Στις ΗΠΑ πάντως κάτι τέτοια καθίκια σαπίζουνΓΑΛΗ έγραψε: ↑12 Σεπ 2024, 20:20Σαφώς και δεν θέλω να ζήσω σε καθεστώτα τύπου Ιράν και Κίνας.ST48410 έγραψε: ↑12 Σεπ 2024, 20:15Εγώ πάντως δεν έγραψα κάτι τέτοιο. Ο πολιτισμός δημιούργησε ένα σύστημα δικαιοσύνης ώστε η ποινή/τιμωρία να απονέμεται από αρμόδια όργανα αφού έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά και αφού δοθεί στον κατηγορούμενο η δυνατότητα να απολογηθεί και να προστατευθεί από συνήγορο.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑12 Σεπ 2024, 20:08Aν 3 χιλιετηρίδες πολιτισμού, κατέληξαν στο να μένει ο οποιοσδήποτε απαθής στην οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια βρίσκεται εκτεθειμένος και η πρώτη ηθική προτεραιότητα του είναι η διαφύλαξη της ζωής και αξιοπρέπειας του θύτη, δεν είναι πολιτισμός είναι εξάσκηση στη βλακεία.
Να τα διαγράψουμε όλα αυτά και να μπορεί ο καθένας να σκοτώνει επειδή έτσι νομίζει; Επειδή η δημοκρατία είναι δυσλειτουργική;
Και αν η συγκεκριμένη έκανε λάθος και έλιωνε λάθος άτομο; Τότε τι;
Εξάλλου οι περισσότεροι από εσάς που υποστηρίξατε την πράξη της κυρίας δεν θα θέλατε ούτε για πλάκα να πάτε να ζήσετε σε ένα αυταρχικό καθεστώς τύπου Ιράν ή Κίνας όπου τέλος πάντων είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από τις Δυτικές Δημοκρατίες στον τρόπο απονομής της δικαιοσύνης.
Αυτό όμως δεν έχει σχέση με τη γελοία αντιμετώπιση της δυτικής δικαιοσύνης στη σειριακή "παραβατικότητα".
Στην τελική, αν κάποιος παπάρας έχει τόσα ελαφρυντικά για να συνεχίσει να κυκλοφορεί ελεύθερος, εγώ θα έχω περισσότερα. Το' χω με τους νόμους.
στη φυλακή κυριολεκτικά και μεταφορικά.
Εκεί όταν λένε ισόβια το εννοούν οι κακοποιοί
βγαίνουν από τη φυλακή μέσα σ'ένα φέρετρο
και δεν έχουν άδεια να βγαίνουν περιοδικά
απ' τη φυλακή όπως γίνεται εδώ στην Ελλάδα
και την υπόλοιπη Ευρώπη.
Μέσα σε όλα να μην ξεχάσω την θανατική ποινή
που εφαρμόζεται για ειδεχθή εγκλήματα.
Δε χρειάζεται λοιπόν να γίνουμε Βόρεια Κορέα
Κίνα η Ιράν αλλά όπως βλέπει κάθε λογικός
άνθρωπος σε ένα μεγάλο μέρος της ευρωπαϊκής
ηπείρου τα δικαιώματα των εγκληματιών είναι
ψηλότερα στην ιεραρχία από αυτά των θυμάτων τους.
Το πώς θα αλλάξουν τα κακώς κείμενα αν βέβαια γίνει κάτι τέτοιο δεν θα γίνει με εκλογές
αυτό είναι το μόνο σίγουρο οι καρέκλοκενταύροι
των Βρυξελλών περι άλλων τυρβάζουν.