λήψη οργάνων.
Έτσι μπράβο.

Το δικαίωμα να μην γίνεται κάποιος δωρητής είναι αδιαπραγμάτευτο, αλλά η άσκηση του κανονικά θα έπρεπε να πηγαίνει πακέτο με αποποίηση του δικαιώματος λήψης.

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός » 26 Απρ 2020, 16:10

Ναι βρε όποιος δεν έχει δώσει αίμα, να μην του δίνουν αίμα όταν θα χρειαστεί.

Είχαν πεθάνει χιλιάδες έτσι. :lol:

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός » 26 Απρ 2020, 16:12

Γιάννης έγραψε:
26 Απρ 2020, 16:03
ΓΑΛΗ έγραψε:
Έτσι μπράβο.

Το δικαίωμα να μην γίνεται κάποιος δωρητής είναι αδιαπραγμάτευτο, αλλά η άσκηση του κανονικά θα έπρεπε να πηγαίνει πακέτο με αποποίηση του δικαιώματος λήψης.
Πόσες φορές έχετε δώσει αίμα εσείς;

Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 26 Απρ 2020, 16:16

Μηχανικός έγραψε:
26 Απρ 2020, 16:10
Ναι βρε όποιος δεν έχει δώσει αίμα, να μην του δίνουν αίμα όταν θα χρειαστεί.

Είχαν πεθάνει χιλιάδες έτσι. :lol:
.

Η Αιμοδοσία πρέπει νά γίνει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ γιά όλους τούς υγιείς......

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 26 Απρ 2020, 16:17

Το θεμα ειναι οτι η δωρεά δεν γινεται ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ. Πρώτα τα αφαιρούν και μετα σε αποσυνδέουν. Και δεν ειναι λιγες οι φορες που έχουν γίνει «θαύματα». Οποτε σιγουρα καποιος φτωχός που δεν μπορει οικονομικά να στηριχτεί χρονια σε μηχανική υποστήριξη θα παρει σειρά σε σχεση με κάποιον που η οικογένεια εχει λεφτα να τον «κραταει». Ειναι λεπτές οι γραμμες σε καποια σημεία, ειδικά οταν πρόκειται για μικρες ηλικίες. Σιγουρα δε θα το εκανα βούκινο, αν γινόμουν δωρήτρια, ποτε δεν ξερεις ποιος θα σε φαει, αν του φανείς χρήσιμος, εφόσον υπάρχουν τα data συμβατότητας σε καποια βάση. Συνεννοηθείτε με την οικογένεια σας καλυτερα απο πριν (προσωπική γνώμη).
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 26 Απρ 2020, 16:22

Μηχανικός έγραψε:
26 Απρ 2020, 16:12
Γιάννης έγραψε:
26 Απρ 2020, 16:03
ΓΑΛΗ έγραψε:
Έτσι μπράβο.

Πόσες φορές έχετε δώσει αίμα εσείς;
Γύρω στις 15, δεν θυμάμαι ακριβώς. Και δεν ήταν συγγενείς αλλά φίλοι ή γνωστοί/συγγενείς φίλων.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 26 Απρ 2020, 16:27

Cecily Anne έγραψε:
26 Απρ 2020, 16:17
Το θεμα ειναι οτι η δωρεά δεν γινεται ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ. Πρώτα τα αφαιρούν και μετα σε αποσυνδέουν. Και δεν ειναι λιγες οι φορες που έχουν γίνει «θαύματα». Οποτε σιγουρα καποιος φτωχός που δεν μπορει οικονομικά να στηριχτεί χρονια σε μηχανική υποστήριξη θα παρει σειρά σε σχεση με κάποιον που η οικογένεια εχει λεφτα να τον «κραταει». Ειναι λεπτές οι γραμμες σε καποια σημεία, ειδικά οταν πρόκειται για μικρες ηλικίες. Σιγουρα δε θα το εκανα βούκινο, αν γινόμουν δωρήτρια, ποτε δεν ξερεις ποιος θα σε φαει, αν του φανείς χρήσιμος, εφόσον υπάρχουν τα data συμβατότητας σε καποια βάση. Συνεννοηθείτε με την οικογένεια σας καλυτερα απο πριν (προσωπική γνώμη).
Εγώ αυτό έχω κάνει.
Όχι γιατί φοβάμαι μήπως με φάει κάποιος αλλά γιατί το βρίσκω πιο ασφαλές σε ευρύτερο πλαίσιο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 26 Απρ 2020, 16:34

Δικαίωμά σου οφείλει να είναι το αν θες το κουφάρι σου να σαπίσει σε μία κάσα και να το φάνε τα μαμούνια. :102:
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 26 Απρ 2020, 16:44

Cecily Anne έγραψε:

.

Χρόνια λές.....σε μηχανική υποστήριξη ε ;;;

Είχες ποτέ κανένα δικό σου φυτό σέ τέτοια κατάσταση ;;;

.

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 26 Απρ 2020, 16:48

ΓΑΛΗ έγραψε:
26 Απρ 2020, 16:27
Cecily Anne έγραψε:
Εγώ αυτό έχω κάνει.
Όχι γιατί φοβάμαι μήπως με φάει κάποιος αλλά γιατί το βρίσκω πιο ασφαλές σε ευρύτερο πλαίσιο.
Ακριβως τα ιδια, συμφωνώ απόλυτα!
Σκεπτικέ οχι οι δικοί μου πανε μια κι εξω μεχρι τωρα.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών